Кои са най-добрите безплатни търсачки за NZB за Usenet (актуализиран за 2020 г.)?

гледане на силуета
Накратко:


  • Препоръчваме Binsearch или NZBIndex за без регистрация, безплатен индекс
  • Фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на NZB индексатор: запазване, максимален брой изтегляния и посещения на API на ден, филтри и опции за сортиране, визуализация, пълнота и списъци за наблюдение
  • Потребителите на Couchpotato и Sickbeard ще се нуждаят от индексатор с API, повечето от които изискват регистрация
  • Този списък не обхваща частни или само покани индекси
  • Нашият препоръчан Usenet доставчик е UsenetServer, който по време на нашето тестване постигна висока оценка за степента на завършване и задържане и е лесен за използване. Те предлагат промоционален курс тук.

Търсачките на NZB, известни също като NZB индекси или индекси, се предлагат предимно в три разновидности: публични (без регистрация), отворени (необходима регистрация) и само поканени (частни). Всеки индекс варира в своята пълнота, лекота на използване, обхват на филтрите, скорост и брой на разрешените търсения на ден за безплатни потребители. Потребителите на Couchpotato и Sickbeard ще се нуждаят от индексатор, който предлага API ключ, който обикновено изисква регистрация, а понякога и платена сметка.

NZB индексите се използват за намиране на файлове или части от файлове на Usenet и впоследствие да ги изтеглят с помощта на приложение за четене на новини. За да изтеглите файловете, изброени в тях, ще трябва също да се абонирате за доставчик на Usenet. NZB файлът е нещо като торент файл - той сочи към местоположенията на ресурси в Usenet и не прави много нищо без приложенията и услугите, които да се справят с него. Прочетете как да настроите доставчик, индекс и приложение за четене на новини в нашия урок и разгледайте нашите отзиви за най-добрите Usenet доставчици.

Някои индексатори на Usenet са частни. Те са само поканени, или доставчиците предлагат свои собствени индекси на абонатите. Ако искате доставчик „всичко в едно“, който предлага Usenet сървъри, четец на новини и търсачка в един абонамент, тогава препоръчваме Newshosting. Няма да покрием тези индекси в този списък, но можете да прочетете за пакетните NZB индекси в нашите прегледи на отделните доставчици на Comparitech (отзиви тук за UsenetServer, Newshosting, Giganews и EasyNews.

Търсачките за обществено ползване, не се изисква регистрация

Binsearch

binsearch ss
Binsearch е може би най-популярната търсачка на Usenet, която не изисква покана или регистрация. Той разполага с опростен, безпроблемен интерфейс с лента за търсене и опция за ограничаване на възрастта и избор между търсене само на най-популярните групи или „други групи“. Бързо е надежден, но не и най-удобният за потребителя.

По подразбиране търсенията са ограничени до 400 най-популярни групи новини. Индексът се актуализира на всеки четири часа или по-малко.

Предлага се и разширено търсене, където можете да определите дали търсенето трябва да бъде ограничено до темата и името на файла или също така и до тялото на файла. Можете да търсите в конкретни групи новини и да сортирате по дата, постер или тема.

Разширеното търсене включва и няколко „експериментални опции“, включително отметка за само показване на колекции от файлове и скриване на отделни, само публикации, които включват .nfo файл, и задаване на горни и долни граници на размера на файловете. NFO файловете могат да се видят в браузъра преди изтеглянето.

Обърнете внимание, че основното търсене в Binsearch ще върне резултати, които включват само части от файлове, което означава, че трябва да проверите всички части поотделно и да натиснете „Създаване на NZB“, за да получите един работен файл. Това може да бъде трудно за нови потребители, които може да не знаят какво да търсят, затова препоръчваме да включите опцията „само показване на колекции“ в разширеното търсене. Това връща предварително направени NZB, които обикновено съдържат всички необходими части на файл.

NZBIndex

nzbindex ss
Дизайнът на NZBIndex е по-приятен за окото от Binsearch, но функционалността е повече или по-малко същата. Това не ограничава търсенията до най-популярните групи новини по подразбиране, така че често се оказваме с повече резултати, отколкото получихме от Binsearch.

Разширеното търсене ви позволява да ограничите възрастта, размера, плаката и групите и да филтрирате непълни издания и публикации без .nfo файлове. Най-популярните двоични групи са изброени с отметки, така че не е нужно да запомняте правописа на всяка една, която искате да търсите.

