Какво е VPN връзка, какво прави и как да я настроите?

Какво е VPN връзка.

Може би сте чували термина VPN, който се използва все по-често през последните години. VPN означава Virtual Private Network, а VPN служи за няколко цели, включително прави онлайн дейностите по-сигурни. Само поради тази причина препоръчваме всички да използват VPN.

Освен подобрена сигурност, VPN има и други предимства, включително позволявайки на потребителите да отблокират гео ограничено съдържание и да заобиколят правителствената цензура. Ако искате да разберете повече за VPN мрежите, ще дойдете на правилното място. Ние непрекъснато преглеждаме и тестваме най-добрите VPN мрежи на пазара (и някои не особено големи) също, така че можем да ви кажем всичко, което трябва да знаете.

В тази публикация ще разгледаме по-подробно какво са VPN, как работят и какво можете да направите с такъв. Също така ще предоставим някои указатели за избора на правилната VPN услуга и ще ви разкажем за някои от най-високо оценените VPN доставчици. Нека влезем!

Какво е VPN връзка и как работи?

Типичният VPN се състои от мрежа от сървъри, обикновено пунктирани по целия свят, управлявани от VPN доставчик. Когато потребител се регистрира и свърже устройство към VPN услуга, се случват две основни неща:

 • Целият трафик към и от свързаното устройство е криптиран.
 • Криптираният трафик преминава през посреднически сървър, местоположението на което се избира от потребителя.

Нека разгледаме и двете функции поотделно и да обясним предимствата.

VPN криптира целия интернет трафик

Криптирането на целия ви трафик означава, че вашата онлайн активност не може да бъде наблюдавана и цялата ви информация е защитена. Всеки, който пресече трафика ви, няма да може да го дешифрира. Без VPN вашият доставчик на интернет услуги (ISP) може да вижда всичко, което правите онлайн, включително сайтовете, които посещавате, приложенията, които използвате, и файловете, които изтегляте. Те не могат да направят това, когато използвате VPN.

Това също означава, че други, които може да следят мрежата, не могат да видят вашата активност. Това може да бъде мрежов администратор (например в училище или офис), държавна агенция или хакер. Последното може да представлява особена заплаха, ако сте склонни да пътувате много и чести обществени точки за wifi. Известно е, че хакерите чакат в незащитени мрежи, които чакат да откраднат информацията ви. За да останете в безопасност, трябва използвайте VPN всеки път свързвате се с отворена wifi мрежа.

С VPN можете да извършвате нормалните си онлайн дейности, без да се притеснявате от любопитни очи. Това включва сърфиране, стрийминг, торент, игри - всичко, което правите, включва интернет връзка. Много фирми използват VPN като средство за осигуряване на комуникации и процеси, като гарантират, че чувствителната информация не е изтекла и намалява уязвимостта на хакерите.

Може би се чудите дали VPN е легален. Всъщност, това е перфектно законно за използване на VPN в почти всяка страна.

VPN маскира вашия IP адрес

И така, какво ще кажете за посредническата сървърна част? Е, тук нещата се забавляват.

Всеки хардуер в една мрежа има уникален идентификатор, наречен адрес на интернет протокол (IP адрес). Това се определя от вашия интернет доставчик и може да разкрие вашето общо местоположение на уебсайтовете, които посещавате.

По-рано споменахме, че VPN потребителите могат изберете местоположението на сървъра те се свързват. Всички доставчици ви позволяват да изберете сървър въз основа на държавата, в която се намира. Някои доставчици ви позволяват да получите по-конкретни и ви дават възможност да изберете местоположението според града.

Така или иначе, след като сте свързани, вашата съществуващият IP адрес ще бъде напълно маскиран и се заменя с такова от избраното от вас местоположение. IP адреси се използват от уебсайтове за откриване на местоположението на вашето устройство. Много сайтове блокират достъпа до съдържание само въз основа на IP адреси.

Така че, ако можете да замените вашия IP адрес, вие измаме вашето местоположение, изглежда, че си някъде не си.

Информация за сърфиране в Cyberghost.

Това има няколко основни предимства:

Достъп до гео ограничено съдържание

Позволява ви достъп до уеб сайтове с ограничен достъп, включително:

Тип на сайта Примери
Популярни сайтове за стрийминг Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video и BBC iPlayer
Специализирани уебсайтове за спортно стрийминг beIN спорт, ESPN, BT Sport и Eurosport
Ниши сайтове за стрийминг Screambox, Twitch и Hotstar
Сайтове за залагания и игри Bet365 и Betfair

Можете да се насладите на желаното от вас съдържание, като се свържете с VPN сървър в региона, където източникът за стрийминг позволява достъп.

Избягвайте правителствената цензура

VPN ви дава достъп до сайтове, които може да са блокирани във вашата страна. Например, някои държави блокират Facebook, Google, YouTube, Skype, WhatsApp и други. Когато получите достъп до тези сайтове чрез VPN, вашият трафик се тунелира през посредническия VPN сървър. Тъй като VPN сървърът не е в цензурирания списък, трафикът няма да бъде блокиран и можете да получите достъп до иначе цензурираното съдържание без проблем.

Торент анонимно

Повечето доставчици на VPN използват споделени IP адреси. Това означава, че когато ви е зададен IP адрес, други потребители ще използват същия. Това прави практически невъзможно да се проследяват дейности като торентинг за един потребител. Тъй като трафикът е криптиран, снайперисти като вашия интернет доставчик няма да могат да видят какво се изтегля така или иначе. От друга страна, ако снайперът е свързан с торент-мрежата, те ще могат да видят какво се изтегля, както е в случая с троловете за авторски права. С VPN връзката обаче те няма да могат да видят кой сте.

Как да настроите VPN

След като решите доставчик на VPN, използването на услугата обикновено е лесно. Въпреки че може да има разлики между доставчиците, основните стъпки са следните:

 1. Изберете реномиран доставчик който е в състояние да отговори на вашите нужди Препоръчваме ExpressVPN.
 2. Регистрирайте се за пробен или платен план. Това обикновено е през уебсайта на доставчика, но някои ви позволяват да се регистрирате чрез съответното приложение (обичайно за мобилни устройства).
 3. Забележете вашите VPN идентификационни данни, често се предоставя по имейл.
 4. Изтеглете и инсталирайте съответното приложение за вашата операционна система. Повечето от топ доставчиците имат настолни клиенти за Windows и MacOS, както и мобилни приложения за Android и iOS. Някои от тях могат да бъдат конфигурирани ръчно с други операционни системи и устройства.
 5. Стартирайте приложението и влезте, като използвате вашите идентификационни данни.
 6. Регулирайте настройките и предпочитанията ако е необходимо.
 7. Изберете местоположение на сървъра и изчакайте приложението да потвърди връзка.
 8. Използвай интернет и всякакви други приложения, както обикновено.

Ако имате проблеми с някоя от тези стъпки, можете да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на вашия VPN доставчик, за да ви помогне.

Как да изберем VPN

При избора на VPN има различни фактори, които трябва да внимавате. Ето бърз списък за проверка, но ще разгледаме всеки по-подробно по-долу:

 • Достъп до гео ограничено съдържание
 • Бързи скорости
 • Силно криптиране и допълнителни функции за защита
 • Минимална сеч
 • Поддръжка на много платформи
 • Съотношение качество-цена
 • Отлична поддръжка на клиенти

Достъп до гео ограничено съдържание

Една от най-големите причини хората да използват VPN е достъпът до гео ограничени сайтове като Netflix, Hulu, BBC iPlayer и други. Много от тези уебсайтове се разрушават при използването на VPN. Те отделят ресурси за намиране кои IP адреси идват от VPN и активно ги блокират. Това означава, че дори да сте свързани с VPN сървър в страната, в която сте всъщност, все още можете да видите грешка в прокси сървъра.

Грешка в прокси сървъра на Netflix.

За щастие, някои доставчици на VPN са в състояние да останат крачка напред и потребителите все още могат да се насладят на достъп до това съдържание. Но защото това отнема ресурси, не всички доставчици все още са в играта. Ако достъпът до ограничено съдържание е приоритет за вас, ще трябва да се уверите, че избраният от вас доставчик прави това приоритет.

Бързи скорости

Тъй като трафикът се препраща през посреднически сървър, използването на VPN ще направи вашата скорост на интернет малко по-бавна. Някои VPN услуги имат много по-голямо влияние върху скоростите от други. Понякога е достатъчно да има забележим ефект върху сърфирането, докато в други случаи ефектът се усеща само когато правите неща като изтегляне или качване на големи файлове.

Когато преглеждаме VPN услугите, обръщаме голямо внимание на скоростите и ги включваме в нашата класация. Ние редовно тестваме най-добрите VPN за бързи показатели и можете да видите актуални резултати в таблицата по-долу.

& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; public.tableau.com&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; статичен&Таксуване Таксуване Таксуване Таксуване # 47; изображения&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VP&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VPNSpeedTestResults&Таксуване Таксуване Таксуване Таксуване # 47; Simple& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' граница: няма '/&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; LT / а&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Силно криптиране и допълнителни функции за защита

Практичност настрана, трябва да знаете, че вашите данни са защитени. Това означава, че трябва да очаквате VPN услуга да осигури силно криптиране. 128-битовото и 256-битовото AES криптиране обикновено се използват и се считат за много сигурни.

При вашето изследване без съмнение ще се натъкнете и на протоколи. Това е форматът, в който VPN предава данни. Различните протоколи осигуряват различни нива на сигурност и скорост. Обикновено препоръчваме OpenVPN протокола, който е с отворен код и подлежи на публичен одит. Други популярни протоколи включват L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2 и PPTP. Последният най-малко е сигурен и трябва да се разглежда само в краен случай.

Най-добрите VPN мрежи предлагат и допълнителни функции като:

 • DNS защита от теч: Предотвратете изпращането на DNS заявки извън шифрования VPN тунел.
 • Превключвател за убийство: Убива интернет връзката, ако VPN връзката падне.
 • Автоматична защита на wifi: Стартира VPN връзката всеки път, когато се свържете към WiFi гореща точка.
 • Anti-DDoS сървъри: Специализирани сървъри за защита срещу DDoS атаки.

Местоположение на сървъра на NordVPN VPN.Някои от сървърните местоположения на NordVPN са маркирани като с възможност за защита срещу DDoS.

Най-важните допълнителни функции за защита са защита от течове на DNS и превключвател за убийство, но други може да са важни за вашите специфични нужди.

Минимална сеч

Повечето доставчици поддържат някакъв вид дневници, но има различни видове дневници, които трябва да бъдат разгледани. Първо, имате дневници за трафик, които включват неща като уебсайтовете, които посещавате, и файлове, които изтегляте. Никой уважаван доставчик на VPN не трябва да съхранява дневници за трафик от всякакъв вид. Претенции като „без регистрация“ или „нулева регистрация“ обикновено се отнасят до тези видове регистрационни файлове.

От друга страна, много доставчици поддържат регистрационни файлове. Обикновено те са под формата на метаданни, като използвана честотна лента и време за свързване и продължителност. Ако се запазят, те често се използват за неща като отстраняване на проблеми или гарантиране, че потребителите не превишават ограниченията на данните. Ключът сте вие не искате вашият доставчик да записва каквато и да е лична информация, включително вашия IP адрес.

Ако искате да останете още по-анонимни онлайн, може да потърсите VPN, което изисква възможно най-малко подробности при регистрация. Много доставчици дават възможност да плащат, използвайки биткойни или други криптовалути, а някои имат .onion версия на своя сайт, така че да имате достъп до него чрез браузъра Tor. Например ExpressVPN приема биткойни и има .onion сайт, така че ако използвате имейл адрес за горелка, бихте могли да се регистрирате почти анонимно (никога нищо не е напълно анонимно).

Поддръжка на много платформи

Ще трябва да се уверите, че VPN има приложения за всичките си устройства. Въпреки че ръчната конфигурация често е възможна, винаги е по-добре да имате удобно за потребителя приложение. Windows, MacOS, iOS и Android обикновено са обхванати, но някои доставчици липсват приложения за едно или повече от тях.

Изтеглете бутони за различни платформи.

Ако сте потребител на Linux, не много доставчици правят специално приложение, въпреки че много от тях ще предлагат поддръжка за ОС. И ако искате да защитите трафика си на ниво рутер, тогава и повечето VPN мрежи могат да ви помогнат. Много от тях могат да бъдат конфигурирани с определени рутери, а някои дори да продават рутери, вече конфигурирани с VPN. Всъщност ExpressVPN прави собствен фърмуер за рутер.

Съотношение качество-цена

Както при повечето неща, които пазарувате, ще искате да получите стойност за парите от избрания от вас VPN. Ще поговорим за опасностите от безплатните VPN мрежи по-късно, но има широк диапазон от цени, що се отнася до платените опции. Ще искате да вземете под внимание всички елементи от този списък, когато мислите за съотношение цена / качество, но има още няколко фактора.

Едното е брой едновременни връзки се предлага. В идеалния случай ще искате да защитите всичките си устройства под един план, така че не е нужно да плащате за друг. Индустриалният стандарт е пет едновременни връзки, но някои предлагат по-малко, докато други предлагат повече.

Друг важен фактор е дали има или не капацитет на лентата.

Таблица за ценообразуване в Киноу.Свободният план на Keenow има капацитет от 512MB на ден.

Въпреки че това не може да има голямо значение за общото сърфиране, това може да ограничи способността за стрийминг и торент. Повечето платени VPN предлагат неограничена ширина на честотната лента, но някои имат пакети с по-ниско ниво, които го ограничават.

Отлична поддръжка на клиенти

Когато използвате VPN, има вероятност да се нуждаете от помощ в някакъв момент. Независимо дали имате проблеми с настройката или нямате достъп до желаното от вас съдържание, може да е необходима поддръжка на клиенти.

Повечето доставчици на VPN предлагат секции за онлайн поддръжка с неща като ръководства за настройка, съвети за отстраняване на проблеми и отговори на често задавани въпроси.

Център за поддръжка на PureVPNPureVPN предлага доста изчерпателен център за поддръжка.

Повечето също така предлагат възможността да подадете билет по имейл, ако се нуждаете от реална човешка помощ. Това е чудесно, но отговорите могат да отнемат от часове до дни, дори седмици в някои случаи. Това не е идеално, ако се нуждаете от бързо поправяне.

За щастие, много доставчици предлагат поддръжка на клиенти в чат на живо така че можете да получите помощ на място. Този тип услуги обикновено се възлагат на външни изпълнители, така че може да не са идеални за потребители, които са в поверителност. Това също означава, че може да не получите най-добре познания отговор и може да бъдете помолени да изпратите билет за повече технически проблеми. Независимо от това, денонощният чат на живо винаги е приятен бонус и нещо, на което трябва да внимавате.

Най-високо оценени VPN доставчици

След като знаете защо имате нужда от VPN и какви фактори трябва да вземете предвид при избора на такъв, може да сте готови да продължите напред и да се регистрирате за пакет. Тествали сме услуги от много доставчици и съставихме списък с нашите най-добри снимки:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. IPVanish
 5. PrivateVPN

Нека ги разгледаме малко по-подробно, така че да знаете какво да очаквате.

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Този доставчик на VPN е първокласен всеобхватен. Сървърната му мрежа обхваща 94 държави, като ви предоставя огромен избор от места. ExpressVPN използва силно криптиране и има допълнителни функции за защита като превключвател за убийство. Той има бързи скорости и е в състояние да отключи популярни поточни услуги. Разрешени са пет едновременни връзки и приложения са достъпни за основните операционни системи, включително Linux.

