Как да инсталирате Kodi на Apple TV 4 или 2 (ще добавим решение за Apple TV 2, ако такова стане достъпно)

Инсталирайте Kodi на Apple TV


Apple TV е цифров медиен плейър, който от представянето на второто поколение на устройството работи със специална версия на операционната система iOS на Apple. Можете да преглеждате цифрово съдържание от магазина на iTunes или чрез приложения като Netflix и Hulu. Доставчици като Disney XD и ESPN също позволяват гледането на живо съдържание на устройството.

Apple TV е в състояние да управлява Kodi с малко работа. Следете за урок как да го направите. Понастоящем няма решение за Apple TV 3, така че тази статия е фокусирана върху Apple TV 2 и 4. Ще продължим да търсим работещо решение за Apple TV 3, така че може да искате да маркирате тази страница и да проверите отново на по-късна дата.

Kodi е безплатно приложение с отворен код за медийни плейъри, което е разработено от фондация XBMC. Предлага се за широк набор от устройства като Windows и Mac компютри, устройства с Android, устройства с iilbroken iOS, Raspberry Pis и много други. Можете удобно да управлявате Kodi с дистанционно управление или геймпад, за да предавате аудио и видео от различни източници.

Преди да започнем, вземете VPN

Когато използвате Kodi, препоръчваме да се свържете с VPN. VPN кодират вашия интернет трафик и го насочват през сървър на място по ваше желание. Едно от най-големите притеснения, които могат да имат много потребители на Kodi, е скоростта на интернет. Интернет доставчиците често дискриминират използването на вашите данни, поставянето на ограничения и скоростта на дроселиране, когато потребителите изяждат твърде голяма честотна лента при стрийминг или торент.

Някои стрийминг и торенти през Kodi може да попаднат под знака, насочен и от вашия интернет доставчик. Въпреки че има много легитимни методи за стрийминг и торент, достъпни чрез Kodi, някои потребители откриват, че те несъзнателно избухват или поточно съдържание, което е било пиратско. Интернет доставчиците могат да изпращат на потребителите известия за борба с пиратството в тези случаи.

Освен това при използване на Kodi могат да възникнат рискове за сигурността. Някои добавки могат да бъдат отвлечени, хакнати и отново качени, сякаш са законни. След това хакерите могат да използват отвлечените добавки, за да извършват атаки на човек в средата на вашата компютърна система, което им позволява да шпионират вашата дейност. VPN може да ви помогне да защитите вашата система и да избегне някои проблеми, свързани с поверителността с добавки на Kodi.

Моля, обърнете внимание, че VPN също позволяват достъп до гео ограничено съдържание.

За да се предотвратят проблеми с вашия интернет доставчик, да се заобиколи блокирането на географско съдържание и да се предпази от някои проблеми с поверителността на добавките на Kodi, препоръчва се VPN като IPVanish, когато използвате Kodi. IPVanish осигурява необходимата здрава връзка, изобилен капацитет и високо ниво на защита на поверителността за използване на Kodi.

Apple TV няма вградена поддръжка за VPN, така че имате няколко възможности. Можете да инсталирате VPN на iPhone или iPad и да предавате съдържание чрез него чрез Airplay. Можете да конфигурирате VPN на съвместим wifi рутер. Или можете да инсталирате VPN на лаптоп и да настроите виртуален рутер върху него, за да създадете сигурен WiFi гореща точка. Вижте нашите уроци за това как да настроите виртуални рутери на Windows и MacOS.

Можем да потвърдим, че IPVanish работи с всички Kodi Addons, които сме тествали и е много популярен в общността на Kodi. Можете да намерите нашия пълен списък тук на препоръчаните Kodi VPN услуги.

Сигнал за сделка: IPVanish предлага на читателите на Comparitech до 60% тук.

Съвместими версии

Успяхме да намерим надеждни методи за инсталиране на Kodi, без да правим значителни модификации на устройството, за две версии на Apple TV. Това са:

 • Второто поколение Apple TV
 • Четвърто поколение Apple TV

За съжаление, не успяхме да намерим жизнеспособно решение за третото поколение Apple TV. Ние със сигурност ще актуализираме тази статия, ако намерим решение.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Kodi v17.3 „Krypton“ е най-новата стабилна версия на Kodi, достъпна за изтегляне

инструкции за инсталация

Второ поколение Apple TV

Моля, обърнете внимание, че вашето второ поколение Apple TV ще трябва да бъде прекъснато, за да работи процесът, описан по-долу.

За съжаление, по-късните версии на Kodi са несъвместими с второто поколение Apple TV. Въпреки това Kodi Helix 14.2 ще работи на това устройство. Преди да започнете, уверете се, че имате a Mac компютър удобен с отворен терминал прозорец. Освен това трябва да имате както Apple TV, така и компютъра си свързани в една и съща мрежа.

За да завършите инсталацията, направете следното:

 • В терминала въведете „ssh [email protected]”Като се уверите, че сте сменили YOUR.ATV2.IP.ADDRESS с IP адреса на Apple TV. Ще бъде поискано парола, която по подразбиране е „алпийска“.
 • Сега ще трябва да въвеждате една по една следните команди:
 1. apt-get инсталирайте wget
 2. wget -0- http://apt.awkwardtv.org/awkwardtv.pub | apt-key add - ехо „deb http://apt.awkwardtv.org/ stable main“> /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
 3. ехо „деб http://mirrors.kodi.tv/apt/atv2 ./“ > /etc/apt/sources.list.d/xbmc.list
 4. apt-get актуализация
 5. apt - вземете инсталирайте org.xbmc.kodi-atv2
 6. Рестарт

След като изпълните стъпка 6, трябва да можете да използвате Kodi от началния екран на вашето второ поколение Apple TV.

Четвърто поколение Apple TV

Kodi може да бъде инсталиран на Apple TV от четвърто поколение, използвайки компютри, базирани на Mac или Windows.

Само опция за Mac

Ще ви е необходимо следното за инсталирането с Mac:

 • Xcode 7.2 или по-нова версия
 • Помощната програма за подписване на iOS
 • Най-новият Kodi .deb файл за tvOS (директно изтегляне чрез FTP)
 • Акаунт за разработчици на Apple (Това може да се получи безплатно)
 • USB-C към USB-A кабел

След като сте събрали тези инструменти, вече сте готови да започнете. Следвайте тези стъпки, за да завършите инсталирането:

 1. Първо, трябва да свържете вашия Apple TV към компютъра с Mac с USB-C към USB-A кабел.
 2. След това отворете Xcode и от главното меню на софтуера изберете Създайте нов проект за Xcode.
 3. Под секцията tvOS изберете Приложение, следван от Приложение за единичен изглед и тогава Следващия.
 4. Сега ще трябва да въведете съответната информация в Име на продукта, Наименование на организацията, и Идентификатор на групата полета. Не е нужно да сте прекалено строги с това, което въвеждате тук, но те трябва да бъдат попълнени. Щракнете върху следващия, след като попълните тези полета.
 5. След като изпълните предишната стъпка, трябва да видите изскачаща грешка, но това не е голям проблем. Грешката ще съобщи нещо по реда на „Няма намерени съответстващи профили за предоставяне“ ??. Просто изберете Поправете издаване.
 6. Ще трябва обаче да влезете в акаунта си на Apple Developer, преди проблемът да бъде решен. Xcode ще ви подкани да влезете с Apple ID, свързан с вашия акаунт на програмист. Hit Добави и след това въведете вашата информация за вход. Ако отново бъдете помолени за информация за вход, просто изберете вашия идентификационен номер на Apple от наличното падащо поле и натиснете Избирам за да се движи напред. След това Xcode трябва да създаде необходимия профил за осигуряване.
 7. Сега изберете вашето Apple TV устройство от падащото меню, разположено в горната част на прозореца Xcode. Това меню се намира до игра и Спри се бутони, които са разположени в горния ляв регион на прозореца.
 8. Стартирайте помощната програма за подписване на приложението iOS и изберете съответния сертификат под Подписване на удостоверение област. Сега под Предоставяне на профил поле, изберете името на проекта Xcode, създаден в стъпка 2 по-горе. За Входно поле просто изберете .deb файла, който бихте изтеглили от списъка с изисквания по-горе. След попълването на тези полета натиснете начало. След това подписващият iOS приложение ще пакетира файла във .IPA файл.
 9. Обратно в Xcode, изберете прозорец>устройства, изберете вашия Apple TV и щракнете върху + бутон под Инсталирани приложения.
 10. Намерете .IPA файла, създаден в стъпка 8 и след това той ще бъде инсталиран на вашия Apple TV. Приложението вече трябва да се вижда на началния екран на устройството.

Опция за Windows + Mac

Този процес също работи както на Windows, така и на Mac компютри. За да завършите инсталирането, ще трябва следното:

 • Cydia Impactor
 • Windows 7 или по-нова версия / Mac OSX
 • Последна версия на iTunes
 • Последна версия на .deb файл на Kodi за TV OS

Преди да започнете, ще трябва да конвертирате Kodi .deb файла в .ipa файл, тъй като Cydia Impactor приема само .ipa файлове. За целта трябва да се инсталира 7zip. Процесът е следният:

 • Отворете .deb файла в рамките на 7zip.

7zip1

 • Извадете файла .deb

7zip2

 • Екстрахирайте полученото data.tar файл също със 7zip.

Apple_TV_7zip5

 • Извличане на data.tar файлът трябваше да доведе до данни папка. Отворете тази папка и трябва да видите папка с име Приложения която от своя страна ще съдържа папка, наречена Kodi.app.

7zip3_apple_tv

 • Създайте папка с име полезен товар вътре в Приложения папка.

7zip4_apple_tv

 • Плъзнете и пуснете Kodi.app папка в полезен товар папка.
 • Достъп до полезен товар папка от 7zip и натиснете Добави бутон. Уверете се, че Архивен формат е зададено на цип и задайте името на архива на Kodi.ipa.

7zip5_apple_tv

 • Натиснете добре и на Kodi.ipa файл вече ще бъде създаден и готов за инсталиране.

След създаването на .ИПП файл, вече сте готови да го инсталирате на вашия Apple TV с помощта на Cydia Impactor. За да завършите инсталирането, направете следното:

 1. Свържете вашия Apple TV към компютъра с помощта на USB-C към USB-A кабел.
 2. Извадете Cydia Impactor на място по ваш избор на вашия компютър.
 3. Отворете Cydia Impactor и се уверете, че ще открие вашия Apple TV.
 4. Плъзнете и пуснете Kodi.ipa файл в прозореца на Cydia Impactor.
 5. Cydia Impactor вече ще ви помоли да въведете своя Apple ID. Въведете валиден идентификатор на Apple, свързан с акаунта на програмист. Кликнете Добре и Cydia Impactor след това ще инсталират Kodi на Apple TV.
 6. Вече ще имате достъп до Kodi от главния екран на вашия Apple TV.

Моля, обърнете внимание, че ако използвате безплатен акаунт на Apple Developer с който и да е от горните методи, за съжаление ще трябва да инсталирате отново приложението Kodi на всеки 7 дни. С платен акаунт на програмист можете да имате инсталирани приложения за цяла година.

Apple TV в Macworld Сан Франциско чрез pingping лицензиран по Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic лиценз.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1