ExpressVPN работи в Китай, но първо прочетете това

ExpressVPN работи в Китай, но първо прочетете това

Китайското правителство налага строга цензура върху използването на интернет в рамките на страната. Тези ограничения се наричат ​​колективно като Голямата защитна стена на Китай и представляват истински проблем за пътуващите и експатрите, които остават или живеят в Китай. Можете обаче да заобиколите Great Firewall с виртуална частна мрежа (VPN) като ExpressVPN. Днес ще обясним по-подробно китайското блокиране на интернет и ще покажем как да използвате ExpressVPN безопасно в Китай.

Интернет цензурата не е нищо ново; повечето държави блокират достъпа например до уебсайтове, които хостват незаконни материали. Въпреки това, ограниченията на Китай са многобройни и мащабни. Сайтовете за социални медии и приложенията за съобщения като Facebook, Instagram, Twitter и WhatsApp са блокирани, така че е трудно да поддържате връзка с приятели и семейство в други страни. Освен това, с несъгласни мнения, които лесно се отменят онлайн и основните западни новинарски сайтове, е изключително трудно да се намери обективна информация за широкия свят.

Има обаче решение: като се регистрирате в работещ VPN, преди да пътувате, можете да победите Великата китайска защитна стена и да получите достъп до блокирани сайтове. Тези услуги работят, като криптират трафика ви и го насочват през международни сървърни мрежи. Ползите са двойни: получавате достъп до сайтове, които обикновено са блокирани в Китай и вашите дейности стават почти невъзможно за вашия мониторинг на доставчика на интернет услуги (ISP) или правителството.

Как ExpressVPN може да победи китайските интернет ограничения?

Въпреки че повечето VPN мрежи вече не работят в Китай, ExpressVPN все още го прави. Този доставчик няма сървъри в Китай, така че не е необходимо да наблюдава дейността на своите потребители или да спазва други аспекти на китайското законодателство за запазване на данни. Освен това, това прави далеч по-малко вероятността хардуерът на услугата да бъде блокиран от правителствените служители. За съжаление, това не е теория на конспирацията и това се случи наскоро със сървърите на Apple и Amazon.

Защо да използвате ExpressVPN в Китай?

ExpressVPN

ExpressVPN е силен избор за потребителите в Китай по много причини. Първо, това е много бързо и предлага достъп до повече от 2000 сървъра в 94 различни държави. Второ, той има отлична поддръжка на много платформа и дори включва персонализиран фърмуер, за да направи инсталирането му на мрежови рутери възможно най-опростено..

Тази услуга взима сериозно сигурността ви. Той използва 256-битово AES криптиране, перфектна секретност напред и защита срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC, за да запази личните си дейности по всяко време. Има и превключвател за убийство (само за десктоп), който незабавно спира целия трафик, ако връзката ви изведнъж падне. Най-хубавото е, че ExpressVPN не регистрира никаква лична информация. Той дори ви позволява да плащате в Bitcoin за повишена анонимност.

ВЗЕМЕТЕ БЕЗПЛАТНО EXPRESSVPN: Обикновено VPN мрежите спестяват най-ниските си цени за потребители, които желаят да поемат ангажимент до година или повече предварително. Ако обаче имате нужда само от краткосрочно покритие, можете да използвате ExpressVPN на 30-дневна гаранция за връщане на парите вместо. Това изисква незабавно плащане, но можете да се откажете по всяко време, за да си върнете парите, което ефективно ви позволява да го изпробвате безплатно.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

Как да използвате ExpressVPN в Китай

Едно от най-добрите неща за ExpressVPN е, че не са необходими специални стъпки за свързване в Китай. Просто изберете предпочитания сървър като нормален и трябва да можете свободно да сърфирате в мрежата. В момента обаче уебсайтът ExpressVPN е блокиран в Китай. В резултат на това горещо препоръчваме да се регистрирате и инсталирате услугата преди да пътувате до страната.

Тъй като Китай следи достъпа до интернет на своите граждани толкова внимателно, има няколко стъпки, които препоръчваме да предприемете, преди да се свържете за първи път. Като начало ще се уверим, че ExpressVPN автоматично свързва устройството ви с VPN всеки път, когато е включено. От главната страница щракнете върху иконата на менюто (три реда) в горния ляв ъгъл, след което изберете Настроики.

Под Общ Разрешете първите две опции. Това ще ви гарантира, че никога не преглеждате случайно без защита. Ако използвате настолна версия на приложението, препоръчваме също да активирате Спрете целия интернет трафик, ако VPN се прекъсне неочаквано.

ExpressVPN-Китай-настройка

След това преминете към напреднал и се уверете, че IPv6 защита срещу теч и DNS опциите се проверяват. Когато сте готови, щракнете Добре.

