Как да скриете своя IP адрес (8 начина, 6 са безплатни)

Как да скриете IP адреса

IP адресът е низ от числа и десетични знаци, който идентифицира вашето устройство и местоположение. Ако сте свързани с интернет, имате IP адрес.

Публичният ви IP адрес е уникален и видим за всички в интернет, така че може да се използва за проследяване на вас и стене от съдържанието, затворено в региона.

Тъй като харесвам поверителността и не харесвам цензурата, предпочитам да скрия IP адреса си от интернет доставчици, хакери, правителства, рекламодатели и други. В тази статия ще обясня няколко безплатни и платени методи, които можете да използвате, за да скриете IP адреса си, както и няколко начина за промяна на вашия IP адрес.

Какъв е IP адресът ми?

За да скриете вашия IP адрес, първо трябва да знаете какво представлява. Това е лесно; просто отидете в Google и въведете „какъв е IP адресът ми?“

Ще видите нещо подобно:

123.45.67.89

По-конкретно, това е IPv4 адрес. Някои от вас може да имат IPv6 свързаност, въпреки че все още не е приет навсякъде. Ако вашият интернет доставчик предлага IPv6 в своята мрежа, можете да потърсите и вашия IPv6 адрес.

Ще изглежда нещо по-подобно:

2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

В по-голямата си част тези два адреса служат на една и съща цел. Ако искате да скриете вашия IPv4 адрес, вероятно ще искате да скриете и своя IPv6 адрес, ако имате такъв.

Можете да научите повече за разликите между IPv4 и IPv6 тук, но няма да се задълбочавам в това в тази статия.

Вашият IP адрес вероятно се променя от време на време поради начина, по който работи интернет, но вие сте единственият с текущия си IP адрес в целия интернет. Подобно на физическите адреси, IP адресите позволяват на компютрите в интернет да се намират и да общуват. IP адресите са неразделна част от IP протокола, основата на който е изграден интернет. Отново ще заобиколя детайлните детайли за начина на работа на IP протокола.

8 начина да скриете вашия IP адрес

# 1. Използвайте VPN, за да скриете вашия IP адрес

Страни за мобилни приложения ExpressVPN

VPN или Virtual PЧАСТНО нetwork е софтуерна услуга, която криптира всички данни, изпратени до и от интернет и ги маршрутизира през VPN сървър на друго място. VPN сървърът действа като посредник между вашето устройство и интернет, така че уебсайтовете и онлайн приложенията виждат само IP адреса на сървъра, а не вашия собствен.

Повечето VPN са абонаментни услуги, които струват няколко долара на месец за достъп до стотици или дори хиляди сървъри по целия свят. Просто трябва да се регистрирате и изтеглите приложенията за вашите устройства. След това скриването на вашия IP адрес отнема няколко кликвания. Наистина е лесно.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ДА СКРИТЕ IP: Моята най-добра препоръка е ExpressVPN. Той е лесен за използване и ми дава достъп до хиляди сървъри в 94 държави, което го прави полезен за деблокиране на заключено в региона съдържание. Получавате много високоскоростна лента и най-високата сигурност. Плановете идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.

Това обаче е малко по-скъпо от конкуренцията. ако ExpressVPN е твърде богат за вашите вкусове, след това опитайте CyberGhost или NordVPN. Те предлагат конкурентни VPN услуги на по-ниска цена.

Ето как да скриете своя IP адрес:

 1. Първо, проверете текущия си IP адрес от Google, „какъв е IP адресът ми?“
 2. Регистрирайте се за VPN. Препоръчваме ExpressVPN.
 3. Изтеглете приложението VPN на устройството си. Потребителите на Windows и Mac обикновено получават приложението си от уебсайта на доставчика. Потребителите на iOS и Android получават приложението си съответно от App Store и Google Play.
 4. Инсталирайте приложението VPN и го стартирайте.
 5. Влезте с помощта на идентификационните данни на акаунта, които сте създали в стъпка втора.
 6. Изберете сървър или местоположение на сървъра. Вашият нов IP адрес ще бъде този на този сървър.
 7. Щракнете върху бутона Connect или щракнете двукратно върху сървъра, за да започнете връзка.
 8. След като връзката е установена, ще имате нов IP адрес. За да потвърдите, Google „какво е моят IP?“ Вашият нов IP адрес трябва да е различен, отколкото в стъпка първа.

Ето видео за това как да скриете IP адреса си с VPN

Повечето търговски VPN доставчици, включително ExpressVPN, използват споделени IP адреси, което означава, че всички VPN потребители, свързани към един и същ сървър, са скрити зад един и същ IP адрес - този на VPN сървъра.

VPN, който използва споделени IP адреси, не само крие истинския ви IP адрес, но ви прави неразличим от всички останали потребители. Вашата онлайн активност не може да бъде проследена до един потребител, добавяйки значителен слой анонимност.

