Как да деблокирате Skype в ОАЕ с VPN (и кои VPN работят)

Как да деблокирате Skype в ОАЕ с VPN

Орди от самолети, международни студенти и експати използват ежедневно услугите Voice over Internet Protocol (VoIP) като Skype, за да поддържат връзка с приятелите и семейството си вкъщи. въпреки това, в някои страни, като Обединените арабски емирства (ОАЕ), Skype и подобни услуги са блокирани изцяло. Всъщност в ОАЕ единствените разрешени VoIP услуги са Botim и C’Me. Проблемът е, че и двете услуги идват с високи месечни такси.

Има обаче решение.

Попадаме в подробности за всеки от доставчиците, които преглеждаме, но ако имате време само за кратко обобщение, ето това е нашето списък на най-добрите VPN за деблокиране на Skype в ОАЕ:

 1. ExpressVPN Нашият №1 избор за деблокиране на Skype в ОАЕ. Супер бързите сървъри в мрежа, която обхваща над 90 държави, могат да деблокират почти всичко. Поверителност и сигурност от висок клас. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. NordVPN Този доставчик има страхотни резултати при деблокиране на гео ограничени и цензурирани услуги. Бюджетна цена с максимална сигурност.
 3. PrivateVPN Нова най-нова мрежа тук с по-малък списък на сървъри, но чудесна за деблокиране на чат и стрийминг услуги.
 4. Surfshark Впечатляващи функции за сигурност и поверителност. Не толкова бързо, колкото избора по-голям в списъка.

Свързвайки се с виртуална частна мрежа (VPN), можете да маскирате вашия IP адрес, като по този начин изглежда, че вашият интернет трафик произхожда от друга държава. Това ви позволява да изтеглите софтуер и да посещавате уебсайтове, които обикновено са недостъпни от Дубай и другаде в ОАЕ. VPN мрежите също криптират вашите данни, предотвратявайки четенето им от трети страни като вашия доставчик на интернет услуги (ISP).

В тази публикация ще обясним защо ОАЕ блокира Skype и как можете да заобиколите тези ограничения с помощта на VPN. Също така ще препоръчаме най-добрите VPN за ОАЕ и рисковете, свързани с безплатните VPN услуги в ОАЕ.

Как да деблокирате Skype в ОАЕ

Всъщност е доста просто да деблокирате Skype с VPN, дори от страни като ОАЕ, Катар, Либия и Кувейт, където услугата е уж недостъпна. Просто следвайте стъпките по-долу.

Ето как да използвате Skype в ОАЕ:

 1. Първо, използвайте подходяща услуга. Много VPN не работят в ОАЕ, така че изборът на правилния е жизненоважен. (Препоръчваме ExpressVPN.)
 2. Изтеглете и инсталирайте VPN софтуера. Ще бъдат налични няколко различни версии, така че не забравяйте да инсталирате правилната за вашето устройство.
 3. Свържете се със сървър в страна, която не блокира Skype.
 4. Изчакайте, докато се свържете. Сега изтеглете Skype. След като бъде инсталиран, ще можете да осъществявате и получавате обаждания без проблеми.

БЕЗПЛАТНО СКУПА: Ако сте само в ОАЕ за кратко време (например, ако сте в отпуск) и не искате да се ангажирате с дългосрочен абонамент, можете да използвате 30-дневния пробен период на ExpressVPN, за да деблокирате Skype безплатно , Ще трябва да платите предварително, но можете да отмените по всяко време през този период за пълно възстановяване.

Най-добрите VPN за отблокиране на Skype

Въпреки че има стотици VPN услуги на разположение, само шепа надеждно работи в ОАЕ. За да намерим най-добрите VPN за деблокиране на Skype в Обединените арабски емирства, потърсихме услуги, които отговарят на критериите по-долу:

 • Способен е да заобиколи ограниченията в интернет на ОАЕ
 • Има достатъчно бързи скорости за поточно видео с висока разделителна способност и VoIP разговори
 • Предлага множество сървъри в богат избор от различни места
 • Използва силно криптиране и включва други разширени функции за защита
 • Не регистрира информация, която би могла да ви идентифицира

По-долу ще намерите нашия списък с най-добрите VPN за ОАЕ:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯну 2020UNBLOCKS SKYPE В UAET testi яну 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN осигурява достъп до повече от 3000 сървъра в 94 различни страни. Освен това е достатъчно бързо да предавате HD видео безпроблемно, без забележимо буфериране. Това означава, че както и отблокиране и стрийминг от популярни платформи като Netflix и BBC iPlayer, ExpressVPN ви позволява да провеждате продължителни и непрекъснати разговори в Skype.