Сега вие сте свободни да се свържете както обикновено. За да направите това, върнете се на началния екран и щракнете върху големия бутон в средата. Това автоматично ще ви свърже с най-добрия сървър за вашето текущо местоположение. Можете също така да изберете конкретна държава, към която да се свържете, като щракнете върху Изберете Местоположение бутон и изберете един от списъка вдясно.

ExpressVPN-изберем-място

Защо Китай ограничава интернет толкова силно?

На теория, китайските ограничения в интернет трябва да предпазват гражданите от материал, който може да поквари, раздели, подведе или подбуди омраза. Проблемът е, че идеите са отворени за интерпретация, но само китайското правителство взема решение кое съдържание попада под коя категория. Като такава Великата защитна стена редовно се използва като инструмент за заглушаване на политически противници и тези с несъгласни мнения.

Не помага, че съответното законодателство (Наредби за компютърната информационна мрежа и интернет за сигурност, защита и управление от 1997 г.) е двусмислено формулирано и изглежда създадено, за да дайте на правителството възможно най-много начини за цензуриране на съдържанието. Например, всеки, който публикува критично за правителството съдържание (дори и да е балансирана новинарна статия), може да бъде виновен за „подстрекателство към разделение“, „открито обиждане на други хора“, „увреждане на репутацията на държавните органи“ или „дейности срещу конституция. “Освен това, при напълно забранени слухове, дори дейности с по-ниски ставки като обсъждане на новини за знаменитости онлайн могат да се считат за престъпление.

Какви услуги са блокирани в Китай?

Китай не забранява достъпа само до политическо съдържание. Въпреки че няма изчерпателен списък на всеки блокиран уебсайт, последните оценки показват, че около 10 000 домейна в момента са недостъпни от континенталната част. Погледнете по-долу за списък на някои от съдържанието Китай блокове:

  1. Услуги за съобщения (WhatsApp, GMail, Slack, Telegram)
  2. Платформи за социални медии (Facebook, Instagram, Twitter)
  3. Платформи за стрийминг (YouTube, Twitch, Netflix, Spotify)
  4. Сайтове за новини (The Guardian, BBC, NYTimes)
  5. Търсачки (Google, Yahoo, DuckDuckGo)
  6. VPN и свързани с прокси сайтове (ръководства, ръководства за конфигурация)
  7. Облачно хранилище (Google Drive, Google Документи, Мега, Dropbox)
  8. Информационни хранилища (Wikipedia, Quora, Archive)

Работят ли други VPN мрежи в Китай?

Китайското правителство положи много усилия да спре VPN да предоставят начин за ограниченията си в интернет. Освен това чухме от някои услуги, че местните интернет доставчици ги блокират по свое желание. Поради това няма много VPN, които все още работят в Китай, а още по-малко са надеждни.

Понастоящем единствените услуги, за които знаем, че работят надеждно в Китай, са ExpressVPN, NordVPN, Ivacy, StrongVPN и VyprVPN. Тъй като основният уебсайт за всяка от тези услуги в момента е блокиран, ще трябва да намерите работещ огледален сайт, за да се регистрирате, когато сте в Китай. Тъй като тези огледала също могат да станат недостъпни, горещо ви съветваме да се регистрирате, преди да посетите страната.  

VPN мрежи в Китай: често задавани въпроси

Мога ли да проверя дали конкретен сайт е блокиран?

Всъщност имаме инструмент на Great Firewall, който ви позволява да проверите дали даден сайт в момента е блокиран в Китай или не. Заслужава да се отбележи обаче, че ограниченията на Китай често се актуализират. Това означава, че дори даден уебсайт е наличен в момента, той може да не е до момента на пристигането ви.

Какво трябва да направя, ако сайтът на моя VPN е неочаквано блокиран?

Ако сте в Китай и изведнъж се окажете неспособни да се свържете с вашата VPN или да получите достъп до уебсайта на вашия доставчик, единственият реален начин на действие е да изчакате и да видите дали услугата се връща онлайн. Имайки предвид това, има няколко стъпки, които можете да предприемете преди пътуването си, за да намалите шанса да бъдете оставени на въже.

Въпреки че ExpressVPN и другите услуги, изброени по-горе, работят надеждно в Китай, препоръчваме ви да поддържате бележка за огледалните сайтове на вашата VPN, имейл адреси за поддръжка и ръчни инструкции за конфигуриране на вашето устройство, за всеки случай. Няма да имате достъп до нищо, съхранявано в облака, така че е най-добре да запазите копие на тази информация на устройство, защитено с парола.

Безопасно ли е да използвате VPN в Китай?

Достъпът до VPN е силно ограничен в Китай, но самата технология не е незаконна. Например, страната позволява на предприятията да избират от списък на предварително одобрени местни VPN доставчици, за да могат да работят с международни служители.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector