ExpressVPN срещу NordVPN

И ExpressVPN, и NordVPN са водещи VPN доставчици и в Comparitech ни е трудно да избираме между тях. В този преглед ще разгледаме атрибутите на всеки от тези основни снимки и ще видим кой е по-подходящ за различни задачи.Сравнение ExpressVPN срещу NordVPN В случай, че нямате време да прочетете пълното ни сравнение, можем да разкрием, че ExpressVPN побеждава NordVPN като наш най-добър избор с по-високите си скорости, отличните функции за защита и лесните за използване приложения за редица операционни системи. И ExpressVPN, и NordVPN работят добре с всички основни стрийминг услуги, включително Netflix. И двамата доставчици предлагат силни защитни функции, но скорошното нарушаване на данните в NordVPN помага на ExpressVPN да спечели това сравнение. NordVPN струва малко по-малко и все още е добра опция за потребители с по-малък бюджет.

Работейки чрез анализ на атрибут по атрибути, можем точно да сравним тези две услуги. Ето какво открихме в нашето сравнение NordVPN с ExpressVPN:

Обобщение: ExpressVPN срещу Nord VPN

ExpressVPN

 • Бързи скорости
 • Базирано в BVI
 • Деблокира Netflix, Hulu и т.н.
 • Приложения за Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire и Linux
 • Фърмуер за персонализиран рутер
 • Разделяне на тунели

NordVPN

 • Отлични скорости
 • Шест едновременни връзки
 • Базирано в Панама
 • Деблокира набор от поточни услуги
 • Приложения за Windows, macOS, iOS и Android
 • Автоматична защита на wifi

Ценообразуване & намаления

ExpressVPN NordVPN
Периоди на абонамент 1 месец 1 месец
6 месеца Една година
Една година 2 години
3 години
Специална оферта Три месеца безплатно с 1 година абонамент 66% отстъпка от двугодишния план
Най-висока цена на месец $ 12.95 $ 11.95
Най-ниска цена на месец $ 6.67 $ 2.99
Едногодишна цена $ 99.95 (всъщност за 15 месеца) $ 83.88
Гарантирано връщане на парите 30 дни 30 дни

И двете компании предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Тествахме те и можем да свидетелстваме, че и двамата доставчици спазват този залог, без да ви помолят да посочите причина или да докажете защо услугата не работи за вас.

ExpressVPN ви предоставя три месеца безплатно на едногодишен срок, което го прави по-добра сделка, ако търсите годишен план. NordVPN предлага стръмни отстъпки при по-дълги условия, така че можете да получите курс от $ 2,99 на месец, ако сте готови да се ангажирате да плащате предварително за три години услуга.

Най-добра сделка за ExpressVPN: Вземете 3 месеца безплатно тук с годишния план.

Най-добра оферта за NordVPN: Спестете 75% за тригодишния план тук (75% отстъпка).

Характеристика

ExpressVPN NordVPN
Едновременни връзки 5 6
Приложения за операционна система Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire, изберете рутери Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire
Устройства за ръчно инсталиране Приставки и сигурно Linux, определени рутери и приемници
Разделяне на тунели да Не
Безплатни екстри Разширение за браузър за Chrome, Firefox и Safari Разширение за браузър за Chrome и Firefox. Блокер за злонамерен софтуер

ExpressVPN и NordVPN са два от малкото VPN, които предлагат помощни програми за команден ред за лесна инсталация на устройства, работещи под Linux. И двамата доставчици предлагат също и родни приложения за Windows, MacOS, iOS, Android и Amazon Fire устройства.

ExpressVPN побеждава NordVPN в колове на рутера, защото има собствен лесен за използване персонализиран фърмуер, който работи с избрани рутери. И за двамата доставчици е възможна ръчна настройка с рутери, мигащи със съвместим фърмуер. ExpressVPN и NordVPN предоставят своя обширна библиотека от уроци, които обясняват как да инсталирате VPN на различни типове рутери.

Допускането за едновременно свързване на NordVPN е двойно по-високо от това на ExpressVPN. И в двата случая, ако инсталирате VPN на рутер, това се счита само за една връзка от вашата надбавка.

NordVPN разполага с блокиращ рекламния тракер и система за защита от злонамерен софтуер, наречена CyberSec. Това може да се включи в приложението.

Разблокиране на възможности

ExpressVPN NordVPN
ТВ СЕРВИЗ
Нетфликс САЩ, Канада,
Великобритания, Австралия, Германия, Индия, Хонконг и др
САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Япония, Холандия
Hulu НАС
Япония
НАС
Япония
Sky Go да да
Amazon Prime
Видео
да да
BBC iPlayer да да
ABC да да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

Когато става въпрос за деблокиране на гео ограничени стрийминг сайтове, ExpressVPN и NordVPN със сигурност са изправени пред предизвикателството. Наистина няма много достъп до чужбина с нито една от тези услуги.

Единственият ръб на ExpressVPN е, че може да отблокира повече Netflix библиотеки от NordVPN. Обърнете внимание, че не всички ExpressVPN сървъри в даден регион ще деблокират стрийминг сайт от този регион, така че може да се наложи да се свържете с поддръжката на клиенти, за да разберете кой сървър да използвате.

В случая на NordVPN всеки тестван сървър ще работи за деблокиране на Netflix. Ако обаче библиотеката, която отговаря на местоположението на вашия сървър, не може да бъде деблокирана, NordVPN автоматично ще ви пренасочи към библиотеката на Netflix в САЩ.

Ако имате поле Kodi, можете да използвате някой от тези VPN, за да заобиколите регионални ограничения за телевизионни услуги. Нито ExpressVPN, нито NordVPN имат приложение, което може да бъде инсталирано на полето Kodi. Въпреки това, обхватът от опции за VPN протокол, които и двамата присъстват (вижте по-долу), означава, че има много опции, в случай че вашата конкретна кутия Kodi не поддържа OpenVPN.

Ако използвате Kodi на компютъра си, можете да контролирате геолокацията си, като използвате собственото приложение ExpressVPN или NordVPN, инсталирано на вашето устройство.

Китай

И ExpressVPN, и NordVPN се представят добре в Китай. Основният уебсайт ExpressVPN всъщност е блокиран от китайското правителство, но компанията предоставя алтернативен адрес за потребителите в Китай.

ExpressVPN е много наясно с предизвикателствата да поддържа услугата си достъпна в Китай. Въпреки че услугата работи в Народната република, понякога има прекъсвания на услугата. ExpressVPN обаче има рекорд, че е най-добрият VPN за Китай, като NordVPN също има респектиращо представяне на този пазар.

Настройка и интерфейс

ExpressVPN NordVPN
Съветник за автоматична настройка Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Tomato и DD-WRT рутери Windows, macOS, iOS, Android, Linux
Избор на основно местоположение На базата на списъка На базата на карта
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Приложението ExpressVPN е малко и запазва удобни за мобилни пропорции дори когато се използва на компютър или Mac.

ExpressInterface

Основният екран на NordVPN показва карта на света с маркер във всяка страна, където компанията оперира сървъри. Тази карта е налична и във версията за мобилни устройства и не губи привличането си на по-малки екрани.

Приложение NordVPN

NordVPN оформлението е много по-привлекателно, макар и не толкова ефективно като пространство като дизайна на ExpressVPN. С ExpressVPN избирате местоположение на сървъра от падащ списък и можете да изберете конкретни местоположения, а не само страната.

Можете също да изберете изглед на списък с NordVPN. Списъкът за избор на сървъри NordVPN ви дава повече подробности, отколкото картата - има и други опции за връзка, като DDoS защита, връзка през VPN към мрежата Tor и избор на маршрут с двойно хоп.

И двете VPN приложения включват допълнителни функции за сигурност и работни настройки.

ExpressVPN-Settings

И в двата случая тези опции са достъпни на отделна страница. Това е добра идея за дизайн, тъй като поддържа основния екран на всяко приложение незабрашено.

Настройка NordVPN

Като цяло NordVPN е малко по-удобен за потребителя, докато приложението ExpressVPN има професионален външен вид и е ефективно.

Една леко смущаваща функция за защита на процеса на настройка на ExpressVPN е, че трябва да получите код за активиране, като влезете в акаунта си на уебсайта, преди приложението да работи.

И двете компании имат споразумения за асоцииране с доставчици на wifi рутери, което ви позволява да закупите рутер през уебсайта на VPN. Можете да получите комбиниран пакет с която и да е компания, която ви регистрира за VPN услугата, когато купувате рутера.

Сървъри и производителност

ExpressVPN NordVPN
Страни на сървъра 94 59
Общ брой сървъри 3000+ 5200+

Въпреки че ExpressVPN има сървъри в повече страни, NordVPN има повече сървъри като цяло.

NordVPN има сървърна функция, която ExpressVPN не предлага, която е VPN верига (известна също като VPN с много хоп или VPN с двойно хоп). Редица опции на сървъра в Приложението NordVPN ще насочи вашия трафик през два сървъра, криптирайки пакетите два пъти. Това е интересна функция за сигурност, но може да забави връзката. Друга опция за маршрутизиране на сигурността, която NordVPN предлага, е връзка чрез един от нейните сървъри към мрежата Tor.

Ето страните, в които всеки доставчик на VPN има сървъри:

ExpressVPNNordVPN
Северна и Южна Америка
Аржентина Аржентина
Бахамски острови Бразилия
Бразилия Канада
Канада Чили
Чили Коста Рика
Колумбия Мексико
Коста Рика Съединени щати
Еквадор
Гватемала
Мексико
Панама
Перу
Съединени щати
Уругвай
Венецуела
ЕВРОПА
Албания Албания
Андора Австрия
Армения Белгия
Австрия Босна и Херцеговина
Азербайджан България
Беларус Хърватия
Белгия Кипър
Босна и Херцеговина Чехия
България Дания
Хърватия Естония
Кипър Финландия
Чехия Франция
Дания Грузия
Естония Германия
Финландия Гърция
Франция Унгария
Грузия Ирландия
Германия Исландия
Гърция Италия
Унгария Латвия
Исландия Люксембург
Ирландия македония
Остров Ман Молдова
Италия Холандия
жарсе Норвегия
Латвия Полша
Лихтенщайн Португалия
Литва Румъния
Люксембург Сърбия
македония Словакия
Малта Словения
Молдова, Република Испания
Монако Швеция
Черна гора Швейцария
Холандия Украйна
Норвегия Великобритания
Полша
Португалия
Румъния
Русия
Сърбия
Словакия
Словения
Испания
Швеция
Швейцария
Турция
Украйна
Великобритания
ASIA PACIFIC
Австралия Австралия
Бангладеш Сингапур
Бутан Хонг Конг
Бруней Дарусалам Индия
Камбоджа Индонезия
Хонг Конг Япония
Индонезия Малайзия
Япония Нова Зеландия
Република Корея Южна Кореа
Лаоска Народна демократична република Тайван
Макао Тайланд
Малайзия Виетнам
Монголия
Мианмар
Непал
Нова Зеландия
Филипини
Сингапур
Тайван
Тайланд
Виетнам
АФРИКА И СРЕДЕН ИЗТОК
Алжир Египет
Египет Израел
Индия Южна Африка
Израел Турция
Казахстан Обединени арабски емирства
Кения
Киргизстан
Пакистан
Южна Африка
Шри Ланка
Узбекистан

Въз основа на последните ни резултати от тестове за скорост, NordVPN и ExpressVPN са сред първите пет най-бързи доставчици, като NordVPN има малко предимство. Можете да видите тяхното представяне по отношение на други доставчици в таблицата по-долу.

vpn тестове за скорост feb 2019Щракнете за уголемяване

Както можете да видите, и двете осигуряват над средните скорости и трябва да бъдат достатъчно бързи, за да стриймират HD и HD видео на живо.

Сигурност

ExpressVPN NordVPN
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, SSTP, PPTP OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Шифрови блок вериги Obsfproxy
Допълнителна защита при предаване Маршрути с двойно хоп
Защита от теч DNS, WebRTC и IPv6 DNS, WebRTC и IPv6
Сигурност на приложението Kill превключвател (настолен) Kill превключвател (десктоп и iOS), автоматична защита на wifi
DNS статус Частен DNS Частен DNS

И ExpressVPN, и NordVPN предлагат множество VPN протоколи. Най-доброто от тях е OpenVPN и е системата, която вероятно трябва да използвате, ако искате защита от най-високо ниво. Обработката на криптиране за OpenVPN може да бъде малко по-бавна, отколкото при по-леките протоколи. С последните нарушения на данните на NordVPN ExpressVPN печели по сигурността.

Ако трябва да изтръгнете малко допълнителна скорост за ситуации като онлайн игри, имате възможност да изберете L2TP с ExpressVPN или да опитате IKEv2 (често се поддържа на мобилни устройства) с NordVPN.

PPTP се предлага от ExpressVPN, но това е стар стандарт, който вече не се счита за защитен. ExpressVPN предлага и SSTP, който е по-сигурната подмяна на PPTP.

Като цяло изборът на VPN протоколи е солиден и при двамата доставчици. NordVPN има лек ръб, защото предлага бързия IKEv2 за използване с мобилни устройства.

Стандартът за криптиране, предлаган от ExpressVPN, е малко по-добър от този на NordVPN. И двете компании използват AES криптиране с 256-битов ключ. Това осигурява чугунена сигурност, тъй като шифърът не може да се сменя.

ExpressVPN има предимство в сигурността, която предлага за контролния канал. Този шифър се използва за създаване на сесия и за защита на разпространението на AES ключове. И двете компании използват RSA криптиране за този канал, но ExpressVPN използва по-дълъг ключ - 4 096 бита срещу 2,048-битов ключ, използван от NordVPN.

Това ниво на сигурност е особено важно, ако сте в Китай. Смята се, че китайските власти вече могат да разбият RSA с 1,024-битов ключ и работи върху 2,048-битовата версия на ключа. Ако и когато стигнат до там, NordVPN ще бъде напълно несигурен в Китай, но ще измина известно време, преди това да се случи. ExpressVPN е надстроил криптирането на контролния си канал, за да гарантира пълна сигурност.

И двете компании кодират криптираното съдържание на пакети, за да предотвратят повтарящи се данни да създават модели в шифрованото предаване.

DNS обажданията са нешифровани, така че ако VPN позволява на компютъра ви да продължи да използва DNS услугата по подразбиране, определена от вашия доставчик на интернет услуги (ISP), тогава всички уебсайтове, които посещавате, могат да бъдат регистрирани от вашия интернет доставчик, хакери или правителствени сайтове почукване на линията. За щастие, както ExpressVPN, така и NordVPN принуждават всички DNS препратки да пътуват по техните криптирани тунели, като не позволяват на външни лица да видят вашата активност в мрежата..

И двамата доставчици имат еднакви опции за защита в своите приложения, които ви помагат да предотвратите излагането на реалния ви IP адрес. Можете да инструктирате и двете приложения да стартират, когато операционната система се стартира, което означава, че можете да ги настроите да работят на вашия компютър през цялото време. И двете приложения включват опция за превключване на убийства. Тази функция ще попречи на всяко приложение на вашия компютър да се свърже към интернет, без VPN да бъде активен.

NordVPN има цялостен ключ за убийство и ви позволява да създавате селективен превключвател за убийство на база приложение. ExpressVPN няма този превключвател за убиване на приложение, но предлага разделяне на тунели. Това ви позволява да номинирате приложения за заобикаляне на VPN и да запазите всички останали защитени.

Тъй като за първи път публикувахме тази статия, NordVPN претърпя изолирано нарушение на данните. Въпреки че ние все още виждаме NordVPN да приема сериозно сигурността, това е недостатък в иначе силния опит.

поверителност

ExpressVPN NordVPN
HQ база BVI Панама
Дневници за връзка някои Не
Дневници на дейности Не Не
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Биткойн, монетен двор Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Zcash, Ripple, Gridcoin, Dash и Monero

Нито една компания не е базирана в държава „Five Eyes“, така че двамата са без натиск от агенцията за сигурност, за да разкрият подробностите за дейността на своите потребители или да си сътрудничат със съдебни разпореждания на САЩ или Великобритания за проследяване на конкретен клиент.

ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови, които нямат закони за запазване на данни. Местоположението на NordVPN в Панама не е толкова безопасно, колкото изглежда на пръв поглед. Страната има някои драконовски закони за авторското право и е принуждавана на няколко пъти да си сътрудничи с властите на САЩ. Въпреки това NordVPN няма сървъри в своята страна, което му позволява да избегне натиск от правителството за разкриване на информация.

NordVPN има малко по-добра политика за поверителност от ExpressVPN, тъй като изобщо не поддържа никакви регистрационни файлове.

Всички VPN мрежи казват, че не водят никакви регистрационни файлове. Въпреки това, когато копаете малко по-дълбоко, това, което те често означават, е, че те не водят никакви дневници на дейности. Регистър на активността ще записва всяко действие, извършено от потребителя, включително посетени уебсайтове и изтегляне на данни. За съжаление, проследявайки връзка от местоназначението си обратно до неговия източник, прокуратурата и органите на реда могат да ви проследят до вашата врата. VPN разбива веригата на тази следа, но регистрационните файлове за връзка могат да бъдат използвани за проследяване на потребител през VPN.

NordVPN не съхранява никакви дневници за връзка, но ExpressVPN прави. Тези дневници включват идентификационния номер на вашия акаунт, датата, свързаният сървър и количеството прехвърлени данни. Фактът, че компанията не записва вашия IP адрес, би трябвало да направи невъзможно да ви проследи.

Това повдига въпроса дали е възможно да се отвори акаунт анонимно. Ако трябва да дадете кредитната си карта, за да отворите сметка, тогава можете да проследите чрез нея. Вашата самоличност може да бъде проследена и чрез имейл акаунта ви.

И ExpressVPN, и NordVPN ви позволяват да плащате с криптовалути, което означава, че не можете да бъдете проследени през вашата банка. С ExpressVPN можете също да изберете да платите чрез карта на монетния двор, която е предплатена карта, която зареждате с пари в магазините и не изисква да се идентифицирате. И при двете услуги трябва да посочите имейл адрес. Можете обаче просто да използвате имейл адрес за горелка. Така че и при двамата доставчици е възможно да създадете анонимен акаунт и да попречите на някой да свързва вашите дейности с вашата реална самоличност.

Нивата на поверителност, предлагани от ExpressVPN и NordVPN, са отлични. Това е една от причините и двете услуги да са добър избор за тези, които обичат да изтеглят развлечения с торенти. Тъй като нарушаването на авторски права е незаконна дейност, имате нужда от силна защита на самоличността, когато изтеглите. Както ExpressVPN, така и NordVPN са отворени относно тяхната поддръжка за торентери, така че не е необходимо да се грижите за своите дейности, ако трябва да се свържете с поддръжката на клиенти с въпроси за оптимизиране на настройката за торенти.

Конфигурация

ExpressVPN NordVPN
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Не В Бъфало, САЩ; Франкфурт, Германия; Лондон, Великобритания; или Амстердам, Холандия
DDoS защита Не да
NAT защитна стена да да

VPN мрежите могат да използват различни методи за маскиране на вашия IP адрес. И ExpressVPN, и NordVPN използват метода на споделения адрес. В този сценарий целият ви изходящ трафик е етикетиран с IP адреса на VPN сървъра. Всички останали потребители, свързани в този сървър по същото време, също се представят от IP адреса на сървъра. Всеки, който се опитва да проследи активността от целевия уебсайт обратно до инициатора, ще пристигне на VPN сървъра и няма да може да каже кой VPN клиент е създал тази заявка.

омразените IP адреси системи се управляват от система, наречена „картографиране на адрес на порт“ (PAT). Може би сте чели за защитата, която някои VPN предлагат с NAT защитна стена. Това всъщност е PAT. Системата за превод на адреси прави невъзможно идентифицирането на IP адрес зад шлюза и това автоматично създава защитна стена. И ExpressVPN, и NordVPN ви осигуряват защита от защитна стена NAT.

При някои обстоятелства може да се нуждаете от собствен личен IP адрес. Това е особено важно, ако искате да приемете входящи връзки. В този случай NAT защитната стена няма да се прилага към вашата връзка. Ще ви трябва личен или „статичен“ IP адрес, ако искате да настроите свой собствен сървър. Това може да е за вашия собствен уебсайт, за сървър за игри или да създадете своя собствена система за съхранение в облак.

Не можете да получите статичен IP адрес от ExpressVPN. Въпреки това, NordVPN предлага услугата срещу допълнително заплащане. Можете да изберете IP адрес от Обединеното кралство, САЩ, Холандия или Германия. Няма значение къде живеете или къде всъщност сте.

Всички VPN предлагат степен на DDoS защита, тъй като всеки, който се надява да започне DDoS атака срещу вас, първо ще се нуждае от вашия IP адрес. Когато използвате интернет през VPN, никой никога не вижда вашия IP адрес, а само IP адресът на VPN сървъра, към който сте свързани. Следователно, всеки, който мисли, че те атакуват срещу вас, всъщност ще атакува VPN сървъра. VPN сървърите имат много по-голям капацитет от вашия компютър и така могат да поемат повечето атаки. NordVPN може да ви осигури допълнителна DDoS защита, ако е вероятно да сте обект на големи и чести атаки. ExpressVPN не предлага тази услуга.

Обслужване на клиенти

ExpressVPN NordVPN
Чат на живо да да
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по електронната поща 49 минути 3 часа, 45 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсене на база знания да да
Видео ръководства да да

И ExpressVPN, и NordVPN са лидери в отрасъла в поддръжката на клиенти. И двамата разполагат с възможност за чат на живо на своите уебсайтове, персонал с знаещи експерти. При редовни посещения на двете чат системи открихме, че ExpressVPN се свързва по-бързо.

Тествахме и отговори по имейл за всеки доставчик. ExpressVPN и NordVPN отговориха бързо и задълбочено на прост въпрос, свързан с потока. ExpressVPN потърси малко по един на пръв поглед прав въпрос относно течовете в DNS, като предостави много информация по темата, без всъщност да отговори на нашия въпрос. Въпреки това, след последващи действия, на въпроса беше отговорено бързо. ExpressVPN имаше най-доброто средно време за реакция (1 час 40 минути в сравнение с 3 часа 24 минути на NordVPN). Ето резултатите от задаването на три въпроса на всеки отбор.

Резултати от първия ExpressVPN:

ExpressVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Деблокира ли ExpressVPN Netflix UK? 1 час 24 минути 1 да
Има ли защита срещу течове на DNS? 2 часа 29 минути 2 да
Ако плащам с биткойни, ще бъда ли таксуван автоматично в края на цикъл? 1 час 8 минути 1 да

Сега резултатите на NordVPN:

NordVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Може NordVPN да деблокира Netflix UK? 1 час 24 минути 1 да
Има ли защита срещу течове на DNS? 3 часа 49 минути 1 да
Ако плащам с биткойни, ще бъда ли таксуван автоматично в края на цикъл? 4 часа 59 минути 1 да

За тяхна заслуга и двете VPN услуги всъщност изпратиха отговори на всички въпроси - някои VPN не. Въпреки че времето за отговор на някои въпроси изглежда дълго, това всъщност са едни от най-бързите отговори в бранша.

заключение

И двете от тези VPN услуги са силно препоръчителни. По-големият брой разположени сървъри, налични с ExpressVPN, може да означава, че ще трябва да изберете тази услуга през NordVPN, ако страните, в които искате да се появи, не са в списъка със сървъри NordVPN.

NordVPN също ще се заеме с вашия бизнес, ако искате специален, статичен IP адрес и допълнителна DDoS защита, тъй като ExpressVPN не предлага тези услуги.

От гледна точка на сигурността, ExpressVPN напредва леко напред, тъй като има по-силно криптиране на контролния канал. Що се отнася до поверителността, NordVPN е малко по-добър поради своята политика за нулеви регистрации.

И ExpressVPN, и NordVPN работят в Китай и предлагат добра защита в други репресивни режими, като Иран и Саудитска Арабия. Тестовете показват, че скоростта и достъпността са малко по-добри при NordVPN.

Ако особено искате да използвате VPN за поточно видео, тогава ExpressVPN е може би най-добрият ви избор. Въпреки че NordVPN може да ви вкара в Netflix, което го прави една от водещите VPN услуги в света, той не предлага достъп до толкова библиотеки, колкото ExpressVPN.

Приложенията на NordVPN са малко по-лесни за използване, но ExpressVPN има предимството да има собствен персонализиран фърмуер за проста настройка на съвместими рутери.

30-дневната гаранция за връщане на парите и двете услуги предлагат шанс да изпробвате ExpressVPN и NordVPN и да ги тествате сами. Независимо от тези VPN услуги, които сте избрали, вие ще бъдете в сигурни ръце.

Най-добра сделка за ExpressVPN: Вземете 3 месеца безплатно тук с годишния план.

Най-добра оферта за NordVPN: Спестете 75% за тригодишния план тук (75% отстъпка).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 9

Adblock
detector