Как да използвате VPN с Roku и най-добрите VPN за Roku през 2020 г.

Roku

Roku беше една от първите медийни кутии, които спечелиха популярната популярност при първото си пускане през 2012 г. Roku вече е в своето 5-то поколение и се предлага в шест различни вкуса - от леки бюджетни устройства до 4K разширени тежки устройства:

 • Roku Express
 • Roku Streaming Stick
 • Року премиера
 • Року премиера+
 • Roku Ultra
 • Roku TV

Всички устройства работят на базирана на Android Roku OS, която поддържа огромен набор от приложения и канали. Много от тези канали са с географски заключения, което означава, че достъпът до тях може да се извършва само от определени страни. Възможно е да заобиколите тези ограничения с помощта на VPN, което криптира вашия интернет трафик и го маршрутизира през отдалечен сървър в избрано от вас място. Това ви присвоява нов IP адрес, който може да се използва за заобикаляне на ограниченията на географското съдържание.

Щракнете тук, за да преминете към нашия списък с най-добрите VPN за Roku.

VPN също добавят слой на поверителност към вашата поточна дейност, като предотвратяват вашия ISP и всеки друг от вашата мрежа да се просмуква по това, което гледате.

За съжаление, Roku OS не поддържа VPN на нито едно от своите устройства, минали или настоящи. Това означава, че собствениците на Roku, които искат да се възползват от VPN, трябва да го настроят на посредническо устройство, обикновено на wifi рутер. Ще обсъдим няколко различни метода как да направите това по-долу. По същия начин, потребителите на Roku, които искат да използват Kodi, могат да го екранират от друго устройство с Android с инсталиран VPN.

Използване на Roku с WiFi рутер с активиран VPN

Можете да настроите VPN на вашия wifi рутер и след това да свържете Roku към WiFi мрежата на този рутер, за да деблокирате показвания и да запазите личната си активност. Имате две основни опции: физически рутер или виртуален рутер.

Настройване на VPN на физически wifi рутер

dd wrt 1
За да настроите VPN на физически wifi рутер, ще трябва да има тип фърмуер, който поддържа VPN връзки. Обикновено можете да получите достъп до таблото за управление на фърмуера на вашия рутер, като напишете „192.168.0.1“ или „192.168.1.1“ в URL лентата на уеб браузъра си, докато сте свързани с wifi, след което въведете своите идентификационни данни за вход. Ако не знаете идентификационните си данни за вход, консултирайте се с ръководството за употреба или Google, за да разберете настройките по подразбиране (администраторът е обичайно потребителско име и парола).

След като влезете в таблото за управление, потърсете опцията за настройка на VPN връзка. Ако не съществува, потенциално можете да инсталирате нов фърмуер на рутера. Този процес е известен като "мигащ" и варира от рутер до рутер. Ако направите неправилно, можете трайно да повредите вашия рутер, така че бъдете внимателни. Най-популярният безплатен и с отворен код рутер фърмуер е Tomato, а също и DD-WRT. И двете имат VPN-съвместими версии.

С инсталиран подходящ фърмуер, консултирайте се с уебсайта или услугата за клиенти на вашия доставчик на VPN за инструкции за настройка и подробности за конфигурация за това как да се свържете със сървърите им.

Ако вашият рутер не е съвместим с DD-WRT или Tomato или просто не се чувствате достатъчно уверени, за да го шансовете, можете да изберете предварително конфигуриран рутер. Нашата основна препоръка е ExpressVPN, който създава собствен персонализиран фърмуер, който е предварително зареден с всички настройки и конфигурация, направени за вас. Далеч по-лесно е да настроите и използвате от алтернативите с отворен код, но рутерите са малко по-скъпи. Някои други доставчици на VPN, включително двойка, изброени по-долу, също продават предварително конфигурирани рутери, въпреки че не са толкова здрави или удобни за потребителя, колкото ExpressVPN.

Прочетете още: Най-добрите VPN за DD-WRT рутери през 2017 г.

Настройване на VPN на виртуален wifi рутер

Конфигурирането на виртуален рутер с активиран VPN е много по-лесно и по-малко рисковано, отколкото да го правите на физически рутер, но ще ви е необходим лаптоп, който да използвате като WiFi гореща точка. Много хора не осъзнават, че техните лаптопи могат не само да се свързват с wifi мрежа, но и да излъчват свои.

Можете да направите това на почти всеки компютър с Windows или Macbook, направен през последните няколко години. Ето как работи:

 1. Настройте VPN връзка
 2. Свържете се с тази VPN
 3. Излъчване на точка за достъп до wifi до устройства наблизо
 4. Свържете своя Roku към горещата точка на wifi
 5. Целият трафик от Roku се пренасочва през VPN

Вижте следните уроци, за да започнете:

 • Как да настроите VPN-активиран виртуален рутер на Windows
 • Как да настроите VPN-активиран виртуален рутер на MacOS

Roku DNS прокси

dd wrt 4 dns
Roku не само не поддържа VPN софтуер, но също така не позволява на потребителите да променят DNS адреси по подразбиране. Отново това ще трябва да се направи на вашия рутер.

DNS прокси не предлага пълните възможности за шифроване или геосфериране на VPN, но е много по-лесно да настроите и няма да забавите връзката си. За Roku ще трябва да влезете в таблото за управление на маршрутизатора и да намерите настройките на DNS. Обикновено ще трябва да въведете два адреса на DNS сървър, първичен и вторичен. Уверете се, че използвате DNS сървъри, разположени в страната, в която искате да деблокирате съдържание. Можете също така да искате да кодирате твърдо вашите IPv6 адреси, но за целите на потока това не е наистина необходимо и в някои случаи трябва да бъде деактивирано изцяло.

DNS или система с имена на домейни се използва от устройство, свързано към интернет, за разрешаване на URL адрес като comparitech.com в IP адрес, съставен от числа и десетични знаци. Мислете за това като телефонен указател, който съвпада с телефонните номера с имена.

Чрез промяна на сървъра, където се изпращат заявки за DNS, е възможно да се деблокира съдържание на сайтове, които използват DNS за намиране на потребители. Това се нарича DNS прокси. Добрите VPN мрежи автоматично ще отменят вашите DNS настройки и ще използват техните собствени частни DNS сървъри. Много по-малко обаче ще ви позволи да използвате техните DNS сървъри без VPN.

ExpressVPN позволява това като част от нормалния си абонамент. Дублиран MediaStreamer, потребителите могат да въвеждат DNS адреси на ExpressVPN в устройството си, за да деблокират Netflix и други сайтове.

Най-добрите VPN за Roku

Избрахме списък на най-добрите VPN за Roku въз основа на следните критерии:

 • Глобална мрежа от сървъри, които отблокират широк спектър от поточни канали като Netflix, Hulu, HBO Now и BBC iPlayer
 • Бързи, надеждни и неограничени връзки, които позволяват HD поточно предаване
 • Частни DNS сървъри и DNS защита от течове, които гарантират, че местоположението ви е напълно маскирано
 • Поддръжка на клиенти, която може да помогне при настройката
 • Приложения за Windows, MacOS и Android (за екранизиране на Kodi)

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е нашият най-предпочитан избор за потребителите на Roku по редица причини. Той може да отблокира US Netflix, Hulu, HBO Now и BBC iPlayer с лекота. Просто се свържете с денонощната поддръжка за чат на живо, за да попитате кои сървъри са настроени в момента за любимия ви стрийминг канал. Повече от 3000 сървъра са разпръснати в 94 държави, всеки оптимизиран за максимална скорост и надеждност. Това е комбинирано с най-добрите стандарти за сигурност в бизнеса, включително 256-битово AES криптиране и перфектна тайна за напред.

Всеки абонамент за ExpressVPN се предлага с интелигентна DNS прокси услуга, наречена MediaStreamer. За wifi рутери, които не поддържат VPN, можете да промените стандартните DNS адреси на MediaStreamer на няколко лесни стъпки. Това няма да осигури пълното криптиране на VPN, но можете поне да го използвате, за да деблокирате гео-заключено съдържание.

Ако искате да използвате своя Roku с пълнофункционален VPN, но не се чувствате достатъчно уверени (или търпеливи), за да конфигурирате рутер, ExpressVPN също така сте обхванали там. Компанията продава предварително флаш рутери с персонализиран фърмуер, който ще ви позволи лесно да маршрутизирате конкретни устройства, като Roku, през всеки VPN сървър в своята мрежа.

Професионалисти:

 • Огромна, супер бърза мрежа от над 3000 сървъра, изпъстрени по целия свят, може да отблокира широк спектър от поточни канали
 • Без ограничения за използване на данни и честотна лента, чудесно за HD стрийминг
 • Защита от течове на DNS, споделени IP адреси и не съхранява дневници на трафика
 • Денонощният екип за поддръжка за чат е чудесен за работа чрез всякакви проблеми.
 • Приложения за Windows, MacOS, Android, iOS и Linux

Недостатъци:

 • Разрешени са само 3 връзки наведнъж

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ROKU: ExpressVPN е нашият избор №1. С огромна сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки, тя работи чудесно с Roku. Удобни за потребителя приложения за всички операционни системи. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish предоставя на своите клиенти достъп до огромен набор от над 1200 сървъра в повече от 60 страни. Компанията притежава собствена сървърна мрежа, осигуряваща висока скорост и надеждно обслужване. Не е толкова умел да деблокира някои поточни услуги от чужбина като Netflix и Hulu, но може да заобиколи географските ограничения за BBC iPlayer и Sling TV. IPVanish по подразбиране към OpenVPN протокола и използва военно криптиране, за да запази вашата поточна активност частна. IPVanish управлява собствени DNS сървъри и включва защита от течове на DNS.

IPVanish не създава персонализиран фърмуер, но потребителите могат да купуват предварително конфигурирани рутери от Flashrouters, ако не искат да се справят с проблемите при настройването на един.

Професионалисти:

 • С над 1200 сървъра може да деблокира най-популярното поточно съдържание
 • Скоростите са чудесни за HD стрийминг на повечето сървъри
 • DNS защита от течове и IPv6 защита от течове
 • Поддръжката на клиентите не се възлага на външни изпълнители, добро съображение за поверителност
 • Предпочитан от Kodi и Firestick TV за своите отдалечени приложения

Недостатъци:

 • Потърсете другаде, ако трябва да използвате приложения в Китай

ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: IPVanish предлага силна поверителност и сигурност. Ненатоварена мрежа постига добри скорости. Силни функции за сигурност и поверителност. Може да се направи с поддръжка на клиенти на живо. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN е умело разблокиращо устройство за поточно съдържание, включително Netflix, Hulu и почти всичко останало, което можете да хвърлите в него. Предлагат се 50 страни за избор, а всички сървъри са защитени с първокласно криптиране. Можете да използвате до шест едновременни устройства в един акаунт, което го прави страхотна стойност за семейства или съквартиранти.

Всички акаунти в NordVPN имат достъп до SmartPlay, криптирана DNS прокси услуга, която ви позволява да заобиколите ограниченията за географско лицензиране на поточно съдържание.

Подобно на IPVanish, NordVPN също продава предварително мигащи DD-WRT рутери за тези, които не могат да се притесняват сами да конфигурират VPN връзките. В базата от знания на NordVPN има и подробни уроци, ако искате сами да отидете.

Професионалисти:

 • Огромната сървърна мрежа е много способна да деблокира повечето гео-ограничено съдържание
 • Сървърите са оптимизирани за HD стрийминг
 • Стандарти за криптиране от най-високо ниво с DNS защита срещу течове
 • Лесни за използване приложения за повечето платформи
 • Налична е 24/7 поддръжка за чат на живо

Недостатъци:

 • Не е подготвено за начинаещи потребители, настолното приложение може да се актуализира

СПЕЦИАЛЕН ИЗБОР: NordVPN е добър всеобхватен. Страхотна опция, която работи надеждно с Roku. Свързва до 6 устройства едновременно. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. VyprVPN

VyperVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN може да деблокира стрийминг услуги с най-добрите от тях, включително Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Доставчикът на ветерани може също да облече голямата китайска защитна стена и други цензурни системи. Стандартите за шифроване са толкова силни, колкото те се получават, въпреки че услугата регистрира вашия IP адрес, така че не е толкова личен, колкото бихме искали да бъде.

VyprVPN оперира със собствена криптирана DNS услуга, наречена VyprDNS и защитава от течове на DNS. За съжаление, понастоящем не можете да използвате VyprDNS отделно от VyprVPN.

VyprVPN прави персонализирано приложение за маршрутизатори, които работят с фърмуер на Tomato, а уебсайтът му включва инструкции за създаване на DDV-WRT с възможност за OpenVPN.

Професионалисти:

 • Оперира над 700 сървъра по целия свят
 • Деблокира Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer
 • Kill превключвател на работния плот
 • Бързи, надеждни скорости

Недостатъци:

 • Може да има повече опции за разширена конфигурация
 • Малко по-скъпи от някои VPN

ЛЕСНО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ: VyprVPN е лесен за употреба. Работи добре с Roku и най-популярните стрийминг услуги. Добра функция за сигурност и поверителност, но малко скъпа. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю на VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 81% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е относително новодошъл, но това не го е спряло да предлага услуга, която деблокира американските Netflix и други поточни канали. Той постигна много високи резултати в нашите тестове за скорост и е подкрепен от поддръжка за чат на живо. Един единствен акаунт позволява на абонатите да свързват до шест устройства едновременно. PrivateVPN не съхранява никакви дневници.

