Как да промените PSN региона на PS4

5 най-добри VPN за PS4 или PS3

Може би искате да получите достъп до ексклузивни игри, да играете нови заглавия, преди да бъдат пуснати във вашата страна, или да получите достъп до услугите за стрийминг на друга държава от чужбина? Ако е така, може да искате да помислите за промяна на вашия PlayStation регион или използване на виртуална частна мрежа (VPN).

Вероятно вече знаете, че стрийминг услугите често имат различни библиотеки за различни страни. Въпреки това, PlayStation Store действително работи по абсолютно същия начин. Например, японският магазин има по-широка гама RPG, а американският магазин има допълнителни приложения за стрийминг.

Струва си да се отбележи, че има два различни начина за достъп до чуждо съдържание на конзолата на PlayStation. Единият предоставя пълен, неограничен достъп до PS Store на друга държава, а друг просто подмамва приложенията да предоставят достъп до съдържанието им с ограничен географски характер. Не се притеснявайте: ще ви преведем през двата метода стъпка по стъпка.

Как да създадете PlayStation акаунт за различен регион

Ето лошите новини отпред: не можете просто да промените региона на съществуващия си PSN акаунт. Това означава, че ще трябва да създадете нов акаунт, но имайте предвид, че кредитът за PS Store не може да бъде прехвърлен от един потребител на друг. Добрата новина обаче е, че създаването на друг PSN акаунт отнема само няколко минути. По-долу ще обясним как точно да направите това, използвайки американски акаунт като пример:

 1. Започнете, като отидете на уебсайта на Sony Entertainment Network.
 2. Въведете имейл адрес, който не е свързан с друг PSN акаунт. Ако нямате такъв, можете бързо да създадете нов имейл адрес, като използвате безплатна услуга като Mail.com.
 3. След това попълнете вашата дата на раждане и желаната парола.
 4. Изберете новия си PSN регион от падащото меню. Забележка: ако изберете регион, който не е английски, може да ви е необходим Google Translate, докато се движите през процеса.
 5. Когато сте готови, щракнете върху бутона за изпращане и потвърдете имейла си.
 6. Вече можете да настроите нов потребител на вашия PS3 или PS4, като използвате акаунта, който току-що създадохте. Ще бъдете помолени да въведете местния си пощенски код или пощенски код, но всеки от избраната държава или държава ще работи.
 7. Прескочете всички опции за социални медии. Ако искате да споделяте екранни снимки или клипове, можете да ги изпратите до обичайния си акаунт в съобщение, след което да ги качите в социалните медии оттам. Това премахва необходимостта от създаване на вторичен акаунт във Facebook или Twitter.
 8. Посетете PSN Store и трябва да установите, че необходимата валута се е променила, за да съответства на избраното от вас местоположение. Текстът може да е на друг език, но оформлението на магазина не би трябвало да се променя, така че можете да правите познати къде ще бъде желаното ви съдържание.
  5 най-добри VPN мрежи за Азия през 2023 г., за да защитите вашата поверителност и да деблокирате уебсайтове

Създаване на PSN акаунт

Въпреки това, все още има два проблема: Netflix и други приложения за поточно предаване не показват своите чуждестранни библиотеки, и докато можете да видите предложенията на друга държава, всъщност не можете да купите нищо. По-долу ще обясним как да отстраним и двата проблема.

Как да платите, когато използвате PlayStation Store на друга държава

Тъй като PlayStation Store ви позволява да добавяте средства само с кредитна карта или PayPal акаунт, регистриран във вашия регион, ще трябва вместо това да използвате PlayStation подаръчни карти. Важно е да се снабдите с карти за подарък със съответната валута. Не можете например да използвате карта за подарък от 50 USD в японския магазин.

Различни форуми препоръчват да създадете акаунт в Amazon или PayPal в желания регион, като използвате фиктивен адрес за фактуриране, но силно съветваме това. Този метод не само е по-сложен, но и може да направи нещата по-скъпи, ако фалшивият ви адрес е в държава или държава с данък върху продажбите.

След като сте закупили подаръчна карта, просто отидете в PlayStation Store, превъртете надолу до дъното на менюто отляво и кликнете върху „Изкупи кодове“. Просто въведете кода на ваучера и средствата ще бъдат добавени към вашата сметка.

Как да деблокирате гео ограничено съдържание на PS4 с VPN

Ако искате да получите достъп до гео ограничени поточни услуги на вашия PS4, не е задължително да имате нужда от чужд PSN акаунт. Някои приложения, като Netflix, проверяват вашия IP адрес вместо вашия PSN регион, за да видите в коя държава сте и като такова и какво съдържание можете да гледате. В резултат на това можете просто да деблокирате тези услуги от чужбина, като се свържете към VPN.

VPN маршрутизира вашия уеб трафик през криптиран тунел чрез посреднически сървър на местоположение по ваш избор. Това означава, че всички външни наблюдатели, като вашия доставчик на интернет услуги (ISP), няма да могат да наблюдават вашите онлайн дейности. Освен това VPN ви позволяват да се свързвате със сървъри по целия свят и ви дават временен, специфичен за региона IP адрес. Това измамва уебсайтовете и приложенията да вярват, че сте разположени някъде по различен начин, и ви дава възможност да ги получите от чужбина.

  5 най-добри VPN за OpenWrt, за да можете да защитите всичките си устройства

Забележка: Някои приложения са достъпни за изтегляне само в определени региони и VPN няма да може да помогне там. Например, дори когато сте свързани с американски сървър, няма да можете да изтеглите приложението Hulu, освен ако регионът на вашия магазин е зададен на US.

Най-добрият VPN за PS4: ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2023 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Препоръчваме да използвате ExpressVPN. Той има повече от 2000 сървъра в 94 държави, предлага много висока скорост и може да деблокира някои от най-популярните стрийминг платформи като Netflix и Amazon Prime Video. Нещо повече, той дори идва с фърмуер за персонализиран рутер, което го прави един от най-добрите VPN за достъп до приложения с географски ограничения на PS4.

Опитайте без риск: Регистрирайте се за годишния план на ExpressVPN, за да спестите 49% и да получите три месеца допълнително безплатно. Тъй като тази услуга включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, можете да я изпробвате напълно безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

Как да инсталирате VPN на PS4

В момента няма магазин PlayStation, който и да е VPN приложения, така че процесът на настройка е малко по-сложен. Вместо да инсталирате VPN директно на PlayStation, ще трябва или да го инсталирате на вашия рутер или да пуснете Ethernet кабел от компютъра към конзолата си.

Имаме писмени ръководства за инсталиране на VPN на Tomato и DD-WRT рутери, но повечето уважавани доставчици на VPN почти имат подробни инструкции за конкретни марки и модели. Някои доставчици дори продават предварително конфигурирани рутери с техния вече инсталиран софтуер. Те обикновено се купуват от трета страна, като FlashRouter.

Има значителни предимства за инсталирането на VPN на вашия рутер. Първо, един рутер се счита само за една връзка, без значение колко устройства са в мрежата ви. Освен това всяко устройство, което използва този рутер, ще бъде автоматично защитено и ще има достъп до същия обхват от геозаключени услуги.

Мога ли да използвам безплатен VPN на моя PlayStation?

Може да се изкушите да използвате безплатен VPN, но те имат няколко основни недостатъка и ние ги съветваме. Първо, безплатните VPN мрежи обикновено не могат да бъдат инсталирани на рутер, което ги прави лош избор за използване в PlayStation. Освен това тези услуги са много по-бавни от първокласните VPN. В резултат на това има вероятност да преживеете развратно видео, дълго време за зареждане и вероятно дори случайно прекъсване на връзката с VPN. Това предполага, че всъщност можете да получите достъп до геоблокирани платформи, тъй като техните ограничения често блокират безплатни VPN потребители изцяло.

  Крайното ръководство за поверителност на Instagram

Международните сървърни мрежи са особено скъпи за изграждане и поддържане, така че как могат да си го позволят безплатни VPN мрежи? Въпреки че тези услуги често разчитат на реклами, за да донесат приходи, това е далеч от единствения им начин да печелите пари. Известна печалба чрез използване на бисквитки за проследяване за изграждане на обширни потребителски профили. След това те могат да бъдат продавани на трети страни без знанието на потребителя. Действайки по този начин, безплатните VPN отнемат контрола на клиентите си за това как се използват личните им данни.  

За съжаление, няма лесен начин лаикът да разбере дали използва истински VPN или просто един от десетки приложения за пренасяне на зловреден софтуер скриване в Google Play Store. Също толкова опасни са VPN, които изглежда работят по предназначение, но всъщност не криптират уеб трафика или не предотвратяват течове на IPv6. Вашата безопасност също не е гарантирана с добре познат безплатен VPN, както открихме, когато Hola беше хванат да продава бездействащата честотна лента на потребителите си, за да помогне за стартиране на ботнет.

За да сте в безопасност онлайн, препоръчваме да използвате реномиран VPN с политика за поверителност, която поставя клиентите си на първо място.

Потенциални проблеми, на които трябва да се внимава

Как да платите, когато използвате PS Store на друга държава

В по-голямата си част трябва да можете да използвате своя нов, специфичен за региона PSN акаунт, сякаш сте в действителност в избраната от вас държава. Има обаче няколко малки проблема, които трябва да знаете, и ние ще ги разгледаме накратко по-долу.

Съдържанието (DLC) за игри за игри е заключено в региона. Ако сте закупили определена игра и нейния DLC чрез вашия нов акаунт, тя трябва да работи по предназначение. Ако обаче някой от другите ви PSN акаунти има играта и закупите DLC в новия си акаунт (регистриран в различен регион), няма да имате достъп до него. Това важи и ако сте купили хартиено копие на играта от регион, различен от този, в който е регистриран новият ви акаунт.

Не всяка игра ще бъде налична на вашия роден език. Мнозина предлагат възможност за превключване на езика на субтитрите в менюто на играта, но първо трябва да намерите съответната опция, ако изобщо присъства. Това е особен проблем за японските заглавия като Yakuza серия; Японският е невероятно сложен език и тъй като локализацията отнема много дълго време, игрите обикновено нямат английски субтитри до западното им издание.

Какви услуги, изключителни за региона, мога да получа с чуждестранен PSN акаунт?

Има десетки игри и приложения на PlayStation, които могат да бъдат достъпни само в определени страни. По-долу сме изброили няколко от по-популярните предложения, до които ще имате достъп:

 1. Hulu (само за САЩ)
 2. VRV (само за САЩ)
 3. CBS пълен достъп (само за САЩ)
 4. NFL (само за САЩ)
 5. Dragon Quest 3 (Само за Япония)
 6. Якуза Ишин (Само за Япония)
 7. NHK по поръчка (само за Япония)
 8. U-NEXT (само за Япония)
 9. 7plus (само в Австралия)
 10. Foxtel Play (само в Австралия)

Свързани: Най-добрите VPN мрежи за игри

About the author