7 най-добри VPN за смарт телевизори през 2020 г. и как да ги настроите

Най-добър VPNS за интелигентни телевизори

Закупили сте интелигентен телевизор и можете безпроблемно да гледате цялото си поточно съдържание от комфорта на дивана си, без да се налага да се сгушвате около компютърен екран или да се справяте с множество кабели. Но нещо липсва. Все още нямате достъп до цялото съдържание, което искате да гледате, защото голяма част от него е гео-ограничена. Виртуалната частна мрежа (VPN) е идеалното решение. Ще ви покажем как да получите достъп до гео ограничено съдържание чрез вашите интелигентни телевизори във Великобритания, Австралия, Канада, Франция, Германия, Китай или другаде в чужбина. Избрахме VPN, които ще работят с най-популярните марки смарт телевизори, включително Sony, Panasonic, LG, Philips, Samsung, Vizio и други. Ако имате Apple TV, разгледайте нашето отделно ръководство за най-добрите VPN за Apple TV.

Ще обсъдим по-подробно всички най-добри VPN мрежи за интелигентни телевизори, но ако искате да се преследвате, ето нашите най-добри избори:

 1. ExpressVPN Hands-down най-добрият VPN за интелигентни телевизори. Деблокира широка гама от стрийминг сайтове. Бързо и сигурно. Включва интелигентна DNS прокси услуга и рутер, ако телевизорът ви не поддържа VPN приложения. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. CyberGhost Страхотно за тези на бюджет. Подходящ за поточно видео с високо качество.
 3. NordVPN Чудесно за деблокиране на геоблокирани поточни сайтове. Уебсайтът има множество уроци за настройка на различни модели рутери. Силна сигурност и добри скорости.
 4. IPVanish Може да бъде конфигуриран на рутер и популярен с потребителите на Kodi. Бърза скорост и силна сигурност, но по-малко умела при деблокиране на сайтове.
 5. PrivateVPN Отблокира Netflix и почти всички други сайтове за стрийминг с лекота, но изисква ръчна конфигурация на рутери.
 6. Surfshark Предлага солидно приложение за Android и може да бъде инсталирано ръчно на рутер. Осигурява солидна скорост, мощни функции за сигурност и изключителна деблокираща способност.
 7. Щит за гореща точка Бърз, универсален VPN с богат набор от мощни функции за защита. Може да бъде конфигуриран за използване с ASUSWRT рутери или инсталиран директно чрез приложението Android.

VPN криптира вашия интернет трафик и го тунелира чрез посреднически сървър на местоположение по ваш избор. Той маскира вашия IP адрес и го заменя с такъв от избраното от вас място, така че изглежда, че вашият трафик идва от този локал. Това означава, че можете достъп до гео ограничено съдържание, като това от Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Нещо повече, коефициентът на криптиране означава, че никой - дори и вашият интернет доставчик - не може да прослушва вашата дейност.

Най-добрите VPN за интелигентен телевизор

Противно на това, което някои могат да мислят, VPN може да работи със смарт телевизор. Въпреки че повечето умни телевизори не поддържат VPN мрежи. Това означава, че ще ви трябва VPN, който може да бъде конфигуриран на вашия рутер или който може да ви позволи да създадете свой собствен защитен WiFi гореща точка през вашия компютър. Освен това, ще искате услуга, която може да отблокира много поточни сайтове и да се доставя на други аспекти, като бързина, надеждност и сигурност. Не всички доставчици могат да направят всичко това, затова сме съставили списък на най-добрите въз основа на следните критерии:

 • Работи с wifi рутери
 • Бързи скорости за буфер без стрийминг
 • Деблокира популярни стрийминг сайтове (Netflix, BBC, Hulu, Amazon Prime и т.н.)
 • Оперира голяма мрежа от сървъри
 • Има силни защитни функции
 • Поддържа политика без регистрация
 • Осигурява отлична поддръжка на клиенти

Ето нашия списък с най-добрите VPN за интелигентни телевизори:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е топ доставчик, който има достъп до различни сайтове за стрийминг, включително Netflix, HBO, BBC iPlayer и Amazon Prime Video. Плюс това е бързо и надеждно за гледане без стрес и има мрежа от сървъри, обхващащи 94 държави. ExpressVPN прави собствен фърмуер за персонализиран рутер който е свободен за използване на всеки съвместим рутер. В случай, че не искате да се занимавате с настройката на рутера, ExpressVPN дори продава рутери wifi, които са предварително конфигурирани с всичките му VPN сървъри.

Независимо дали е инсталиран на съществуващия ви рутер или закупен директно от ExpressVPN, фърмуерът е интуитивен и прост от гледна точка на потребителя. Можете да изберете кои устройства да се свържете към VPN и кои да преминат през нормална връзка от извършване на промени чрез лесен за използване табло за управление.

Като се има предвид, настройката на VPN с интелигентен телевизор може да бъде малко по-сложна от просто инсталирането на вашия компютър или мобилно устройство. Ето защо е изключително важно избраният от вас доставчик да предложи отлична поддръжка на клиенти. ExpressVPN доставя на този фронт с надежден и знаещ 24/7 чат на живо.

Ако шифроването не е важен фактор за вас, ExpressVPN включва интелигентен DNS прокси сървър, който е включен във всеки абонамент. Ако вашият интелигентен телевизор ви позволява да промените настройките на DNS, проксито (наречен Media Streamer) може да бъде настроен независимо от VPN и все пак да ви даде достъп до поточни канали.

Назад към потребителите на VPN, сигурността и поверителността на личните данни ще се радваме да видят 256-битово AES криптиране и перфектна секретност напред. Имате също DNS защита от теч и превключвател за убийство, последният посочен от ExpressVPN като „мрежово заключване“. ExpressVPN поддържа много минимални регистрационни файлове и никога не записва активност на потребителя или IP адреси.

Освен да конфигурирате ExpressVPN на вашия рутер, можете да го използвате на отделни устройства, до три едновременно. Приложенията са налични за Windows, MacOS, Linux, Android и iOS.

Професионалисти:

 • Може да се инсталира на ниво рутер за Smart TV
 • Супер бързите сървъри отблокират почти всяка популярна стрийминг услуга
 • Управлява мрежа от повече от 2000 сървъра, обхващащи 94 държави
 • Гарантирана сигурност с криптиране от военен клас
 • Силна без регистрация политика за поверителност и висококачествена сигурност, вградена в приложения
 • Ненадмината поддръжка на чат на живо 24/7

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от другите услуги

Нашият резултат:

4.5 извън 5

Най-добрият VPN за смарт телевизор: ExpressVPN е изпълнител №1. Пламтящ бърз и надежден избор, не търсете по-нататък, що се отнася до скоростта. Страхотен за деблокиране на всички основни гео ограничени поточни услуги в добро HD качество. Най-добрите функции за поверителност и не съхранява регистрации. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost използваше репутация на подпарти за стрийминг, но през последните месеци се подобри поради промяна в собствеността. Сега компанията е фокусирана върху осигуряване на достъп до стрийминг сайтове като Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer чрез разрастващата се мрежа от повече от 5 700 сървъра. Той може да бъде конфигуриран да работи на вашия рутер, така че да можете да гледате всички тези канали и повече чрез вашия смарт телевизор.

CyberGhost предлага здрава сигурност под формата на 256-AES криптиране и перфектна секретност напред. Има вграден превключвател за убийство и защита от течове на DNS, за да сте сигурни, че трафикът ви никога не напуска шифрования тунел. Не се съхраняват дневници, които могат да бъдат обвързани с отделен потребител.

Седем устройства могат да бъдат свързани едновременно и приложения са налични за Windows, MacOS, Android и iOS.

Професионалисти:

 • Налична е директна конфигурация на рутера
 • Всички функции за защита са активирани по подразбиране
 • Някои от най-бързите поточни сървъри, които сме тествали
 • Не поддържа регистрации на потребителска активност и осигурява силно криптиране за заобикаляне на откриването на активност
 • Приложенията са лесни за инсталиране и използване - добра опция за начинаещи

Недостатъци:

 • Не работи в Китай или ОАЕ

Нашият резултат:

4 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: CyberGhost е чудесен избор на стойност. Силни за поверителност, бързи скорости и надеждни с интелигентни телевизори. Намерихме го лесно за настройка и използване. Работи добре с повечето сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN мога отблокирайте много сайтове за стрийминг, включително Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer и Sky Go. Той може да бъде конфигуриран към вашия рутер, така че да имате достъп до цялото си съдържание чрез вашия смарт телевизор. Като алтернатива FlashRouters прави предварително конфигурирани рутери Tomato или DD-WRT, които ви спестяват неприятности при ръчна инсталация.

NordVPN е бърз и надежден с много сървъри, оптимизирани само за стрийминг. Огромната му мрежа от повече от 3500 сървъри в над 60 страни означава, че не трябва да имате проблем с намирането на такъв, който работи. Ако го направите, агентите за обслужване на клиенти в чат на живо винаги са на помощ, за да ви помогнат.

Този доставчик предлага силен набор от функции за защита, включително 256-битово AES криптиране, перфектна секретност напред, специфичен за процеса превключвател и защита от течове на DNS. Някои сървъри са оптимизирани за предотвратяване на DDoS атаки, ако това се случи.

Основен акаунт ще ви позволи да свържете до шест едновременни устройства. Настолните клиенти са достъпни за Windows и MacOS, а мобилните приложения могат да бъдат изтеглени за Android и iOS.

Професионалисти:

 • Може да бъде конфигуриран директно към вашия wifi рутер или предварително конфигуриран рутер
 • Несравнима мрежа - 5000 сървъра в 63 държави
 • Сървърите са оптимизирани за HD стрийминг
 • Без компромиси с поверителността и сигурността
 • Поддръжният персонал е полезен и знаещ

Недостатъци:

 • Приложенията за настолни компютри могат да бъдат мудни и да отнемат някои от тях

СТОЙНОСТ И ИЗПЪЛНЕНИЕ: NordVPN е всестранно добра стойност. Свързва до 6 устройства едновременно. Освен това работи добре с най-популярните стрийминг услуги и постига постоянно добри скорости. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish може да бъде конфигуриран да работи на вашия домашен рутер, което ви позволява да свържете вашия смарт телевизор чрез VPN. Това не е толкова мощна опция за стрийминг като другите в списъка, тъй като не може да деблокира Netflix и Hulu, но можете да се насладите на достъп до множество други стрийминг сайтове. Като NordVPN, IPVanish предлага wifi рутери FlashRouter предварително конфигуриран с VPN, ако искате да си спестите някои проблеми.

Тази услуга е много популярни сред торентерите и потребителите на Kodi. Kodi не е съвместим с много интелигентни телевизори, но ако можете да го стартирате и го използвате често, това може да е най-добрият вариант за вас. Висшата поддръжка на клиенти е винаги под ръка, за да ви помогне при настройка или отстраняване на проблеми.

IPVanish ще запази информацията ви сигурна и поверителна с 256-битово AES криптиране и перфектна секретност напред. Той се предлага с DNS защита от теч и превключвател за убийство. Последното ще убие интернет връзката в случай, че VPN връзката се загуби. Този доставчик е напълно без регистрация, така че не може да предаде никаква информация, дори и да е поискана.

Пет устройства могат да бъдат свързани едновременно и можете да изтеглите приложения за Windows, MacOS, Android и iOS.

Професионалисти:

 • Конфигурирайте директно върху вашия wifi рутер
 • Управлява мрежа от повече от 1100 сървъра в 60+ страни
 • Не поддържа никакви дневници
 • Предлага 24/7 чат на живо

Недостатъци:

 • Поддръжката на клиентите е малко бавна
 • Някои сървъри не се представят добре с Netflix или Hulu

Нашият резултат:

4 извън 5

ГОЛЯМА МРЕЖА: IPVanish е чудесен за семейства. Добър за деблокиране на повечето гео-ограничено съдържание. Препоръчайте за техния висок стандарт на поверителност. Може да се направи с опция за поддръжка на живо. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Сравнителен новодошъл в индустрията, PrivateVPN изпълнява малка мрежа от сървъри, но все пак събира конкурентен удар. негов бързи скорости и възможност за отблокиране на много поточни сайтове направете го топ избор за онези, които търсят поточно предаване. Конфигурируем чрез вашия рутер, този доставчик може да даде възможност на вашия интелигентен телевизор да показва съдържание от Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, BBC iPlayer и Sky GO, сред другите сайтове.

