Крайно ръководство за VPN рутери

Последно ръководство за VPN рутери

Когато конфигурирате VPN на рутер, всяко устройство, свързано към посочения рутер, може да бъде защитено от VPN. VPN маршрутизаторът може да осигури множество предимства, включително да намали общите разходи за осигуряване на всички ваши домашни устройства и да ви позволи да защитите устройства, които не поддържат родните VPN приложения. Въпреки че, за недобросъвестните, мисълта за настройка на VPN рутер може да изглежда твърде далеч.

Не е нужно обаче да е толкова сложно. Всъщност някои VPN дори доставят предварително конфигурирани рутери, така че цялата работа е свършена за вас. Дори и да не използвате тази опция, настройката на VPN рутер може да бъде сравнително проста.

В тази публикация ще обясним защо може да искате да настроите VPN рутер, различните маршрутизатори и фърмуер и кои VPN мрежи може да искате да разгледате.

Contents

Защо може да искате VPN рутер

Повечето VPN предлагат софтуер, който позволява проста настройка на устройства, работещи с редица операционни системи, обикновено включително Windows, MacOS, Android и iOS. Така че защо бихте искали VPN рутер? Ето някои от основните причини:

 • Защитете всяко устройство, което е свързано към рутера. Това е особено полезно, ако имате повече устройства, отколкото са обхванати от един VPN абонамент. Индустриалният стандарт е пет устройства на абонамент, но модерно семейство или малък бизнес лесно биха могли да удвоят този брой устройства.
 • Сигурни устройства, които иначе са несъвместими с VPN като смарт телевизори, игрови конзоли, Roku, Chromecast, Apple TV и други умни устройства. Това е особено важно, тъй като навлизаме в ерата на IoT устройства и „умни домове“, където всичко, от кафемашината до пералнята, може да бъде свързано с интернет.
 • Използвайте две VPN едновременно, за да увеличите защитата. Можете да конфигурирате една VPN на ниво устройство и друга на ниво рутер. Ако или има недостатъци, или се компрометира, тогава имате допълнителен слой защита. Бихте могли да използвате две непрекъснато или да запазите една като резервна опция.
 • Насладете се на перки на всички свързани устройства, като например възможността за достъп до гео-ограничено или блокирано съдържание от всяка точка на света. Някои от сайтовете, които можете да деблокирате, включват Netflix, BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video, но има много повече сайтове за стрийминг, спорт, игри и хазарт, които да проучите..

Всичко, което се казва, използването на VPN рутер не е за всички и със сигурност не е необходимо. Ако всичките ви устройства имат поддръжка под формата на местни VPN приложения от топ доставчик, тогава може да не е необходимо да преминавате към допълнителни дължини, като използвате VPN рутер.

Неща, които трябва да имате предвид при настройката на VPN рутер

За тези, които решат, че се нуждаят от VPN рутер, се предлагат различни опции. Както ще бъде разкрито в това ръководство, трябва да се вземат решения за самия рутер, кой фърмуер използвате и доставчика на VPN, който сте избрали.

Конфигурирането на VPN рутер е по-голям ангажимент от това просто да инсталирате VPN на вашия компютър или мобилно устройство, тъй като това изисква известно допълнително време, технология и разум и вероятно пари. Ето някои от нещата, които трябва да вземете предвид, преди да започнете:

 1. Сложност
 2. цена
 3. скорост
 4. гъвкавост
 5. Характеристика

Нека разгледаме по-подробно тези фактори:

1. Сложност

Не всяка опция в това ръководство е подходяща за всички. В зависимост от типа на настройката, която отивате, настройката на VPN рутер може да бъде сложен процес. Например мигането на рутер не е всичко толкова лесно и може да повреди рутера, вероятно до неизползваемо състояние. Следователно мигането - замествайки фърмуера на рутера - може да бъде най-добре да се остави на по-разумните технологии. Други опции като предварително конфигуриран рутер са подходящи за начинаещи.

2. Цена

В зависимост от това за коя опция отивате, цената може да бъде бариера за някои потребители. В крайна сметка можете да защитите множество домашни устройства чрез родните VPN приложения само за няколко долара на месец, дори и с услуга с най-висок рейтинг. В другия край на скалата, ако купите предварително конфигуриран рутер, той може да ви върне навсякъде от $ 200 до $ 500.

