Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Как да споделяте частни албуми със семейството и приятелите си (1)

Опаковахте чантите си и резервирахте хотела. По-топлото време е в подем; време да си починете и да се насладите на малко почивка. Вече мечтаете за балистичните гледки и спиращите дъха гледки. Близки приятели и колеги размахват бонус пътешествие и няма търпение да видят вашите снимки, докато сте на път. Има само един проблем: не искате непознати да гледат на ваканционни снимки. Ще ви покажем как да създавате лични фотоалбуми онлайн и най-добрият начин да споделяте снимки лично.

Докато социалните медии насърчават култура да споделят всички и споделят често, дори и най-активните потребители имат моменти, които не възнамеряват светът да види. В живота ви винаги ще има събития, които искате да споделите само с избрани няколко. Може би съборът е бил интимен празник, като церемония за настъпване на възрастта или религиозни обреди. Може би вие разумно желаете да не допускате всички от вашия район да знаят, че сте далеч от дома си. Както съобщава ABC, крадците не използват по-горе социални медии за намиране на жертви. На някои места може да има съвети срещу прекомерното споделяне. Ако например в сафари, тази картина на разкошен африкански носорог може да хване окото на потенциалните бракониери, особено ако изображението включва метаданни на мястото, където е заснета сцената.

И така, как да качвате снимки за споделяне със семейството и приятелите си, но ги пазете лични от случайни непознати? Въпреки че е трудно да се поддържат поверителни публикации в онлайн пространството напълно поверителни, можете да решите кой може да ги вижда.

Ето пет начина за споделяне на снимките ви онлайн насаме:

1. Настройте споделена облачна папка

Имате ли акаунт в DropBox, Google, iCloud, Microsoft OneDrive или друг доставчик на облак? Ако е така, един от начините да споделяте частни снимки вече е на една ръка разстояние. Повечето доставчици на съхранение в облак позволяват на потребителите си да създават „споделени папки“: папки с елементи, които могат да бъдат достъпни от други хора, било то като влизат в собствените си акаунти или чрез достъп до споделена връзка.  

Например, кажете, че искате да настроите папка със снимки за споделяне чрез Google. 

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Първо, достъп до устройството ви в Google и настройване на вашата папка.

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

След като папката е във вашия диск, щракнете с десния бутон за опции. Трябва да видите падащо меню с няколко действия, включително към „Дял+"Папката или до"Вземете възможност за споделяне". И двете опции ще ви позволят да споделяте съдържанието на вашата папка с други. За повечето потребители опцията „Вземете споделена връзка“Ще бъде достатъчно: Google ще ви предостави връзка, чрез която можете да изпращате текст, съобщение или имейл семейство и приятели за преглед на съдържанието на папките. 

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Ако искате повече опции, след като бъде зададена връзка за споделяне, изберете „Дял +".

Менюто за споделяне предлага още повече опции: позволява на тези с връзката да преглеждат елементи, да редактират елементи или напълно да ограничат достъпа до избран брой потребители на Google.

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите сиКак да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

DropBox и други доставчици често имат подобни настройки, с допълнителни функции или опции, уникални за всяка платформа. Популярните акаунти за съхранение в облачно устройство също могат да бъдат достъпни чрез приложения за телефон и таблет, което ви позволява да качвате изображения директно от фотоалбума на устройството. Това прави по-удобно да заключите вашия лаптоп, а не да го рискувате на път. 

2. Затворени или секретни Facebook групи 

По правило информацията във Facebook никога не трябва да се счита за наистина „частна“. Както Лесли Уокър пише за Lifewire, "По подразбиране Facebook твърде често прави снимки и други материали, които публикувате в социалната мрежа, публично, което означава, че всеки може да го види." Въпреки това, има начини да ограничите кой може да вижда вашите изображения. По-специално Facebook групите може да са привлекателна опция, ако вие и хората, с които искате да споделяте снимки, вече имате профили. 

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

От началната страница отидете на Разгледайте - Групи , като кликнете върху „+ Създай група“, За да създадете нова група за вашия акаунт. "Създай група“Е наличен и от падащото меню от главното меню, веднага след това Създаване / управление на страници.

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Ще трябва да дадете име на групата си, да въведете приятели или семейство, които да поканите, и разбира се, да изберете настройка за поверителност. От различните типове групи ще искате да изберете „Затворена група' или 'Секретна група, За да запазите лични снимки, които споделяте с групата. С група „Затворена“ всеки онлайн може да види кой е член на групата, но само членовете на групата могат да виждат публикувано съдържание. С „Secret“ групирайте съдържанието и кой може да го види, остава невидим за посетителите на мрежата. 

3. Настройки за поверителност във вашата любима фотографска мрежа. 

Някои социални мрежи са умишлено разработени за споделяне на снимки онлайн и могат да включват ограничения за споделяне. Услугата за хостинг на изображения Flickr включва възможности за ограждане - ограничаване на достъпа до снимки въз основа на местоположението на зрителя.  

Друга фотографска мрежа, SmugMug, включва по-високи настройки за поверителност за платени акаунти на Power и повече. Потребителите имат достъп до опциите за споделяне под галерия > Сигурност, след това поканете гости, с които ще бъдат споделени изображения.  

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Ако вече сте установили присъствие в друга мрежа, потърсете в документацията за настройки и често задавани въпроси. Как работи „частното“ споделяне ще зависи от сайта или приложението. 

4. „Частни“ приложения за споделяне на снимки. 