Друга област, в която PrivateVPN остава конкурентен, е в рамките на поверителността и сигурността. Живее до името си и продължава няма регистрационни файлове, свързани с активността на браузъра или историята на сесиите. Шифроването е 128-битово или 256-битово в зависимост от протокола, който използвате. Това идва с перфектна секретност напред, защита от течове на DNS и вграден превключвател за убийство.

Можете да използвате PrivateVPN на до шест устройства едновременно. Клиентите на работния плот могат да бъдат изтеглени за Windows и MacOS, а приложенията са налични за Android и iOS.

Професионалисти:

 • Може да бъде конфигуриран да работи с домашен wifi рутер
 • Деблокира Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Sky GO и др
 • Над средните скорости на потока при тестване

Недостатъци:

 • По-малко сървъри за избор от други доставчици по-високо в този списък
 • Поддръжният персонал е добър, но работи само през европейското работно време
 • Приложенията нямат разширени функции, като опции за блокиране на реклами и зловреден софтуер

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ВЕЛИКА СКОРОСТ: PrivateVPN е добър семеен избор. Деблокира много популярни сайтове за стрийминг и позволява до 6 устройства в същия акаунт. Малка мрежа от сървъри, но бързи връзки. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

6. Surfshark

SurfShark VPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Surfshark превъзхожда разблокирането на заключено в региона съдържание от чужбина. Всъщност дори ви позволява да използвате упорити услуги като Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video от чужбина. Този VPN може да бъде конфигуриран ръчно да работи с вашия домашен рутер, или ако предпочитате, можете да закупите предварително конфигуриран DD-WRT рутер от FlashRouters.

Скоростите обикновено са достатъчно бързи за безупречен HD стрийминг и с 1000+ сървъра в повече от 60 държави ще имате достъп до всички видове геоблокирано съдържание. Ако се сблъскате с някакви проблеми, можете да стигнете до поддръжка на клиенти 24/7 чрез чат на живо.

Тази услуга използва 256-битово криптиране, защита срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC и превключвател за убийство, за да предпазите дейностите си от снайперисти. Още по-добре, Surfshark не съхранява регистрационни файлове, които биха могли да ви идентифицират. Ако искате още по-голяма анонимност, можете да плащате в Bitcoin, Ethereum или Ripple.

Surfshark ви позволява да свързвате неограничен брой устройства наведнъж и има приложения за Windows, Linux, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Деблокира основните стрийминг услуги, включително Netflix
 • Поставя първо вашата сигурност и поверителност
 • Без ограничение за връзка означава, че е идеален за споделяне

Недостатъци:

 • Има сравнително малка мрежа
 • Някои сървъри са по-бавни от други

Нашият резултат:

4 извън 5

СТРАМ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ: Surfshark ви позволява да стриймвате почти всичко, което искате на вашия Smart TV. Със силна защита на сигурността и поверителността, прилична скорост и 30-дневна гаранция за връщане на парите си заслужава времето.

Прочетете пълния ни преглед на Surfshark

Surfshark КупонСпециална сделка - спестете 83% + 3 месеца БЕЗПЛАТНА ДАЛОСказка се прилага автоматично

7. Щит за гореща точка

Щит за гореща точка

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.Hotspotshield.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

Щит за гореща точка е силен избор за всеки, който иска да използва геоблокирани поточни услуги. Той лесно деблокира Netflix, BBC iPlayer и 7Plus, така че ще имате достъп до основни платформи от цял ​​свят. Този VPN поддържа ASUSWRT рутери (с по-широка поддръжка в бъдеще) и има приложение за лесна инсталация на Android-базирани телевизори.

При постоянно високи скорости и неограничена честотна лента няма да се налага да се притеснявате за изоставане или буфериране. Тази услуга има повече от 3000 сървъра, разпространени в 70+ страни, така че трябва да можете да получите връзка с ниска латентност, независимо къде живеете. Нужда от помощ? Поддръжката на клиентите е 24 часа в денонощието чрез чат на живо.

Защитните функции на Hotspot Shield включват 256-битово криптиране, превключвател за убийство и защита срещу течове на DNS. Потребителите могат също така да изберат определени уебсайтове, които да заобиколят VPN (например, ако искате да използвате поточни услуги от вашата страна, без да изключвате VPN). Тази услуга не запазва данни, които могат да се идентифицират, след като прекъснете връзката.

Hotspot Shield предлага приложения за Android, iOS, MacOS и Windows.

Професионалисти:

 • Бързи връзки
 • Силна деблокираща способност
 • Мощни функции за сигурност

Недостатъци:

 • И преди е имал проблеми с поверителността
 • В момента поддържа само рутери ASUSWRT

Нашият резултат:

4.5 извън 5

СИГУРНО-СЪОБРАЗЕН VPN: Hotspot Shield включва множество функции за защита, но също така осигурява бързи скорости и възможност за отблокиране на основните поточни платформи в чужбина. Най-хубавото е, че този VPN се предлага с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Hotspot Shield

Купон за Hotspot Shield Специална сделка - спестете 75% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТАДостъпката се прилага автоматично

Мога ли да използвам безплатен VPN със смарт телевизор?

Безплатен VPN може да изглежда добра идея, но в действителност тези услуги не достигат. За начало е по-малко вероятно е безплатна услуга да може да работи със смарт телевизор или че доставчикът ще предложи солидна поддръжка, за да ви помогне да го настроите. Дори и да го направите, има още практически проблеми за преодоляване.

Безплатните услуги страдат от бавни скорости, липса на избор на сървър и дълги чакания да се свържете. И ако се опитвате да деблокирате поточните услуги, по-вероятно е безплатен VPN да доведе до страхови грешка в прокси сървъра.

Освен практическите проблеми, безплатните доставчици обикновено липсват силните функции за сигурност и поверителност получавате с техните първокласни конкуренти. Много регистрират потребителска активност или вмъкват проследяващи бисквитки и инжектират реклами или продават данни на трети страни. Някои дори носят зловреден софтуер.

С доставчици като тези, които обсъждахме по-горе, предлагащи толкова страхотни оферти, просто няма смисъл да губите време с подпартиен продукт.

Как да настроя VPN със Smart TV?

Тъй като умните телевизори и наистина VPN са малко по-различни, не съществува прихватен протокол за свързване. Много големи производители на електроника изскочиха на пазара за интелигентни телевизори, включително:

 • Samsung
 • LG
 • Panasonic
 • Sony
 • Philips
 • TCL
 • Vizio
 • Toshiba
 • JVC

Някои по-нови модели телевизори от определени марки ви позволяват да инсталирате VPN директно върху него. Например, тъй като много модели смарт телевизори на Sony са базирани на Android, те ще бъдат съвместими с VPN приложение. От друга страна, смарт телевизорите на Samsung не са съвместими с VPN приложения, така че трябва да бъдат настроени по различен начин, например чрез конфигурация на рутер.

Когато конфигурирате VPN на вашия домашен рутер, всяко устройство - включително вашия смарт телевизор - свързано с рутера, ще бъде защитено. Ако фърмуерът на вашия рутер поддържа VPN конфигурация, можете да следвате ръководствата за настройка, предлагани от избрания от вас доставчик (вижте по-долу). Ако не, може да искате да разгледате подмяна на фърмуера на рутера със съвместим с VPN фърмуер, като DD-WRT или Tomato. Имайте предвид, че подмяната на фърмуера (известен като мигащ) може да повреди вашия рутер, така че най-добре е да се оставите на по-технологичния потребител.

Друг вариант е да купете предварително конфигуриран рутер като тези, които споменахме по-рано. ExpressVPN рутер се препоръчва, тъй като използва потребителски фърмуер и е лесен за използване. NordVPN и IPVanish предлагат страхотни опции, предоставени от партньор на трети страни, FlashRouter.

Повечето доставчици предлагат стъпка по стъпка инструкции, които да ви помогнат да инсталирате VPN на рутер. Ръководствата, предлагани от някои от доставчиците, изброени по-горе, можете да намерите на следните връзки:

 • ExpressVPN: Ръководства за настройка на приложението за маршрутизатор, ръчни ръководства за конфигуриране на рутери и „Как да настроите вашия Samsung Smart TV за използване на MediaStreamer.“
 • NordVPN: Ръководства за конфигуриране на ръчен рутер
 • IPVanish: Настройте ръчно VPN на съществуващия ви рутер
 • PrivateVPN: Ръководства за настройка на рутера
 • CyberGhost: CyberGhost VPN за рутери и други устройства

Вижте също:

 • Най-добрите VPN за DD-WRT рутери
 • Най-добър VPN за рутери за домати
 • Най-добрият VPN за рутери за осигуряване на IoT устройства
 • Най-добрите VPN мрежи за рутери Netgear
 • Най-добрите VPN за Asus рутери

Тъй като много настройки за VPN за интелигентна телевизия изискват конфигурация на рутер, вместо да търсите документацията за VPN за вашата конкретна марка телевизор, ще бъде по-добре да намерите ръководството за настройка на вашия конкретен рутер.

Платените доставчици на VPN имат желание да гарантират, че тяхната услуга работи по начина, по който се нуждаете, и при необходимост ще предлагат помощ за поддръжка и отстраняване на проблеми. Ако се сблъскате с проблеми, можете просто да се свържете с вашия доставчик чрез чат на живо, имейл или социални медии и някой може да ви помогне да ви преведе през настройката или да ви помогне да разрешите всички проблеми.

Мога ли да използвам VPN на моя смарт телевизор, без да конфигурирам рутера си?

Ако не можете да инсталирате VPN директно на телевизора и не искате да се забърквате с домашния си рутер, имате още няколко възможности. Най-основното е да свържете телевизора си към вашия защитен от VPN лаптоп или компютър и просто да видите какво е на екрана на вашия компютър. Въпреки че това наистина побеждава целта на смарт телевизора.

Друг вариант е да създайте виртуален рутер от вашия лаптоп или компютър и го превърнете в гореща точка на wifi. Това ще ви позволи да пуснете вашия интелигентен телевизор през защитената мрежа. За потребителите на компютър, нашето специално ръководство за настройка на Wi-Fi гореща точка с активиран Windows VPN може да ви помогне. По същия начин, ако сте потребител на Mac, ние имаме алтернативно ръководство за настройка на Wi-Fi гореща точка с активиран VPN на macOS.

Въпреки че това е по-проста опция от конфигурирането на рутер, той изисква винаги да имате компютър, работещ и работещ, за да играете ролята на рутер.

Какви интелигентни телевизионни приложения могат да ви помогнат да отключа VPN?

Едно от най-популярните приложения за VPN със смарт телевизор е да деблокира гео ограничено съдържание, като телевизионни предавания, филми и музика. Ето само някои от сайтовете, които VPN може да ви помогне да деблокирате:

 • Нетфликс
 • HBO
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Вуду
 • BBC iPlayer
 • Център за ITV
 • Sky Go
 • ESPN
 • Spotify
 • бандура
 • DAZN

Потокът на съдържание не е единственото нещо, което е ограничено гео в наши дни, и някои държави блокират достъпа до популярни сайтове включително YouTube и Google (включително приложенията на Google Play). За щастие, VPN може да ви помогне да деблокирате всяко приложение за интелигентен телевизор, което е ограничено по регион. Например, ако YouTube е блокиран там, където се намирате, достъпът до него чрез VPN не би трябвало да е проблем.

Една област, в която смарт телевизорите липсват като цяло, е VoIP обажданията. За съжаление на потребителите на Skype, компанията прекрати приложението си за интелигентна телевизия преди няколко години. Tellybean предлага алтернатива за някои телевизионни марки, а малкият му размер на компанията означава, че той вероятно не е под радара на блокерите, така че вероятно дори може да се използва без VPN.

Мога ли да използвам DNS прокси вместо VPN?

Ако просто искате да заобиколите гео ограниченията, DNS прокси сървърът може да бъде изкушаваща опция. Те могат да излъжат вашето местоположение, подобно на VPN. Имайки предвид, че е много лесно за сайтове като Netflix да блокират прокси сървъри, а шансовете са, те просто няма да работят по начина, по който искате.

Нещо повече, много DNS прокси сървъри не могат да бъдат конфигурирани с интелигентен телевизор или рутер за дома. Дори ако можете да го настроите, прокси са склонни да имат по-малко възможности за местоположение, така че може да нямате достъп до сайтовете, специфични за региона, които търсите. Един прокси, който не страда от този проблем, е Media Streamer на ExpressVPN, който може да бъде настроен да работи със смарт телевизор.

Друга важна област, в която липсват пълномощните, е сигурността. Те не кодират вашия трафик, така че е възможно вашата дейност да бъде наблюдавана от вашия интернет доставчик или други снупери. Може дори да сте обект на наблюдение от самия прокси доставчик.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 48

Adblock
detector