Как да инсталирате NordVPN на Amazon Fire TV / Fire Stick (с видео урок)

NordVPN е един от най-популярните VPN мрежи в света и сега прави приложение специално за потребителите на Fire TV. В тази статия ще ви покажем как да инсталирате NordVPN на Firestick само за няколко минути.


След като стартирате и стартирате, можете да използвате приложението, за да деблокирате видеоклипове, затворени в региона, и да предотвратите шпионажите на трети страни да шпионират вашата онлайн дейност.

Как да инсталирате NordVPN на Firestick

Наскоро NordVPN пусна на Fire TV-съвместима версия на своето приложение, която можете да получите директно от Amazon. Ето как да инсталирате NordVPN на Fire TV Stick или Fire TV Cube:

  1. Регистрирайте се за NordVPN на уебсайта му. Всеки абонамент идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.
  2. Включете Fire TV и заредете началния екран.
  3. Навигирайте до икона на лупа в горната част и го изберете. Въведете „NordVPN“В лентата за търсене.
  4. Изберете NordVPN ап. Това трябва да е първият резултат.
  5. Щракнете върху получавам бутон и изчакайте приложението да бъде изтеглено и инсталирано.
  6. Бутонът „Вземи“ сега трябва да бъде отворено бутон. Щракнете върху него. Можете също да отворите NordVPN от вашия Apps страница.
  7. Приложението NordVPN ще работи. Ако бъдете подканени за актуализация, изберете Изтеглете и инсталирайте, тогава Инсталирай актуализациите.
  8. Когато бъдете подканени, въведете потребителско име и парола, които сте използвали за регистрация в стъпка №1.
  9. Сега можете да изберете сървър и да се свържете с VPN.

Как да инсталирате ръчно NordVPN на Firestick (стар метод)

Преди NordVPN да пусне Fire TV версия на приложението си, инсталирането на NordVPN на Firestick изисква изтегляне на Android телефонната версия на приложението, заедно със специално приложение, което позволява сензорна навигация на Fire TV. Вече няма много призиви за използване на този метод за NordVPN, въпреки че той все още трябва да е жизнеспособен за други VPN без специфични приложения за Firestick.

В този урок ще ви покажем как да инсталирате и използвате VPN приложение на Amazon Fire TV Stick. Докато инструкциите имат NordVPN, можете да използвате това, за да инсталирате почти всяко приложение за Android, което не е достъпно в магазина за приложения Fire Fire. За да започнете, ще ви трябва второ поколение Firestick или по-нова версия. Ще ви трябва и достъп до APK файла на вашето VPN приложение. Това може да бъде изтеглено директно от уебсайта на NordVPN.

Поради това как е проектиран интерфейсът на приложението на Android на NordVPN, е невъзможно действително да се контролира приложението с помощта на дистанционното по подразбиране, което се предлага с Fire Stick. За да заобиколите това, можете или да закупите Bluetooth мишка или ще ви покажем как можете да контролирате въвеждането със смартфон или таблет в следващия раздел

От началния екран отидете на върха и изберете Настройки, тогава приспособление. Отидете на Опции за програмисти, и превключвайте двете настройки -Отстраняване на грешки в ADB и Приложения от неизвестни източници-На.

firestick vpn неизвестни източници

Върнете се на началния екран и изберете лупа икона за търсене на приложение, наречено Downloader. Изберете „получавам“И оставете приложението да се инсталира, след което го отворете.

firestick vpn downloader

Въведете URL адреса за изтегляне във файла APK. Това може да отнеме известно време с дистанционното. Действителната връзка за изтегляне за NordVPN е супер дълга и съдържа много символи, така че вместо това ще отида на страница, която съдържа тази връзка в сайта на NordVPN, така че мога да напиша много по-опростен URL адрес. Това ще отвори рудиментарен браузър вътре в приложението Downloader. Тогава просто намирам връзката за изтегляне с помощта на насоките за управление на дистанционното и кликнете върху централния бутон, за да започнете изтеглянето.

firestick vpn apk

Когато изтеглянето приключи, ще бъдете подканени да инсталирате приложението. Изберете Инсталирай, тогава отворено. След като го инсталирате, можете да излезете от Downloader.

firestick vpn инсталиране

Тъй като NordVPN се разглежда като приложение на трета страна, той не се показва на нашата начална страница или дори на нашата страница с приложения. Вместо това ще трябва да отидете на Настройки > Приложения > Управление на инсталирани приложения и изберете вашето VPN приложение от списъка. След това щракнете Стартирайте приложение.

стартиране на firestick vpn

Сега за някои от вас, това е всичко. В зависимост от дизайна на приложението и начина, по който е разположен, може да можете да влезете и да се свържете веднага.

nordvpn пожарна телевизия свързана 2

С NordVPN и много други VPN приложения обаче това не е така. Опитът да принудите ограничените бутони на дистанционното да взаимодействат с приложение за сензорен екран е почти невъзможно. Ще ни трябва мишка.

Как да контролирате NordVPN на Firestick с приложение на мишката (стар метод)

Можете да използвате Bluetooth мишка и да я свържете към вашия Fire TV, ако имате такава. Другият вариант е да използвате смартфон или таблет, за да управлявате дистанционно Fire TV. Ще ви покажем как да направите последното.

Amazon има дистанционно приложение за телевизор за Fire Fire, но не ви дава контрол с мишката. Вместо това, той просто възпроизвежда основните функции на физическото дистанционно. Опитах няколко различни решения за това и намерих най-добрия вариант да бъде наречено приложение Дистанционно за пожарна телевизия. Приложението струва $ 2, но си струваше изразходваните пари. Ако искате безплатна опция, можете да опитате CetusPlay, което повече или по-малко прави същото и е достъпно и в магазина за приложения на Fire TV. Въпреки че, докато можех да контролирам движенията на мишката с CetusPlay, не можех да получа кликвания, за да премина. Пробегът ви може да варира, затова ви съветвам първо да изпробвате CetusPlay, ако искате безплатна опция. В този урок обаче просто ще използвам Remote за Fire TV. Предлагат се както версии за Android, така и за iOS.

дистанционно за пожарна телевизия 1

Така че ще трябва да получите това приложение както на Fire TV Stick, така и на вашия телефон или таблет с Android. Версията за Android е достъпна само от магазина за приложения на Amazon, а не от Google Play. Имайте предвид, че разработчикът прави подобно приложение за Android TV устройства и то има същата икона в Google Play. Това не е правилното приложение. Ще трябва да инсталирате приложението Amazon App Store на устройството си с Android, за да получите това специално за Fire TV. Докато използвате само един акаунт в Amazon, трябва да го закупите само веднъж.

дистанционно за пожарна телевизия 2

Не тествах версията на iOS и тя има 1-звезден преглед към момента на писане, така че продължете на свой собствен риск. За негова заслуга, някои от отзивите казват, че работи. За съжаление изглежда, че ще трябва да го закупите както на вашия телевизор Fire, така и в Apple App Store, което изглежда е причина за разочарование сред рецензенти.

След като инсталирате приложението на своя Fire TV, отворете го и се уверете, че първият елемент е включен, а вторият, за да стартирате приложението при зареждане, не е задължителен. Трябва да видите индикатор за състоянието в долната част, който казва „Започнато“. Тук не са необходими други действия, приложението просто работи на заден план.

Уверете се, че Fire TV Stick и второто Android устройство са и двете свързани в една и съща wifi мрежа. След това можете да намерите своя Fire TV Stick в приложението за телефон или таблет, за да се свържете с него. След това можете да щракнете върху мишка опция и използвайте екрана на телефона си като тъчпад на лаптоп. Просто натиснете екрана, за да щракнете. За превъртане използвайте S-нагоре и S-надолу бутони.

Сега можем да отворим резервното копие на NordVPN и да го използваме от отдалеченото приложение. За Nord просто кликваме върху лицева икона за да стигнем до страницата за вход и да въведем нашите пълномощия. Тогава можем да изберем местоположение и да се свържем с него. Първият път, когато направите това, ще бъдете подканени да разрешите на приложението да се свърже. Връзката трябва да остане активна, докато не изключите устройството или ръчно да изключите.

И това е! Вашият Firestick вече използва VPN.

Алтернативни VPN мрежи, които правят приложения за пожарна телевизия

Искам да посоча още няколко отлични доставчици, които имат приложения, оптимизирани за Fire TV в магазина за приложения на Fire TV на Amazon. Това са ExpressVPN и IPVanish. Те не изискват никакви обкръжения или специални настройки, за да работят, и са напълно функционални само с дистанционното Fire TV, така че ще ви спестят много проблеми. Те също така ще получават актуализации автоматично.

ExpressVPN, нашата основна препоръка за потребителите на Fire TV, предлага Читатели на Comparitech 3 месеца безплатно тук когато се регистрирате за годишния план, включително 30-дневна гаранция за връщане на парите. Или можете спестете 60% на годишен план за IPVanish със 7-дневна гаранция.

Не използвайте APK файлове на трети страни

Изтеглете APK файла на NordVPN само от официалния уебсайт. Както при повечето приложения за Android, можете да намерите APK файлове от магазини за приложения на трети страни и уебсайтове на APK. Съветваме да не се изтеглят APK файлове от тези уебсайтове, тъй като те не са поставени там, в повечето случаи, от официалния програмист. Често се прави малко проверка, за да се гарантира, че APK файловете от сайтове на трети страни са защитени.

Като такива, неофициалните APK файлове могат да бъдат модифицирани, за да носят злонамерен софтуер или да изпълняват злонамерени задачи, веднъж инсталирани на вашето устройство. За да играете безопасно, изтеглете само APK файлове от уебсайта на програмиста.

Актуализиране на VPN приложението

Приложението NordVPN за Firestick трябва автоматично да се актуализира, подобно на останалите приложения.

Ако сте инсталирали ръчно приложението, актуализирането е много по-досадно. Тъй като е инсталиран от "неизвестен" източник, той няма да получава автоматични актуализации. Ще трябва да наблюдавате актуализациите сами и отново да стартирате процеса на инсталиране с новия APK, когато искате да актуализирате. Единствената разлика е, че вместо бутон „инсталиране“ ще видите бутон „актуализация“. Останалото е доста идентично.

Firestick от 1-ви род? Опитайте VPN на рутер

Ако използвате Fire TV Stick от първо поколение, приложението VPN няма да работи. Може да можете да инсталирате приложението, но то няма да остане свързано на заден план, след като го оставите. Трябва или да надстроите Firestick или да използвате маршрутизатор, съвместим с VPN. Ако не сте сигурни, проверете FCC идентификационния номер, разположен на самия Firestick. Първородните пръчки имат номер 2ABDU-0509.

Чрез конфигуриране на VPN на вашия wifi рутер, всички устройства, които се свързват към него, ще имат тунел на трафика през VPN сървъра. Но повечето рутери по подразбиране не поддържат VPN.

Ще ви е необходим фърмуер за рутер, който е съвместим с VPN, и рутер, който е съвместим с този фърмуер. Проверете дали вашият модел рутер е съвместим с фърмуера на Tomato или DD-WRT, като и двата поддържат VPN. Други възможни алтернативи включват OpenWRT и AsusWRT.

Разгледайте нашите списъци с най-добрите VPN за DD-WRT и най-добрите VPN за Tomato рутери, за да намерите препоръки и полезни инструкции за настройка.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1