9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайн

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайн

С поредица от хакерски хакове и нарушения на данните по целия свят е лесно да разберете защо потребителите в дигиталната епоха се притесняват от поверителността. Откровенията на Snowden от преди няколко години добавиха към тези притеснения от потвърждавайки нашите най-лоши страхове от съществуването на обширна машина за наблюдение.

Инциденти като хакове на Cambridge Analytica и Equifax са истински проблеми. А нашите смартфони съдържат невероятно количество данни; те съхраняват нашите имейли, телефонни контакти, лични снимки, банкова информация, текстови съобщения и др. Ако те бяха компрометирани, това би довело до огромен стрес и притеснения.

За щастие, за повечето често използвани операционни системи има на разположение широк набор от приложения за поверителност. Ако сте потребител на Android, имате голям избор за избор, всъщност огромно число. Като такива ние подбрахме някои от най-добрите приложения за поверителност за Android, които може да искате да помислите за изтегляне. Нека влезем!

Ето нашия списък с най-добрите приложения за Android за защита на поверителността ви онлайн:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

  • настолен компютър
  • Mac
  • IOS
  • андроид
  • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Ако не сърфирате в мрежата с инсталирана виртуална частна мрежа (VPN), сега е подходящият момент да се свържете с програмата. Има безброй безплатни VPN-та там, но това е приложението в този списък, където наистина си струва да се обърнете към реномирана платена услуга.

VPN мрежите работят чрез криптиране на целия трафик, който преминава към и от вашето устройство и го маршрутизират чрез посреднически сървър извън текущото ви местоположение. Това крие вашия цифров отпечатък и го държи далеч от носни агенции за наблюдение, хакери и други натрапчиви органи, които искат да шпионират вашата уеб дейност.

VPN имат и други предимства; те могат да отключат гео-ограничено съдържание като Netflix, Hulu, ESPN и други. Но това е техният аспект на криптиране, който би трябвало да се хареса най-много на потребителите, които са в поверителност.

ExpressVPN прави намалението поради използването на военни протоколи за криптиране, висока скорост и огромна сървърна мрежа. Прегледахме десетки VPN и ExpressVPN оглавява списъка ни като най-добрият VPN за Android. Той също има политика да не съхранява подробни потребителски регистрационни файлове; това е за разлика от безплатните VPN, които редовно участват в неетично събиране и извличане на данни.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА АНДРОИДНА ЛИЧНОСТ: ExpressVPN е нашият избор №1. С огромна сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки, тя е идеална за устройства с Android. Удобни за потребителя приложения за всички операционни системи. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

2. Сигнал частен пратеник

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнШифроването от край до край вече е донякъде стандарт по подразбиране за приложенията за съобщения с харесвания на WhatsApp и LINE. Но ентусиастите за поверителност могат да се справят по-добре от WhatsApp; тя е собственост на гладувания от данни левиатан Facebook и слуховете за бекдорд продължават да продължават.

Signal Private Messenger от Open Whisper Systems е услуга за съобщения със силен фокус върху поверителността. С отворен код и шифроване от край до край за всички съобщения, той се превърна в любим на любителите на поверителността. Това, че е с отворен код, означава, че всеки може да провери сигурността си, като проверява кода.

В допълнение към използването на проверка на криптографски протоколи, Signal пази информацията ви безопасна, като не съхранява регистрационни файлове. Няма задържане на метаданни, като списъци с членове, икони на групи или имена. Това са всички примери за данни, които могат да бъдат проследявани от други приложения за съобщения.

Изтеглете сигнал за Android.

3. Заглушени

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнМилениалите може да са склонни да забравят, че техните смартфони всъщност се удвояват като телефони, при които гласовите обаждания се инициират по безжични телекомуникационни мрежи, а не само върху WhatsApp. Като каза това, болка е, когато предавате телефонния си номер на представител на продажбите и след това се заливате с обаждания за продажби.

Hushed ви дава възможност да създавате (временни) телефонни номера за горелка, така че вашият истински да остане скрит. Той е идеален, когато публикувате реклама в Craigslist или попълвате уеб форма. Той може да бъде удобен и за създаване на алтернативни идентификатори на обаждащия се, за управление на няколко линии за лична и бизнес употреба и премахване на необходимостта от носене на втори телефон.

Изтеглете Hushed за Android.

4. DuckDuckGo

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнGoogle е невероятен инструмент и без него бихме били по-зле, но той поглъща огромно количество индивидуални данни. Това е, което му позволява да доставя тези досадни реклами за пренасочване при всяко посещение на уебсайт или проследяване на ежедневните ни пътувания за по-добри препоръки за пътуване. Разбира се, някои от правилата на Google са направо инвазивни и много потребители се регистрират, без да разбират, че почти се съгласяват на непрекъснато наблюдение на техните цифрови отпечатъци.

Алтернативна търсачка е DuckDuckGo, която не съхранява никакви данни и излиза от пътя си, за да изтрие всяка информация, която уебсайтовете или приложенията могат да държат за вас. Функциите му за защита на поверителността блокират рекламните мрежи да ви проследяват, така че по същество проследявате кой се опитва да ви проследи. Той също така се опитва да принуди сайтовете да използват криптирана връзка, когато е налице, въпреки че поддържаме, че VPN трябва да бъде първият ви адрес в тази област.

Изтеглете DuckDuckGo за Android.

5. ProtonMail

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнИнвазивните функции за проследяване на Google не се простират само до търсене. Алгоритмите работят и в Gmail, така че Google да може да показва по-силно насочени реклами и съобразени препоръки. Но най-притеснителната част за Gmail и много други популярни доставчици на електронна поща е, че те не са криптирани от край до край.

ProtonMail е далеч по-сигурна алтернатива на Gmail и неговите връстници. Той е проектиран от учени от CERN и остава с отворен код, така че кодът му да може да бъде одитиран, когато е необходимо.

Приложението ви позволява да изпращате защитени с парола имейли и съобщения, които се самоунищожават след определен период от време. Тъй като всички съобщения са шифровани, дори компанията не може да разбере съдържанието на вашите комуникации.

Изтеглете ProtonMail за Android.

6. LastPass

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнИмаме тенденция да използваме една и съща парола в множество сайтове и приложения. В крайна сметка, постоянно генериране на нови е болка и процесът на възстановяване може да бъде доста тромав. Но проблемът с този подход е, че той ви оставя податливи на неприятен хак; една компрометирана парола означава, че всички ваши социални медии и имейл акаунти са изложени на риск.

LastPass се удвоява като мениджър на пароли и генератор, който съхранява вашата лична информация в сигурен трезор. Той дори може да бъде настроен така, че автоматично да променя паролите от време на време.

Изтеглете LastPass за Android.

7. Намерете моето устройство

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнFind My Device е патентовано приложение от Google и работи в подобна вена като Find My iPhone. Помага, като локализира устройството ви с Android, когато го изгубите, или го деактивира, ако смятате, че е откраднато. Можете да го настроите да преглежда информация за местоположението, както и да възпроизвежда звук, в случай че е в рамките на слушане.

Ако телефонът се загуби, можете да използвате приложението, за да оставите номер на обратно извикване на екрана. Така че, ако добър самарянин се натъкне на него, те няма да имат никакви проблеми да ви го върнат.

Изтеглете Find My Device за Android.

8. Norton Security and Antivirus

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнАнтивирусните приложения не са само за осигуряване на поверителност. Те също имат способността да откриват и премахват зловреден и шпионски софтуер, който потенциално ще ви блокира в телефона в бъдеще или шпионира вашите данни.

Нортън е добре известно име в антивирусната индустрия и приложението му за Android се предлага с куп страхотни функции. Освен че осигурява рутинно сканиране на вашето устройство, той също така позволява на потребителите да блокират нежелани обаждания и текстови съобщения, да заключват дистанционно устройства и да намерят устройството на карта, ако са изгубени или откраднати.

Изтеглете Norton Security and Antivirus за Android.

9. Smart AppLock

9 най-добри приложения за Android, за да защитите поверителността си онлайнПлъзнете шарки и цифрови пин кодове служат само за заключване на предния екран на нашите телефони. След това отделните приложения и папки могат да бъдат достъпни с докосване на пръста ни. Това не е страхотно за сигурност или практичност. Например, може да се наложи да предадете телефона си на някого, за да видите документ, но ще се почувствате неудобно, когато той пресява лични данни. Или можете да разрешите на децата си да играят игри на телефона ви, но не искате те да имат достъп до определени приложения.

Smart AppLock ви позволява да променяте настройките на разрешения за отделни приложения на вашия телефон. Това означава, че трета страна не може да отвори вашите приложения на WhatsApp, Facebook или Twitter, освен ако не въведе друга парола.

Изтеглете Smart AppLock за Android.

Освен тези приложения, също се препоръчва да следвате разумните принципи за сигурност. Те включват силни буквено-цифрови пароли, деактивиране на известията за заключен екран и опит за ограничаване на разрешения за отделни приложения. Поверителността е нещо, към което трябва постоянно да се стремите.

„Twitter-Facebook заедно“ от Pixabay, лицензиран под CC BY 1.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 10

Adblock
detector