Уебсайтът включва инструкции как да настроите PrivateVPN на вашия Tomato или DD-WRT рутер. Наскоро компанията премина към използване на свои частни DNS сървъри вместо публични, въпреки че те не могат да се използват отделно от VPN услугата.

Професионалисти:

 • Печелят солидна репутация на нарастващия си списък със сайтове, които отблокират
 • Скоростите са достатъчно добри за висококачествено поточно предаване
 • Поверителността и сигурността са на първо място

Недостатъци:

 • Поддръжният персонал работи само през европейското работно време
 • Новият доставчик все още разширява мрежата си, има по-малко сървъри за избор
 • Приложенията нямат някои разширени функции, като например опции за блокиране на реклами и злонамерен софтуер

ВЕЛИКИ СКОРОСТИ: PrivateVPN е добър семеен избор. Работи с Roku и позволява до 6 устройства на същия акаунт. Малка мрежа от сървъри, но бързи връзки. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

Мога ли да използвам безплатен VPN с Roku?

Там не липсват уж „безплатни“ VPN мрежи, но почти никой от тях няма да ви помогне да свържете Roku. Повечето безплатни VPN се стартират само от техните собствени приложения, което означава, че не могат да бъдат конфигурирани на wifi рутер, което е необходимо за Roku. Можете да търсите безплатни VPN сървъри, но те рядко са достатъчно бързи или надеждни, за да поддържат поточно видео.

Във всеки случай безплатните VPN мрежи рядко защитават вашата поверителност и дори могат да създават уязвимости в сигурността. За да поддържат себе си и да печелят от потребителите, те често записват данните за сърфиране на потребителите и ги продават на трети рекламодатели. Някои дори инжектират проследяващи бисквитки и показват реклами във вашия браузър, докато други се зареждат със злонамерен софтуер.

Няколко реномирани безплатни VPN услуги имат строги ограничения за честотна лента или прехвърляне на данни, което означава, че ще прекарате много буфериране или ще бъдете отрязани в средата на потока.

VPN, които трябва да избягвате с Roku

VPN книга

VPN Book предоставя конфигурационни файлове за безплатни OpenVPN сървъри. Но не е ясно кой стои зад компанията и какви са техните политики. Колективният хакерски анонимен обвини сайта, че е меден кош за правоприлагане. Поради опасенията за поверителност и производителност, препоръчваме да избягвате VPN Book.

Здравей

Hola нарича себе си VPN, но използва структура peer-to-peer вместо централизирани сървъри. Това има големи последици за поверителността и не може да бъде настроено на рутер или Roku в никакъв случай. Веднъж компанията превърна всички устройства, свързани в мрежата си, в гигантски ботнет и го използва за извършване на разпространени атаки за отказ на услуга на уебсайтове. Така че, освен ако не искате непознати да използват честотната си лента и не са наред с отвличането на Roku, стойте далеч от Hola.

Щит за гореща точка

Hotspot Shield е популярен поради безплатната си VPN услуга, но защитниците на личните данни наскоро подадоха жалба за FTC срещу компанията, в която се твърди, че тя отвлича HTTP заявки към определени уебсайтове и вместо това пренасочва потребителите към партньорски сайтове. Това е огромно нарушение на доверието. Компанията също инжектира проследяващите бисквитки в браузърите на потребителите, за да следи какво правят онлайн.

Коди на Року

Roku не поддържа Kodi, безплатния и отворен код за домашно кино, който се използва за поточно съдържание от огромна гама от официални и неофициални източници. Ако имате резервно устройство с Android, което поддържа леенето наоколо, можете да използвате огледално огледало или кастинг, за да настроите Kodi на Roku. Това не е идеално решение, но работи.

Препоръчителна алтернатива: Amazon Fire TV Stick

Ако не сте мъртви да закупите Roku, препоръчваме Amazon Fire TV или Fire TV Stick за тези, които могат да го получат в своята страна. По-конкретно, второто поколение или по-късно Fire Stick.

Fire TV предлага почти същата функционалност и канали като Roku OS, но е много по-гъвкава, когато става въпрос за настройване на конфигурации, инсталиране на приложения на трети страни и деблокиране на геозаключено съдържание. Можете да направите всичко от следното:

 • Инсталирайте VPN на Fire TV
 • Инсталирайте Kodi на Fire TV
 • Посочете вашите DNS сървъри
 • Инсталирайте приложения на трети страни от Android APK

Това означава, че не е нужно да разчитате на други устройства като безжични рутери, за да се настроите с VPN или резервно устройство с Android, за да предавате Kodi. Всичко е наред в Fire TV и имаме уроците, за да ви покажем как.

„Roku“ от Стив Джонсън, лицензиран съгласно CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 46 = 51

Adblock
detector