Професионалисти:

 • Супер бързи връзки без ограничения на честотната лента или данни
 • Функции за защита и поверителност от най-висок клас
 • Удобни за потребителя приложения за различни операционни системи
 • 24/7 поддръжка за чат на живо

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от другите доставчици

НАШИЯТ ТОП ОЦЕНЕН VPN: ExpressVPN е нашият избор №1. Пламна бърза и надеждна услуга. Чудесно за деблокиране на всички основни гео-ограничени стрийминг услуги и ограничено или цензурирано съдържание. Най-важни функции за поверителност и сигурност и не съхранява регистрации. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Вижте нашия задълбочен преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN е друга солидна опция и има огромна мрежа от повече от 5000 сървъра. Много от тях са специализирани за неща като стрийминг, двоен VPN, Tor над VPN и anti-DDoS. Тази VPN услуга има гръб, що се отнася до сигурността и поверителността. Той не поддържа журнали и има вградена автоматична защита на wifi. Приложенията могат да бъдат изтеглени за Windows, MacOS, iOS и Android и шест устройства могат да бъдат обхванати в даден момент.

Професионалисти:

 • Оперира над 5000 сървъра в 60 страни по целия свят
 • Доставчик на бюджет, който не прави компромиси по отношение на скоростта или сигурността
 • Личните данни са защитени, тъй като не пазят журнали
 • Денонощна поддръжка за чат

Недостатъци:

 • Приложението за десктоп отнема известно свикване

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: NordVPN е добър избор на стойност. Голяма стойност опция, която работи надеждно с поточно предаване. Свързва до 6 устройства едновременно. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost оперира с нарастваща мрежа и комбинира силна сигурност с бързи скорости, което го прави още един солиден всеобхват. Ако искате да стриймирате, можете просто да изберете своя източник на потоци от клиента на CyberGhost и той автоматично ще ви свърже към съответния сървър. Този доставчик на ниски цени не поддържа журнали, така че вашите данни остават в безопасност. Той позволява пет връзки наведнъж и има приложения за настолни и мобилни устройства.

Професионалисти:

 • Оперира над 3700 сървъри по целия свят в 60 държави
 • Опция с ниска цена с приложения за начинаещи
 • Много добри и деблокиращи гео-ограничени сайтове и съдържание
 • Силно криптиране и солидна политика за поверителност

Недостатъци:

 • Не е подходящ за тези, които се нуждаят от контрол на разширени функции

GREAT FOR STREAMING: CyberGhost осигурява достъп до много географско ограничено съдържание и неговите лесни за използване приложения са идеални за начинаещи. Солидна поверителност и сигурност. Няма да отблокира толкова популярни стрийминг сайтове, колкото някои от неговите конкуренти. Плановете идват с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте пълния ни преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е много популярна VPN услуга за потребители и торенти на Kodi, но е чудесна и за стрийминг. Той пламва с големи скорости и наскоро увеличи броя на едновременните си връзки до десет на план. Потребителите, които са със сигурност, ще бъдат доволни от силното криптиране и допълнителни функции, като превключвател за убийство. Приложенията са налични за най-популярните операционни системи.

Професионалисти:

 • Особено предпочитан от потребителите с дистанционно управление с Kodi устройства или Fire TV Sticks
 • Не поддържа журнали, има автоматично превключвател за убийство и защита на wifi
 • 1200+ сървъра могат да деблокират най-популярното поточно съдържание

Недостатъци:

 • Поддръжката на клиентите е малко бавна

ДО 10 УСТРОЙСТВА: IPVanish има голяма мрежа от сървъри. Обработва добре няколко едновременни връзки. Препоръчайте за техния висок стандарт на поверителност, но продължавайте да пазарувате, ако искате да деблокирате US Netflix. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте нашето ревю на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

По-нов и по-малък доставчик от много от неговите конкуренти, PrivateVPN може да предложи много. Известен е със своята бърза скорост и способността да отблокира много популярни сайтове за стрийминг. Плюс това е сигурно и няма да регистрира вашите данни. С прилични цени, шест едновременни връзки и приложения за всички основни операционни системи, определено си заслужава втори поглед.

Професионалисти:

 • Печелене на репутация за деблокиране на популярни поточни сайтове
 • Тестовете ни разкриха впечатляващи скорости
 • Може да свързва до шест устройства едновременно

Недостатъци:

 • Newish доставчик все още разширява мрежата си, има по-малко сървъри за избор
 • Поддръжният персонал работи само през европейското работно време

ДОБРИ СКОРОСТИ: PrivateVPN е добър семеен избор. Като цяло е добър за HD Streaming. Разрешава до 6 устройства на същия акаунт. Добри функции за поверителност и сигурност. Може да има повече сървъри и да няма 24/7 поддръжка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия задълбочен преглед PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

Предупреждение за безплатни VPN мрежи

След като започнете да изследвате различните налични VPN услуги, без съмнение ще попаднете на безплатни предложения. Очевидно плащането на нищо за този тип услуги звучи много привлекателно. Но има някои неща, които трябва да знаете за безплатните услуги, преди да започнете да стартирате техните приложения.

Често им липсва сигурност и уединение

От гледна точка на сигурността и неприкосновеността на личните данни, безплатните VPN мрежи могат да направят повече вреда, отколкото полза. Само защото тези фирми не ви таксуват директно, това не означава, че не ви печелят по някакъв начин. много проследява активността на потребителите и дори изгражда профили да продава на рекламодатели. Други преувеличават колко са сигурни, а някои VPN приложения дори носят злонамерен софтуер.

Те могат да предлагат лошо потребителско изживяване

Разбира се, сигурността и поверителността са от изключително значение, но има проблеми и с практическата страна на безплатните VPN. Споменахме, че продавате вашия профил на рекламодатели. Е, някои услуги просто инжектирайте реклами и бисквитки в сайтовете, които посещавате докато разглеждате или ги поставяте в самия VPN клиент.

Но има още. Безплатните VPN услуги обикновено имат много голям брой потребители, всички от които споделят малък брой сървъри с ограничен капацитет. Това води до поставяне на опашки в системи с потенциално дълги времена на чакане. И след като се свържете, има вероятност да изпитате бавна, ненадеждна връзка и няма да имате достъп до желаните от вас сайтове.

Като се имат предвид всички тези различни фактори, обикновено препоръчваме да се освободите от безплатни VPN услуги, освен ако наистина не сте в крачка.

Какво става с използването на прокси?

Ако търсите основно да предавате съдържание, може да се натъкнете на доставчици на прокси сървъри на DNS, които твърдят, че отговарят на задачата. Все пак е много лесно за Netflix да ги блокира услуги. Наистина, със закъсването на използването на прокси за достъп до услугите му, може да нямате голям късмет.

Нещо повече, DNS прокси са малко като безплатни VPN мрежи, тъй като обикновено нямат много голям избор от местоположения. Един прокси, който няма този проблем и работи надеждно с поточни услуги, е DNS услугата ExpressVPN MediaStreamer. Това идва с всеки абонамент и може да се използва с VPN услугата или отделно.

Основната разлика между VPN и DNS прокси е криптирането. Последното не криптира трафика ви, така че вашата активност е изложена. Това означава, че интернет доставчик, мрежов администратор, хакер или друг снупър може да види какво правите онлайн.

Още едно нещо, което трябва да се отбележи за тези услуги, е, че те често използват подобни тактики за безплатни VPN мрежи, включително да продават вашата информация, да инжектират реклами и други сенчести бизнес практики..

Кредитен образ: „VPN”От Джино Кресколи, лицензиран под CC BY 2.0.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Adblock
detector