Как да инсталирате VPN на Nvidia Shield

nvidia щит с дистанционно

Независимо дали играете или предавате видео, Nvidia Shield е страхотна медийна конзола с Android, за достъп до всякакъв вид съдържание от цял ​​свят. Можете да получите достъп до още повече съдържание, като същевременно подобрите сигурността и поверителността си с VPN или виртуална частна мрежа.

Накратко, има три начина за да настроите VPN на Nvidia Shield в зависимост от това, което предлага вашият VPN доставчик:

 • Вземете VPN приложение от официален магазин за приложения. Това е най-лесният метод. Ако вашият доставчик на VPN прави приложение за Android TV, трябва да можете да го изтеглите и инсталирате от Google Play или друг магазин за приложения като Amazon.
 • Странично зареждане на Android VPN приложение от APK файл. Nvidia Shield работи на версия на Android TV. Много VPN доставчици не правят Android TV приложения, но правят Android приложения за смартфони и таблети, които работят на Shield. Можете да изтеглите инсталационния файл за APK от уебсайта на вашия доставчик на USB устройство, да го преместите на вашия Shield и да инсталирате от там. Този процес се нарича „странично зареждане“.
 • Конфигурирайте ръчно VPN с помощта на приложение на трета страна. Ако приложението на вашия доставчик не е опция, можете да използвате VPN приложение на трета страна, за да настроите ръчно връзките към сървърите на вашия доставчик на VPN.

В тази статия ще ви покажем как да настроите VPN приложение на Nvidia Shield, като използвате и трите от тези методи. Един от тях трябва да работи за вас.

Защо да настроите VPN на Nvidia Shield?

VPN криптира целия интернет трафик на устройството и го маршрутизира през сървър в избрано от вас посредник. Това има два полезни ефекта:

 • Първо, вашият IP адрес е маскиран от този на VPN сървъра. IP адресът е уникален идентификатор на устройство, използван от много сайтове и услуги за определяне на вашето местоположение. Използвайки VPN за промяна на вашия IP адрес, можете да получите достъп до съдържание, което обикновено е достъпно само в определени страни или региони. Това включва поточни видео канали като Netflix, Hulu, HBO Now, Amazon Prime Video, Vudu и BBC iPlayer.
 • Второ, VPN значително подобрява вашата сигурност и поверителност. Шифроването спира хакерите и вашия доставчик на интернет услуги да не спират на вашата интернет активност. Някои интернет доставчици могат да се намръщят например при използването на Kodi или Plex и да задушат честотната лента, когато ги използвате. Използването на VPN означава, че вашият интернет доставчик не може да различава поточно видео от всеки друг тип трафик, което позволява свободния поток на данни.

Нашата топ препоръка е ExpressVPN. Това е бързо, сигурно, лично и приложение за Android TV е достъпно в Google Play. ExpressVPN е любим сред потребителите на Kodi и Plex благодарение на удобния за геймпад и дистанционно управление интерфейс, плюс факта, че работи с всяка добавка или канал, който можете да хвърлите. ExpressVPN винаги има няколко сървъра, които могат да заобиколят грешката на прокси сървъра Netflix и блока Hulu VPN, заедно с повечето други забрани за VPN в стрийминг сайтове.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА СДЕЛКА 3 месеца безплатно с годишен план ExpressVPN

ExpressVPN включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково и да се откажете, ако не сте доволни.

Как да инсталирате VPN на Nvidia Shield

Кой метод използвате за настройка на VPN на Nvidia Shield зависи от вашия доставчик на VPN. Докато Nvidia Shield има достъп до Google Play, той може да има достъп само до приложения, създадени специално за Android TV - специална версия на Android за медийни конзоли и приставки. Изборът на приложения е далеч по-ограничен от този, който е наличен за смартфони и таблети с Android.

Така че, ако вашият доставчик на VPN предостави приложението си за Android TV, това е чудесно. Това ще ви бъде лесно. Ако вашият доставчик все още няма приложение за Android TV, не се притеснявайте. Все още можете да получите приложението на вашия Nvidia Shield, но ще отнеме малко повече работа.

Докато ExpressVPN е наш предпочитан избор, ние закръглихме 4 други опции в нашия списък с най-добрите VPN-та за Nvidia Shield.

Метод №1: Google Play (за предпочитане)

Ако вашият доставчик на VPN прави приложение за Android TV, този процес трябва да бъде доста познат на всеки, който преди е използвал Android устройство с Google Services. Приложението IPVanish има аромат на Android TV, така че ще го използваме като пример в този урок.

