Как да изтриете трайно историята на профила си в Google

google (2)
Изтриването на историята ви в Google включва повече от периодично изтриване на историята на браузъра ви. Знанието как да управлявате профила си в Google оптимизира поверителността ви, като същевременно ви предпазва да не се спъвате в неудобни ситуации, като например, когато шефът ви разбере, че всъщност сте пазарували замъци с розови котки, вместо да смилате носа този последен доклад.

Историята на уеб и приложения на Google поддържа раздели на всички ваши търсения чак до 2005 г. Спомняте ли си какво правите (и търсете) преди десетилетие? Вероятно не, и ако направите някои от тези търсения, може да се окаже достойно. Ако имате сантиментална страна и искате да архивирате историята на търсенията си, Google ви позволява да изтеглите всичките си минали търсения само в случай, че не искате да загубите всички онези факти на Чък Норис, които сте обичали през деня.

Къде да управлявам дейността на Google?

Докато сте влезли в Google, насочете се към Моята активност в настройките за поверителност на вашия акаунт. Тук можете да преглеждате и контролирате всичките си онлайн дейности, като например видеоклипове, които сте гледали, и уебсайтове, които сте посетили. Всеки път, когато използвате ключови услуги и продукти на Google, включително Chrome, YouTube и Търсене, тази „активност“ се запазва във вашия акаунт. Запазването на вашите навици и предпочитания помага на Google да адаптира по-добро и по-бързо изживяване.

На страницата „Моята активност“ всички дейности са изброени в хронологичен ред и обикновено са изброени поотделно, но понякога могат да се появят „пакетно“ по подразбиране в подобни групи. Имайте предвид, че Google може само запишете дейности, когато сте влезли в профила си в Google.
google дейности за контрол

Можете да персонализирате кои дейности се наблюдават чрез Controls Controls. Забележка: когато тествахме това за себе си, настройките не бяха запазени и върнати обратно в момента, когато напуснахме страницата. Свързахме се с Google, за да попитаме за това поведение.

Нека да влезем (в) активно!

google моята дейност

Изтриването на активността ви и персонализирането на контролите ви за активност, така че Google вече да не запазва конкретни (или каквито и да е) бъдещи дейности, е първата стъпка за трайно изтриване на историята ви в Google. Има много начини да направите това, включително изтриване на елементи поотделно, изтриване на свързана активност, изтриване на активност чрез търсене и функции, изтриване на дейности по ден и / или час, или можете просто да изтриете всичко в своята дейност.

Изтрийте отделни елементи

Индивидуалните изтривания са много популярни. Просто отидете на страницата Моята активност, намерете или потърсете елемента и щракнете върху Още - Изтриване. Ще бъдете помолени да потвърдите това изтриване.

Изтриване на свързани дейности

Ако искате да изтриете „пакетите“, влезте в страницата „Моята активност“ и идентифицирайте пакета. Можете да ги намерите, като търсите Още - Изглед на групата или търсите пакети по дни. Опциите за търсене и филтри също могат да ви помогнат да извлечете трудни за намиране на пакети. Щракнете върху Още - Изтриване и потвърдете изтриването.

Изтриване чрез търсене и филтри

На страницата Моята активност кликнете върху „Филтриране по дата & продукт “за достъп до търсенето по термини или конкретен период от време. Ще бъдете помолени да изберете кои продукти на Google да търсите. След това можете да щракнете върху елементи, за да ги изтриете, или да ги изтриете, като щракнете върху „Изтриване на резултатите“, преди да потвърдите изтриването.

Изтрийте цялата активност в Google

google изтриване активност от

Търсите чист шисти? Посетете Моята активност, след това кликнете върху „Изтриване на активността от“, преди да изберете „Всички времена“. Кликнете върху „Изтриване“, потвърдете и вие сте скърцащо чисти!

Изтрийте друга активност в Google

google друга дейност

Историята на местоположенията, информацията за устройството, звуковото търсене в Google Play и Youtube „не се интересуват“ отзивите могат да бъдат намерени и изтрити от този раздел в лявата странична лента на страницата „Моята активност“. Тук също можете да изтеглите историята на търсенето.

Изтриване на историята на Google от телефон с Android

От 2015 г. северноамериканците официално използват мобилни устройства повече от десктоп за почти всичко, което правят онлайн. Ако искате да поддържате телефона си чист и да изтриете търсенията с Google от устройството си с Android, имате късмет. Едно от най-популярните приложения е History Eraser - Clean Clean, достъпно в Google Play. Това е приложението, което изтрива историята на приложенията с едно прекарване на пръст. Не е необходимо разрешение от администратор / root, за да го използвате, това е бързо и лесно и това е чудесен начин да подобрите поверителността си и да освободите хранилище. За секунди тя ви помага да изчистите историята на браузъра, дневниците на обажданията, текстовите съобщения, историята на търсенето на пазара, историята на Google Търсене и картата, историята на търсенето в Gmail, историята на търсенето в YouTube, файловете за кеш на приложения, историята на изтеглянията и други.

С оценка 4,6 от 5 от потребителите, това е популярен избор, но много потребители отбелязват, че изскачащите реклами са досадни. Въпреки това, за безплатно приложение повечето потребители смятат, че досадата си заслужава. Ако предпочитате да отидете без реклами, изтеглете професионалната версия само за 1,99 долара.

Сега какво?

гума за история ss

Постоянното изтриване на вашата уеб, приложение и история на сърфиране в Google може да увеличи поверителността ви, но това идва и с недостатъци. Тези настройки са създадени да ви дадат най-доброто потребителско изживяване въз основа на вашите търсения, спестявания и предпочитания, в допълнение към насочването ви към реклами. Ако посетите един уебсайт повече от други, Google ще предложи този предпочитан уебсайт за бъдещи търсения преди всички останали, например, но само ако Google има право да помни историята на вашето търсене.

След като историята ви бъде изтрита и / или деактивирана, ще получите много по-широки резултати от търсенето. Вашите любими уебсайтове може вече да не се показват в горната част на резултатите от търсенето с Google или дори на първата страница. Освен това изтриването или деактивирането на историята ви няма да ви направи „невидими“ в очите на Google. Това става двойно, ако поддържате акаунт в Google, като Gmail. Не можете да излезете изцяло от мрежата и все още да използвате Google, но вие мога останете повече на поверителността си, като наблюдавате и управлявате центъра си за активност в Google.

„Google“ от Neon Tammy, лицензиран съгласно CC BY-SA

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 40

Adblock
detector