Comcast заглушава Netflix и YouTube? Как да тествам и да го поправим през 2020 г.

Comcast дроселиране на Netflix - Как да се тества и поправя


Докато Comcast е признал, че намалява скоростта на интернет в миналото, според най-новото му публично съобщение по въпроса, той вече не прилага тази практика. Въпреки това, много потребители са убедени, че компанията все още може да избирателно избирателно скорости. По-специално, потребителите се оплакват, че Comcast заглушава Netflix и други платформи с голяма честотна лента, като YouTube и Skype.

И така, как можете да сте сигурни? Разработчиците са създали приложение, което ви позволява да проверете дали вашият доставчик на интернет услуги (ISP) не спира някои приложения за стрийминг и комуникация. И за щастие, ако установите, че Comcast или някой друг доставчик заглушава Netflix, YouTube и други приложения, има просто решение. Виртуална частна мрежа (VPN) ще шифрова вашия интернет трафик, като прави невъзможно Comcast да види какво правите онлайн, включително коя платформа използвате.

В тази публикация разкриваме как да тестваме дали Comcast заглушава Netflix или не, и в случай, че е, как да използвате VPN, за да го поправите.

Как да проверите дали Comcast заглушава Netflix и други услуги

Изследователи от Североизточния университет са създали изящен инструмент, наречен Wehe, който да ви помогне да тествате дали вашият интернет доставчик заглушава популярни приложения, като Netflix, YouTube, Spotify, Skype и Vimeo. Той тества скоростите на въпросните приложения спрямо скоростите на други приложения на вашето устройство. Несъответствие показва, че вашият интернет доставчик намалява скоростта. В момента Wehe се предлага за Android и iOS.

Препоръчваме да прочетете сравнително краткия формуляр за съгласие преди да използвате приложението, както е посочено в инструкциите по-долу.

Ето как да използвате Wehe, за да проверите дали Comcast спира:

 1. Изтеглете приложението Wehe за вашето мобилно устройство.
 2. Уверете се, че сте свързани с домашната си wifi мрежа.
 3. Стартирайте приложението и прочетете формата за съгласие (вижте бележката по-долу). Hit приемам ако си добре с него.
 4. Изберете Изпълнете тестове от менюто.Настройките на Wehe за тестване на Comcast за дроселиране на Netflix.
 5. Използвайте бутоните за превключване, за да изберете на кои приложения искате да стартирате тестове. Например, ако се интересувате само от Netflix, превключете останалите в изключена (бяла) позиция.
 6. Удари синьото Изпълнете тестове бутон. Резултатите за всяко приложение ще се показват, докато тестът се изпълнява.
 7. За да видите предишните резултати, изберете Предишни резултати от менюто.

Резултатите за дроселиране.

Всяко приложение може да отнеме няколко минути за тестване. Затова е най-добре да изберете само тези, които наистина ви интересуват. Имайте предвид, че можете да използвате това приложение за тестване на доставчици, различни от Comcast.

Забележка: Този инструмент е част от изследователско проучване и не е насочен точно към поверителност. Той събира известна информация, главно метаданни, като например времеви отметки, вашата операционна система и вашето общо местоположение (не по-конкретно от 1 км), но нищо от това не може да бъде използвано за идентификация. Има възможност вашият IP адрес да е видим за изследователите. Това се анонимизира след обработката на данните, но все пак може да е нещо, с което някои потребители не се чувстват неудобно.

Формулярът за съгласие от Wehe.

Как да спрем Comcast заглушаване на Netflix и YouTube

Открихте ли, че Comcast наистина заглушава Netflix или друго приложение? А VPN може да помогне. Когато се свържете с VPN, целият ви трафик се криптира и протича през посреднически сървър. Шифроването означава, че никой, дори вашият интернет доставчик, не може да преглежда съдържанието на вашия трафик. Така че във всеки даден момент те не могат да кажат кои сайтове използвате, или ако разглеждате, стриймирате или изтегляте.

Ето как да спрете Comcast да заглушава Netflix чрез VPN:

 1. Регистрирайте се за реномирана VPN услуга. Препоръчваме ExpressVPN, но NordVPN и Hotspot Shield са чудесни алтернативи за бюджета.
 2. Изтеглете подходящото приложение за вашето устройство и влезте с новите си идентификационни данни.
 3. Свържете се със сървър в местоположение по ваше желание. Ако търсите най-бързия сървър, някои доставчици автоматично ще ви свържат с най-бързия за вашето местоположение. В противен случай изборът на географски близък е най-добрият ви залог.
 4. Отворете приложението си Netflix и започнете стрийминг!

Имайте предвид, че можете да използвате същите стъпки, за да предотвратите дроселирането на други платформи като YouTube и Skype. И имайте предвид, че не сте ограничени да използвате американски услуги. С VPN можете да получите достъп до стрийминг платформи, които обикновено са ограничени до други страни, като BBC iPlayer, Hulu и библиотеките на Netflix на други държави. Просто се свържете със сървър в местоположението на източника на поточен източник (например сървър във Великобритания за BBC iPlayer) и получите достъп до услугата.

Свързани: Най-добрите VPN за Comcast Xfinity

Приложението Netflix не работи? Опитайте това поправяне

Netflix не позволява на потребителите да имат достъп до библиотеките на други държави поради ограниченията за лицензиране. Способността на VPN да заобикалят тези ограничения ги направи популярни инструменти за деблокиране на Netflix библиотеки от чужбина. Netflix забеляза тази практика и активно блокира потребителите, когато открие, че използват VPN.

Netflix не може да определи истинското местоположение на VPN потребител, така че се опитва да блокира целия VPN трафик. Това означава, че дори ако се намирате в САЩ, ако Netflix открие, че използвате VPN, това ще ви попречи да получите достъп до каталога на Netflix в САЩ. В този случай вероятно виждате прокси грешка, която гласи:

- Уупс, нещо се обърка. Грешка в потока. Изглежда използвате разблокиращо устройство или прокси. Моля, изключете някоя от тези услуги и опитайте отново. "

Грешка в прокси сървъра на Netflix

За щастие, няколко топ VPN мрежи, включително споменатите по-горе, могат надеждно да деблокират версиите на Netflix САЩ и някои други страни.

Като се има предвид, не всеки сървър ще работи, така че може да се наложи да се консултирате с вашия VPN екип за поддръжка, за да разберете кои да използвате. Това звучи като кавга, но при най-добрите доставчици на VPN, предлагащи 24/7 поддръжка на клиенти в чат на живо, това трябва да отнеме само няколко минути.

Ако все още имате проблеми след свързване с препоръчан сървър, представител на VPN поддръжка на клиенти трябва да може да ви преведе през допълнителни стъпки, за да помогнете за разрешаването на проблема..

Comcast е дроселно минало

През 2006 г. Comcast започна умишлено да заглушава трафика на BitTorrent. През 2008 г. FCC постанови, че тази практика е дискриминационна и трябва да бъде изоставена. Вследствие на противоречията, които последваха, Comcast премина към нова „система за управление на претоварването“. Вместо да пуска конкретни приложения, тази нова система заглуши общата скорост за това, което компанията посочи като „тежки интернет потребители“.

През юни 2018 г. Comcast обяви, че е спрял тази практика, въпреки че в съобщението си запазва правото да прилага подобна, ако счете за необходимо.

Comcast Xfinity ъпдейт.

Въпреки че не е обявила такава нова система, много потребители са убедени, че Comcast намалява скоростите си за определени приложения. Ето един от последните коментари на форума за поддръжка на Xfinity, включващ клиент претендиране за дроселиране от доставчика. Този потребител твърди, че има проблеми с потока през YouTube поради дроселиране:

Comcast потребителска претенция за дроселиране.

Ще ми помогне ли VPN с капачката ми за данни?

За съжаление не.

VPN ще попречи на Comcast да вижда съдържанието на вашия интернет трафик. Вашият интернет доставчик обаче все още ще може да види колко данни минават през неговата мрежа.

Повечето клиенти на Comcast имат месечно ограничение на данните от 1TB. Ако постоянно превишавате този лимит и търпите прекомерни такси за издръжка, може да е по-добре да продължите с неограничен план за данни.

Ето разбивката:

 • План за използване на данни от Terabyte Internet: Основната такса обхваща 1TB данни. Плащайте $ 10 за допълнителни 50 GB данни до $ 200 на месец.
 • Неограничена опция за данни: Основна такса плюс 50 долара на месец ви дава неограничени данни.

Comcast планове за данни.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1