Как да гледате американски Netflix във Великобритания или Канада, използвайки DNS кодове

Накратко:

 • DNS кодовете, известни също като интелигентни DNS или DNS прокси сървъри, могат да ви позволят да гледате американски Netflix от Великобритания, Канада, Австралия или друга държава
 • Но много от „безплатните“ DNS кодове са счупени, включени в черен списък или злонамерени и могат да навредят на вашия компютър, таблет или телефон.
 • DNS кодовете могат да се използват на компютри, Macs, wifi рутери, игрови конзоли и медийни центрове с различни нива на успех
 • За да избегнете риск, препоръчваме платен, бърз VPN за достъп до US Netflix, като ExpressVPN, който има 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да го изпробвате безрисково (този линк ви предоставя и 3 месеца безплатно при 12-месечни абонаменти).
 • Безплатните VPN и DNS услуги не са достатъчно бързи или надеждни за гледане на Netflix.
 • Актуализация, 15 септември 2016 г.: Преди бяхме препоръчали някои от платените интелигентни DNS услуги, но те вече са изцяло блокирани от Netlfix или ненадеждни от нашето тестване, така че вече не са добра опция.

Netflix TV буфериране
Напоследък има много хъб над „Netflix DNS кодове“. Откакто Netflix започна да блокира международните потребители да имат достъп до американския каталог на шоута с VPN, клиентите търсят алтернативи, за да получат корекция на поточното си видео. Netflix започна тази политика малко след глобалното си представяне в началото на годината, за да наложи ограничения за лицензиране на съдържание.

DNS код, който функционира като вид прокси услуга, изглежда като жизнеспособна алтернатива. Той използва подобна тактика като VPN, като го прави да изглежда на Netflix, сякаш влизате в сайта от САЩ, а не от друга държава. Например, клиентите на Netflix могат да използват DNS код, за да гледат американски Netflix от Обединеното кралство или Канада. Но потребителите трябва да са наясно с няколко ключови разлики между двете услуги и новата вълна от измами, които са възникнали поради новооткрития интерес към DNS прокси сървърите.

DNS прокси сървърите могат да се използват на масив от устройства с различни нива на успех. Превъртете надолу за инструкции как да използвате вашите DNS кодове с компютър и на игрови конзоли като PS4, PS3 и XBox One.

DNS срещу VPN

DNS, или системата с имена на домейни, е нещо като телефонен указател за интернет. Вместо да напишете 192.96.201.17 във вашата URL лента, например, можете просто да въведете много по-лесния за запомняне www.comparitech.com. Всеки път, когато преминавате към уебсайт, на DNS сървър се изпраща заявка, която връща числовия IP адрес за връзката, върху която сте кликнали или URL адреса, който сте въвели. По подразбиране заявките за DNS обикновено се обработват от вашия интернет доставчик, който е специфичен за държава и регион. Netflix може да определи вашето местоположение, като определи откъде идва DNS заявката.

DNS код дава на потребителя достъп до DNS прокси, известен също като интелигентен DNS. Това насочва вашите заявки за DNS до сървър, различен от този, използван от вашия интернет доставчик, и маршрутизира целия ви уеб трафик през сървър в САЩ, като ефективно заблуждава Netflix да мисли, че сте в Америка вместо Великобритания или Канада.

Така че защо DNS прокси работи, когато VPN не? Няколко причини: първо Netflix зае позиция конкретно срещу VPN, така че в черния списък на IP адресите, използвани от известни VPN сървъри. Второ, VPN връзките са кодирани, а DNS прокси връзките не са. Това улеснява откриването на VPN потребител, докато трафикът на прокси потребител изглежда нормално.

Защо DNS кодовете са рискови

Не се заблуждавайте, че намирането на работещ DNS код е вълшебното решение на всичките ви проблеми. Докато Netflix все още не е насочил своето яре към DNS прокси сървъри, може да е само въпрос на време. За Netflix не е трудно да разбере, че заявките за DNS и трафикът идват от търговски център за данни вместо от местожителство.

Всъщност много DNS прокси сървъри вече са блокирани. DNS кодът може да бъде остарял дни или седмици след закупуването им и доставчикът може да не носи отговорност. Колко бързо се блокира DNS код зависи до голяма степен от това колко хора ги използват. Когато Netflix забележи необичайно количество трафик, идващ от един IP адрес, това е ясен знак, че нещо е наред.

Бързото търсене с Google ще върне множество връзки за безплатни DNS кодове, но потребителите трябва да бъдат особено предпазливи от тях. Мнозина просто няма да работят, тъй като вече са били в черен списък.

Други са измами. Те могат да бъдат отровени, което означава, че ще ви насочат към уебсайтове, различни от тези, които сте поискали, които често съдържат злонамерен код, зловреден софтуер, тракери и реклами. Мнозина ще ви позволят да получите достъп до Netflix, но инжектирате реклами в браузъра си. Някои потребители са се оплакали, че изображенията на миниатюрите за предавания в Netflix са заменени например с реклами. Тези реклами не само са досадни, но често привличат злонамерен софтуер и тракери.

Преди да въведете сляпо адрес на DNS сървър в компютъра си, не забравяйте внимателно да проверите политиката за поверителност и прегледите на доставчика. Доколкото ни е известно по време на писането, Unblock-US, Overplay и IronSocket предоставят качествени DNS услуги, които работят с Netflix. Актуализация, 15 септември 2016 г.: Почти всички DNS услуги са блокирани напълно от Netflix или ще работят само на настолни компютри и дори тогава са склонни да са много непоследователни. Сега препоръчваме да се придържате към надеждно, платено VPN решение. Предпочитаният от нас вариант е ExpressVPN, който все още работи от нашите собствени редовни тестове.

ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА NETFLIX: ExpressVPN е нашият избор №1. Страхотен бърз и надежден избор, който деблокира Netflix и повечето други големи поточни услуги, включително Hulu и Amazon Prime. Най-добрите в класа функции за сигурност и поверителност и те не поддържат регистрации на дейности. Лесни за използване приложения за всички платформи. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Как да настроите интелигентен DNS на компютър

Надяваме се, че сте намерили интелигентен доставчик на DNS, който няма да инжектира реклами, да отрови вашия DNS или да ви даде остарял адрес, преди да потъмнее и да падне от лицето на Земята. Много реномирани доставчици съществуват, но повечето не са безплатни. Както се говори, ако не купувате продукта, вие сте продуктът.

„DNS код“ наистина е само IP адрес за работещ DNS сървър. Респектиращите доставчици първо ще изискват от вас да се регистрирате. След това ще трябва да упълномощите IP адреса на вашия компютър на уебсайта на доставчика, така че той да може да потвърди, че сте негов клиент.

След като направите това, не се нуждаете от специален софтуер, за да използвате DNS кода. В Windows кликнете с десния бутон на мишката върху иконата на wifi или ethernet в системната област и кликнете върху „Отворете центъра за мрежи и споделяне“.

smart dns tut 1

Щракнете върху връзката, която казва „Wifi“ или „Ethernet“ до Connections.

smart dns tut 2

Щракнете върху Свойства.

smart dns tut 3

Премахнете отметката от Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6). Кликнете върху Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4), така че да е осветена, след това щракнете върху Properties.

smart dns tut 4

В долната половина на следващия прозорец, поставете отметка „Използвайте следните адреси на DNS сървъра:“. Въведете предпочитаните и алтернативни DNS сървъри (сървърите трябва да са в Съединените щати), които трябва да ви бъдат предоставени от вашия доставчик на Smart DNS.

smart dns tut 5

Натиснете OK и рестартирайте компютъра. Сега би трябвало да можете да използвате Netflix, сякаш сте в САЩ.

Как да настроите DNS прокси на PS4 или XBox One

За да настроите интелигентен DNS на XBox One или PS4, първо трябва да упълномощите вашия собствен IP адрес с вашия доставчик, както при компютър. След като направите това, следвайте тези инструкции.

Инструкции за XBox One DNS:

 1. Отидете на Xbox Home и след това изберете System Settings
 2. Изберете Мрежа > Разширени настройки > DNS настройки
 3. Изберете „Ръчно“
 4. Въведете първични и вторични DNS кодове от вашия доставчик.
 5. Върнете се в Начална страница и рестартирайте конзолата

PS4 DNS инструкции:

 1. Отидете в Настройки > мрежа
 2. Щракнете върху Настройване на интернет връзка и изберете Персонализиране
 3. Изберете Wi-Fi или LAN
 4. Изберете Автоматично за IP адрес, „не указвайте“ за името на хоста на DHCP и ръководство за настройките на DNS
 5. Въведете първичните и вторичните кодове на DNS от вашия доставчик
 6. Рестартирайте конзолата

Инструкции за PS3 за PS3:

 1. Изберете Настройки > Мрежови настройки > Настройки за интернет връзка
 2. Изберете „Да“, когато се появи екран за потвърждение
 3. Щракнете върху Персонализиране и превъртете надолу до настройките на DNS
 4. Изберете Ръчен
 5. Въведете адресите на DNS сървъра от вашия доставчик.

Тест за отравяне с кеш с DNS, инжектиране на реклама и др

Ако използвате DNS прокси за първи път, е добре да го тествате за уязвимости. Инжектирането на реклама е достатъчно лесно да се забележи; просто внимавайте за рекламите, които не принадлежат.

Можете да тествате браузъра си за отравяне с DNS кеш на този уебсайт, като превъртите надолу и натиснете „Инициирайте стандартен тест за съвместимост на DNS“.

И накрая, проверете за евентуални течове на DNS в IPLeak.net. В секцията за откриване на DNS адреси трябва да видите DNS адреса на вашия доставчик.

Мобилни и STB

DNS кодовете, които работят на браузър на настолен компютър, може да не работят на таблет, смартфон или приставка (Roku, Apple TV, Chromecast, Fire TV и т.н.). Това е така, защото тези устройства обикновено използват приложения вместо браузър, които могат да отменят DNS адреса, който сте задали в полза на техните собствени DNS сървъри. За да заобиколите това, ще трябва да настроите DNS сървъра във вашия wifi рутер вместо на самото устройство.

Или просто използвайте VPN

DNS технически е по-бърза и често по-евтина опция от VPN, но поради всички уязвими места и проблеми, споменати по-горе, вероятно е най-добре просто да отидете с VPN.

„Но вие сами го казахте: VPN блокирани в Netflix сега!“, Казвате вие.

Да, повечето VPN сървъри са блокирани в Netflix, но няколко все още работят. Платеният VPN осигурява много повече сигурност и поверителност поради силното криптиране от край до край, което липсва на DNS прокси сървърите. Често пъти потребителите просто трябва да се свържат с поддръжката на клиенти, за да разберат кои конкретни сървъри все още работят с Netflix. Те не са публикувани, за да не привлекат ненужно внимание.

Можете да намерите списъка на VPN на Comparitech, които все още работят с Netflix, тук.

„24.047 / 365-“ от viviandnguyen_ с лиценз съгласно CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 16

Adblock
detector