Ако вече не сте в мрежа за споделяне, помислете за създаване на акаунт с един, насочен към частно споделяне. Приложения, включително Cluster.io и 23 Snaps са популярни и се изграждат с частни групи предвид. Клъстер казва: „само поканени потребители могат да виждат и публикуват в албуми“. Според 23 снимки, запазените моменти са „видими за вас и семейството и приятелите, с които се свързвате - никой друг“.

Ако се регистрирате за нова платформа, проверете дали потребителите могат да бъдат поканени само чрез връзка или дали трябва да регистрират акаунт. Instagram, например, позволява частно споделяне; обаче, за да публикувате частно, ще трябва да заключите акаунта си, като само тези, които са в Instagram, ще могат да виждат публикуваните ви снимки. Не всички ще бъдат готови да се присъединят към друга услуга или да изтеглят ново приложение за еднократна употреба. Ако семейството или приятелите също търсят по-добри начини да споделят моменти насаме, може да намерите нов инструмент, който е точно това, което всички търсят.

5. Групови текстове

Не се интересувате от регистрация за нов акаунт или изтегляне на друго приложение? Имайте сърце, все още има решение за споделяне на лични снимки, особено ако всички в списъка ви имат смартфон. Редица месинджъри предлагат опции за „групов чат“, които ви позволяват да изпращате текст и изображения наведнъж на избрана група от хора. Някои приложения също позволяват обратна връзка от групата, по същество създават частна стая за чат! iMessage, Android Messenger, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger и Signal са всички текстови приложения, които позволяват групови месинджър услуги.

iMessage: В iOS отворете съобщения и стартирайте ново съобщение. Въведете номера за контакти, до които изпращате, след това въведете текст, снимки и щракнете върху „изпрати“.

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите сиКак да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Android Messenger: Същата функция за групово съобщение може да се направи в Android Messenger, но може да се наложи първо да настроите MMS. Ще трябва да отидете на 'Настройки' и изберете Разширени

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Под групови съобщения превключвайте „групова MMS". Това ще ви позволи да изпращате групови текстове чрез протокола за съобщения на Android.

WhatsApp: Ако правите много комуникация чрез популярно приложение WhatsApp, добра новина: груповите чатове и споделянето на снимки са лесна опция. За да настроите съобщение за групово споделяне, отворете програмата и щракнете върху „Разговори " раздел за iphone, “”Опция от менюто в Android. Удари "Ново съобщение“, След това докоснете бутона за„Нова група". Добавете вашите контакти и тема, след което продължете да разработвате текста си както обикновено. 

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите сиКак да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

телеграма: Telegram има две възможности за ограничено споделяне: канали и групи. Ключовите разлики между тях са потребителските номера и способността за редактиране. Групите са по-добри за споделяне с хора, които познавате: те имат членове и позволяват на всички свързани да публикуват обратно. Каналите имат абонати и въпреки че могат да бъдат публични или частни, са изградени, за да насърчават излъчването на публикуваните от вас материали. За целите на споделяне с тесни връзки, групата обикновено е пътят.   

За да настроите група, отворете приложението, щракнете върху „чатове”В долния ъгъл (iphone) или кръгъл молив бутон в долния десен ъгъл (Android). Там трябва да видите съобщение за изпращане на съобщения, включително настройка и изпращане до групи. 

Как да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите сиКак да споделяте фото албуми онлайн насаме със семейството и приятелите си

Ударете “Нова група“, Добавете контактите, които възнамерявате да изпратите, и дайте име на вашата група. Веднъж добавени, изпращайте изображения и текст на вашите групи по същия начин, по който изпращате други съобщения с платформата. 

Други платформи, включително Signal и Facebook Messenger, имат подобни функции като групови съобщения, но с различни посоки за настройка. Ако редовно използвате платформа за съобщения, разгледайте вашите настройки и вижте дали изпращането на групови текстове е опция. 

Загриженост за многоплатформата

Един съвет, когато избирате най-добрия начин за лично изпращане на снимки: помислете за аудиторията си. Много приложения губят криптиране, когато позволяват споделяне с потребители на други платформи, спирайки съобщението да бъде наистина частно. Вземете например iMessage или WhatsApp. Ако изпратите съобщение чрез WhatsApp до друг потребител на WhatsApp, съобщението ще бъде криптирано; обаче ако го изпратите на приятел без WhatsApp, който се свързва с iMessage, криптирането ще бъде загубено. Вашето съобщение все още няма да отиде на обществени платформи, но те ще станат по-лесни за споделяне или за интерлопъри, за да се хванат в транзит. Много услуги могат да обещаят поверителност само ако всички останали използват същата частна платформа. 

Приложенията за споделяне на снимки често изпитват подобни проблеми. Частният Instagram например може да ограничи споделянето на снимки само до одобрени връзки в Instagram; ако обаче възнамерявате да споделяте с приятели, които не използват платформата, те ще трябва или да създадат акаунт, или ще трябва да изключите поверителността, за да виждате снимки.  

Безопасно споделяне

И накрая, ако чувствителността представлява огромно притеснение, помислете да говорите с аудиторията си, преди да направите снимки и да ги изпратите. Много платформи, например, не могат да предотвратят изтеглянето на изображения или екранни снимки. Ако не искате шефът ви да вижда снимки от всички онези хубави времена на плажа, не забравяйте да напомните на приятелските колеги снимките, които споделяте не в крайна сметка отчетени в социалните медии на компанията!  

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector