8 начина да направите своя iPhone FBI-доказателство

напукан iphone фон
ФБР вече не се нуждае от помощта на Apple за декриптиране на iPhone. Благодарение на неназован „външен източник“, агенцията отхвърли делото си срещу Apple, за да помогне за взлома на устройството на стрелеца от Сан Бернардино. Смята се, че източникът е израелската фирма Cellebrite, мобилна компания за криминалистичен софтуер.

Не знаем как точно Cellebrite проби iPhone, но една известна теория предполага, че компанията може да копира криптираната памет от устройството на резервно устройство. Тогава ФБР се опитва да направи груба сила на паролата на iPhone, докато не се самоунищожи последователността. След като iPhone се самоунищожи, изтривайки паметта си, Cellebrite може след това да възстанови резервното копие обратно на iPhone. Изплакнете и повторете, докато ФБР не прецени правилната парола. Това се нарича огледално огледало.

Въпреки че Apple направи всичко възможно, за да защити своите потребители от престъпници и власти, сценарият Cellebrite доказва, че нищо не може да бъде хакерско. Като се има предвид, дори обикновеният човек може да направи напукване на своя iPhone много по-трудно и отнема много време.

Ето 10 начина да направите вашия iPhone по-устойчив на ФБР:

Купете по-нов iPhone

Не, ние не работим за Apple и не се опитваме да ви накараме да харчите повече пари. Но iPhone на стрелеца от Сан Бернардино беше 5С, който не беше оборудван с TouchID. По-новите iPhone с TouchID идват с функция, наречена Secure Enclave. Това, в много основни условия, е отделен компютър вътре в iPhone, който предоставя ключовете за криптиране за няколко от защитните функции на Apple.

Тъй като Secure Enclave е отделен компютър, той не може да бъде манипулиран чрез iOS, така ФБР хакна iPhone 5C на стрелеца от Сан Бернардино.

Активиране Намиране на моя iPhone

Стрелецът от Сан Берндардино беше убит преди да има възможност да изтрие своя iPhone, но Apple предоставя удобен начин за изтриване на данни, съхранявани на iPhone за отдалечен живот. Find My iPhone е услуга, която е активирана чрез iCloud. Компромисът е, че трябва да се откажете от някои поверителност на Apple, тъй като iCloud и Find My iPhone изискват включване на услуги за локация.

С тази функция вече можете напълно да изтриете вашия iPhone и да го върнете към фабричните настройки от друго устройство.

Проницателните крадци и органите на реда обаче ще знаят да деактивират услугите за локация възможно най-скоро. За да предотвратите това, отидете на секцията Ограничения в общите настройки на вашия iPhone и докоснете Местоположение. С включено намиране на местоположението ми изберете „Не допускайте промени“ в горната част на страницата. Сега е необходим парола, за да изключите настройките за местоположението и да намерите My iPhone.

Използвайте този метод само ако сте сигурни, че iPhone не може да бъде възстановен, тъй като вече няма да можете да намерите телефона, след като данните ви бъдат изтрити.

Задайте парола и се самоунищожете

Именно това затрудни ФБР толкова трудно с iPhone на стрелеца от Сан Бернардино. Плъзгащата последователност е по-добра от нищо, ПИН-номерът е по-добър от плъзгащата се последователност и паролата е по-добра от ПИН номер.

В настройките за заключване на парола на вашия iPhone, включете опцията за изтриване на данни. Това позволява максимум 10 опита за познаване на парола преди изтриване на iPhone.

Ако някой друг използва вашия iPhone, бъдете внимателни към възможността този метод да се върне обратно. Едно малко дете, което играе с iPhone, когато не гледате, може да въведе 10 пъти грешен парола и да изтрие съдържанието на телефона си.

Криптирани приложения за комуникация

Наскоро WhatsApp обяви пълно криптиране от край до край за всички комуникации, изпратени чрез приложението си. Telegram направи същото, както и iMessage. Използването на приложения, които позволяват криптиране от край до край, пречи на хакерите да вървят изцяло на устройството и вместо това да имат достъп до сървърите на производителя на приложения, където често се създават резервни копия на текстови съобщения и друга кореспонденция.

Освен приложения за чат, приложенията за видео и гласово повикване също трябва да се проверяват за удостоверяване. FaceTime и Skype използват VoIP протоколи с активирано криптиране. Сигналът предлага безплатно криптиране на гласа за нормални телефонни разговори.

виртуални частни мрежи

VPN мрежите маскират IP адреса и местоположението на вашето устройство, като същевременно добавят силен слой на криптиране към вашата интернет връзка. Целият уеб трафик на потребителя се пренасочва през сървър на място по избор на потребителя. VPN-и на Logless са идеални, тъй като те не водят записи за вашето използване. Подправянето на криптиране и местоположението прави изключително трудно за хакерите да проследяват и да гледат на онлайн активността на VPN потребителите..

Платените VPN услуги обикновено струват няколко долара на месец и са най-доверени. Можете да разгледате нашите VPN отзиви тук. Ако искате бърза и лесна безплатна опция за iPhone, помислете за Hotspot Shield или TunnelBear.

Шифроване на файлове и дискове

Когато зададете парола на вашия iPhone, цялото устройство се криптира. Ако този парола е напукан, между хакера и вашите данни няма нищо. За друг слой сигурност няколко приложения могат да шифроват конкретни файлове и папки по ваш избор. Cloudfogger, Boxcryptor, Viivo, nCrypted Cloud и Sookasa всички служат на тази цел. Можете да намерите по-подробни описания на всяко от нашия списък с най-добрите приложения за криптиране на вашите данни, преди да ги качите в облака.

Ако предпочитате да шифровате цялата памет на вашия iPhone с помощта на инструмент на трета страна (който не е Apple), помислете за VeraCrypt. VeraCrypt всъщност е формат за криптиране на работния плот, но той е адаптиран за iPhone в две приложения: Disk Decipher и Crypto Disks. Тези приложения криптират както данни, така и метаданни и дори могат да създават скрити криптирани дискове за по-нататъшно объркване.

Шифрован имейл

Имейлът е много стара технология и като такъв няма реално криптиране или защита от хакери. Ако трябва да изпращате чувствителни имейли, iPhone идва с вградено S / MIME криптиране. Вижте нашия урок как да шифровате имейла тук.

Безшумен кръг

Silent Circle е услуга за криптиране на корпоративно ниво и затова не се препоръчва за нормални потребители. Тя е насочена към фирми с високо чувствителна секретна информация. Silent Circle криптира телефонни обаждания, текстове, имейл и видео разговори за $ 20 на месец на устройство. Той използва сложна система от вложени криптографии и саморазрушаващи се данни, но без да се намесва в нормалните функции на iPhone. Използваните дневници се съхраняват в Канада и Швейцария.

Прочетете още: 75+ безплатни инструменти за защита на вашата поверителност онлайн

„Напукан iPhone фон“ от zacaltman, лицензиран по CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Adblock
detector