Как да заобиколите VPN блокове за Netflix, Amazon Prime, Hulu и други

Как да заобиколите VPN блокове за Netflix, Amazon Prime и други


Най-популярните стрийминг услуги почти винаги са заключени в региона, което означава, че са достъпни само в определени региони. Някои, като Netflix, предприемат тази стъпка по-нататък, предлагайки различно съдържание от една страна в друга. Добрата новина е, че можете да облъчите местоположението си, като се свържете към VPN, което ви позволява да получите достъп до услуги с заключен регион отвсякъде. В опит да предотвратят това основните платформи за стрийминг са внедрили функции за откриване на VPN, но те не са безпогрешни. По-долу ще ви информираме как да заобиколите VPN блокове за услуги като Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

И така как стрийминг услугата знае в коя страна сте? Повечето географски ограничени платформи проверяват вашия IP адрес, като ви позволяват достъп, ако сте на поддържано местоположение, и ви пречат да използвате услугата, ако не сте. Когато се свържете с VPN сървър, получавате нов, специфичен за региона IP адрес, който съответства на местоположението на този сървър. Сега на платформите, затворени в региона, ще изглежда, че всъщност се намирате в същия регион като избрания от вас VPN сървър, така че можете да използвате услугата.

Ето как да заобиколите VPN блокове в Netflix и други платформи

По ирония на съдбата, всичко, което трябва да направите, за да заобиколите VPN блоковете, е да използвате по-добър VPN. По-долу ще ви преведем стъпка по стъпка в процеса.

Ето как да заобиколите VPN блокове в Netflix и всички ваши любими поточни услуги:

  1. Първо, регистрирайте се за VPN, който може да деблокира широк спектър от стрийминг услуги. Особено препоръчваме ExpressVPN, но NordVPN и CyberGhost са силни алтернативи на ниска цена.
  2. Изтеглете подходящата версия на приложението за вашето устройство, след което влезте.
  3. Свържете се с VPN сървър в необходимата държава. Например, ще използвате американски сървър, за да отблокирате Netflix US или британски сървър за BBC iPlayer на BBC.
  4. Накрая пуснете видео на избраната от вас услуга. Тя трябва да започне веднага, но ако не, изчистете бисквитките и кеша на браузъра си, след което презаредете страницата. Ако проблемите продължават, свържете се с екипа за поддръжка на вашия VPN, за да видите дали има конкретен сървър, който трябва да използвате.

Как услугите откриват и блокират VPN мрежи?

Има няколко начина да разберете дали потребителят е свързан към VPN или прокси и нови методи се проектират непрекъснато. По-долу разгледахме няколко от най-често срещаните:

Използване на GPS данни

световен глобус

Разблокирането на услуги с заключен регион като Netflix е много по-трудно, ако използвате мобилен телефон или таблет. Това е така, защото мобилните устройства съхраняват богата информация, която настолните компютри нямат, включително вашето текущо GPS местоположение. Ако вашият GPS и IP адрес казват, че сте в САЩ, например, вероятно сте. От друга страна, ако имате американски IP адрес, но вашите GPS данни казват, че сте във Франция, почти сигурно използвате VPN.

Проверка на известен черен списък на VPN

Повечето стрийминг платформи поддържат списък с IP адреси, принадлежащи на известни VPN сървъри. Този вид блокиране обикновено е по-ефективно срещу безплатни VPN мрежи или такива с малки мрежи, тъй като това е мъртво предаване, когато един и същ IP адрес се използва за влизане в стотици Netflix акаунти за един период от 24 часа.

въпреки това, Черният списък с IP адреси прави много малко, за да спре основните доставчици на VPN. С хиляди сървъри потребителите обикновено могат да намерят работещ сървър без никакви проблеми. Освен това, фактът, че известна VPN може да отблокира прословуто упоритата услуга, може дори да привлече повече клиенти.

Блокиране на трафика от конкретни портове

Как да заобиколите VPN блокове за Netflix, Amazon Prime, Hulu и други

Когато разглеждате интернет, изпращате данни до сървъра на който и да е уебсайт. Този сървър има различни портове, конфигурирани да приемат различни видове трафик, например повечето приемат HTTP трафик на порт 80 или HTTPS трафик през порт 443. Въпреки това, някои VPN протоколи имат свои собствени специфични портове. Това означава, например, че ако уебсайтът иска напълно да блокира PPTP връзки, всичко, което трябва да направите, е да блокира порта, който PPTP протоколът използва: порт 1723.

Разбира се, има начини за блокиране на портове. Някои VPN предлагат функции, които кодират вашите данни и го прикрийте като обикновен HTTP трафик, като внимателно стъпвате върху целия този проблем. Освен това услугите ще трябва да блокират множество портове, за да се погрижат за всички налични VPN протоколи и това може да попречи на законните потребители да имат достъп до услугата.

Дълбока проверка на пакети

Този метод не се използва наистина от поточните услуги. Вместо това се използва най-вече от доставчици на интернет услуги (ISP) в страни, където интернет е силно ограничен или VPN мрежите са забранени. Ефективно тази технология изследва интернет трафика на потребителя и го филтрира въз основа на предварително определени правила. Например, ако се опитвате да изпратите VPN трафик през стандартния HTTP порт, това може да бъде открито и спряно.

Най-лесният начин да се преодолее инспекцията на дълбоки пакети е да се използва VPN, който използва усъвършенствана прикриваща технология. VPN кодират вашите данни, което означава, че никой (дори правителството) не може да види какво получавате онлайн и функциите за прикриване прекрояват вашия трафик, скривайки моделите на данни, които показват, че използвате VPN, и ви позволяват да заобиколите проверката на дълбоки пакети. Разбира се, ако дадена страна използва задълбочена проверка на пакети, вероятно тя също блокира достъпа до VPN сайтове. Поради това е важно да инсталирате VPN преди да пристигнете.

Вижте също: Ръководство за проверка на дълбоки пакети

Как да разбера, че платформа е открила използването на VPN?

Грешка в прокси сървъра на Netflix

Понякога услугите ще ви кажат направо, ако смятат, че използвате VPN. Netflix, например, е скандално известният „Изглежда използвате разблокиращо устройство или прокси"Грешка и Amazon Prime Video казва"Вашето устройство е свързано към интернет с помощта на VPN или прокси услуга."По-често обаче ще видите обща грешка, която ви уведомява, че не сте в необходимата държава, нещо като"BBC iPlayer работи само във Великобритания" или "Sling TV е наличен само в САЩ."

От друга страна, може да откриете, че няма грешка и услугата просто не работи, когато е свързана към VPN. Видеоклиповете могат да се буферират безкрайно, въпреки че използвате високоскоростна връзка или уебсайтът може просто да спре да се зарежда частично.

Мога ли да деблокирам Netflix, BBC iPlayer и други сайтове с безплатен VPN?

Безплатните VPN мрежи са изключително малко вероятни да деблокират основните поточни услуги като Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Като начало, те често имат много малки мрежи, което означава, че ако дори един сървър е в черен списък, това може да има голямо влияние. Дори и да намерите услуга, която работи, потокът вероятно ще бъде труден, тъй като безплатните VPN мрежи имат повече потребители, отколкото техните мрежи могат да поддържат, което води до изключително бавни скорости.

Също така си струва да се отбележи, че безплатните VPN нямат най-добрия запис на сигурност или поверителност. Всъщност едно проучване тества над 280 безплатни VPN приложения и открива, че близо 40% съдържат зловреден софтуер. Дори онези, които не бяха непременно безопасни, тъй като над 80% бяха уязвими за течове на IPv6, а почти всеки пети използва изобщо не криптиране. Тези рискове не са ограничени и до малко известни компании; през 2015 г. Hola беше хванат да продава бездействащата честотна лента на потребителите си, за да улесни ботнет.

Защо моите VPN вече не деблокират поточни услуги?

Ако вашият VPN използваше за деблокиране на конкретна услуга за стрийминг и вече не работи, вероятно платформата е надградила своите мерки за откриване на VPN. Добрата новина е, че големите VPN доставчици се гордеят с това, че могат да деблокират най-упоритите платформи и почти винаги намират решение малко след като бъдат блокирани. Всъщност понякога всичко, което трябва да направите, е да се свържете с различен сървър. Ако наистина се борите, екипът за поддръжка на вашия VPN трябва да бъде в състояние да предостави допълнителна помощ.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

1 + = 11

map