ExpressVPN срещу IPVanish

ExpressVPN и IPVanish са изключителни доставчици, но кое е по-добро за обикновения потребител? За да разберем, разгледахме двете VPN услуги и сравнихме тяхната ефективност в няколко области. Това ни позволи да преценим точно и справедливо предимствата на един срещу друг. Нека да разгледаме ExpressVPN срещу IPVanish:

ExpressVPN срещу IPVanish

Акценти

ExpressVPN

  • Високи скорости, голяма сървърна мрежа
  • Лесен за инсталиране на рутери
  • Приема криптовалута

IPVanish

  • Изключителна поддръжка на много платформи
  • Разрешени са до 10 връзки
  • Леки, удобни за употреба приложения

Ценообразуване & намаления

ExpressVPN IPVanish
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Шест месеца Три месеца
Една година Една година
Специална оферта 3 месеца безплатно и 49% отстъпка с годишен абонамент Отстъпка до 60% при планове IPVanish
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 10
Най-ниска цена на месец $ 6.67 $ 6.49
Едногодишна цена $ 99.95 $ 77.99
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7 дни

Ако търсите краткосрочно VPN покритие, IPVanish е по-евтината опция. ExpressVPN затваря пропастта за по-дълги периоди и двете услуги имат много сходна най-ниска цена. От друга страна, ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, като ви дава цял месец да тествате услугата и да видите дали тя отговаря на вашите очаквания. От плюс, и двата VPN ви позволяват да се откажете в съответните им пробни периоди и да получите пълно възстановяване.

ЕКСПРЕССВПН СРОК: Намалете цената с 49% и вземете допълнителни 3 месеца безплатно с едногодишната сделка на ExpressVPN.

ПРАВО НА ИВАНИЯ: Спестете до 60% на вашия IPVanish абонамент.

Характеристика

ExpressVPN IPVanish
Едновременни връзки 5 10
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, някои рутери, Amazon Fire TV / Firestick Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Устройства за ръчно инсталиране Приставки, рутери Приставки, Linux, рутери
Разделяне на тунели Да, настолни приложения Да, само за Android
Безплатни екстри Разширение за браузър за Chrome, Firefox, Safari Нито един

ExpressVPN почти почти печели в тази категория. IPVanish позволява да удвои броя на едновременните връзки, които ExpressVPN прави, така че може да е подходящ за семейства, но трябва да бъде инсталиран ръчно на по-широк спектър от устройства. Наистина има IPVanish приложения, достъпни за най-популярните платформи, но ExpressVPN го прави още една стъпка по-напред с автоматичен инсталатор на Linux, базиран на фърмуера и персонализиран фърмуер. Струва си да се отбележи, че и в двата случая маршрутизаторът се счита за само една връзка, но автоматично криптира трафика на всяко свързано към него устройство.

За разлика от повечето разширения на VPN браузър, ExpressVPN не работи сам. Вместо това те служат като начин за бързо превключване на сървърите без отваряне на действителното приложение. Те обаче автоматично настройват настройките за геолокация на вашия браузър в съответствие с избрания от вас сървър. ExpressVPN включва и приложението му Media Streamer - Smart DNS прокси, което заобикаля гео ограничението, без да криптира вашия трафик. Въпреки че това не е идеално за общо сърфиране, той ви позволява да постигнете баланс между сигурност и скорост.

Нито една от услугите не позволява разделяне на тунели на всичките ви устройства: ExpressVPN го ограничава до своите настолни приложения, докато IPVanish има тази функция само в приложението си за Android. Това може да причини проблеми при многозадачност; например, без разделно тунелиране, потребителите могат да възникнат проблеми при опит за достъп до чужди гео-заключени поточни сайтове, като същевременно изтеглят актуализации на приложения от източник, базиран в тяхната страна.

Разблокиране на възможности

ExpressVPN IPVanish
Услуга за стрийминг
Нетфликс САЩ, Великобритания, Канада,
Германия, Франция, Париж
НАС
Hulu САЩ, Япония Не
Sky Go да да
Amazon Prime Video да Не
BBC iPlayer да Не
ABC Не Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Въпреки че IPVanish е в състояние да деблокира голямо разнообразие от стрийминг услуги, той се бори да победи агресивните мерки за гео ограничение, използвани от по-големи платформи като BBC iPlayer и Netflix. ExpressVPN, от друга страна, може да деблокира почти всяка основна стрийминг услуга, а от тестваните, само че не успяха да получат достъп до ABC.

Китай

ExpressVPN работи в Китай, въпреки че основният уебсайт на услугата е блокиран от Great Firewall. Като такъв, ще трябва да се регистрирате от друг сайт; В момента get-express-vpn.com все още е достъпен от Китай. Понякога има прекъсвания поради новите актуализации на китайската защитна стена, но тази услуга обикновено се връща онлайн малко след това.

IPVanish свободно признава, че услугата му не работи в Китай, въпреки че предоставя ръководства за връзка за клиентите, желаещи да пробват така или иначе. Въпреки това, тъй като IP адресите на IPVanish започнаха да бъдат включени в черния списък от китайското правителство, шансовете за получаване на работеща връзка са много малки.

Настройка и интерфейс

ExpressVPN IPVanish
Съветник за автоматична настройка Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, някои рутери Windows, MacOS, Android и iOS
Избор на основно местоположение Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Приложенията IPVanish и ExpressVPN работят добре както на големи, така и на по-малки екрани. И двете са много чисти, с едно щракване и минимално претрупване. IPVanish се отличава в тази област, тъй като позволява на потребителите да избират предпочитания от тях регион и сървър на главния екран на приложението. ExpressVPN не е много по-труден, като превключването на сървъра е само с едно допълнително докосване.

ExpressVPN-мобилни приложения екрани

IPVanish предлага много повече възможности за сигурност за мобилни устройства. Потребителите могат да изберат да кодират трафика на OpenVPN, да блокират достъпа до LAN, да използват разделно тунелиране и да променят протоколи. За сравнение, опциите за автоматично повторно свързване и избор на протокол на ExpressVPN изглеждат малко по-сериозни. Той обаче включва функция за интелигентно местоположение, която автоматично се свързва с най-бързия наличен сървър.

IPVanish екрани за мобилни приложения

Разбира се, настолните приложения предлагат много по-широк спектър от функционалности. Например ExpressVPN ви позволява да използвате разделен тунелинг и неговия ключ за защита, за да се защитите, когато сте на настолен компютър. Настолното приложение на IPVanish ви позволява да превключвате IP адреси на предварително определени интервали или да конфигурирате DNS на трети страни.

Сървъри и производителност

ExpressVPN IPVanish
Страни на сървъра 94 51
Общ брой сървъри 2000 1000

ExpressVPN бие IPVanish удобно тук, със сървъри в почти двойно по-голям брой държави. Също така ExpressVPN има два пъти повече сървъри, което прави връзката с ниска латентност по-вероятна. Двете услуги имат конкурентни мрежови принципи: ExpressVPN има по-малко сървъри на всяко място, но по-широко покритие, докато IPVanish има сървърни клъстери в области с високо търсене като Бразилия, САЩ и Великобритания.

expressVPN дома екран-и-места

И двете VPN позволяват на потребителите да избират не само държава, но и конкретен град за сървъра, с който искат да се свържат. Това е особено полезно за заобикаляне на регионални затъмнения като тези, използвани от НХЛ или достъп до локални телевизионни потоци онлайн.

Избор на IPVanish град

По-долу сме изброили страните, в които ExpressVPN и IPVanish имат сървъри:

ExpressVPNIPVanish
Албания
Алжир
Андора
Армения
Аржентина
Австралия
Австрия
Азербайджан
Бахамски острови
Бангладеш
Беларус
Белгия
Бутан
Босна & Херцеговина
Бразилия
Бруней Дарусалам
България
Камбоджа
Канада
Чили
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Еквадор
Египет
Естония
Финландия
Франция
Германия
Гърция
Гватемала
Унгария
Хонг Конг
Исландия
Индия
Индонезия
Ирландия
Остров Ман
Израел
Италия
Япония
жарсе
Казахстан
Киргизстан
Кения
Латвия
Лихтенщайн
Литва
Люксембург
Малайзия
Малта
македония
Мексико
Молдова
Монако
Черна гора
Непал
Холандия
Нова Зеландия
Норвегия
Пакистан
Панама
Перу
Филипини
Полша
Португалия
Румъния
Русия
Сърбия
Словакия
Словения
Испания
Швеция
Швейцария
Сингапур
Шри Ланка
Южна Африка
Южна Кореа
Тайван
Тайланд
Турция
Украйна
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Уругвай
Узбекистан
Венецуела
Виетнам

Сигурност

ExpressVPN IPVanish
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, SSTP, PPTP OpenVPN, L2TP, PPTP
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Шифрови блок вериги OpenVPN обфуксация
Сигурност на приложението Kill превключвател (само за настолен компютър) Kill превключвател (само за настолен компютър)
DNS статус Частен DNS Частен DNS

И двете от тези VPN могат да използват OpenVPN, L2TP и PPTP протоколи, но само ExpressVPN поддържа SSTP. Това ви позволява да заобиколите защитни стени, които са конфигурирани да блокират по-често използваните VPN протоколи.

expressVPN-десктоп-опции

И двамата доставчици използват едно и също 256-битово AES криптиране и SHA512 хеш, но ExpressVPN използва 4,996-битови RSA ключове, докато IPVanish използва 2,048-битови. Освен това ExpressVPN използва шифрово блокчейн верига, за да помогне да маскира факта, че въобще използвате VPN. Това е особено полезно, ако сте на място като Обединените арабски емирства, където използването на VPN е ограничено. IPVanish може да се похвали с вашия трафик на OpenVPN. Очевидно това няма да помогне, ако използвате някой от другите протоколи.

IPVanish настройки на работния плот

Всеки ExpessVPN и IPVanish включват превключвател за убийство, но само в техните настолни приложения. Това означава, че ако разглеждате мобилен телефон или таблет и връзката ви с VPN спада, може да се окажете случайно да споделяте информация, която не сте планирали.

поверителност

ExpressVPN IPVanish
HQ база Британски Вирджински острови Съединени щати
Дневници за връзка някои някои
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Биткойн, монетен двор Нито един

ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови, място без задължителни закони за запазване на данни. IPVanish обаче е базиран в САЩ - една от страните на Fives Eyes. На практика това означава, че правителствата в САЩ, Великобритания, Канада, Австралия или Нова Зеландия могат да събират разузнавателни данни за гражданите на другия и да го споделят помежду си. Това обаче няма значение дали доставчикът на VPN има солидна политика без регистрация.

ExpressVPN регистрира датата, на която потребителят се свързва с услугата, количеството прехвърлени данни и VPN сървърът, свързан към, но няма времеви марки или реални IP адреси. ExpressVPN обаче ви позволява да се регистрирате анонимно с помощта на изхвърлящ имейл адрес и плащания с криптовалута. 

IPVanish от години твърди, че е услуга „нулеви дневници“, но това беше наскоро хвърлен под съмнение. След заявка за информация от вътрешната сигурност, IPVanish предостави подробности за имейл адреса на заподозряния, състоянието на акаунта, IP адреса на източника и дати / часове, когато споменатият потребител се свърза. В своя защита IPVanish понастоящем е под различна собственост и се крепи на съществуващата политика без регистрация. Няма обаче начин да се регистрирате анонимно за тази услуга.

Конфигурация

ExpressVPN IPVanish
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Не Не
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

Тези VPN имат много подобни конфигурации: и двете използвани разпределение на споделен адрес и защитна стена на NAT и нито предлага статични IP адреси, нито каквато и да е защита от дистрибутивен отказ от услуга (DDoS). Нека разберем какво точно означава това за потребителя.

В системите за разпределение на споделени адреси всеки потребител, който се свърже към определен сървър едновременно, споделя един и същ IP адрес. Няма начин да се уведомяват дейностите на един потребител от друг, дори ако се изискват регистрационни файлове за връзка за конкретен IP адрес на конкретна дата.

NAT защитните стени са проектирани да блокират нежелан входящ трафик. Вашият домашен рутер използва един, за да насочи трафика към устройството, което го е поискало, но тъй като VPN трафикът е криптиран, маршрутизаторът ви не може да види за какво устройство са предназначени тези пакети. Тук идва NAT защитната стена на вашия VPN; може да дешифрира заглавките на пакетите, да получи съответния IP адрес и да изпрати вашия трафик там, където е необходимо. NAT защитните стени също изхвърлят трафика, който изглежда странно по никакъв начин. Това обаче не е безотказна система. NAT защитните стени работят най-добре, когато са съчетани с допълнителна защитна стена, като тази, вградена в повечето основни операционни системи.

Нито една от тези услуги не предлага специфични анти-DDoS сървъри. Това каза, че можете да скриете истинския си IP адрес, просто като се свържете към VPN. Това означава, че всеки, който се опитва да наводни мрежата ви с искания, всъщност ще бъде насочен към мрежата на VPN. Повечето големи VPN мрежи са достатъчно големи, за да се справят с това без проблеми.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN IPVanish
Чат на живо да Не
Поддръжка на билети да Не
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 46 минути 4 часа, 8 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

ExpressVPN предлага на потребителите по-голяма гъвкавост в начина на контакт с поддръжка, като чатът на живо обикновено отговаря за секунди. Освен това има обширна база знания, която адресира някои от най-често задаваните въпроси. Можете да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на IPVanish по имейл. Има и задълбочени уроци, както и селекция от видео инструкции.

За да проверим времето за отговор на всяка услуга, им изпратихме и двата въпроса. Две от тях бяха доста ясни и компаниите вероятно бяха подготвили отговори за тях. Третият въпрос във всеки случай беше малко по-труден и ще изисква по-подробен отговор.

ExpressVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може ExpressVPN да деблокира Netflix US? 4 минути 1 да
Мога ли да инсталирам ExpressVPN на моя PlayStation 4? 55 минути 1 да
Кой протокол трябва да използвам, за да се свържа, когато съм в Китай? 1 час, 21 минути 1 да
IPVanish
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може ли IPVanish да деблокира Netflix US? 8 часа 57, минути 1 да
Мога ли да инсталирам IPVanish на моя PlayStation 4? 1 час, 15 минути 1 да
Уебсайтът твърди, че IPVanish има сървъри в 60+ страни, но само 51 са достъпни в приложението. Кое е вярно? 2 часа, 13 минути 2 да

ExpressVPN не само предлагаше знаещи отговори на нашите въпроси, но всъщност предостави повече подробности, отколкото беше необходимо. IPVanish беше доста по-бавен, но все пак предостави достатъчно информация, за да отговори на въпроса.

Победителят: ExpressVPN

ExpressVPN- (1)

Нека предговорим това, като казваме, че ExpressVPN и IPVanish са висококачествени услуги. Ако търсите евтин VPN с общо предназначение, който да инсталирате на голямо разнообразие от устройства, IPVanish би бил сериозен избор. Въпреки това, при разборите сам-на-един, ExpressVPN успява да прегради печалбата.

Въпреки че тази VPN има по-малко сървъри във всяка област, нейната мрежа покрива огромна част от света и дава възможност на потребителите да предават съдържание от страни, повечето други VPN не. Когато смятате, че може да деблокира няколко от най-популярните стрийминг платформи и дори работи донякъде надеждно в Китай, ExpressVPN става очевидният избор за емигранти и чести пътници.

ExpressVPN ви позволява да изпробвате тяхната услуга по-дълго. Това ви дава възможност да го изпробвате на обичайните си стрийминг платформи и да претеглите дали е подходящо за вас. Няма никакъв риск и винаги можете да поискате възстановяване на сумата, ако предпочитате да не се абонирате след края на пробния период.

Дори да срещнете проблеми, не е нужно да се притеснявате ExpressVPN разполага и с много по-добра система за поддръжка на клиенти. Например, може да отнеме часове, за да се чуете от поддръжката на IPVanish, но ще откриете, че екипът на ExpressVPN отговаря чрез чат на живо само секунди след въпроса ви е зададен. Тези характеристики правят ExpressVPN по-добрият избор за повечето хора, но особено за начинаещите потребители.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 47

Adblock
detector