ExpressVPN срещу Cyberghost

Expressvpn срещу Cyberghost

Коя е по-добрата VPN за повечето хора: ExpressVPN или CyberGhost? Днес ще направим тези две висококачествени услуги един срещу друг, за да разберем колко добре се представя всяка една от тях. По този начин ще можем да сравним справедливо и изчерпателно ExpressVPN и CyberGhost.

Акценти

ExpressVPN

  • Лесна инсталация, дори и на рутери
  • Отлични възможности за деблокиране
  • Позволява на потребителите да се регистрират анонимно

Cyberghost

  • Проектиран с новаци в ума
  • Деблокиране с едно щракване за няколко основни поточни платформи
  • Включени са блокиране на реклами и сканиране на зловреден софтуер

Цени и отстъпки

ExpressVPN Cyberghost
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Шест месеца Една година
Една година Две години
N / A Три години
Специална оферта Спестете 49% и вземете 3 месеца допълнително безплатно на годишния план 79% отстъпка с едногодишен абонамент
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 12.99
Най-ниска цена на месец $ 6.67 $ 2.75
Едногодишна цена $ 99.95 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 30 дни 45 дни

CyberGhost е най-евтиният избор за дългосрочна защита: двугодишният му абонамент ($ 88.56) е почти същата цена като едногодишния план на ExpressVPN. Въпреки това, въпреки че в дългосрочен план е по-евтино, той предлага само един план под една година, така че трябва да сте готови да се ангажирате, за да получите големите отстъпки.

И двата VPN предлагат гаранции за връщане на пари. Това означава, че можете да тествате всяка VPN и ако не сте впечатлени, анулирайте за пълно възстановяване. Във всеки случай ще трябва да платите предварително, но е лесно да си върнете парите; дори не е нужно да излагате причина за това. ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, докато CyberGhost предлага 45-дневна гаранция за връщане на парите за по-дългите планове.

ЕКСПРЕССВПН СРОК: Вземете 49% отстъпка и три месеца безплатно.

СНИМКА НА КИБЕРГОСТ: Спестете над 70% от сделката за 3 години.

Характеристика

ExpressVPN Cyberghost
Едновременни връзки 5 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, някои рутери, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, iOS
Устройства за ръчно инсталиране Приставки, рутери Linux, приемници, рутери
Разделяне на тунели Да, настолни приложения Не
Безплатни екстри Разширение за браузър за Chrome, Firefox, Safari Блокиране на реклами, сканиране на злонамерен софтуер, разширение на браузъра за Chrome, Firefox,

ExpressVPN има изключителна поддръжка на много платформи, с приложения за всички основни операционни системи, включително Linux. Той дори предлага приложения за устройства на Amazon Fire и избрани рутери. За разлика, докато CyberGhost има приложения за основните платформи, той изисква ръчна инсталация на по-широк спектър от устройства. CyberGhost обаче работи по-добре като цялостно решение за потребители с по-малко технологии. Тя включва функции за автоматично сканиране на злонамерен софтуер и блокиране на реклами, предназначени да направят сигурността на интернет възможно най-проста.

ExpressVPN се погрижи за по-знаеща потребителска база, с разделена функционалност на тунелиране (възможност за криптиране на трафик само от конкретни приложения), вградени в настолните му приложения. Той също така предлага разширения за някои от най-популярните уеб браузъри. Те служат като център за контрол на лесен достъп за основното приложение и автоматично променят настройките на геолокацията на вашия браузър, за да съответстват на текущия ви сървър. Включено е и приложението ExpressVPN Media Streamer: това е Smart DNS прокси, който заобикаля геозаключването без да криптира трафика ви, като ви позволява да правите компромиси между скоростта и сигурността при необходимост.

Разблокиране на възможности

ExpressVPN Cyberghost
Услуга за стрийминг
Нетфликс САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Франция, Япония САЩ, Германия
Hulu САЩ, Япония САЩ, Япония
Sky Go да да
Amazon Prime Video да да
BBC iPlayer да да
ABC да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

И ExpressVPN, и CyberGhost са в състояние да деблокират широк спектър от стрийминг платформи. Всъщност CyberGhost предлага деблокиране с едно щракване за много платформи, включително Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video - три услуги, с които се борят най-евтините VPN. Струва си да се отбележи, че в горната таблица не е посочена всяка гео-ограничена платформа, която тези VPN-та могат да деблокират; има още стотици.

Китай

ExpressVPN е в състояние да заобиколи Китайската голяма защитна стена. Правителството обаче е блокирало началната страница на услугата, което означава, че ще трябва да се регистрирате на алтернативен сайт. По време на написването get-express-vpn.com все още е достъпен от Китай, въпреки че това може да се промени, тъй като защитната стена на страната се актуализира.

Поддръжката на клиенти на CyberGhost беше много открита относно факта, че тяхната услуга рядко работи в Китай. Самият уебсайт е блокиран и уж местните доставчици на интернет услуги (ISP) също са започнали да ограничават достъпа до услугата. Без официално огледало и няма гаранция, че CyberGhost така или иначе ще работи, ние не го препоръчваме, когато сте в Китай.

Настройка и интерфейс

ExpressVPN Cyberghost
Съветник за автоматична настройка Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, някои рутери Windows, MacOS, Android, iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

CyberGhost и ExpressVPN работят също така на малки екрани, както и на настолни компютри. Съответните им мобилни приложения са лесни за използване и позволяват на потребителите да се свързват с VPN само с едно докосване. CyberGhost дори дава на потребителите допълнителна информация за сървърите, преди да се свържат. Това включва например текущото им зареждане и дали те са предназначени за споделяне на файлове.

ExpressVPN-мобилни приложения,-страни

Вместо интерфейса, базиран на плочки, използван от настолното приложение, CyberGhost използва обикновен плъзгащ се панел, за да разграничи сървърите, предназначени за анонимно стрийминг и заобикаляне на гео ограничение. Той предлага изключен избор от опции, обаче: потребителите могат да избират автоматично стартиране на VPN само когато са свързани към безжична мрежа, да блокират реклами или да компресират съдържанието на уебсайта, за да намалят разходите при използване на мобилни данни.

Страни за мобилни приложения на CyberGhost

Това не е необичайно Дори мобилното приложение на ExpressVPN предлага само няколко варианта в сравнение с настолната версия. В настолното приложение потребителите могат да променят протокола, да настроят разделно тунелиране или да кажат на приложението да започне при стартиране. CyberGhost има подобен набор от опции, но също така позволява на потребителите да задават изключения или да конфигурират прокси.

Сървъри и производителност

ExpressVPN Cyberghost
Страни на сървъра 94 59
Общ брой сървъри 2000 2968

ExpressVPN има сървъри в повече страни от повечето си конкуренти, включително CyberGhost. CyberGhost обаче има повече сървъри като цяло. ExpressVPN често има един сървър за дадено местоположение, докато CyberGhost има клъстери, дори и в по-рядко искани места като Източна Европа. Това вероятно се дължи на седалището им в Румъния, но дори и в региони с висок трафик като САЩ или Канада, сървърите на CyberGhost надвишават броя на ExpressVPN от десет на един или повече.

ExpressVPN-десктоп-страни

Потребителите могат да избират не само своята държава, но в много случаи и града, в който биха искали сървър. Наистина, има само няколко града, за да избирате във всеки регион, но това ви позволява да заобиколите закъснения, специфични за района, като тези, използвани от местните телевизионни станции и NHL.

Страни за десктоп CyberGhost

Разгледайте таблицата по-долу, за да сравните наличността на сървъра на ExpressVPN и CyberGhost по държави:

ExpressVPNCyberghost
Албания
Алжир
Андора
Армения
Аржентина
Австралия
Австрия
Азербайджан
Бахамски острови
Бангладеш
Беларус
Белгия
Бутан
Босна & Херцеговина
Бразилия
Бруней Дарусалам
България
Камбоджа
Канада
Чили
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Еквадор
Египет
Естония
Финландия
Франция
Германия
Гърция
Гватемала
Унгария
Хонг Конг
Исландия
Индия
Индонезия
Ирландия
Остров Ман
Израел
Италия
Япония
жарсе
Казахстан
Киргизстан
Кения
Латвия
Лихтенщайн
Литва
Люксембург
Малайзия
Малта
македония
Мексико
Молдова
Монако
Черна гора
Непал
Холандия
Нова Зеландия
Норвегия
Пакистан
Панама
Перу
Филипини
Полша
Португалия
Румъния
Русия
Сърбия
Словакия
Словения
Испания
Швеция
Швейцария
Сингапур
Шри Ланка
Южна Африка
Южна Кореа
Тайван
Тайланд
Турция
Украйна
Великобритания
Съединени щати
Уругвай
Узбекистан
Венецуела
Виетнам

Сигурност

ExpressVPN Cyberghost
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, PPTP OpenVPN, L2TP, IKEv2
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Шифрови блок вериги Нито един
Сигурност на приложението Kill превключвател (само за настолен компютър) Автоматична защита на wifi, превключвател за убийство
DNS статус Частен DNS Частен DNS

И CyberGhost, и ExpressVPN позволяват използването на протоколите OpenVPN и L2TP, но всеки от тях предлага нещо, което другият не. В случая на ExpressVPN, това е протоколът PPTP, който предлага по-високи скорости с цената на сигурността. CyberGhost, от друга страна, предлага IKEv2, бърз и сигурен протокол, подходящ за използване на много мобилни устройства.

ExpressVPN-десктоп-настройки

Тези услуги използват 256-битово AES криптиране и 4096-битови RSA ключове, за да запазят трафика си частен. ExpressVPN също използва верига на шифров блок, за да помогне да се скрие фактът, че сте свързани с VPN; това ще бъде особено полезно, ако сте в държава със строги ограничения за използване на VPN.

Настройки за връзка на CyberGhost

CyberGhost не предлага такъв механизъм за прикриване, но може да бъде конфигуриран да се включва автоматично, когато се свържете с безжична мрежа. Също така, той има вграден превключвател както в работния си компютър, така и в мобилните приложения. Може да забележите, че няма начин да изключите функцията за изключване на убийството: това е по дизайн и гарантира, че никога не преглеждате или предавате потоци незащитени. Въпреки че ExpressVPN включва и превключвател за убийство, той е достъпен само в настолните версии на приложението.

поверителност

ExpressVPN Cyberghost
HQ база Британски Вирджински острови Румъния
Дневници за връзка някои някои
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Биткойн, монетен двор Bitcoin

Нито един от тези VPN не е базиран в държава с 5 очи, което означава, че те не са задължени да изпълняват исканията за данни от правителствата на Обединеното кралство, САЩ, Австралия, Канада или Нова Зеландия. ExpressVPN работи извън Британските Вирджински острови, място без задължителни закони за запазване на данни, а CyberGhost е базиран в Румъния, част от Европейския съюз. През 2016 г. ЕС смята за масово запазване на електронни данни незаконно, освен в случаите, когато обществената безопасност е застрашена. Тъй като и двете VPN позволяват анонимна регистрация и не водят дневници за трафик, дейностите ви не могат да бъдат проследени до вас.

Това не означава, че тези компании не водят никакви регистрационни файлове. Например ExpressVPN записва сървъра, който използвате, датата (но не и времето), която свързвате, и обема на данните, прехвърлен. Той не регистрира Вашия реален IP адрес, сайтовете, които посещавате или това, което правите в определен сайт. Освен това, с възможността да плащате чрез Bitcoin или Mint, е напълно възможно да се регистрирате и да разглеждате анонимно.

CyberGhost също поддържа някои дневници за връзка. Веднъж на ден той проверява дали сте влезли. Това е за статистически цели и в края на месеца се изтрива всички записи на вашите данни. Отново тази услуга не регистрира посетените от вас сайтове, времето или продължителността на връзката, вашите дейности на уеб страница или източника на IP адрес. Въпреки че предлага само една анонимна опция за плащане, все още е абсолютно възможно да се регистрирате и използвате интернет безопасно, без да се отказвате от лична информация.

Конфигурация

ExpressVPN Cyberghost
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Не Не
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

И двете от тези VPN използват разпределение на споделен адрес, което означава, че всеки потребител, който се свърже към конкретен сървър по едно и също време, получава един и същ IP адрес. Това помага да се обезсмислят вашите дейности, като по този начин е невъзможно да се разпознаят дейностите на един потребител от друг. Не е възможно да се получи статичен IP адрес на нито една от услугите.

Докато нито една от услугите не е конкретна анти-DDoS сървъри, те осигуряват някакво ниво на защита. Когато използвате VPN, вашият истински IP адрес е скрит. Това означава, че ако сте атакувани, това всъщност ще бъде VPN сървърът, който е залят от заявки. Естествено компаниите не са склонни да се впускат в подробности как предотвратяват тези проблеми. Въпреки това, поддръжката на клиенти на CyberGhost разкри, че ако бъде открита DDoS атака, сървърът просто превключва IP адрес. Това може да доведе до няколко секунди престой, след което ще можете да възобновите всичко, което правите.

Всяка от тези услуги включва NAT защитна стена. Вашият маршрутизатор вече има инсталиран, но тъй като вашият VPN трафик е криптиран, защитната стена на рутера не може да определи за кои конкретни пакети са предназначени. Тук влиза защитната стена на VPN; тя дешифрира пакетите, изпраща ги на съответното устройство и изхвърля всички, които изглеждат подозрителни. Важно е да се отбележи, че въпреки че те филтрират голям процент от непоискан трафик, това не е глупаво. Ето защо NAT защитните стени работят най-добре, когато са сдвоени с вторична защитна стена на OS.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN Cyberghost
Чат на живо да да
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 30 минути 13 часа, 4 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

CyberGhost и ExpressVPN предлагат функционалност за чат на живо. Тествахме това в различни различни часове на деня и установихме, че в почти всеки случай получаваме отговор в рамките на секунди. Всеки също предлага системи за поддръжка на базата на електронна поща и билети за по-малко критични за времето проблеми. ExpressVPN има подбор от видео уроци в базата си от знания, докато CyberGhost вместо това използва екранни снимки. В YouTube канала на CyberGhost има малък избор от инструкции за видео, но те са качени преди години и може да не са от значение.

Тествахме времето за отговор на всяка услуга, като задавахме три въпроса по имейл. Две от тях са обичайни запитвания, на които екипите за поддръжка най-вероятно ще имат предварително писмени отговори. Третият обаче умишлено е малко неясен и има за цел да предизвика по-подробна реакция.

ExpressVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Включва ли мобилното приложение на ExpressVPN превключвател за убийство? 9 минути 1 да
Какви дървени трупи пазите? Записан ли е IP адресът ми на източник? 38 минути 1 да
Какви настройки трябва да променя, за да подобря моя опит с игри, докато използвам ExpressVPN? 45 минути 2 да
Cyberghost
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Включва ли мобилното приложение на CyberGhost превключвател за убийство? 7 часа, 16 минути 1 да
Какви дървени трупи пазите? Записан ли е IP адресът ми на източник? 13 часа, 44 минути 1 да
Какви настройки трябва да променя, за да подобря моя опит с игри, докато използвам CyberGhost? 18 часа, 11 минути 1 да

ExpressVPN отнема значително по-малко време за отговор на имейли, отколкото CyberGhost. Първоначалните отговори пристигнаха за по-малко от час за всяко от нашите три проучвания. Отговорите му обикновено бяха достатъчно задълбочени, за да се справят с проблема, но не толкова подробни, че средностатистическият човек да бъде претоварен.

CyberGhost, от друга страна, редовно отне няколко часа, за да отговори. Тези отговори обаче обхващаха обширна информация относно въпросите, които задавахме, особено по отношение на регистрирането и криптирането. Този VPN дори не трепна по по-трудния ни въпрос, вместо това предостави стъпка по стъпка ръководство за оптимизиране на тяхната услуга (и системата на потребителя) за по-добро изживяване.

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN-личен живот

Въпреки че ExpressVPN и CyberGhost са изключителни VPN, ние вярваме, че ExpressVPN е по-добрият избор за средния потребител.

Със сървъри в почти два пъти повече страни от CyberGhost, той позволява стрийминг от по-широк спектър от геоблокирани услуги. Освен това ExpressVPN може да се използва донякъде надеждно от Китай, което още повече увеличава неговата използваемост.

Лекотата на използване на ExpressVPN е друг решаващ фактор. Можете бързо да го инсталирате на домашния рутер благодарение на персонализирания фърмуер на тази услуга, премахвайки необходимостта от ръчна конфигурация на всяко устройство. Това помага да се компенсира ниският брой на едновременните връзки на услугата - единствената й истинска слабост. Дори да изпаднете в затруднение, ExpressVPN ви позволява да получите помощ в момента, когато забележите. Персоналът му за обслужване на клиенти е бърз за отговор и знае за услугата. С видео инструкции за най-често срещаните задачи ExpressVPN улеснява защитата ви онлайн и още по-лесно да започнете.

Вижте също: Последни купони ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 70

Adblock
detector