 1. Преминете към ExpressVPN (или доставчика на VPN по ваш избор) и се регистрирайте за акаунт.
 2. Включете своя Nvidia Shield и се насочете към Google Play Store.MI-кутия изберете игра магазин
 3. Изпълнете търсене ExpressVPN и приложението трябва да бъде първата възможност да се появи.
 4. Щракнете върху Инсталирай бутон за изтегляне и инсталиране на приложението. Приемете условията и разрешенията.expressvpn-андроид-TV-7-инсталиране на приложения
 5. Стартирайте приложението VPN или като щракнете върху отворено бутон в Google Play или като щракнете върху иконата на приложението в началната страница на Nvidia Shield.
 6. Въведете идентификационните данни за вход, които сте създали при регистрация за VPN.expressvpn-андроид-TV-7-влиза-подробности
 7. Изберете сървър в избрано от вас място и натиснете Connect.expressvpn-андроид-TV-7-клик-Connect
 8. След като връзката е установена, можете да оставите VPN приложението да работи на заден план, докато използвате други приложения, играете игри и поточно видео.

Това е всичко, което има за него! Трябва да получавате актуализации на приложенията, тъй като те са публикувани в магазина на Google Play.

Метод № 2: Странично зареждане

Ако вашият доставчик на VPN прави приложение за Android, но не е специално за Android TV, ще трябва да използвате решение, за да го инсталирате. Това решение се нарича „странично зареждане“. Има много начини за странично зареждане на приложение в Android, но ще ви покажем какво мислим, че е най-простият метод. За този урок ще използваме приложението за телефон на ExpressVPN като пример, въпреки че доставчикът вече предлага приложение за Android TV.

 1. Преминете към ExpressVPN (или доставчика на VPN по ваш избор) и се регистрирайте за акаунт. Читателите на Comparitech могат да използват тази връзка, за да получат допълнителни 3 месеца безплатно с годишния план на ExpressVPN за общо 15 месеца. Сделката включва 30-дневна гаранция за връщане на парите без каузи, така че ще получите пълно възстановяване, ако не сте удовлетворени.
 2. Използвайки настолен или преносим компютър, отидете на уебсайта на доставчика на VPN и потърсете опцията за директно изтегляне на приложението APK. APK е пакетен файл за Android, който съдържа всичко необходимо за инсталиране на приложението. Изтеглете го на вашия твърд диск.nvidia щит vpn 10
 3. След като приключите с изтеглянето, преместете APK файла на USB устройство. APK файловете за VPN приложение обикновено са малки, така че простото устройство с палец трябва да се оправи. Безопасно извадете устройството, когато приключите.
 4. Включете Nvidia Shield и отворете Настройки меню. След това отидете на Сигурност и ограничения.nvidia щит vpn 3
 5. Превключете Неизвестни източници, което позволява инсталирането на приложения извън Google Play. Натиснете Добре когато се появи предупреждението.
 6. Върнете се на началния екран и отворете Google Play Store.
 7. Изпълнете търсене ES File Explorer File Manager и изберете приложението със същото име.nvidia щит vpn 1
 8. Кликнете Инсталирай да изтеглите и инсталирате ES File Explorer. Приемете условията и разрешенията.nvidia щит vpn 2
 9. След като ES File Explorer е инсталиран, включете USB устройството с APK файла върху него в USB слота на Nvidia Shield.
 10. Трябва да се появи изскачащ прозорец с въпрос дали искате да отворите USB устройството с помощта на ES File Explorer. Можете да поставите отметка в квадратчето, за да използвате приложението по подразбиране всеки път, когато включите това устройство, ако искате, но за нашите цели ще трябва да използваме USB устройството само веднъж. Кликнете Добре.nvidia щит vpn 5
 11. ES Explorer Explorer ще се стартира. В лявата странична лента щракнете местен, след това превъртете надолу, за да изберете вашето USB устройство от падащия списък.nvidia щит vpn 6
 12. Отидете до мястото, където сте запазили APK файла на вашето устройство за скачане и го изберете. Кликнете Инсталирай, тогава Инсталирай отново да приемете разрешенията.nvidia щит vpn 7
 13. Когато инсталацията приключи, изберете отворено за стартиране на VPN приложението. Приложението трябва да е достъпно и от началната страница.nvidia щит vpn 8
 14. Влезте в своето VPN приложение, използвайки идентификационните данни, които сте създали в стъпка №1.
 15. Изберете сървър в избраното от вас местоположение и щракнете Connect.
 16. След като връзката е установена, можете да оставите VPN приложението да работи на заден план, докато използвате други приложения, играете игри и поточно видео.

Сега, когато сте готови, е добре да премахнете USB устройството от Nvidia Shield. Внимавайте обаче, че приложенията, инсталирани по този метод, вероятно няма да получават актуализации, така че зависи от вас. За да актуализирате приложение със странично зареждане, просто отново преминете през този процес, за да замените старата версия с новата.

Можете също да изтеглите APK файла директно на вашия Nvidia Shield, използвайки уеб браузъра, който е вграден в ES File Explorer, но освен ако нямате настроена клавиатура и мишка, намерихме опцията за USB устройство да е по-лесна. Навигацията в уеб страниците и писането е болка с контролера по подразбиране. Ако нямате удобно USB устройство или лаптоп, това също работи.

Метод №3: Ръчно настройване с помощта на OpenVPN за Android

Последната ни опция използва приложение с отворен код на трета страна, за да конфигурира VPN връзки към сървърите на вашия доставчик. Много VPN доставчици предлагат конфигурационни файлове на OpenVPN на клиентите на техния уебсайт за изтегляне. Те обикновено се добавят с разширение на файла .conf или .ovpn. Обикновено има един конфигурационен файл на местоположение на сървър или сървър.

IPVanish например ви позволява да изтеглите всичките му конфигурационни файлове на OpenVPN от тук. Те са малки, така че изтеглете колкото искате на USB устройство.

Ето как ръчно да настроите OpenVPN на Nvidia Shield:

 1. Отидете на уебсайта на вашия доставчик на VPN и изтеглете конфигурационните файлове на OpenVPN за местоположението на сървъра, към който искате да се свържете. Освен това изтеглете файла на сертификата, който ще има а .CRT разширение.expressvpn openvpn ръчни конфигурационни файлове
 2. Прехвърлете OpenVPN файловете във вашия Shield. Има няколко начина за това, но USB устройството е най-лесното. Вижте инструкциите от предишния раздел за това как да направите това. Ще трябва да изтеглите и инсталирате ES File Explorer или FS File Explorer от Google Play на вашия Shield, след което го използвайте, за да преместите файловете върху Shield.изберете-expressvpn-андроид APK файла
 3. Изтеглете и инсталирайте OpenVPN за Android от Google Play Store на вашия Shield.изтегляне-OpenVPN-за-андроид приложения
 4. отворено OpenVPN за Android. В горния десен ъгъл щракнете върху внос бутон, който представлява бял квадрат със стрелка, насочена надолу.Android-внос-OpenVPN-файл
 5. Отидете до мястото, където сте поставили конфигурационните файлове на OpenVPN и щракнете върху един, за да го импортирате. Може да срещнете грешка поради липса на сертификат. Кликнете през и все още не се притеснявайте за това.
 6. Отидете на Профили раздела, където сега трябва да видите профила на OpenVPN, който току-що импортирахте. Щракнете върху иконата на молив, за да редактиране конфигурацията.Как да инсталирате VPN на Nvidia Shield
 7. Щракнете върху Изберете бутон отдясно, навигирайте до .CRT файл със сертификат и щракнете върху него.Android-OpenVPN-потребителско име и парола
 8. По желание можете също да въведете тук потребителското име и паролата за своя VPN акаунт. Ако няма да бъдете подканени да ги въвеждате всеки път, когато се свържете. Игнорирайте останалите настройки, освен ако вашият доставчик на VPN изрично не ви каже да ги промените.
 9. Повторете стъпки 4 до 8 за всеки конфигурационен файл, който искате да импортирате.
 10. Насочете се към Профили и изберете този, с който искате да се свържете. След няколко секунди VPN връзката ще се установи.Как да инсталирате VPN на Nvidia Shield

Имайте предвид, че това са широки инструкции и процесът може да се различава леко според вашия доставчик на VPN. Консултирайте се с обслужването на клиентите на вашия доставчик, ако срещнете проблеми.

Какво ще кажете за магазините за приложения на трети страни?

Ако версия на Android TV на предпочитаното от вас VPN приложение не е налична в Google Play, препоръчваме метод №2, странично зареждане, както е посочено по-горе. Може да се изкушите просто да изтеглите приложението от магазин за приложения на трети страни, но ние ви съветваме да го направите.

Магазините за приложения на трети страни често нямат строг процес на проверка на приложенията, които го предлагат на техните пазари. Възможно е те да не са актуални или да са били модифицирани така, че да съдържат злонамерен код като рекламен и зловреден софтуер.

Когато е възможно, винаги използвайте Google Play или получавайте файла APK директно от издателя на приложението. В този случай това е доставчикът на VPN.

„NVIDIA Shield Tablet с безжичен контролер“ от Maurizio Pesce, лицензиран под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 9 =

Adblock
detector