Безопасна и легална ли е използването на Terrarium TV? Какви са алтернативите?

Терариумни екрани за телевизор Източник: Terrarium TV


Телевизия на живо и по заявка е яростта в наши дни, особено когато не е нужно да печелите трудно спечелените пари за завишени абонаменти за кабели. Някои онлайн услуги рекламират безплатна телевизия, включително все по-популярната телевизия Terrarium. Тази услуга, базирана на Android, ви обещава всичко, което искате в онлайн стрийминг: избор, гъвкавост и високо качество, всичко това за ниската и ниската цена на Нищо.

Но легална услуга ли е Terrarium TV? Трябва ли да изтеглите Terrarium TV на устройството си с Android и да излъчвате поточно? Ние се потопихме в Terrarium TV както за тестване на услугата, така и за определяне дали трябва да направите Terrarium TV следващото си приложение за преминаване към стрийминг..

Актуализация на 17.09.2018: ВАЖНО. През септември 2018 г. разработчикът на Terrarium TV обяви, че услугата ще се затваря завинаги. На 17 септември обаче се разбра, че той може да се откаже от потребителските данни. По-долу имаме повече информация за общата безопасност на Terrarium TV, но е важно за настоящите потребители да деинсталират този apk възможно най-скоро..

Как да предавате онлайн безопасно и частно

Неофициалните стрийминг услуги като Terrarium TV са популярни с нарастващия брой резачки за кабели. И все пак свиването на кабелната кутия за онлайн стрийминг може да доведе до множество проблеми, не само когато става въпрос за защита на вашите данни онлайн, но и за поддържане на вашия интернет доставчик. Поради тази причина много онлайн стриймъри се обръщат към виртуални частни мрежи (VPN).

Когато предавате онлайн през Terrarium TV и други услуги като него, сте склонни да използвате много данни. Тъй като HD стриймингът също се среща все по-често, това може да доведе до голямо натоварване на достъпната честотна лента на вашия интернет доставчик. Вместо да инвестират в повече инфраструктура, много интернет доставчици се обърнаха към намаляване на скоростта на клиентите, които излъчват много видео.

Въпреки това, което може би сте чували, използването на VPN е не само законно, но и все по-необходимо. Дори онези, които предават легално съдържание, могат да се възползват от заобикалянето на несправедливото блокиране на географско съдържание и избягването на скоростта на дроселиране на ISP. Сред многото VPN мрежи, които могат да ви помогнат да защитите данните си и да гарантирате скоростта на вашите данни, ние открихме IPVanish като най-добрият.

IPVanish поддържа свои собствени сървъри, разпространени по целия свят. Когато използвате IPVanish, ще намерите неограничена честотна лента, минимално въздействие върху скоростта на изтегляне и качване и военно криптиране, за да защитите вас и вашите данни.

БЪРЗО И НАДЕЖНО: IPVanish има голяма мрежа от непрекъснати сървъри, която осигурява постоянно големи скорости. Силни функции за сигурност и поверителност. Фаворит за Kodi и Amazon Fire Stick за техните приложения и възможности за стрийминг. Подходящо за семейство, тъй като може да се справи с до 10 едновременно свързани устройства. Опитайте безрисково със 7-дневната гаранция за връщане на парите.

Какво е Terrarium TV?

Терариум телевизор Източник: Terrarium TV

Terrarium TV е онлайн приложение за стрийминг на видео за Android. Приложението се таксува доста атрактивно на специалния си уебсайт:

„Най-добрите безплатни 1080p HD филми и телевизионни предавания за Android APK Download“

Това привлекателно изявление се справи много добре, за да привлече много потребители. В момента Terrarium TV има над 140 000 харесвания във Facebook и активна страница Reddit с над 9 000 абонати.

Според разработчика на приложението „Terrarium TV съдържа само връзки към други сайтове в Интернет. Той не хоства и не качва видеоклипове, филми или медийни файлове. Той не съхранява връзки към медийния поток на нито един от сървърите си. Terrarium TV агрегира връзки в удобен, удобен за потребителя интерфейс. “

Ако сте запознати с добавки Kodi и Kodi, това твърдение трябва да звучи познато. Всъщност това е приблизително същия аргумент, използван от популярните добавки на Kodi от трети страни като Covenant, Gurzil, Exodus, SportsDevil и други. Въпреки че има методи за поточно предаване на Terrarium TV през Kodi, това е предимно добавка, базирана на Android, работеща донякъде подобно на добре използваното Android приложение Mobdro.

Безопасен и легален ли е Terrarium TV?

Това всъщност са два отделни въпроса, когато става въпрос за Terrarium TV. Ще започнем с въпроса за безопасността.

Загриженост за безопасността на телевизора в терариум

Безопасен ли е за употреба Terrarium TV? Да и не. За начало няма известни съобщения за хакерски или злонамерен код, съществуващ в нормалното приложение за телевизор Terrarium. Има обаче някои проблеми с процеса на изтегляне, които могат да повдигнат няколко червени знамена.

Първо е фактът, че е Terrarium TV не наличен в официалния Google Play Store. Това по своята същност не означава, че приложението Terrarium TV е лоша новина. Въпреки че ще трябва да промените настройките на Android, за да разрешите неизвестни източници от трети страни извън Google Play Store, не всички изтегляния от този характер са лоши.

Всъщност уебсайтът APK Mirror съдържа огромно хранилище от приложения за Android, които могат да бъдат изтеглени извън Play Store. Много от тях са чисто законни приложения, които по една или друга причина никога не са стигали до Android или по-стари версии на популярни приложения за Android, които някои потребители харесваха по-добре.

Приложенията на Google Play Store обаче са далеч по-сигурни. Процесът на преглед на приложенията е по-строг (макар и не толкова строг, колкото при Apple App Store), така че изтеглянето на приложение извън Play Store идва с значителни рискове. Това включва възможността за изтегляне и инсталиране на вирус на устройството ви с Android, ако изтеглите приложение от грешен източник.

Освен това, тъй като телевизорът на Terrarium е неофициален, лесно се подлъгва. Всъщност в Google Play Store вече има негови версии. Тези фалшиви версии могат да бъдат портали за извличане на данни и вируси.

Накрая, на 17 септември 2018 г., TorrentFreak съобщи, че разработчикът на Terrarium TV, NitroXenon, казва, че ще се откаже от всички потребителски данни, ако поиска. NitroXenon информира TorrentFreak, че „казвам само истината… Почти всяко приложение проследява IP [адресите на потребителя“. И ако трябва [да дам] информацията на властите, тогава ще го направя. "

Излишно е да казваме, че Terrarium TV не е този, който бихме препоръчали за IPTV стрийминг на Android.

Легална ли е телевизията на Terrarium?

Приложения като Terrarium TV винаги са малко законна хазарт. Докато телевизорът Terrarium прави изтриване от някои онлайн източници, които предлагат съдържание законно, по-голямата част от съдържанието му нарушава законите за авторското право.

Terrarium TV се опитва да се защити, като не хоства нито едно от съдържанието. Както обаче научихме от някои забележителни примери за добавки на Kodi наскоро, това не е точно безупречен метод. Някога популярните поточни добавки като ZemTV и Phoenix (които оттогава се завърнаха като Bennu) излязоха офлайн след съдебно дело срещу пиратството. И уебсайтът на Kodi TVAddons удари много важни новинарски сайтове, след като собственикът беше ударен с доста тежък съдебен процес и домашно търсене и изземване.

Най-просто казано, Terrarium TV съществува в законна "сива" зона, но дори и тогава голяма част от това, което прави, все повече се маркира като нарушаване на авторски права. Въпреки че е малко вероятно някой потребители да бъде засегнат от правни последици, това не винаги може да е така. Без VPN или друг прокси метод за скриване на поточните ви дейности, вашият интернет доставчик и всяка държавна агенция могат да видят, че стриймирате от пиратските уебсайтове, свързани с Terrarium TV.

Трябва ли да използвам Terrarium TV?

Comparitech поддържа строга политика да не подкрепя използването на телевизия на живо или стрийминг услуги по заявка, които използват пиратски уебсайтове или нарушават авторските права.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно предаване чрез Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Признаваме, че това няма да попречи на някои потребители да инсталират Terrarium TV на своите устройства. Ние обаче не препоръчваме услугата и вярваме, че има много други легитимни опции на разположение за вас.

Терариумни телевизионни алтернативи

Безопасна и легална ли е използването на Terrarium TV? Какви са алтернативите? Kodi addon за Youtube

Ако използвате телевизор Terrarium или искате да инсталирате и използвате подобно приложение за Android, горещо ви препоръчваме да помислите дали да не използвате Kodi.

Kodi е безплатен медиен плейър, оптимизиран за устройства с Android, включително Amazon Fire Stick и Fire TV, както и литания на други устройства. Kodi е създаден да възпроизвежда медиите, които вече имате под ръка, като MP3 музикални файлове или MP4 видеоклипове, но също така може да се използва за стрийминг на съдържание директно от мрежата с помощта на голяма библиотека от добавки.

Това, което Kodi като алтернатива на Terrarium TV е чудесно, е че предлага голям брой опции за стрийминг. Kodi addons може да надхвърли съдържанието, което ще намерите с помощта на Terrarium. Освен това, за разлика от Terrarium TV, Kodi ще намерите в Google Play Store. Няма нужда да изтегляте донякъде подозрителен файл от трета страна!

Съществуват стотици добавки за стрийминг на живо и при поискване, осигуряващи съдържание навсякъде от аниме до хитови филми и др.

За да научите повече за Kodi, разгледайте нашето голямо ръководство за Kodi. Ние също така препоръчваме нашите водачи, които обхващат най-добрите добавки на Kodi TV на живо, най-добрите добавки за телевизия и филми и най-добрите аниме добавки за Kodi.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1