CyberGhost срещу PureVPN

CyberGhost срещу PureVPN

Акценти 

Cyberghost

  • Универсален, но евтин
  • Силна деблокираща способност
  • Предназначен за начинаещи потребители

PureVPN

  • Силно адаптивни
  • Разширена сървърна мрежа
  • Високи скорости, добро деблокиране

Цени и отстъпки

Тук ще сравним цената на всяка VPN, както и опциите за абонати, които всяка услуга предлага на потенциалните клиенти.

Cyberghost PureVPN
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Една година Три месеца
Две години Една година
Три години N / A
Специална оферта 79% отстъпка при 3-годишен абонамент 70% отстъпка при двугодишни абонаменти
Най-висока цена на месец $ 12.99 $ 10.95
Най-ниска цена на месец $ 2.75 $ 2.88
Едногодишна цена $ 71.88 $ 48.96
Гарантирано връщане на парите 45 дни 31 дни

CyberGhost предлага на потребителите повече избор, различни опции за абонамент. За разлика от това, въпреки че PureVPN предлага два краткосрочни плана, изглежда ценовата му структура е проектирана така, че да изтласка максимално годишния абонамент със стръмни отстъпки за потребителите, които желаят да се ангажират предварително. PureVPN е значително по-евтин от CyberGhost, ако искате да се абонирате за една година от $ 48.96, докато CyberGhost струва $ 71.88.

Всеки от плановете на PureVPN идва с 31-дневна гаранция за връщане на парите, която е особено щедра. CyberGhost, предлага 14-дневна гаранция за връщане на парите на месечния план и щедра 45-дневна гаранция за връщане на парите при по-дългите абонаменти. Ще имате повече от достатъчно време, за да оцените правилно тези услуги, преди да решите дали искате да продължите да ги използвате.

CYBERGHOST DEAL: Спестете над 70% с тригодишния план на CyberGhost.PUREVPN СНИМКА: Спестете 74% с двугодишния план на PureVPN.

Характеристика

На кои платформи работят тези услуги? И по-важното - какво още могат да предложат?

Cyberghost PureVPN
Едновременни връзки 7 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (приложението за iOS понастоящем не е достъпно)
Устройства за ръчно инсталиране Linux, приемници, рутери Linux, приемници, рутери
Разделяне на тунели Не да
Безплатни екстри Блокиране на реклами, сканиране на злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Firefox и Google Chrome Блокиране на реклами, сканиране на злонамерен софтуер, Kodi addon, разширения на браузъра за Firefox и Google Chrome

Ако искате да инсталирате своя VPN на множество устройства, CyberGhost е по-добрият избор. Той не само позволява повече едновременни връзки от PureVPN, но има и работещо приложение за iOS. Понастоящем приложението за iOS на PureVPN не е достъпно и компанията не е сигурна кога ще се върне, ако изобщо се появи.

Въпреки това, PureVPN е единственият основен VPN с официален Addi Kodi. Това улеснява безопасното предаване на операционни системи само за Kodi като LibreELEC и премахва необходимостта от използване на потенциално опасни добавки на трети страни. Има и разделно тунелиране, което ви позволява да избирате конкретни приложения за преминаване през VPN без никакво криптиране.

Тези VPN имат някои общи характеристики. И двете автоматично блокират рекламите и сканират за злонамерен софтуер, например и двете имат разширения за Chrome и Firefox. Разширенията на VPN браузъри обаче не работят по същия начин като самостоятелните VPN приложения, и си струва да знаете разликата. Разширенията на браузъра криптират само трафика на браузъра, не трафик от други приложения. Това означава, че P2P програмите, чат приложенията и всяка друга програма с достъп до интернет ще бъдат напълно незащитени.

Разблокиране на възможности

Търсите ли да предавате геозаключено съдържание в чужбина? Тестваме кои платформи CyberGhost и PureVPN могат да деблокират.

Cyberghost PureVPN
Услуга за стрийминг
Нетфликс 11 държави, включително САЩ, Великобритания, Германия, Франция и Испания САЩ, Великобритания, Германия, Хонконг, Южна Африка
Hulu САЩ, Япония САЩ, Япония
Sky Go да да
Amazon Prime Video да да
BBC iPlayer да Не
ABC да Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

PureVPN е в състояние да деблокира добър набор от поточни услуги. Въпреки това той се бори с някои, по-специално BBC iPlayer и ABC. Освен това, той деблокира Netflix, но в повечето случаи само чрез уеб браузър. CyberGhost не само може да деблокира повече платформи, но ви позволява да правите това на всяко устройство, което предпочитате (въпреки че 3 от 11-те му страни в Netflix не могат да бъдат деблокирани в iOS). CyberGhost дори ви казва кои сървъри са за деблокиране на дадена услуга, така че е невероятно лесно да започнете стрийминг.

Китай

Нито един от тези VPN не работи особено добре в Китай. За да бъдем справедливи, последните актуализации на правителството на Great Firewall на Китай блокираха по-голямата част от VPN, така че това не е просто проблем, който засяга тези две услуги. И двата уебсайта са блокирани, нито едно официално огледало за използване и нито едното работи надеждно. В резултат на това не препоръчваме да използвате CyberGhost или PureVPN в Китай. Ако търсите VPN за Китай, моля, вижте статията ни за най-добрите VPN за Китай.

Настройка и интерфейс

Колко лесно се използват тези услуги? Необходима ли е ръчна настройка? Ние изследваме както настолните, така и мобилните приложения за използваемост.

Cyberghost PureVPN
Съветник за автоматична настройка Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, Amazon Fire TV / Firestick (iOS в момента не е наличен)
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

В най-новата си актуализация CyberGhost обнови приложенията си, за да осигури по-постоянен външен вид на десктоп и мобилни устройства. Сега на главната страница има бутон за бързо свързване и меню за избор на държава. Можете също да щракнете върху раздел отляво (или прекарайте пръст наляво на мобилен), за да видите пълния списък със сървъри. Можете дори да изберете да видите само P2P-сървъри или такива, предназначени за деблокиране на поточни сайтове. В менюто няма толкова много опции, но това само прави услугата още по-лесна за пълни новаци.

Снимка на работния плот на CyberGhost 7

Приложението на PureVPN за настолни компютри ви позволява да търсите определена държава или град точно на началния екран. Тя също ви позволява да бързо се свържете към сървърите, удобни за поточно предаване, въпреки че някои от тях всъщност вече не работят (ABC, BBC iPlayer). В менюто за настройки можете да промените режима (например от „поток“ към „споделяне на файлове“ или „сигурност / поверителност“) или да коригирате фантастичен брой опции. Повечето хора няма да трябва да прекарват много време в това меню, но добавената гъвкавост със сигурност ще се хареса на по-напредналите потребители.

PureVPN скрийншоти

Мобилното приложение на PureVPN е по-просто и изглежда подобно на офертите на други услуги. Има голям бутон за свързване в средата на екрана и раздели в горната част, което ви позволява да изберете желаното си местоположение. Броят на променящите се настройки е намален леко, но все още има голяма гъвкавост тук.

Сървъри и производителност

Мрежата на VPN е от критично значение; тук ще разгледаме колко сървъра имат тези два и колко държави покриват.

Cyberghost PureVPN
Страни на сървъра 60 141
Общ брой сървъри 3000+ 2100+

На пръв поглед PureVPN изглежда е по-добрият избор тук. В края на краищата, той има сървъри в повече от два пъти повече от местата, които CyberGhost прави. Забележете обаче, че има по-малко сървъри като цяло; CyberGhost всъщност предлага по-голям брой сървъри в няколко страни с голям трафик като САЩ (530 срещу 490), Канада (138 срещу 60), Великобритания (334 срещу 168) и Франция (257 срещу 42).

Дори по-големият обхват на PureVPN е донякъде опетнен от широкото му използване на виртуални IP адреси. Сървърите, които ги използват, са маркирани с почти невидима икона „V“ на страницата с местоположенията и понастоящем се използват в 82 страни, което означава, че и двете услуги имат физически сървъри на подобен брой места. Виртуалните сървъри често се използват в страни, където цената или трудността за поддържане на физически сървъри надвишава възнаграждението. PureVPN обаче ги има на места като Аржентина, Хърватия и Пакистан: страни, където много други VPN имат действителни сървъри.

Всяка от тези услуги ви позволява да изберете конкретен град, към който да се свържете. Не всяко местоположение има тази опция, но големи държави с висок трафик като САЩ, Великобритания и Австралия трябва да избират няколко. Това улеснява достъпа не само до специфични за страната географски платформи в чужбина, но и до регионално блокирано съдържание като местни новини или изчерпани спортни събития.

По-долу създадохме списък на всяка държава, където CyberGhost и PureVPN имат сървъри:

CyberghostPureVPN
Афганистан
Албания
Ангола
Алжир
Аржентина
Армения
Аруба
Австралия
Австрия
Азербайджан
Бангладеш
Бахамски острови
Бахрейн
Барбадос
Беларус
Белгия
Белиз
Бермуда
Боливия
Босна и Херцеговина
Бразилия
Бруней Дарусалам
България
Камбоджа
Канада
Кабо Верде
Кайманови острови
Чили
Китай
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Куба
Кипър
Чехия
Дания
Доминика
Доминиканска република
Еквадор
Египет
Ел Салвадор
Естония
Етиопия
Финландия
Франция
Грузия
Германия
Гана
Гърция
Гренада
Гватемала
Гвиана
Хаити
Хондурас
Хонг Конг
Унгария
Исландия
Индия
Индонезия
Италия
Ирландия
Остров Ман
Израел
Ямайка
Япония
Йордания
Казахстан
Кения
Киргизстан
Кувейт
Лаос
Латвия
Ливан
Лихтенщайн
Литва
Люксембург
Макао
македония
Мадагаскар
Малта
Мавритания
Мавриций
Малайзия
Мексико
Молдова
Монако
Монголия
Черна гора
Монсерат
Мароко
Холандия
Нова Зеландия
Никарагуа
Нигер
Нигерия
Норвегия
Оман
Панама
Папуа-Нова Гвинея
Пакистан
Парагвай
Перу
Филипини
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Катар
Румъния
Русия
Саудитска Арабия
Сенегал
Сърбия
Сейшелските острови
Сингапур
Словакия
Словения
Южна Африка
Южна Кореа
Испания
Шри Ланка
Суринам
Света Лусия
Швеция
Швейцария
Сирия
Таджикистан
Тайван
Танзания
Тайланд
Тринидад и Тобаго
Тунис
Турция
Туркменистан
Острови Търкс и Кайкос
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Украйна
Венецуела
Виетнам
Вирджински острови
Йемен

Сигурност

В този раздел ние подчертаваме опциите за сигурност на всеки VPN, наличните протоколи и в крайна сметка тяхната способност да запазват трафика си сигурен.

Cyberghost PureVPN
VPN протоколи OpenVPN, IKEv2, L2TP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Нито един Нито един
Сигурност на приложението Автоматична защита на wifi, превключвател за винаги включване Kill превключвател
DNS статус Частен DNS Частен DNS

Всяка от тези услуги ви позволява да се свързвате чрез OpenVPN, IKEv2 и L2TP протоколи. PureVPN обаче включва и опцията за използване на SSTP или PPTP. Стойността на тези включвания обаче е съмнителна. PPTP е много стар и има няколко уязвимости в защитата, докато SSTP работи на по-малко платформи и не предоставя никаква реална полза от OpenVPN. И двете VPN използват 256-битово криптиране; това на практика не може да се установи по време на писането.

Настройки на CyberGhost 7

И CyberGhost, и PureVPN се предлагат с ключ за прекъсване, който автоматично спира всички прехвърляне на данни, ако изгубите връзка с VPN неочаквано. CyberGhost е малко по-различен по това, че не може да бъде изключен, като гарантира, че никога няма да търсите в интернет незащитени. Освен това CyberGhost може автоматично да стартира всеки път, когато се свържете с конкретна позната мрежа. И двамата използват частни DNS сървъри, така че никоя трета страна никога няма да има достъп до вашия трафик.

PureVPN снимки на екрана

поверителност

VPN мрежите са създадени да ви поддържат възможно най-анонимни онлайн. По-долу сме разгледали последиците за поверителността на двете услуги.

Cyberghost PureVPN
HQ база Румъния Хонг Конг
Дневници за връзка някои Нито един
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Bitcoin Различни криптовалути и карти за подаръци

CyberGhost е базиран в Румъния, която е част от Европейския съюз. През 2014 г. Европейският съд постанови, че масовото запазване на данни е незаконно (освен в случаите, когато съществува риск за безопасността на обществеността), така че няма нужда да се притеснявате, че вашите дейности ще бъдат наблюдавани.

PureVPN, от друга страна, е базирана в Хонконг. Въпреки че това местоположение има собствено законодателство, технически той все още е част от Китай, който има някои от най-строгата онлайн цензура в света.. И двете тези VPN ви позволяват да се регистрирате анонимно, все пак, така че това не е толкова голям проблем, колкото изглежда.

CyberGhost не записва сайтовете, които посещавате, времеви марки или IP адреси, но запазва някои данни за статистически цели. По-конкретно, той записва дали сте влизали или не всеки ден. Вашият общ брой ежедневни входни данни не се записват и тази информация се изтрива в края на месеца.

Политиката за регистрация на PureVPN е малко по-неясна. Въпреки че твърди, че потребителите му са анонимни, при разследване на ФБР за 2017 г. компанията успя да предостави времеви отметки на потребителя и IP адрес на източника. След като първо каза, че не е нарушил доверието на потребителите си, PureVPN по-късно актуализира своята политика и твърди, че тази информация вече не се записва. PureVPN се опитва да възстанови доверието в своята услуга, но това е нещо, което потенциалните клиенти имат право да знаят.

Конфигурация

Как точно функционират тези две VPN? Можете ли да получите статичен IP адрес с някой от тях? Тук се гмурваме по-дълбоко във вътрешната работа на CyberGhost и PureVPN.

Cyberghost PureVPN
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Да (допълнителна такса) Да (допълнителна такса)
DDoS защита Не Да (допълнителна такса)
NAT защитна стена да да

Всяка от тези услуги работи по един и същ начин. Например, CyberGhost и PureVPN използват разпределение на споделен адрес. Това означава, че всички свързани към един и същ сървър споделят един и същ IP адрес. Повечето VPN използват този метод, тъй като е много по-трудно да се каже кой конкретен потребител е получил достъп до даден уебсайт.

Можете да получите специален IP адрес с всяка услуга. Тъй като ще влизате в услуги от един и същ IP всеки път, е много по-малко вероятно да задействат автоматизирани системи за предотвратяване на измами. Специализираните IP адреси улесняват леко проследяването на вашите дейности, но като нито една от тези услуги не записва никаква лична информация, няма за какво да се тревожиш. CyberGhost таксува $ 4 на месец за статичен IP, докато PureVPN таксува $ 1,99.

Всеки VPN осигурява известна степен на защита от DDoS. Обикновено маршрутизаторът ви е наводнен с заявки, докато не може да се справи повече и не се заключи. Въпреки това, когато използвате VPN, действително е далеч по-широката мрежа. Повечето големи VPN мрежи могат да разпространят натоварването без много проблеми, но ако очаквате по-мащабна атака, PureVPN предлага достъп до първокласни анти-DDoS сървъри за допълнителна месечна такса. Без тази защита PureVPN ще смекчи до 3TB заявки, което трябва да е достатъчно за повечето потребители.

Обслужване на клиенти

Може никога да не се нуждаете от помощ, но винаги е добре да имате подкрепа там, за всеки случай. Разгледайте по-долу опциите за поддръжка, които предлагат тези две услуги.

Cyberghost PureVPN
Чат на живо Да (възложено на Zendesk) Да (вътрешно)
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 1 ден, 13 часа, 30 минути 45 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

И двата VPN имат 24/7 поддръжка за чат на живо. PureVPN се управлява от вътрешен екип, докато CyberGhost се възлага на външни изпълнители. Въпреки това, всъщност е по-лесно да получите помощ от екипа на CyberGhost, тъй като персоналът за поддръжка на PureVPN често предоставя неясни, копирани и поставени отговори, освен ако не е натиснат за конкретна информация.

Всяка услуга предлага също електронна поща и поддръжка, базирана на билети, както и голяма база от знания за търсене. И двете предлагат богат избор от поддръжници на екранни снимки, обхващащи често срещани проблеми като конфигуриране на приложението или инсталирането му на рутер. Кратки видео ръководства могат да бъдат намерени в съответните канали на компаниите в YouTube. Въпреки това, тези канали се използват най-вече за промоционални цели и видеоклиповете може да не са вече уместни.

Освен това изпратихме на всяка от тези услуги по три въпроса по имейл. В повечето случаи ще получите отговор по-бързо чрез чат на живо, но това ни позволи да измерим отзивчивостта на всеки VPN към повече технически проблеми, с които служителите в чата на живо не могат да помогнат. В таблиците по-долу ще намерите въпросите, които зададохме, и нашите резултати:

Cyberghost
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Мога ли да инсталирам CyberGhost на моя рутер DD-WRT? 2 дни, 5 часа, 37 минути 1 да
Използва ли CyberGhost виртуални сървъри? 1 ден, 22 часа, 18 минути 1 да
Дали CyberGhost регистрира IP моя източник? 1 ден, 8 часа, 36 минути 1 да
PureVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Мога ли да инсталирам PureVPN на моя рутер DD-WRT? 2 минути 1 да
Използва ли PureVPN виртуални сървъри? 1 час, 59 минути 1 да
PureVPN регистрира ли моя IP адрес на източника? 15 минути 1 да

PureVPN отговори на запитванията по имейл изключително бързо, докато CyberGhost последователно отне повече от един ден. Ние сме тествали CyberGhost по този начин няколко пъти в миналото, но това са най-дългите времена на реакция. Струва си да се отбележи, че тези тестове бяха проведени в началото на Коледа, така че увеличеният обем на запитвания и недостигът на персонал може да са важен фактор.

CyberGhost обаче е по-вероятно да даде по-дълги, подробни отговори. Въпреки че PureVPN имаше по-бързо време за реакция, отговорите му често бяха подготвяни преди време и дълги само няколко реда, обикновено включващи връзка към подходящ материал от секцията за поддръжка, а не предоставяне на никаква информация директно.  

Победителят: CyberGhost

Снимка на началната страница на CyberGhost

Въпреки че и двете са висококачествени услуги, след като ги сравнявате едно до друго, вярваме, че CyberGhost е по-доброто от двете за повечето хора.

Като начало, това е невероятно многостранно. CyberGhost позволява на потребителите да деблокират основните стрийминг платформи с едно щракване и дори изброява своите P2P-поддържащи сървъри отделно. Той може да не покрива толкова голяма част от света, колкото PureVPN, но обикновено има повече сървъри на всяко място. Това ви улеснява да получите високоскоростна връзка. Освен това с тази услуга знаете, че всеки сървър е точно там, където се твърди, че е.

CyberGhost е отличен за хора, нови в VPN или които не се интересуват особено от технологията. Той е лесен за настройване, особено лесен за използване и като бонус, по подразбиране е активирана цялостната защита (включително 256-битово криптиране, рекламен блокер и зловреден софтуер). За да подслади сделката още повече, CyberGhost не регистрира информация, която би могла да ви идентифицира. Това означава, че можете да сърфирате свободно, без да се притеснявате за проследяването на вашите дейности.

CYBERGHOST DEAL: Спестете над 70% с годишния план на CyberGhost.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 55

Adblock
detector