Ако сериозно криете IP адреса си, жизненоважно е да получите VPN с тези функции:

 • Частни DNS сървъри - DNS работи като телефонен указател за интернет, като превежда имена на домейни като „comparitech.com“ в IP адреси, които вашето устройство може да използва за комуникация. По подразбиране вероятно използвате DNS сървъри, управлявани от вашия доставчик на интернет услуги (ISP) или Google, които могат да виждат вашия IP адрес, когато заявите уебсайт, дори когато сте свързани с VPN. Поради тази причина е важно да използвате VPN, който управлява собствените си DNS сървъри, така че никога да не излагате IP адреса си на трета страна.
 • Защита от течове - VPN мрежите са предназначени да защитават всички данни в интернет, пътуващи до и от вашето устройство, но понякога те изтичат. Когато текат, те излагат вашия IP адрес. Вземете си VPN с DNS, IPv6 и WebRTC предотвратяване на течове.
 • Превключвател за убийство - Превключвател за убийство или мрежово заключване отрязва цялото ви устройство от интернет, ако VPN връзката по някаква причина отпадне, предотвратявайки изпращането на каквото и да е от вашия истински IP адрес без защитата на VPN.
 • Политика за без регистрация - доставчикът на VPN не трябва да записва или съхранява регистрационни файлове на вашата интернет активност или каквито и да било подробности за връзка, които биха могли да се използват за идентифициране на вас.

2. Използвайте прокси, за да скриете вашия IP адрес

Подобно на VPN, прокси сървърът действа като посредник между вашето устройство и интернет. Уебсайтовете и приложенията виждат IP адреса на прокси сървъра, а не вашият реален IP адрес.

Всъщност VPN е технически вид прокси. Но когато казвам „прокси“, обикновено имам предвид едно или друго SSL, SSH или SOCKS прокси. Тези типове прокси сървъри обикновено нямат криптиране и други функции за защита, предлагани от VPN, но те скриват вашия IP адрес от уебсайтове. Те могат да бъдат конфигурирани в съществуващи приложения като вашия браузър или, като VPN, да използват приложение на трети страни.

Проксите обикновено не включват трафик на DNS, така че заявките за уебсайт все още отиват на DNS сървър на трета страна, който може да види вашия истински IP адрес. VPN мрежите със защита от теч нямат този проблем. Освен това вашият истински IP може да бъде изложен, ако прокси връзката спадне по някаква причина.

Тъй като прокси сървърите нямат автентификация на VPN мрежи, те също са по-податливи на атаки от човек в средата, при които нападател може да се представя като прокси сървър за открадване на вашите данни.

Някои VPN предлагат HTTPS (SSL) прокси сървъри като разширения на браузъра за Chrome и Firefox. Те вършат прилична работа за защита на вашия браузър, но други приложения и DNS заявки все още могат да разкрият вашия IP адрес.

3. Използвайте Tor, за да скриете вашия IP адрес безплатно

информация за веригата на браузъра

Tor, съкратено от The Onion Router, е децентрализирана световна мрежа за анонимност, управлявана от хиляди доброволци. Когато се свържете с Tor, вашият интернет трафик се криптира и се препраща чрез произволна последователност от тези доброволчески „възли“, които са нещо като прокси сървъри. Уебсайтовете могат да виждат само IP адреса на последния сървър в последователността, наречена изходен възел.

Всеки път, когато посещавате уебсайт, последователността на възлите се променя. Това прави практически невъзможно да се проследи активността до оригиналния IP адрес.

Най-лесният начин да използвате Tor е да изтеглите и инсталирате браузъра Tor. Той работи точно като версия на баребони на всеки друг браузър като Chrome и Firefox и е напълно Безплатно.

Има обаче недостатъци. Tor е бавен и не е подходящ за торент или поточно предаване - придържайте се към уеб сърфиране. Освен това Tor често е свързан с престъпна дейност, тъй като може да се използва за достъп до тъмните и незаконни уебсайтове. Някои уебсайтове блокират връзки от известни Tor възли и вашият интернет доставчик може да се намръщи при използването му.

Вижте също: Как да настроите скрита услуга Tor

4. Свържете се с друга мрежа, за да промените вашия IP адрес

Всеки път, когато сменяте мрежи, вашият IP адрес също се променя. Така че ако смятате, че IP адресът, който използвате, е компрометиран, блокиран или проследен, тогава можете да промените мрежите, за да получите нов.

Можете да се свържете с публична или частна wifi мрежа или да използвате мобилната си връзка за данни на вашия смартфон. Обърнете внимание, че обществените точки за достъп до wifi и отворените мрежи могат да бъдат ловни места за хакери, които могат да се възползват от липсата на криптиране и удостоверяване. Изберете за мрежи, които изискват парола, ако е възможно.

5. Помолете вашия интернет доставчик да промени вашия IP адрес

Вашият интернет доставчик е субектът, който решава кой да получи какъв IP адрес. Така че, ако искате да промените вашия IP адрес по някаква причина, опитайте да им се обадите. Ще ви трябва информация за вашия акаунт, както и текущият ви IP адрес.

Не трябва да е твърде трудно да получите различен IP адрес, но не очаквайте той да остане същият завинаги. Тъй като IP адресите непрекъснато се рециклират, за да се запази ограниченият брой налични IP адреси, вашият IP адрес вероятно ще се променя от време на време. Те се наричат динамичен IP адреси.

Можете да поискате a статичен IP адрес, който никога не се променя, но може да има процес на кандидатстване и допълнителна такса.

6. Изключете модема, за да промените вашия IP адрес

Това не е гарантирано да работи, но често можете да получите нов IP адрес, като изключите интернет модема си и го включите отново. Когато загубите връзката с вашия интернет доставчик, стария ви IP адрес ще бъде рециклиран. Когато възстановите връзка, ще ви бъде назначен нов IP адрес.

Колкото по-дълго оставите модема без включване, толкова по-вероятно е тази тактика да работи. Опитайте да го оставите без включване през нощта, ако трябва.

Вашият интернет доставчик трябва да използва динамични IP адреси, за да работи това. Повечето го правят.

7. Използвайте NAT защитна стена, за да скриете личния си IP адрес

Ако използвате безжичен рутер, за да се свържете с интернет, най-вероятно сте зад NAT защитна стена. Най-просто казано, NAT защитната стена позволява на множество устройства в една и съща мрежа да използват един и същ обществен IP адрес, но уникални частни IP адреси. Превод на мрежови адреси (NAT) препраща заявки и данни от личните IP адреси на отделни устройства до тяхната онлайн дестинация под публичния IP адрес на рутера. Това запазва адресното пространство (броя на наличните IP адреси) и предотвратява нежелана входяща комуникация с потенциално опасни компютри в интернет.

NAT защитната стена не крие вашия публичен IP адрес, а личния ви IP адрес. Всички устройства, свързани към NAT, поддържан рутер, ще споделят публичен IP адрес. NAT защитната стена ще предотврати всяка онлайн комуникация, която не е в отговор на заявка, която сте изпратили от частен IP адрес. Всички останали заявки и пакети данни се изхвърлят, защото нямат личен IP адрес, на който могат да бъдат препратени.

8. Обновете своя IP адрес, за да промените личния си IP адрес

Както бе споменато по-горе, ако сте свързани към интернет рутер чрез wifi или ethernet кабел, вероятно имате частен, или местен, IP адрес също. Не е толкова важно да съхранявате този IP адрес в тайна, докато сте онлайн, но може да има случаи, в които трябва да го промените.

Можете да направите това, като въведете няколко прости команди в своя Windows Command Prompt или Mac Terminal.

Как да подновите вашия IP адрес в Windows:

 1. Търсете Командния ред и щракнете с десния бутон върху Изпълни като администратор
 2. Въведете ipconfig / съобщение
 3. Въведете ipconfig / поднови

Сега трябва да видите нов локален IP адрес.

Как да подновите своя IP на MacOS:

 1. Щракнете върху ябълка меню и отворете Системни предпочитания
 2. Изберете мрежа
 3. Маркирайте мрежата, към която сте свързани в левия прозорец
 4. Кликнете Advanced ...
 5. Изберете TCP / IP раздел
 6. Кликнете Подновете DHCP Лизинг

Вашият Mac вече ще има различен личен IP адрес.

Никога не можете да скриете своя IP адрес от вашия интернет доставчик

Не е възможно да скриете IP адреса си от вашия интернет доставчик. Има смисъл: моят интернет доставчик ми предоставя интернет услуга и съответно IP адрес. Без IP адрес, не мога да се свържа с интернет.

VPN и прокси сървърите буквално не заместват съществуващия ви IP адрес. Те просто маскират вашия IP адрес с един от тях, така че другите компютри и сървъри в интернет да не виждат вашия. Но вашият истински IP адрес все още е там, комуникирайки чрез прокси или VPN сървъра като посредник.

Въпреки че никога не можете да скриете истинския си IP адрес от вашия интернет доставчик, можете да скриете съдържанието и местоназначението на вашата интернет активност с VPN. Шифроването пречи на вашия интернет доставчик да вижда каква информация изпращате и получавате, а интернет доставчикът може да вижда само че сте свързани с VPN сървър, а не с уебсайтовете или приложенията, които използвате. Обратно, VPN скрива вашия истински IP адрес от уебсайтове и приложения, но те все още виждат съдържанието и местоназначението на вашите интернет комуникации.

Единствените страни, които могат да видят и трите - вашият истински IP адрес, уебсайтовете, които посещавате, и какви данни се предават между тях - вие и вашият доставчик на VPN. Поради тази причина препоръчвам само VPN, които не съхраняват никакви дневници от вашата онлайн активност.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector