Как да инсталирате частен достъп до интернет (PIA) на Firestick

Как да инсталирате частен достъп до интернет на Firestick

VPN кодират мрежовия ви трафик, като го пазят от любопитни погледи на вашия доставчик на интернет услуги (ISP), правителството и работодателя. Това не само подобрява поверителността ви, намалява шанса на вашия ISP да намали скоростта си, което е особено полезно, ако редовно използвате Kodi на Firestick.

VPN мрежите имат още едно основно предимство: възможността да излъжете местоположението си и да получите достъп до геоблокирани услуги от чужбина. Това означава, че с правилния VPN можете да използвате платформи като Netflix US, ITV Hub и Hulu от всяка точка на света.

Вече много VPN предлагат специализирани приложения за Firestick, но PIA не е едно от тях. Въпреки това, инсталирането на PIA на Amazon Firestick или Fire TV е сравнително просто и отнема само няколко минути. По-долу сме изброили няколко висококачествени опции, в случай че предпочитате да използвате VPN с официално приложение Firestick.

Алтернативни VPN мрежи със специални приложения Firestick

Има няколко предимства да използвате услуга със собствено приложение Amazon Fire. Първо, те са гарантирани, че ще работят безупречно с дистанционното управление Amazon Firestick. Второ, тези приложения автоматично се актуализират, което означава, че приложението ви винаги ще е готово да се използва, когато имате нужда.

ExpressVPN е нашата топ VPN за Amazon Firestick. Това е бърз и сигурен VPN с изключителна скорост и възможност за деблокиране на съдържание и можете да го инсталирате директно от магазина за приложения на Amazon след по-малко от минута. ExpressVPN предлага a 30-дневна гаранция за връщане на парите така че можете да опитате услугата безрискова. Ако не сте доволни, просто се откажете, за да получите пълно възстановяване, без зададени въпроси.

IPVanish също е отличен избор. Този евтин VPN предлага бързи скорости, силни защитни функции и политика без регистрация. Той работи с по-малко стрийминг услуги от ExpressVPN, но леките му приложения и силните данни за поверителност го правят популярен сред потребителите на Kodi. IPVanish предлага 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Никога не изтегляйте APK файлове от сайтове на трети страни

В урока по-долу инсталираме PIA, използвайки неговия APK файл. Това е Android еквивалент на EXE файл в Windows или APP файл на Mac. PIA позволява на потребителите да изтеглят официалния си файл APK директно от своя уебсайт и силно препоръчваме да не го получавате от никъде другаде. Тези файлове често се преопаковат със злонамерен софтуер и се качват с цел да измамят нищо неподозиращи потребители да заразят собствените си системи.

Поради липса на проверка, злонамерените APK файлове могат дори да бъдат хоствани на привидно реномирани уебсайтове. Като такъв, единственият начин да гарантирате, че файлът ви е безопасен, е да го получите директно от вашия VPN доставчик.

Как да инсталирате PIA на Amazon Firestick или Fire TV

Преди да започнем, има няколко неща, от които ще се нуждаете: Firestick от второ или трето поколение Firestick или Fire TV (въпреки че ние предлагаме решение за по-стари устройства по-долу) и абонамент за PIA. Частният достъп до Интернет предлага 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да видите дали е правилно за вас, преди да се ангажирате, обаче.

Стъпка 1: Разрешаване на инсталирането на приложения от неизвестни източници

firestick vpn неизвестни източници

По подразбиране Amazon Firestick ви позволява да инсталирате приложения само от магазина за приложения. Тъй като PIA няма приложение в магазина, ще трябва да променим това. За да направите това, просто следвайте стъпките по-долу:

 1. От началния екран отворете до Настройки опция в горната лента.
 2. След това изберете Моята пожарна телевизия.
 3. Кликнете върху Приложения от неизвестни източници. Сега трябва да се каже „Включено“.
 4. Натиснете бутона за начало на дистанционното управление, за да се върнете към главния екран.

Стъпка 2: Инсталирайте приложението Downloader

firestick vpn downloader

Най-лесният начин да инсталирате APK файлове на вашия Firestick е да използвате приложение, наречено Downloader. За да инсталирате това приложение, или задръжте бутона на микрофона на вашето дистанционно и кажете „Downloader“ или го намерете ръчно, като използвате лентата за търсене в горната част на началния екран. Когато сте намерили приложението, щракнете Изтегли за да го инсталирате.

Стъпка 3: Инсталирайте частен достъп до Интернет

Отворете приложението Downloader. Ще видите поле за въвеждане на текст отдясно, така че отидете до него и натиснете централния бутон на дистанционното управление. Тук въвеждаме адреса на APK, който бихме искали да инсталираме, така че въведете следното точно както е показано, но без кавичките:

"Https://www.privateinternetaccess.com/installer/download_installer_android"

PIA on firestick - URL за изтегляне

След това щракнете върху Отивам бутон в долната част на екрана. Вашият файл трябва да започне да се изтегля и след като приключи, ще бъдете помолени да потвърдите разрешенията на приложението. Кликнете ИНСТАЛИРАЙ тук, и OPEN на следващия екран, който се появява.

Добрата новина е, че приложението на PIA за Android работи перфектно с дистанционното управление на Amazon Firestick. Това означава, че можете да започнете веднага, без да е необходим допълнителен софтуер. Влезте с вашето потребителско име и парола за PIA. Приложението ще поиска достъп до вашите VPN конфигурации, така че щракнете Добре, и Добре отново на следващата страница.

PIA на Firestick - главен екран

Сега всъщност можете да получите достъп до приложението PIA. Преди да се свържете, препоръчваме да активирате превключвателя за убийство и опции за блокиране от дясната страна на екрана. Трябва също да кликнете върху Настройки, превъртете надолу в списъка и активирайте Свържете се при зареждане така че VPN автоматично да се свърже всеки път, когато включите Firestick.

Когато сте готови, върнете се в лявата част, изберете кой сървър искате да използвате, натиснете дистанционното и щракнете върху бутона, за да се свържете с VPN.

Как да получите достъп до геоблокирани услуги в чужбина с VPN

Сега, когато приложението ви е правилно настроено, е много лесно да деблокирате гео ограничени платформи в чужбина.

 1. Решете коя услуга за стрийминг искате да използвате.
 2. Влезте в приложението VPN.
 3. Свържете се със сървър на съответното място. Например, вие ще използвате британски сървър за деблокиране на ITV Hub или американски, за да деблокирате Netflix US.
 4. Опитайте поточно съдържание на избраната от вас платформа. Той трябва да се зареди без проблеми, но ако не, свържете се с екипа за поддръжка на вашия VPN, за да видите дали има конкретни сървъри, които трябва да използвате.

Как ръчно да актуализирате PIA на Amazon Firestick

Устройствата на Amazon Fire предоставят автоматични актуализации само за приложения, които са налични в магазина за приложения. Като такъв, ще трябва да актуализирате ръчно приложението си PIA. За щастие, това е бърз и лесен процес.

За да актуализирате PIA на Firestick, просто въведете връзката към APK файла в приложението Downloader, сякаш ще го инсталирате отново. Единствената разлика е, че този път ще видите Актуализация бутон вместо Инсталирай един. Кликнете върху това, за да инсталирате най-актуалната версия на частния достъп до Интернет. Препоръчваме периодично да проверявате уебсайта, за да видите дали има нови актуализации.

Мога ли да използвам VPN на моето първо поколение Firestick?

Firesticks от първо поколение не поддържа VPN тунелиране и като такъв не можете да инсталирате VPN приложение върху тях директно. И така, как да разберете дали използвате устройство от първо поколение или не? Потърсете FCC ID отзад: ако е 2ABDU-0509, имате първо поколение Firestick.

В някои случаи все още можете да стриймвате безопасно, като инсталирате VPN на вашия рутер. Това е малко по-сложно, но автоматично криптира и защитава трафика към и от всяко устройство в мрежата. Частният достъп до Интернет дори има стъпка по стъпка ръководства за инсталиране на услугата му на Tomato и DD-WRT рутери.

Защо моята VPN не работи правилно?

Имате проблеми с вашето VPN приложение? Ако не се свързва или имате затруднения с деблокирането на определена поточна услуга, може да успеете да разрешите проблема, като изчистите кеша на Firestick. Това е много ясно и отнема само минута:

 1. Избирам Настройки от лентата за навигация на главния екран.
 2. Кликнете върху Приложения, тогава Управление на инсталираните приложения.
 3. Намерете своето VPN приложение (PIA, например) в списъка с инсталирани програми.
 4. Щракнете върху Принудително спиране и Изтрий кеш-памет бутони.
 5. Рестартирайте VPN приложението си и вижте дали проблемът ви е решен.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =

Adblock
detector