Резултатите от търсенето съдържат няколко реклами, но те са очевидни и лесни за избягване. Резултатите бяха върнати бързо. NFO файловете могат да се видят в браузъра преди изтеглянето.

Newzleech

newzleech
Началната страница на Newzleech ви пренася направо в лентата за търсене без суетене. Индексът може да се похвали с "интелигентно групиране", което намира свързани двоични файлове и ги групира заедно. Той твърди, че е индекс „почти в реално време“, който непрекъснато се актуализира.

Не се съхраняват регистрационни файлове, за да се запази поверителността на потребителя. HTTPS се използва винаги.

Newzleech индексира над 800 нови групи до около 2000 дни задържане.

В разширените настройки потребителите могат да определят кои групи новини да търсят, възрастовия диапазон на публикациите и техния минимален и максимален размер.

Търсенията показаха по-подходящи резултати от много от връстниците на Newzleech. Те също се появиха почти моментално.

Отдолу резултатите от търсенето са сортирани по възраст по подразбиране и не могат да бъдат сортирани по друг начин. По-доброто филтриране и сортиране би било добре дошло допълнение.

Ако предпочитате да разглеждате, а не да търсите, потърсете другаде. Newzleech разчита единствено на функция за търсене.

За да използвате API, ще ви трябва премиум абонамент. Те започват от 6 долара годишно, така че не е голям ангажимент. С него получавате 6000 ежедневни API разговори.

NZBStars

nzb звезди ss

NZBStars е безплатен, незадължителен за регистрация индекс за търсене с множество категории и филтри, които да ви помогнат да стесните търсенето. Категориите и подкатегориите са разположени в странична лента, включително видеоклипове, книги, еротика, аудио, игри и приложения. Филтрите и параметрите за сортиране включват тип файл, заглавие, жанр, брой коментари, плакат, възраст, размер на файла и предварително направен NZB. Резултатите от търсенето са цветно кодирани по тип на файла, за да улеснят пресяването на резултатите. Повече резултати се зареждат автоматично, докато превъртате надолу; няма нужда да кликвате през страници с резултати. Задържането на курсора над резултат в списъка ще покаже преглед на миниатюра.

NZB Stars е сравнително нова и е на около три години от времето на писане. Тя използва платформата SpotNet, което означава съвместимост с устройствата Sickbeard, CouchPotato, SABnzbd и NAS. Резултатите от търсенето винаги се връщаха бързо и обикновено включваха търсените от нас файлове, но не бяха перфектни. Въпреки че установихме, че това е един от най-добрите индекси за нерегистриране там, сайтът използва някои натрапчиви реклами, включително банери и чести изскачащи прозорци..

Уебсайтът има валиден HTTPS сертификат. Виждахме някои доклади, които твърдят, че индексът на NZBStars се актуализира на всеки пет минути, но това изглежда се забави значително от 2018 г. Актуализациите идват на всеки 30 минути или около това. Задържането е 1000 дни.

NZB King

nzb king ssNZB King е NZB индекс на баребони с над 3500 групи. Разработчиците създадоха свой собствен бекенд, за да намерят съвпадения с вашето търсене. Базата данни на Sphinx се грижи за индексирането. Функцията за търсене работи добре, когато NZB, който търсите, всъщност е индексиран, но ние имаме смесени резултати в това отношение.

Търсене е основният път за намиране на NZB. Можете да разглеждате най-добрите 500 групи новини, но това изисква доста малко знания за това къде да търсите. Резултатите се връщат с името на файла, плаката, новата група и възрастта. NFO файловете са свързани към тях, когато са налични. NZB King връща резултатите от търсенето много бързо. За съжаление няма филтри или опции за сортиране, така че да знаете какво да търсите и как наистина е от ключово значение. Няма преглед на миниатюри.

Сайтът няма HTTPS сертификат, затова препоръчваме да използвате VPN при търсене и изтегляне.

NZBFriends

nzbfriends ss
Бихме препоръчали само NZBFriends в краен случай. Оказва се само част от резултатите от търсенето в нашите тестове и липсва възможност за филтриране на частични файлове и публикации без .nfo файлове. Можете да сортирате резултатите по размер, група новини и възраст.

NZB Club

Актуализация за 2018 г.: Клубът на NZB е спрян.
скрийншот на nzb club

NZB Club е индексатор на freemium с проста, без регистрация безплатна услуга, както и платена услуга, която позволява на потребителите да изберат HTTPS криптирана версия на сайта (забележете Binsearch и NZBIndex използват HTTPS по подразбиране).

NZB Club не върна толкова резултати, колкото NZBIndex и Binsearch в нашите тестове, а функцията му за разширено търсене не беше толкова надеждна. Забележимо липсва опцията за ограничаване на търсенията до пълни колекции, което означава, че може да прекарате много време, пресявайки части от файлове.

Можете поне да ограничите резултатите до тези, които включват .nfo файлове. NFO файловете могат да се видят в браузъра преди изтеглянето.

Отворете Usenet индекси, задължителна регистрация

Nzbplanet

nzbplanet ss
Nzbplanet е индексатор на freemium с шепа „VIP“ функции, до които можете да получите достъп след плащането на годишна такса от 8 долара. Необходима е регистрация с имейл.

Потребителите получават пет изтегляния на ден и могат да търсят файлове със задържане до 200 дни. Това не е много предвид, че повечето доставчици на Usenet предлагат на север от 2000 дни задържане.

Резултатите от търсенето с Nzbplanet могат да бъдат организирани по броя на посещенията и коментарите. Новите NZB, изброени от последния път, когато посетихте сайт, са маркирани със син текст. Можете да преглеждате визуализации на изображения, покриващи плакати и текст от .nfo файла от списъка с резултати от търсенето, когато е наличен.

Индексаторът е съвместим със Sickbeard и Couchpotato, както и с няколко други NZB приложения.

VIP потребителите получават пълно задържане, неограничено изтегляне, списъци за наблюдение, отметки и могат да отправят заявки. Платинен слой също е достъпен за $ 24 на година, което ви позволява 20 000 хитове на API на ден (5000 за VIP, 0 безплатно).

Списъкът за наблюдение е особено готина функция за първокласни потребители. Ако NZB, който искате, все още не е наличен, можете да го добавите към списъка си за наблюдение и той ще бъде изпратен до персонализиран RSS емисия, когато е наличен. RSS емисията може да се използва за автоматично изтегляне на телевизионното шоу или филм с помощта на NZB приложение.

GingaDADDY

gingadaddy ss
Веднъж само за покана, GingaDADDY е търсачка Usenet, необходима за регистрация, с над 35 000 регистрирани потребители и 760 000 NZB. Той не даде толкова резултати, колкото NZB.is в нашите тестове, но не се представи лошо.

Безплатните потребители могат да изтеглят три пъти на ден. Търсенията могат да бъдат филтрирани според редица жанрове и формати и след това да бъдат сортирани по възраст, грабвания, коментари, IMDb рейтинг, IGN рейтинг, размер и изгледи.

По-специално, функцията за разширено търсене не позволява на потребителите да ограничават търсенията по размер или възраст или само до публикации, които включват .nfo файлове. Трябва също да кликнете върху резултат от търсенето, за да видите изображения и .nfo файлове, а не да ги преглеждате в изскачащ прозорец в резултатите от търсенето, което може да направи пресяването на публикации досадни.

GingaDADDY регистрира IP адреси, за да намали дублираната злоупотреба с акаунт. Сайтът не регистрира какво се изтегля, само колко и колко често.

Сайтът има няколко реклами, които се разминават, ако плащате за VIP членство.

ВИП достъпът струва 15 долара годишно, което ви осигурява неограничени изтегляния, RSS изтегляния, многократни и частични изтегляния от NZB, ключ за API (необходим за Couchpotato и Sickbeard) и някои NZB само за VIP.

NZB.is

Актуализация за 2018 г.: NZB.is е изключен.nzb.is ss

Това е моят индекс за обичайни търсения в Usenet. NZB. твърди, че е най-бързо растящият индекс на Usenet и се актуализира на всеки 15 минути. Регистрацията изисква потребителско име, парола и имейл, но полетата за истинско име не са задължителни. NZB.is се придържа към no-log и няма политика за проследяване, за да защити поверителността на потребителите.

Когато резултатите от търсенето се върнат, потребителите могат да четат .nfo файлове, ако са били включени, и да преглеждат визуализации на изображения. Безплатните потребители са ограничени до пет изтегляния на NZB на ден.

API на NZB.is е съвместим със Sickbeard и Couchpotato, заедно с друг подобен софтуер.

Потребителите могат да търсят по платформа и тип файл, като конкретна игрална конзола, аудио формат или качество на видеото. Разширеното търсене включва всички типични параметри: плакат, възрастови ограничения, група новини, ограничения за размер и .nfo файлове.

NZB.is има няколко други функции, които правят намирането на реномирани файлове много по-лесно. Първата е опцията при разширено търсене да се включват само NZB с коментари. Коментарите често сигнализират, ако файлът е пълен и показват качеството. Втората характеристика е възможността да поръчате резултати по броя на „грабвания“. Грабването се отнася до изтегляне, така че много грабвания означават, че NZB е популярен и вероятно с добро качество.

NZB.is автоматично сортира файловете в колекции, така че не е нужно да търсите отделни части от файлове. Просто изтеглете NZB и отидете. Списъците за наблюдение ви позволяват да добавяте филми и телевизионни предавания, които все още не са налични, така че те ще бъдат добавени към RSS емисии и автоматично ще бъдат изтеглени чрез приложение за автоматизация като SABnzbd по-късно.

Най-голямото ни оплакване за NZB.is е бързината. Търсенето може да отнеме до няколко минути в някои случаи, докато добрите 30 секунди са нормални. Някои реклами се появяват на сайта.

Пожизненото VIP членство струва само 10 долара и може да бъде платено с Bitcoin. Това ви забива до 2000 хитове на API и 200 изтегляния на ден.

NZB Тортуга

Актуализация за 2018 г.: NZB Tortuga вече не е отворен за нова регистрация.
nzb tortuga

Безплатният слой на NZB Tortuga ограничава потребителите до едно изтегляне на NZB файл и едно обаждане в API на всеки 24 часа. Показват се рекламите. Безплатните потребители не получават достъп до екранни снимки, предварителни данни и други първокласни услуги. Осигуряват ви 486-DX266 процесор, 12MB дисково пространство, 100MB честотна лента и 8MB RAM.

Задържането е определено на 3 000 дни при всички планове. Търсенията връщат резултати бързо и няма да ви карат да чакате.

API на NZB Tortuga е съвместим с SABnzbd, Couchpotato, Sickbeard, Kodi XBMC, Sonarr и друг софтуер.

Можете да търсите по категории, вариращи от конзолни игри до книги до XXX съдържание. Няма разширено търсене, което да включва само резултати с .nfo файлове, в рамките на определени дати или чрез плакат. Можете обаче да сортирате резултатите по време, марка, размер, брой файлове и брой коментари и грабвания. В нашия кратък тест търсенията бяха успешни с по-ново съдържание, но не успяха да намерят по-стари NZB, дори ако бяха в рамките на ограничението за запазване.

Потребителите могат също да разглеждат NZB, вместо да ги търсят. Категориите и подкатегориите са доста обширни.

Общите условия на сайта не споменават поверителност или регистрация, така че не забравяйте да използвате VPN. HTTPS се използва винаги.

Премиум плановете започват от $ 4,99 на месец с 1 GB дисково пространство и 100 GB честотна лента.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Използвайте VPN

Препоръчваме да използвате VPN, за да защитите поверителността си, докато търсите и изтегляте NZB файлове. Повечето търсачки на NZB използват HTTPS по подразбиране, което криптира връзката към сайта. Но докато HTTPS крие съдържанието на вашия уеб трафик, той не крие дестинацията.

Вашият ISP или други сополи могат да видят, че разглеждате индексатор на Usenet, което може да е достатъчно причина за ограничаване на честотната лента или да ви изпрати писмо за сетълмент. VPN маскира вашия IP адрес и местоположение, като същевременно добавя втори силен слой за криптиране, за да можете да разглеждате Usenet лесно.

Налични са много VPN мрежи. Някои доставчици на Usenet ви позволяват да свържете VPN с абонамента си за още няколко долара. Ние препоръчваме платена услуга като IPVanish за висококачествена скорост и сигурност. Ако искате алтернативна услуга, която се покрива в нашата статия за най-добрите VPN мрежи за торенти, всички оценяват високо за скорост и сигурност.

„Гледане на Скайлайн“ от Питър, лицензиран по CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 7 =