Какво е пренасочване към порт и защо да го използвате с вашата VPN?

Какво е пренасочване към портове и защо го използвате с вашата VPN

Повечето хора обикновено използват пренасочване към пристанище на едно от двете места:

 • На вашия wifi рутер
 • На вашия VPN

Пренасочването към порт може да подобри скоростта на торент или да позволи отдалечен достъп до устройство. Пренасочването на пристанища обаче може да създаде и рискове за сигурността. Тази статия ще обсъди:

 • Какво е пренасочване към порт?
 • Ползите от пренасочването на пристанища
 • Рисковете от пренасочване на пристанища
 • Как да предавам напред на рутер
 • Как да прехвърлите напред на VPN

Вижте също: Най-добрите VPN за торент

Най-добър VPN за пренасочване към порт

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е нашата основна препоръка за потребители, които се нуждаят от пренасочване към пристанища. След като се свържете със сървър, произволен номер на порт се появява в приложението под бутона за прекъсване. Можете да въведете номера на порта в програмата, към която искате да прехвърлите напред, като например торент клиент.

privatevpn пренасочване на порт ss

PrivateVPN също идва с превключвател за убийство и предпазител за връзка. Те прекъсват достъпа до интернет и съответно прекратяват избраните приложения, ако VPN връзката по някаква причина отпадне. Те предотвратяват изтичането на всякакви данни извън криптирания тунел.

Той е снабден с IPv6 и DNS защита от течове и предотвратява атаките при отказ на пристанището. Въпреки че има по-малка сървърна мрежа, скоростите са над средните. Той също деблокира широк спектър от поточни услуги и дори работи в Китай.

НАЙ-ДОБРО VPN ЗА ПОРТИРАНЕ НА ПОРТ: PrivateVPN предлага просто и сигурно средство за пристанище напред с VPN. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте също: Нашият задълбочен преглед PrivateVPN

Какво е пренасочване към порт?

Пренасочването на портове позволява входящите връзки от интернет да достигнат до конкретни устройства и програми в частна мрежа. Частната мрежа може да се състои от всички устройства, свързани към wifi рутер, или всички потребители, свързани към VPN.

Когато има защитна стена на NAT и друг компютър в интернет се опита да започне връзка с вашето устройство, тази връзка се блокира и изхвърля. Пренасочването на портове позволява нежелани връзки чрез защитната стена на NAT на конкретни портове, което прави възможно устройствата в интернет да инициират връзки и услуги за достъп на локално устройство. Например, други торенти могат да изтеглят споделен файл от вашето устройство.

  Как да гледате Netflix САЩ или Великобритания от Ирландия през 2023 г.

Network_Address_Translation_ (file1)

За да разберете какво е пренасочване към порт и как работи, първо трябва да имате някои основни познания за NAT защитните стени. Както wifi рутерите, така и VPN често се предлагат с вградени NAT защитни стени. Всяко устройство, свързано към wifi рутер или VPN сървър, споделя публичен IP адрес, но има уникален частен IP адрес.

NAT, или нМРЕЖА Аddress Translation, е това, което дава възможност на много устройства да споделят един обществен IP адрес. Входящите връзки първо отидете до вашия рутер или VPN сървър чрез публичния IP адрес. След това тези връзки се препращат към отделни устройства в зависимост от техния номер на порта и местния IP адрес.

Към изходящите заявки е прикачен номер на порт. Когато получат отговор, се включва номерът на порта, указващ устройството, до което трябва да се изпращат данни.

Ако получите нежелана заявка за връзка, тя няма да има прикачен номер на порт, така че заявката се изхвърля. По този начин NAT предотвратява злонамерените заявки и създава проста, но ефективна защитна стена.

В някои ситуации обаче трябва да разрешите нежелани връзки. Пренасочването на портове ви позволява да пробиете дупка през NAT защитната стена, за да разрешите входящите връзки, маркирани с посочения порт. Тези връзки се препращат към устройството, посочено във вашата настройка.

Ползи от пренасочване на пристанища

Пренасочването на порт на рутер е полезно за:

 • Разрешаване на отдалечен достъп до вашия компютър, Macbook или игрова конзола
 • Хостинг онлайн игри
 • Отдалечен достъп до домашен медиен сървър, камера или DVR

Пренасочването на порт по VPN е удобно за:

 • Подобряване на скоростта на изтегляне на торент
 • Засаждане на торенти
 • Хостинг онлайн игри (със специален IP адрес)

BitTorrent ви позволява да свържете устройството си с „рояк“ на други потребители, които изтеглят и качват същия файл. Въпреки това, много от тези връзки могат да бъдат блокирани от защитните стени на NAT, намалявайки скоростта на изтегляне и евентуално пречи да качите напълно.

Добрият етикет за споделяне на файлове изисква да посетите (качите) толкова, колкото пиявица (изтегляне), а NAT защитната стена може да пречи на това. Пренасочването към порта ви позволява да създавате изключения и да заобикаляте тези ограничения.

  Как да гледате CTV на живо онлайн (извън Канада) с VPN

Трябва да се отбележи обаче, че пренасочването на портове обикновено не се изисква за изтегляне чрез BitTorrent. Всъщност рисковете могат да надхвърлят ползите.

Рискове от пренасочване на пристанища

Тъй като препращането на пристанища включва разрешаване на непоискани връзки да достигнат до вашите устройства, то също въвежда рискове. По същество сега хакерите разполагат със средства за отдалечен достъп до вашето устройство. Поради тази причина много VPNs забраняват препращането на пристанищата изцяло.

Нивото на риска варира в зависимост от целта на пренасочване на пристанища и какви програми слушат тези отворени портове.

Ако сте настроили пренасочване на портове на вашия рутер, за да позволи например отдалечен достъп и контрол на компютър, тогава оставянето на тези портове отворено по-дълго от необходимото е много лоша идея. Хакерите биха могли напълно да превземат устройството.

Ако само вашият торент клиент слуша на този порт, няма да има много щети, които хакер може да направи, въпреки че все пак ще искате да активирате защитната стена на вашата операционна система и да изисква парола за влизане.

VPN мрежите, които позволяват пренасочване на порт, могат да бъдат уязвими пристанището се проваля атаки. Това позволява на атакуващ да изложи истинските IP адреси на други потребители. Жертвите не трябва да имат разрешено пренасочване към порт, за да работи тази атака – само нападателят трябва да се пристани напред. VPN доставчиците могат да предотвратят тази атака, като зададат различни входящи и изходящи IP адреси на своите сървъри, но много от тях не успяват да направят това.

Ако изберете VPN, което позволява пренасочване на пристанищата, проверете техния уебсайт и документация, за да се уверите, че те предпазват от атаки при отказ на пристанището.

Как да прехвърлите напред на VPN

qbittorrent пренасочване на порт

Ако вашата VPN няма вградена NAT защитна стена, няма нужда да предавате напред – входящите връзки няма да бъдат блокирани. Освен това, криптиран тунел на VPN трябва да заобикаля всяка съществуваща NAT защитна стена на вашия рутер, така че не е необходимо да правите допълнителни промени в настройките на вашия wifi рутер.

Ако има защитна стена на NAT, пренасочването към порт изисква VPN да включва пренасочване на порт като функция. Не всички VPN предлагат пренасочване към порт, но ако го правят, обикновено можете да го настроите или в приложението VPN, или в настройките на вашия акаунт на уебсайта на VPN. Имайте предвид, че препращането на порт може да се предлага само на конкретни сървъри.

  5 най-добри VPN за гледане на TVB отвсякъде

Точният процес варира в зависимост от вашия доставчик на VPN, но тук е обща схема за това как да прехвърлите напред с VPN:

 1. Активирайте пренасочване на порт в таблото за управление на VPN или VPN акаунта.
 2. Посочете кои портове искате да отворите на VPN.
 3. В програмата, която използва пренасочване към портове, като торент клиент, променете слушалката на същия номер като в предишната стъпка.
 4. Деактивирайте UPnP и NAT-PMP в настройките на програмата.

И това е! За да проверите дали работи, отидете на CanYouSeeMe.org и въведете номера на препратения порт. Кликнете Проверете пристанището, и трябва да получите успех съобщение.

Как да пренасям напред на wifi рутер

PortForwarding

Процесът за настройка на пренасочване към портове варира значително в зависимост от модела на рутера и фърмуера. Като се има предвид, общите стъпки трябва да бъдат подобни:

 1. Докато сте свързани с рутера, отворете администраторския панел на вашия рутер. Обикновено можете да направите това, като отворите уеб браузър и въведете 192.168.0.1 или 192.168.1.1 в URL лентата.
 2. Въведете потребителско име и парола за администраторския панел. Ако все още не сте го задали, можете да потърсите потребителско име и парола по подразбиране за вашия модел рутер онлайн.
 3. Намерете секцията за пренасочване на порт в настройките. Местоположението варира в зависимост от модела на рутера и фърмуера.
 4. Добавете правило за пренасочване на порт за устройството, което искате да препратите напред. За целта ще ви е необходим неговият локален IP адрес и номерът на порта, който искате да използвате.
 5. Запазете вашите настройки.

Ако не сте сигурни какъв е локалният IP адрес на вашето устройство, трябва да можете да го намерите в администраторския панел на рутера под списък на свързани устройства, вероятно в настройките на DHCP.

Статично срещу динамично пренасочване на порт

Накратко, статичните портове остават същите, а динамичните портове се променят всеки път, когато се направи нова връзка.

Ако пренасочвате към порт на рутер, статичните портове вероятно са по-удобни. Това ви спестява труда да променяте настройките на пристанищата в програмите при всяка нова връзка.

Някои VPN ви позволяват да отворите статичен порт, който не се променя.

Динамичното пренасочване на портове обаче е често срещано, тъй като е по-лесно за изпълнение. Динамично присвояване на портове позволява на доставчиците да рециклират неизползвани портове и да ги преназначат. Но това не е приложимо за случаите на употреба, изложени по-горе, като торент и отдалечен достъп.

Вижте също: Безопасен ли е поройът?

About the author

Comments

 1. Most people usually use port forwarding to either their wifi router or their VPN. Port forwarding can improve torrent speed or allow remote access to a device. However, port forwarding can also create security risks. This article will discuss: What is port forwarding? Benefits of port forwarding Risks of port forwarding How to port forward on a router How to port forward on a VPN See also: Best VPNs for Torrenting Best VPN for Port Forwarding Available applications: desktop, Mac, iOS, Android, Linux Website: http://www.PrivateVPN.com Money-back guarantee: 30 DAYS PrivateVPN is our top recommendation for users who need port forwarding. After connecting to a server, a random port number appears in the application under the disconnect button. You can enter the port number into the program you want to forward to, such as a torrent client. PrivateVPN also comes with a kill switch and connection guard. They cut off internet access and consequently terminate selected applications if the VPN connection drops for any reason. They prevent any data leakage outside the encrypted tunnel. It is equipped with IPv6 and DNS protection against leaks and prevents port denial of service attacks. Although it has a smaller server network, speeds are above average. It also unblocks a wide range of streaming services and even works in China. BEST VPN FOR PORT FORWARDING: PrivateVPN offers a simple and secure way to port forward with a VPN. It comes with a 30-day money-back guarantee. See also: Our in-depth review of PrivateVPN What is port forwarding? Port forwarding allows incoming internet connections to reach specific devices and programs on a private network. The private network can consist of all devices connected to a wifi router or all users connected to a VPN. When there is a NAT firewall and another computer on the internet tries to initiate a connection with your device, that connection is blocked and discarded. Port forwarding allows unwanted connections through the NAT firewall on specific ports, allowing devices on the internet to initiate connections and access services on a local device. For example, other torrents can download a shared file from your device. 2023 Survey on Salary and Employment in Cybersecurity in the US – Which State Has the Best Prospects? To understand what port forwarding is and how it works, you first need some basic knowledge of NAT firewalls. Like wifi routers, VPNs often come with built-in NAT firewalls. Each device connected to a wifi router or VPN server shares a public IP address but has a unique private IP address. NAT, or Network Address Translation, is what allows many devices to share one public IP address. Incoming connections first go to your router or VPN server via the public IP address. These connections are then forwarded to individual devices based on their port number and local IP address. A port number is attached to outgoing requests. When they receive a response, the port number indicating the device to which the data should be sent is activated. If you receive an unwanted connection request, it will not have a port number attached, so the request is discarded. In this way, NAT prevents malicious requests and creates a simple but effective firewall. In some situations, however, you need to allow unwanted connections.

 2. Повечето хора обикновено използват пренасочване към пристанище на едно от двете места: на вашия wifi рутер или на вашия VPN. Това може да подобри скоростта на торент или да позволи отдалечен достъп до устройство. Въпреки това, пренасочването на пристанища може да създаде и рискове за сигурността. Затова е важно да знаете как да предавате напред на рутер и как да прехвърляте напред на VPN. Пренасочването на портове позволява входящите връзки от интернет да достигнат до конкретни устройства и програми в частна мрежа. Това прави възможно устройствата в интернет да инициират връзки и услуги за достъп на локално устройство. Най-добрият VPN за пренасочване към порт е PrivateVPN, който предлага просто и сигурно средство за пристанище напред с VPN. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Важно е да знаете как работи NAT защитната стена, която предотвратява злонамерените заявки и създава проста, но ефективна защитна стена.

 3. Много интересна статия за пренасочване към порт и пренасочване на пристанища. Важно е да знаем как да го правим правилно, за да подобрим скоростта на торент или да позволим отдалечен достъп до устройство, но също така да сме внимателни и да не създаваме рискове за сигурността. Препоръчвам PrivateVPN за потребители, които се нуждаят от пренасочване към пристанища, тъй като той предлага просто и сигурно средство за пристанище напред с VPN. Важно е да знаем как работи NAT защитната стена и какво е пренасочването на портове, за да можем да го правим правилно и да се предпазим от злонамерени заявки. Благодаря за статията!

Comments are closed.