Как безопасно да получите достъп до онлайн банкиране с VPN

Разглеждаме как да осигурим сигурен достъп до онлайн банкиране, когато са в чужбина или използват обществен wifi. Ще обясним как да използвате VPN, за да запазите информацията си защитена и най-добрите VPN за онлайн банкиране.

Как безопасно да получите достъп до онлайн банкиране с VPN

Когато пътуваме в чужбина или осъществяваме достъп до wifi от недоверие на обществено местоположение, като мол, кафене или хотел, искаме да сме сигурни, че връзката ни с интернет е защитена и надеждна. Тези опасения не са напълно неоправдани. Обществените wifi мрежи могат да бъдат инфилтрирани чрез редица методи, като например атаки между хора, пакетиране на пакети, подправяне на DNS и фишинг измами. Хакерите разбират популярността на онлайн банкирането (повече от половината американци използват тези услуги) и нашето изкушение да се свържем с обществените wifi мрежи.

Що се отнася до онлайн банкирането, е още по-важно да защитите вашата интернет връзка. В крайна сметка, ако хакерите получат достъп до банковите ви данни, те могат да източат вашата сметка и дори да използват информацията, за да откраднат самоличността ви. Най-бързият и ефикасен метод за гарантиране, че вашият цифров отпечатък е криптиран и защитен, е да използвате виртуална частна мрежа (VPN).

VPN криптира целия уеб трафик, преминаващ към и от вашето устройство, и го тунелира чрез посреднически сървър. Използвайки VPN, вие настройвате железен слой на сигурност, в който хакерите ще се окажат невероятно трудни за проникване. Бонус е, че VPN обяснява вашия действителен IP адрес и прави впечатление, че сте на друго място. Това улеснява достъпа до онлайн банкирането ви от всяка точка на света, дори когато банките гео ограничават уебсайтовете и услугите си или сигнализират за чужди регистрации за измама.

В тази публикация ще обясним как да използвате VPN за безопасен достъп до онлайн банкиране и ще предоставим допълнителни съвети за повишаване на вашата онлайн сигурност.

Кой е най-добрият VPN за достъп до онлайн банкиране безопасно и сигурно?

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

  • настолен компютър
  • Mac
  • IOS
  • андроид
  • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN силно се препоръчва. Този доставчик се доставя с някои от най-трудните протоколи за криптиране в индустрията и има мрежа от повече от 2000 сървъра от целия свят, от които да избирате. Той не регистрира никакви данни за потребителя, като например IP адреси на източник. Други функции като перфектна секретност за напред и превключвател за интернет убиват, че компанията изминава допълнителната миля, за да гарантира, че връзката ви няма да навреди на пътя.

Има 24/7 жива поддръжка на клиенти и можете да използвате софтуера на редица устройства, включително Windows, MacOS, Linux, Android, iOS и някои wifi рутери. Нещо повече, един абонамент позволява три едновременни връзки, така че можете да защитите множество устройства или да споделяте с приятели и семейство.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ОНЛАЙН БАНКИНГ: ExpressVPN е нашият топ избор. С бързите скорости и военното криптиране ExpressVPN оглавява нашия списък. Също така е чудесно за стрийминг. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите без каузи, така че ще получите пълно възстановяване на сумата, ако не сте удовлетворени.

Изтеглих VPN. Какво да правя след това?

Следвайте тези прости стъпки, за да гарантирате, че акаунтът ви е криптиран и защитен.

  1. След като се регистрирате за VPN, продължете да изтегляте съответното приложение за вашето устройство директно от сайта на доставчика или съответния магазин за приложения.
  2. Изчистете всички бисквитки във вашите браузъри и рестартирайте устройствата.
  3. Свържете се с VPN сървър извън текущото ви местоположение. Връзката ще отнеме няколко секунди и ще получите известие, когато приключи.
  4. Сега вашата интернет връзка е защитена и частна и вие ще можете безопасно да получите достъп до вашата онлайн банкова сметка.
  5. Продължете да влизате в онлайн портала на вашата банка и да извършвате транзакции както обикновено.

Мога ли да използвам безплатен VPN за безопасен достъп до онлайн банкиране?

Разбираме, че платените VPN услуги като тази, която сме препоръчали в тази статия, водят до разходи, но определено получавате това, което плащате.

Изкусително е да изберем безплатен VPN, тъй като няма предварително плащане, но такива услуги имат множество други проблеми. Тези доставчици въвеждат криминално слаби стандарти за криптиране, имат избор само на малък брой сървъри и са известни с бавните си скорости.

Някои съмнителни услуги също са проследявали и извличали потребителски данни, за да продават на рекламодатели на трети страни, докато други насилствено са инжектирали злонамерен софтуер или са превърнали честотата на празен потребител в честотна армия. Когато става въпрос за защита на вашето онлайн банкиране, ясният избор е сигурна и надеждна платена опция.

Какво друго мога да направя с VPN?

Основните случаи на използване на VPN са за достъп до блокирано съдържание, избягване на правителствените ограничения за сайтове и приложения и предотвратяване на мониторинг от ISP, хакери и други снупери. Както споменахме по-рано, VPN мрежите могат да излъжат вашето местоположение и да изглежда, че сте в различен град или град. Това има потенциал да отвори гео ограничени поточни медийни сайтове като Netflix, Hulu, Sling TV, Amazon Prime Video, BBC iPlayer и други.

Ако пътувате до държава, в която приложенията за социални медии като Skype, Twitter, Facebook и Snapchat са блокирани, използването на VPN може да ви помогне да получите достъп до тях също. Като цяло, това е чудесен вариант за заобикаляне на ограниченията и достъп до нефилтрираната и нехарзирана мрежа.

Как иначе мога да гарантирам безопасността на моята онлайн банкова сметка?

Освен използването на VPN, можете също да разгърнете тези методи, за да сте сигурни в безопасността и сигурността си в мрежата.

1. Актуализирайте устройството си

Уверете се, че устройството ви работи в най-новата версия на неговата операционна система е разумен метод за защита от хакери и други злонамерени обекти. Това е така, защото разработчиците непрекъснато изследват нови и възникващи заплахи - когато изпращат актуализация, е в ваш най-добър интерес да я изтеглите. Възможно е актуализацията да включва някакъв нов изходен код, който помага да потуши атаките и да се бори със зловредния софтуер.

2. Придържайте се към защитени сайтове

HyperText Transfer Protocol (HTTP) предоставя лесен метод за определяне дали сайтът, в който влизате, е криптиран по подразбиране. Просто потърсете иконата на катинара до адреса на уебсайта в лентата за търсене. Ако той присъства и адресът започва с „HTTPS“, вместо с „HTTP“, това означава, че сайтът, до който се опитвате да получите достъп, е криптиран и би трябвало да попречи на хакерите да си пробият път.

3. Не давайте никаква лична информация

Често срещана фишинг измама е трик за разкриване на поверителна информация като вашата информация за вход, номер на социално осигуряване или друга лична информация, която може да се използва за цели като кражба на самоличност и получаване на достъп до вашите банкови сметки.

Измамниците често изпращат имейли, които изглежда идват от законни източници, като вашата финансова институция. В някои случаи те копират текста и дизайна на имейлите, които редовно получавате, и ви мамят, че наистина банката ви изисква информация. Банките обаче обикновено не изискват да изпращате лична информация по имейл и препоръчваме просто да не отговаряте на такива искания.

Има различни признаци на фишинг имейл, включително име на домейн, което не съвпада точно с това на истинската институция, връзки, които не съвпадат с домейна (можете да проверите, като задържите курсора на мишката върху тях) и лошо изписване и граматика. Ако не сте сигурни, винаги можете да се обадите в банката си, за да проверите.

4. Активирайте двуфакторна автентификация и използвайте силни пароли

Много банки и финансови институции използват двуфакторно удостоверяване, за да добавят допълнителен слой сигурност. Това означава, че обикновено потребителско име и парола не са достатъчни за достъп до вашия акаунт. Ще трябва да изпълните втора стъпка, като например да отговорите на въпрос за сигурност или да въведете код, изпратен до вас по имейл или SMS.

В същия смисъл ви препоръчваме да разгърнете силни пароли. Подобни пароли използват буквено-цифрови комбинации, за да се предпазят от неща като груби атаки. Инструментът за генериране на пароли на Comparitech може да ви помогне, ако не сте сигурни как да направите това.

5. Настройте известия за вашата банкова дейност

Някои банки ви дават възможност да получавате известия за текстови съобщения, когато има активност във вашия акаунт. Въпреки че това може да доведе до допълнителна месечна такса, това може да бъде стъпка към осигуряването на вашия акаунт. Ако има подозрителна транзакция, поне ще бъдете уведомени незабавно и можете да предприемете коригиращи мерки без допълнително забавяне.

„Bank of America“ от Майк Моцарт, лицензиран под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 11

Adblock
detector