Cyberghost срещу частен достъп до интернет (PIA)

Изборът на VPN може да бъде труден, като се има предвид броят на опциите на пазара. Дори сравняването на две различни услуги е предизвикателство. Вземете за пример CyberGhost и частен достъп до интернет (PIA): и двете силни услуги, които могат да предложат много. В тази публикация сравняваме тези VPN-и, за да решим кое от двете е по-добро за обикновения потребител.

Прочетете, за да видите кой VPN излезе най-отгоре в нашето показване на Cyberghost срещу PIA.

CyberGhost срещу частен достъп до интернет (PIA)

Акценти

Cyberghost

  • Деблокиране с едно щракване за популярни поточни услуги
  • Лесен за употреба дизайн
  • Записва никаква лична информация
  • Приложения за Windows, MacOS, iOS, Android

Частен достъп до Интернет

  • Широка гама от опции за сигурност
  • евтин
  • Изпробвана и тествана политика за нулеви регистрации
  • Приложения за Windows, MacOS, iOS, Android

Цени и отстъпки

Cyberghost PIA
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Една година Една година
Две години Две години
Три години N / A
Специална оферта 79% отстъпка при тригодишни планове 65% отстъпка при двугодишни абонаменти
Най-висока цена на месец $ 12.99 $ 9.99
Най-ниска цена на месец $ 2.75 $ 3.49
Едногодишна цена $ 71.88 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 14 дни за месечни абонаменти, 45 дни за други 7 дни

CyberGhost е по-скъпата от двете услуги, ако търсите краткосрочно покритие. Това каза, че ценовата разлика се намалява значително за по-дълги периоди от време.

Освен това CyberGhost предлага далеч по-дълга гаранция за връщане на парите.  Той дава възможност на месечните абонати да поискат възстановяване на сумата след две седмици, а за тези с шестмесечен или годишен абонамент това се удължава до 45 дни. За разлика от тях, частният достъп до Интернет ви позволява да поискате възстановяване на сумата само през първите седем дни от регистрацията. От плюс, нито една услуга не изисква да посочите причина за анулиране.

СНИМКА НА КИБЕРГОСТ: Спестете над 70% с тригодишния план на CyberGhost.

ЧАСТНА ИНТЕРНЕТ СДЕЛКА ЗА ДОСТЪП: Спестете 65% с двугодишния план за частен достъп до интернет.<

Характеристика

Cyberghost PIA
Едновременни връзки 7 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire Windows, MacOS, Android, iOS
Устройства за ръчно инсталиране Linux, рутери, приемници Linux, рутери, приемници
Разделяне на тунели Не Не
Безплатни екстри Блокиране на реклами, сканиране на злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox Блокиране на реклами, сканиране на злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Opera

И двата VPN предлагат подобна съвместимост, но CyberGhost има приложение в официалния магазин за приложения на Amazon Fire, така че има предимство тук. CyberGhost също така ви позволява да свързвате до седем устройства наведнъж, така че е по-малко вероятно да се наложи да деактивирате едно, за да използвате друго. Ако искате да защитите всичките си устройства, можете ръчно да инсталирате всяка услуга на вашия рутер.

И PIA, и CyberGhost предлагат автоматично сканиране на зловреден софтуер и блокиране на реклами. Това прави която и да е от услугите силен избор за потребители с по-малко технологични умения. CyberGhost, по-специално, остава да бъдете безопасни онлайн възможно най-лесно, тъй като можете просто да изберете задача (като анонимно сърфиране, деблокиране на стрийминг сайтове или торент), вместо да изберете директно сървър.

За свой кредит, PIA включва разширение за Opera. Важно е обаче да се отбележи разликата между VPN приложенията и разширенията на браузъра. Приложенията за VPN криптират целия трафик към и от вашето устройство, докато разширенията само криптират трафика на браузъра. В резултат на това разширенията на браузъра не ви позволяват безопасно да използвате P2P мрежи, да се предпазите от DDoS атаки или да защитите уеб трафика от другите си приложения.

Разблокиране на възможности

Cyberghost PIA
Услуга за стрийминг
Нетфликс Великобритания, САЩ, Дания,
Германия, Франция, Италия,
Испания, Холандия, Австралия,
и няколко други
Великобритания, САЩ, Канада
Hulu САЩ, Япония САЩ, Япония
Sky Go да да
Amazon Prime Video да да
BBC iPlayer да Не
ABC да Не
CBS да да
NBC да да
Център за ITV да да
Канал 4 (Всички 4) да да

PIA е в състояние да деблокира няколко популярни поточни платформи извън съответните им излъчвани региони. CyberGhost обаче не само деблокира по-широк спектър от услуги, но и може да го направи с едно щракване. Потребителите просто намират услугата, до която искат да имат достъп в CyberGhost Разблокиране на поточно предаване списък и щракнете върху него, след което те автоматично ще бъдат свързани към подходящ сървър.

Както CyberGhost, така и частният достъп до Интернет позволяват на потребителите да избират не само желаната държава, но и своя град, можете дори да деблокирате потоци за град или държава. Това е особено полезно за достъп до местни телевизионни потоци или заобикаляне на регионалните пропуски, наложени от радио- и телевизионни оператори като NHL или MLB.

Китай

Нито една от тези услуги не се препоръчва за използване в Китай. CyberGhost ни каза, че софтуерът й рядко работи в тази страна и че проблемът е по-сложен, отколкото просто да заобиколи голямата китайска защитна стена. Според екипа за поддръжка на клиенти дори някои местни доставчици на интернет услуги (ISP) блокират достъпа до уебсайта на CyberGhost. Няма официални огледални сайтове, така че е изключително трудно дори да инсталирате софтуера, когато сте в Китай, камо ли да го използвате.

Частният достъп до интернет понякога работи в Китай, но на него не може да се разчита. Компанията призна, че предоставянето на тяхната услуга е „много трудно“, и препоръчва използването на L2TP връзки за най-добрия шанс за свързване към VPN. Основният уебсайт обаче понастоящем е недостъпен и няма налични официални огледала. Това прави изтеглянето на законна версия на софтуера, когато в Китай е истински проблем.

Вижте тази статия за обзор на VPN, работещи в Китай.

Настройка и интерфейс

Cyberghost PIA
Съветник за автоматична настройка Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Fire stick Windows, MacOS, Android, iOS
Избор на основно местоположение На базата на списъци или на базата на задачи Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Настолното приложение на CyberGhost е удобно за потребителите, опростено и стига дотам. Има пет задачи, от които да избирате (Сърфирайте анонимно, Разблокиране на поточно предаване, Защитете Wi-Fi, Торент анонимно, и Разблокиране на основни уебсайтове) или можете да изберете сървър за себе си. Менюто с настройки е сравнително баребони, като има само няколко опции за конфигурация, от които да избирате.

CyberGhost екран на работния плот

Освен ако не променяте настройки или не влизате, рядко ще виждате настолното приложение на PIA. След като услугата работи, можете да промените местоположението и да се свържете, просто като щракнете с десния бутон върху иконата в лентата на задачите си. Забележка: докато PIA ви позволява да се свържете с конкретен град, ще трябва да влезете в менюто за настройки на приложението и да промените Свържете се от опция за област първи.

Меню на лентата със задачи PIA

И двата VPN предлагат лесни за използване мобилни приложения, които ви позволяват да се свържете с едно щракване. На по-малки екрани CyberGhost заменя своя облицован с плочки дизайн за плъзгащ се панел, който позволява на потребителите бързо да изберат предпочитаната от тях задача. Все още можете да изберете конкретен сървър, ако желаете; CyberGhost дори показва подходяща информация за всеки. Това включва текущото зареждане на сървъра и дали те позволяват P2P споделяне на файлове или използват функции за проследяване.

Скрийншоти за редизайн на CyberGhost

На мобилен телефон основният екран на PIA е толкова прост, колкото идват. Той разполага с плъзгач за връзка с едно докосване и падащо меню за избор на регион и показва текущия ви обществен IP адрес. С удоволствие установихме, че по-голямата част от функционалността на тази услуга е запазена в мобилното приложение; например, потребителите все още могат да се свързват автоматично, да активират превключвателя за убийство, да променят протокола и да блокират реклами или зловреден софтуер.

PIA екрани за мобилни устройства

Сървъри и производителност

Cyberghost PIA
Страни на сървъра 61 33
Общ брой сървъри 3064 3160

Докато PIA и CyberGhost имат сходен брой сървъри, CyberGhost обхваща почти два пъти повече страни. Освен това почти половината (1450) от наличните сървъри на PIA се намират в САЩ, което драстично намалява избора ви, ако сте някъде другаде по света.

Въпреки че CyberGhost има по-големи сървърни клъстери в райони с висок трафик като САЩ, Великобритания и Франция, той не разпределя толкова голяма част от мрежата си само на тези места. Вместо това CyberGhost се установява за няколкостотин сървъра в тези области, така че да може да покрие повече от земното кълбо. Потребителите могат дори да изберат да използват най-бързия наличен сървър, ако желаят, което е много добре дошло допълнение.

CyberGhost и PIA винаги предлагат най-малко осем сървъра на всяко от техните местоположения, но по-малко търсените страни като Виетнам или Сърбия обикновено имат сървъри само в един град.

Погледнете таблицата по-долу, за да видите къде всеки от тези VPN сървъри има:

CyberghostPIA
Албания
Аржентина
Австралия
Австрия
Беларус
Белгия
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Канада
Чили
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Естония
Финландия
Франция
Германия
Гърция
Хонг Конг
Унгария
Исландия
Индия
Индонезия
Италия
Ирландия
Израел
Япония
Кения
Латвия
Литва
Люксембург
македония
Малайзия
Мексико
Молдова
Холандия
Нова Зеландия
Норвегия
Пакистан
Полша
Португалия
Румъния
Сърбия
Сингапур
Словакия
Словения
Южна Африка
Южна Кореа
Испания
Швеция
Швейцария
Тайван
Тайланд
Турция
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Украйна
Виетнам

Сигурност

Cyberghost PIA
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Нито един Нито един
Сигурност на приложението Автоматична защита на wifi, превключвател за убийство Kill превключвател
DNS статус Частен DNS Частен DNS

CyberGhost и частният достъп до Интернет ви дават възможност да се свържете с OpenVPN и L2TP протоколите, но ° СyberGhost също включва IKEv2, докато PIA предлага възможността да се използва PPTP. IKEv2 е бърз и сигурен протокол с добра поддръжка за мобилни платформи, докато PPTP позволява на потребителите да увеличат скоростта си, но и да намалят сигурността си.

Настройки за екранни настройки на CyberGhost

И двете услуги използват 256-битово AES криптиране и 4096-битови RSA ключове, което означава, че по време на писането тяхното криптиране е ефективно невъзможно. Освен това PIA и CyberGhost използват всеки свой DNS сървър. Това премахва трети страни DNS хостове от уравнението и гарантира, че никой освен вас и доставчика на VPN никога няма достъп до вашия уеб трафик.

Меню за настройки на PIA

Обикновено ще откриете, че VPN губят известна функционалност в мобилните си приложения, но има минимални функционални разлики между различните версии на PIA и CyberGhost. Може би най-важното е, че превключвателят за убийства присъства в съответното приложение на всяка услуга. Освен това CyberGhost ви позволява автоматично да защитавате всяка wifi мрежа, с която се свързвате, което е особено полезно, ако пътувате и използвате потенциално необезпечени обществени мрежи.

поверителност

Cyberghost PIA
HQ база Румъния Съединени щати
Дневници за връзка някои Нито един
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Bitcoin Mint, BitPay, 32 криптовалути, включително Bitcoin, Litecoin и Ethereum

CyberGhost е със седалище в Румъния, която е член на Европейския съюз. Тъй като масовото запазване на данни беше сметнато за незаконно от ЕС през 2016 г. (освен при много специфични обстоятелства), само вие и CyberGhost имате достъп до вашия трафик. PIA, от друга страна, е базирана в САЩ, една от страните с петте очи. На теория това означава, че други държави с пет очи могат да разследват американски гражданин и да споделят тази информация с правителството на САЩ.

Въпреки това, тъй като и двете услуги ви позволяват да се регистрирате анонимно и да не регистрирате никаква информация, идентифицираща лично, няма риск вашите дейности да бъдат разкрити, дори ако се окаже правен натиск върху вашия доставчик на VPN.

CyberGhost поддържа някои регистри на връзката, но само за статистически цели. Той проверява дали сте влезли веднъж на ден и изтрива тази информация в края на месеца. Той обаче не следи сайтовете, които посещавате, продължителността на сесията, публичните IP адреси или времето за връзка.

Частният достъп до Интернет е недвусмислен по отношение на политиката си за регистрация. Страницата с често задавани въпроси за услугата я описва по следния начин: „PIA абсолютно не съхранява никакви журнали, от какъвто и да е вид, период.“ Не е необичайно VPN да твърдят това, но в случая на PIA имаме доказателство. На два пъти услугата е помолена да предостави потребителски регистрационни файлове за текущо разследване и двата пъти те не предоставят нищо полезно.

Конфигурация

Cyberghost PIA
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Не Не
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

Тези услуги работят по много подобен начин. И двете използват разпределение на споделен адрес, например. Това означава, че всеки, който се свърже към определен сървър по едно и също време, получава един и същ IP адрес. На практика това означава, че дори да са налични дневници за трафик (като се има предвид, че нито CyberGhost, нито PIA записват тази информация), би било всичко друго, но невъзможно да се каже кой свързан потребител посети конкретен сайт.

Въпреки че нито един от тези VPN не предлага специализирани DDoS защитени сървъри, можете да смекчите щетите донякъде просто, като използвате VPN. DDoS атаките заливат IP адрес с заявки, докато системата вече не може да отговори. Въпреки това, когато е свързан с VPN, нападател ще вижда само IP адреса на сървъра, а не вашия. VPN мрежите са в състояние да разпределят натоварването на стотици сървъри и обикновено могат да отменят тези атаки без никакви проблеми.

Както CyberGhost, така и PIA включват NAT защитна стена. Вашият безжичен рутер също има такъв, но тъй като VPN кодират както входящия, така и изходящия трафик, маршрутизаторите не могат да видят къде трябва да се изпращат входящите пакети. Защитната стена на VPN просто изследва входящите пакети, изхвърля тези, които изглеждат подозрителни и пренасочва тези, които не са към съответния адрес. Тези защитни стени хващат по-голямата част от непоисканите пакети, но не са глупави. В резултат на това те трябва да бъдат сдвоени с вторична защитна стена на ниво OS за най-добри резултати.

Обслужване на клиенти

Cyberghost PIA
Чат на живо да Не
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 9 часа, 40 минути 4 часа, 12 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

В допълнение към поддръжка по имейл и билети, CyberGhost предлага 24/7 чат на живо. Тествахме това по различно време на деня и установихме, че в повечето случаи агент реагира в рамките на минута. За съжаление PIA не предлага чат на живо, което е разочароващо както за начинаещи, така и за напреднали потребители. И двете услуги имат видео ръководства, уроци и база знания за търсене.

За да проверим времето за отговор на имейлите на всяка услуга, изпратихме три запитвания до всяка по имейл. Първите двама са доста стандартни и вероятно екипите за поддръжка на клиенти ще имат предварително подготвени отговори за тях. За сметка на това последният въпрос е малко по-неясен и има за цел да види колко желае служителите да помогнат за обяснението на по-сложни въпроси.

Cyberghost
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Какви трупи съхранява CyberGhost? 9 часа, 47 минути 1 да
Мога ли да инсталирам CyberGhost на DD-WRT рутер? 15 часа, 20 минути 1 да
Каква е разликата между приложението CyberGhost и разширението на браузъра? 4 часа, 4 минути 1 да
PIA
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Какви трупи поддържа PIA? 5 часа, 37 минути 1 да
Мога ли да инсталирам PIA на DD-WRT рутер? 3 часа, 49 минути 1 да
Каква е разликата между PIA приложението и разширението на браузъра? 3 часа, 11 минути 1 да

Частният достъп до Интернет беше много по-бърз за отговор от CyberGhost. Всъщност средно те бяха около два пъти по-бързи. Това обаче може да е така, защото CyberGhost осигурява по-голям обем на поддръжка чрез услугата за чат на живо, функция, която PIA няма.

За всеки от въпросите по-горе получихме кратък отговор с един или два абзаца. За сметка на PIA и CyberGhost, те винаги включваха информацията (или връзки към съответните уроци), която поискахме. Освен това персоналът се стараеше винаги да пита дали има нещо друго, с което имаме проблеми.

Победителят: CyberGhost

Снимка на началната страница на Cyberghost

Въпреки че някоя от тези услуги би била силен избор, ние вярваме в това CyberGhost е по-доброто от двете за средния потребител.

Тази услуга е проектирана с новаци, но не жертва сигурността за удобство на потребителя. Най-хубавото е, че е необходима много малка настройка: потребителите просто решават какво да правят, а софтуерът се грижи за останалото.

Тогава е мрежата му Тази VPN обхваща почти два пъти повече страни от PIA, което означава, че можете да я използвате, за да деблокирате далеч по-широк кръг от географски ограничени уебсайтове. Плюс това, с до седем едновременни връзки, CyberGhost ви позволява да защитите повечето от устройствата си, без да е необходимо да го инсталирате на вашия рутер. Дори получаването на поддръжка е лесно, благодарение на тази 24/7 поддръжка за чат на живо и обширна база от знания.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 54

Adblock
detector