Вашият интернет трафик се поддържа частен, като се използва комбинация от 256-битово криптиране, перфектна тайна за напред, превключвател за убийство (в настолните приложения) и защита срещу течове на WebRTC и DNS. ExpressVPN не записва лична информация, само имейл адреса, с който сте се регистрирали. Като такъв, ако използвате изхвърлящ имейл адрес и плащате с Bitcoin, можете да разглеждате напълно анонимно. Поддръжката на клиентите е достъпна 24 часа в денонощието чрез чат на живо в случай, че срещнете проблеми.

Тази услуга предлага приложения за всички най-популярни операционни системи (Windows, Linux, MacOS, Android и iOS). Тя може да бъде инсталирана ръчно на безжични рутери за няколко минути с персонализиран фърмуер на ExpressVPN.

Професионалисти:

 • Управлява мрежа от повече от 3000 сървъра, обхващащи 94 държави
 • Добре проектирани мобилни и настолни приложения
 • Лесно за използване приложение, което се инсталира с съветник
 • Висококачествено криптиране, сигурност и поверителност навсякъде
 • Денонощната поддръжка за чат е добре обучена за справяне със сложни ситуации

Недостатъци:

 • Не е най-евтиният доставчик в този списък

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА СКИП В ОАЕ: ExpressVPN е нашият топ избор. Той има обширна сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Деблокира поточните сайтове, с които се борят други VPN-та. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без кадри, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPNСКРИП UNBLOCKS В UAET testi януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN стои самостоятелно по отношение на размера на мрежата. Потребителите могат да избират сървъри, предназначени за дейности като поточно предаване, споделяне на файлове и игри или директно да избират един от повече от 5000 сървъра (в 62 държави). Това означава, че винаги ще имате сървър наблизо, увеличавайки шанса за връзка с ниска латентност и гарантирайки, че вашите видео разговори в Skype са кристално чисти и без забавяне.

NordVPN предлага повече възможности за сигурност от много от своите конкуренти. В допълнение към 256-битовото си криптиране, специфичния за приложение превключвател и защитата от течове от DNS, IPv6 и WebRTC, той предлага автоматично блокиране на реклами, сканиране на зловреден софтуер, двойна VPN функционалност и дори възможност за свързване с Tor през a VPN. NordVPN не регистрира никаква лична информация, така че можете да бъдете сигурни, че дейностите ви ще останат поверителни по всяко време.

Тази VPN има приложения за Android, iOS, Windows и MacOS системи. Той може да бъде инсталиран и на Linux базирани платформи и поддържани мрежови рутери, въпреки че е необходима ръчна конфигурация.

Професионалисти:

 • Силно криптиране и никакви регистрационни файлове не осигуряват максимална сигурност и поверителност
 • Несравнима мрежа - над 5000 сървъра в 60 държави
 • Бързо и надеждно скорост на изтегляне и поточно предаване
 • Свържете едновременно 6 устройства

Недостатъци:

 • Може да изберете само местоположение на сървъра, а не конкретен сървър

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: NordVPN е добър избор на стойност. Добър всеобхват, който работи добре със Skype в ОАЕ. Силни функции за защита и позволява да се използват до 6 устройства едновременно от един акаунт. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. ЧастенVPN

PrivateVPNСКРИП UNBLOCKS В UAET testi януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN може да няма най-голямата сървърна мрежа със само 76 в световен мащаб, но осигурява по-високи скорости от повечето си конкуренти. Тъй като Skype е доста интензивна програма, особено по време на групови разговори, това прави PrivateVPN силен избор, особено за тези, които имат по-бавен интернет. PrivateVPN също може да деблокира популярни услуги като BBC iPlayer и Hulu, така че можете да го използвате, за да предавате телевизия от дома си, ако сте в ОАЕ на почивка.

Тази VPN използва 256-битово криптиране, защита срещу течове на DNS, WebRTC и IPv6 и стриктна политика за без регистрация, за да ви помогне да запазите личните си данни. В приложението за Windows има и превключвател за убийство, като подобна функционалност ще се появи скоро на устройства с Mac. PrivateVPN отива отвъд и след това с обслужване на клиенти; екипът е достъпен 24/7 чрез чат на живо и дори може да инсталира софтуера дистанционно с ваше разрешение.

Тази услуга предлага приложения за Windows, Android, iOS и MacOS. За Linux системи и мрежови рутери е необходима ръчна инсталация.

Професионалисти:

 • Опция с ниска цена, която работи в ОАЕ
 • Придобиване на репутация за деблокиране на популярни геоблокирани сайтове и сайтове за услуги
 • Поверителността и сигурността са на първо място

Недостатъци:

 • По-малко сървъри за избор от други доставчици по-високо в този списък

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ВЕЛИКА СКОРОСТ: PrivateVPN е добър семеен избор. Работи добре със Skype и позволява до 6 устройства на същия акаунт. Малък брой сървъри 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

4. Surfshark

SurfShark VPNСКРИП UNBLOCKS В UAET testi януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Surfshark е силен избор за стрийминг благодарение на високите си скорости, изключителната възможност за деблокиране и 800+ сървъра в 50 държави. Тези качества обаче означават, че е идеален кандидат за тези, които искат да използват Skype, когато са в чужбина. Най-хубавото е, че Surfshark няма ограничение за връзка, което означава, че можете да защитите всичките си устройства с един акаунт.

Тази услуга не прави компромиси, що се отнася до сигурността. Той ви предпазва, като използвате 256-битово криптиране, защита от течове на DNS и IPv6 и превключвател за убийство (във всяка версия). Тази услуга не регистрира никаква лична информация, въпреки че можете да се регистрирате с биткойн, ако предпочитате. Поддръжката на клиентите може да се достигне 24/7 чрез чат на живо в случай на проблеми.

Surfshark има приложения за MacOS, iOS, Windows, Android и Amazon Firestick и Fire TV. За работа с Linux системи и интернет рутери обаче е необходима ръчна инсталация.

Професионалисти:

 • Достойни, надеждни скорости
 • Kill ключ на всички платформи
 • Работи в ОАЕ и Китай

Недостатъци:

 • Сравнително малка сървърна мрежа
 • Понякога бавен сървър

Нашият резултат:

4 извън 5

БЕЗ ОГРАНИЧАВАНЕ НА ВРЪЗКАТА: Surfshark предлага много високи скорости, отлични функции за сигурност и поверителност и възможност за използване на Skype навсякъде. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Surfshark.

Surfshark КупонСпециална сделка - спестете 83% + 3 месеца БЕЗПЛАТНА ДАЛОСказка се прилага автоматично

Защо Skype е блокиран?

В ОАЕ доставчиците на VoIP са длъжни да имат специален лиценз, преди да могат да бъдат използвани услугите им. Проблемът е, че към днешна дата са достъпни само две услуги, като и двете се управляват от Etisalat, национален доставчик на интернет услуги. Точните причини за това изискване са неясни, но регулаторният орган за телекомуникациите (TRA) изброява една от целите си като „[гарантиране], че лицензополучателите спазват стандартите за качество на работа.“ Бихте си помислили, че с 300 милиона активни потребители по целия свят, Skype би се класирал, но явно не.

Възможно е да има последен мотив за тази забрана. ОАЕ има история на строга интернет цензура. Също така много VoIP услуги, включително Skype и WhatsApp, сега предлагат криптиране от край до край. Това прави невероятно трудно правителството да наблюдава дейността на потребителите. Това не е просто спекулация; ОАЕ вече има строги правила за използване на VPN, най-вероятно по подобна причина.

Мога ли да деблокирам Skype с безплатен VPN?

Използването на безплатен VPN обикновено е лоша идея, но още повече, когато сте в ОАЕ. Тези услуги обикновено имат доста малки мрежи, но все пак повече потребители, отколкото първокласни услуги. Това води до изключително бавни скорости, дълги времена на чакане на сървърите и месечни ограничения на данните. В резултат на това има вероятност да получите видео, което виси, заеква аудио и евентуални прекъсвания на повикванията, когато използвате безплатен VPN със Skype.

За съжаление, тъй като тези услуги не таксуват потребителите си директно, те трябваше да намерят алтернативни - понякога сенчести - начини да печелят пари. Те могат да вмъкват реклами в посещаваните от вас страници или да съхраняват проследяващи бисквитки на вашето устройство, които позволяват на услугата да наблюдава вашите дейности. Тази информация не се записва без причина; тя е изключително ценна и може да бъде продадена на трети страни по-късно, обикновено без вашето изрично разрешение или знание.

Безплатните VPN мрежи не са известни със своята сигурност. Дори да приемем, че инсталирате законно приложение, а не такова, предназначено да заразява вашата система със злонамерен софтуер, проучванията показват, че огромен процент безплатни VPN мрежи са уязвими за течове на IPv6. По-лошото е, че някои изобщо не криптират трафика ви, което означава, че всъщност сте по-малко сигурни, отколкото без VPN. Тези рискове се отнасят и за по-големите доставчици; дори видяхме основен безплатен VPN да продава честотната лента на своите потребители, за да помогне за стартиране на ботнет.

Не можете да бъдете прекалено внимателни, що се отнася до онлайн сигурността, особено в страни с история на интернет цензурата. За да се защитите, препоръчваме да използвате реномиран VPN с мощно криптиране и първа политика за поверителност на клиента.

Легални ли са VPN в Обединените арабски емирства?

Законни ли са VPN в Обединените арабски емирства (ОАЕ)

VPN мрежите имат много законни приложения и са използва се законно по целия свят. Например, отдалечените служители могат да ги използват за свързване с вътрешната мрежа на работодателя си, геймърите могат да се защитят от DDoS атаки, а потребителите могат да бъдат в безопасност, когато са свързани с обществени wifi мрежи. Въпреки това, тъй като законодателството за VPN се различава от едно място до друго, важно е да знаете местните закони, когато посещавате друга държава. И така, законни ли са VPN в ОАЕ?

Федерален указ-закон № 5 от 2012 г. за борба с киберпрестъпленията (PDF), член 9 описва наказанията за лицата, които използват VPN за извършване или скриване на доказателства за престъпление. Това обаче не прави използването на VPN по своята същност незаконно.

Препоръчваме внимателно да проучите законодателството на ОАЕ за авторското право, киберпрестъпността и VoIP, преди да се опитате да използвате VPN в тази държава.

Какви други сайтове и услуги са блокирани в ОАЕ?

ОАЕ има някои от най-силно ограничения достъп до интернет в света. По-долу е даден списък на видовете съдържание, автоматично цензурирано от правителството на страната. Забележка: ТРА не публикува публично всеки забранен уебсайт, може да има допълнителни категории материали, които не са споменати по-долу.

 1. Запознанства
 2. хазарт
 3. порнография
 4. Pro-LGBT съдържание
 5. Религиозно чувствителен материал
 6. Съдържание против ОАЕ
 7. Прокси сървъри и уебсайтове, свързани с VPN
 8. Нелицензирани комуникационни платформи (Skype, WhatsApp и т.н.)

Ще бъде ли Skype някога наличен в ОАЕ?

Microsoft и Apple в момента водят преговори с ОАЕ относно връщането на Skype и FaceTime. Това обаче вероятно ще е бавен процес. В крайна сметка е малко вероятно интернет доставчиците да предоставят достъп до услуги, които гарантират, че ще загубят пари.

И двамата технологични гиганти инвестират сериозно в ОАЕ. Microsoft изгражда два нови центъра за данни там, а Apple отваря няколко нови магазина в цялата страна, така че със сигурност е възможно да се постигне компромис. За съжаление, с петиция, призоваваща Skype да бъде отблокиран бързо от интернет доставчиците, изглежда значителните международни инвестиции може да са единственият начин да промените мнението на правителството.

Изображение на знаме: يرفرف от Abdulla Al Muhairi, лицензирано под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 45 =

Adblock
detector