Избор на ExpressVPN рутери.

За тези, които желаят да конфигурират свой собствен рутер, не е необходимо да е толкова скъпо. Можете да вземете приличен рутер (подходящ за някои приложения) за под $ 100, а фърмуерът често е с отворен код и безплатен. Разбира се, все пак ще трябва да платите и цената на VPN абонамента, но това може да бъде много разумно.

3. Скорост

Намалената скорост е често срещано оплакване сред потребителите на VPN рутери. Използването на VPN на всяко устройство може да забави ежедневните дейности като сърфиране и изтегляне и може да увеличи вероятността от изоставане или буфериране при поточно предаване или игра на игри.

Един от големите фактори тук е доставчикът на VPN. Някои VPN забавят нещата повече от други. Това може да се дължи на претоварени сървъри, прекъсвания на мрежата или други проблеми. Ние редовно тестваме най-високо оценените VPN доставчици за бързина, така че можете да бъдете в течение с това кой предоставя най-бързите скорости. Можете да видите резултата в таблицата по-долу.

& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; a href = '#'&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; img alt = '' src = 'https:&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; public.tableau.com&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; статичен&Таксуване и плащане Таксуване Таксуване Таксуване # 47; изображения&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VP&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; # 47; VPNSpeedTestResults&Таксуване и плащане Таксуване Таксуване Таксуване # 47; Simple& amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; # 47; 1_rss.png 'style =' граница: няма '/&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; LT / а&усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; усилвател; GT;

var divElement = document.getElementById ('viz1525284276716'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('обект') [0]; vizElement.style.width = '100%; vizElement.style.height = (divElement.offsetWidth * 0,75) +' пиксела "; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

Списъкът с препоръчани доставчици в края на тази статия взема предвид скоростта като основен решаващ фактор. След като сте настроени, свързването към географски близък сървър трябва да ви помогне да постигнете най-добрите скорости, които вашият доставчик може да предложи.

Освен VPN, с който вървите, друго нещо, което може да забави нещата, е процесорът на рутера. Много от тях не са достатъчно мощни, за да се справят с VPN криптиране, така че в идеалния случай искате да потърсите такова с поне 800 MHz процесор. Има някои нови рутери, оборудвани със стандартни нови инструкции за Intel Advanced Encryption (AES-NI), които могат да ускорят скоростта на VPN шифроване.

Още един фактор, който може да забави нещата, е размерът на фърмуера на рутера и RAM паметта на вашия рутер. Ако мигате собствения си рутер и се притеснявате от скоростта, изберете най-малката версия на фърмуера, която предлага нужните функции (в този случай, съвместимост с OpenVPN).

Началната страница на OpenVPN

Освен това, осигуряването на актуализация на вашия фърмуер ще помогне и за скоростта.

4. Гъвкавост

Както споменахме, VPN рутера обикновено изисква по-голям ангажимент от средната ви настройка на родно приложение на десктоп, лаптоп или мобилно устройство. Отнема повече време и в зависимост от това каква опция изберете, това може да струва повече пари. Така че, ако не искате да се ангажирате, ще трябва да помислите за гъвкавост.

Например, ако закупите предварително конфигуриран рутер, вие се ангажирате с този рутер, фърмуер и VPN доставчик за по-дълъг срок. От друга страна, ако го конфигурирате сами, но не сте доволни нито от фърмуера, нито от VPN, е възможно (макар и болка) да започнете отначало.

5. Характеристики

Когато решавате кой маршрутизатор, фърмуер и VPN услуга да вървите, ще трябва да обмислите как точно ще използвате VPN рутера. По този начин ще бъде далеч по-лесно да вземете решения относно крайната настройка, от която се нуждаете.

Избраният от вас фърмуер трябва да поддържа OpenVPN. Той също трябва да бъде актуален и оборудван с функциите, които искате. Например, някои имат възможност да налагат маршрутизиране, основано на политики, превключвател за убиване и други. И накрая, избраната от вас VPN трябва да бъде бърза, надеждна и сигурна и да има сървъри на желаните от вас места. Плюс това, тя трябва да предлага отлична поддръжка на клиенти, за да ви помогне, ако се сблъскате с някакви проблеми.

Какви опции за настройка на рутера имате?

Споменахме за няколко опции за настройка по-горе, но тук ще разгледаме всички опции по-подробно. За да конфигурирате VPN към рутер, вашата най-основна нужда е рутер, мигащ с фърмуер, който поддържа OpenVPN. Трите основни метода за настройка на VPN рутер са:

 1. Купуване на рутер, който е предварително конфигуриран към сървърите на конкретен VPN доставчик.
 2. Използване на маршрутизатор с активиран VPN това вече е мига с фърмуер, който поддържа OpenVPN. След това можете ръчно да конфигурирате избрания VPN към рутера.
 3. Мига несъвместим с VPN рутер с нов фърмуер така че да може да поддържа използването на VPN. След това можете ръчно да конфигурирате вашата VPN към рутера.

Тези три са изброени в зависимост от лекотата на настройка, като закупуването на предварително конфигуриран рутер е най-простата (макар и най-скъпата) опция. В този раздел ще разгледаме подробно всеки от тях, включително някои опции за всеки. Преди да направим това, ние създадохме инструмент за вземане на решения, който да ви помогне да направите правилния избор.

Дърво на решение за настройка на VPN рутер.

Ако някои от опциите все още не са ясни, не се притеснявайте; можете просто да се върнете към тази графика, докато си проправяте пътеводителя.

Използване на предварително конфигуриран VPN рутер

Това е ръцете най-простият вариант за настройка на VPN рутер. Всъщност наистина няма много за настройване. Основният недостатък ще бъде цената, а другият е гъвкавостта. Доставчиците на VPN все още ще спазват гаранциите си за връщане на пари, но има допълнителни проблеми, свързани с връщането на рутер за преконфигуриране.

Повечето доставчици възлагат предварително конфигурирането на своя рутер на трети страни, като FlashRouters и Sabai Technology. Ще стигнем до тях малко, но първо, струва си да се обадите на един доставчик, който продава предварително конфигурирани рутери, включително изключителен фърмуер. Този доставчик е ExpressVPN.

Предварително конфигурирани VPN рутери ExpressVPN 

Интерфейсът на фърмуера на ExpressVPN.
ExpressVPN обхваща всички бази, когато става въпрос за VPN рутери. Той предлага предварително конфигурирани рутери чрез FlashRouters (виж по-долу). Можете да изберете рутер, мигащ със собствения фърмуер на ExpressVPN или друг фърмуер (DD-WRT, Tomato или OpenWrt).

Ако решите да конфигурирате свой собствен, фърмуерът ExpressVPN (който включва лесен за използване интерфейс) е достъпен за изтегляне. Това е ръцете на най-добрия фърмуер на рутера на разположение. По-лесно е да настроите и използвате от DD-WRT и Tomato. Плюс това, той поддържа разделно тунелиране, така че можете лесно да изберете кои устройства минават през VPN и кои не.

Освен това можете да конфигурирате VPN с всеки друг маршрутизатор с активиран VPN. По принцип ExpressVPN е подходящ за всякакъв вид настройка и има тона документация за поддръжка, която да ви помогне.

FlashRouters предварително конфигурирани VPN рутери

 Началната страница на FlashRouters.

FlashRouters прави предварително конфигурирани VPN рутери, които вече са конфигурирани към VPN сървърите. Това означава, че всичко, което трябва да направите, е да го включите и сте готови. FlashRouters прави маршрутизатори за десетки доставчици, включително:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • IPVanish
 • SaferVPN
 • PrivateInternetAccess
 • HideMyAss
 • Windscribe
 • Буфериран VPN
 • PureVPN

Само защото FlashRouters носи рутери за определен доставчик, не означава, че VPN е солиден избор. Все още трябва да направите своите изследвания, преди да изберете доставчик, който е подходящ за вас. Нашите задълбочени прегледи са чудесно място за начало.

Някои от VPN услугите, за които FlashRouters има рутери.Някои от VPN услугите, за които FlashRouters има рутери.

Имайте предвид, че когато купувате FlashRouter, ще имате няколко опции, включително дали искате чисто нов или сертифициран рутер (за някои модели), разширена гаранция и премиен план за поддръжка.

Стандартна покупка предвижда:

 • Поддръжка по имейл в продължение на три месеца (можете да откажете това за отстъпка от 50 долара или да го удължите до една година за 25 долара)
 • 90-дневна гаранция (може да се разшири до една година за 30 долара или две години за 60 долара)
 • 30-дневна гаранция за удовлетвореност на клиентите

FlashRouters също така продава маршрутизатори, които не са конфигурирани към конкретен VPN, но са предварително мигани с VPN-съвместим фърмуер.

Sabai Technology

 Началната страница на Sabai Technology.

Рутерите на Sabai Technology са малко по-различни от предлаганите FlashRouters. Те се предлагат със собствен потребителски фърмуер на компанията, Sabai OS. Това се основава на фърмуера на Tomato, който ще обсъдим по-подробно по-късно.

Тези рутери могат да бъдат закупени със или без предварително конфигуриране към избрани VPN сървъри. Sabai Technology също така продава някои маршрутизатори, които са поставени с DD-WRT фърмуер, но нямате възможност за предварително конфигуриране на VPN с тези.

Рутерите варират в цената от около $ 145 до $ 500. Предварителната конфигурация на VPN струва допълнителни $ 19,99.

Стандартна покупка от Sabai Technology идва със следното:

 • Пряка поддръжка по телефона или имейл за една година
 • Едногодишна хардуерна гаранция
 • 90-дневна гаранция за удовлетвореност на клиентите

Ако вървите с предварително конфигуриран рутер, все още трябва да можете да се възползвате от гаранциите за връщане на пари и пробните периоди, предлагани от много доставчици на VPN. Логистиката, че трябва да изпратите обратно рутер за преконфигуриране или по друг начин, може да бъде болка. Политиките около тези ситуации ще варират в зависимост от доставчика на рутера и доставчика на VPN.

Използване на маршрутизатор с активиран VPN, отколкото поддържа OpenVPN

Ако искате да конфигурирате VPN сами, можете да използвате рутер, който вече е мигащ с фърмуер, който поддържа OpenVPN. Няколко доставчици на VPN всъщност предлагат приложения за рутери, които правят настройката малко по-лесна. Например, VyprVPN има приложение, което работи над Shibby Tomato. Във всеки случай повечето топ доставчици, които могат да бъдат конфигурирани с рутери, ще предоставят съответната документация и поддръжка.

И така с кой рутер трябва да отидете? На пръв поглед има безкрайни опции, когато става дума за маршрутизатори с активиран VPN. Пазарът обаче е засипан с по-малки компании, чиито продукти вероятно не могат да осигурят необходимите Ви резултати.

Не само някои маршрутизатори са недостатъчни за използване с VPN, но някои ще ви подведат да си купите VPP услуга на подпарта, след като сте закупили рутера. По този начин е най-добре да се придържате към един от производителите, които се открояват от тълпата. Някои от най-добрите от тях да избирате са:

 • Asus
 • Linksys
 • Netgear
 • бивол
 • Synology

Ще разгледаме всеки от тях на свой ред, но имайте предвид, че не всички рутери, направени от тези производители, ще работят с VPN.

Asus

Маршрутизаторите на Asus се предлагат с наличен фърмуер, AsusWRT, въпреки че това не се актуализира редовно. Въпреки че това не е непременно най-добрият вариант на фърмуера, лесно е да се настрои и той поддържа OpenVPN. В зависимост от модела, тези рутери могат да бъдат закупени или флаш с друг фърмуер, като DD-WRT, Tomato (и производни), OpenWrt и Sabai OS.

Маршрутизаторите на Asus, мигащи с фърмуера на DD-WRT или Tomato, могат да бъдат закупени чрез FlashRouters. Моделите с флаш със Sabai OS се предлагат чрез Sabai Technology, която в момента има няколко маршрутизатора Asus в своя състав.

Linksys

Рунтерите Linkys обикновено не поддържат OpenVPN извън кутията. Можете обаче да закупите предварително флаш рутери Linksys чрез Sabai OS и FlashRouters. В зависимост от модела, който сте избрали, можете да флаш рутери на Linksys със съвместим фърмуер, като DD-WRT или Tomato.

Sabai Technology предлага един модел рутер на Linksys с фърмуера на Sabai OS, а FlashRouters предлага няколко модела с фърмуер DD-WRT.

Netgear

Някои рутери Netgear имат голяма репутация, че се използват като VPN рутери. Те обаче не поддържат OpenVPN извън кутията. Подобно на някои маршрутизатори на Asus и Linksys, те могат да бъдат закупени или флаш с фърмуер, който поддържа OpenVPN.

FlashRouters разполага с множество модели Netgear, които проблясват с фърмуера DD-WRT и една опция за фърмуера на Tomato. Sabai Technology има три модела със собствен фърмуер на Sabai OS.

бивол

Този производител няма огромен набор от опции, но той предлага някои сравнително евтини рутери, които идват с флаш с DD-WRT фърмуер извън кутията, което ги прави съвместими с OpenVPN.

Synology

Synology предлага само два рутера, които могат да се използват с VPN, но изглежда са солидни опции. Компанията предлага допълнителен пакет, наречен VPN Plus, който може да превърне рутера в VPN сървър.

Ако искате вашият рутер вече да е мигал с избрания от вас фърмуер, най-добрият ви залог е да се свържете с реномиран доставчик като FlashRouters или Sabai Technology. Ако обаче планирате да прокарате своя собствена, ще можете да вземете рутер от сайт за електронна търговия като Amazon или в магазина от някъде като Best Buy.

Мига VPN рутер

По-горе споменахме някои от различните видове фърмуер, съвместим с различни рутери. Тук ще обсъдим по-подробно фърмуера и след това ще обясним процеса на мигане на фърмуера на рутера. Някои от най-популярните налични фърмуери са:

 1. DD-WRT
 2. домат
 3. Shibby
 4. AdvancedTomato
 5. OpenWRT
 6. Sabai OS
 7. ExpressVPN

Нека задълбочим във всяка от тези опции!

1. DD-WRT

DD-WRT е популярен, безплатен, с отворен код, Linux базиран фърмуер. Той се основава на фърмуера на WRT, който първоначално е произведен от Linksys за неговата серия рутери WRT54G. DD-WRT е сравнително лесен за използване, но може да поддържа редица функционалности. Той е съвместим с много рутери и в повечето случаи дава възможност на потребителите да конфигурират връзки към OpenVPN сървъри директно от рутера. Тук имаме списък за най-добрите VPN за DD-WRT.

2. Домат

Фърмуерът на домати е безплатен и с отворен код и е представен за първи път през 2008 г. Оттогава има няколко вилици, включително Shibby и Advanced Tomato. Оригиналът не е актуализиран от 2010 г., съвместим е само с няколко рутера и няма поддръжка на клиент или сървър на OpenVPN. Тук имаме списък за най-добрите VPN мрежи за рутери за домати.

3. Шиби (и други вилички за домати)

Може би сте чували и за TomatoUSB. Това работи с повече рутери и има по-широк набор от функции от Tomato, включително USB порт и поддръжка на безжичен режим N. Въпреки че не е актуализиран от 2010 г., има вилици, които предлагат различни функции. Една от най-популярните е Shibby, докато други опции включват Toastman, Victek и Merlin. Всички те имат поддръжка за клиенти и сървъри на OpenVPN.

4. AdvancedTomato

Advanced Tomato е вилица на Shibby и е нашият препоръчителен избор, ако отидете с базиран на домати фърмуер. Той предлага всичко, което прави Shibby, и е в крак с актуализациите си, но има и удобно за потребителя табло за управление. Това го прави идеален както за начинаещи, така и за напреднали потребители. Едно страхотно нещо за AdvancedTomato е, че можете да опитате преди да купите с официална демонстрация.

5. OpenWrt

OpenWrt е сравнително нов фърмуер, но придобива солидна фенбаза. Той е много адаптивен и предлага широк набор от добавки. Не е изненадващо, че е доста популярен сред разработчиците, но интуитивният му потребителски интерфейс го прави подходящ и за начинаещи.

Проектът OpenWrt се раздели през 2016 г. и беше сформиран страничен проект (LEDE). Двата проекта обаче се сляха през 2018 г. и се роди настоящият OpenWrt. Едно от препятствията с този фърмуер е, че - вероятно защото е толкова нов - няма много документация за поддръжка.

6. Sabai OS

Този не е с отворен код, но се предлага като стандарт за всеки рутер, който закупите от Sabai Technology. Една отличителна характеристика, която Sabai OS предоставя спрямо други фърмуери, е нейната функция Gateway. Това е подобно на разделеното тунелиране, намиращо се във фърмуера на ExpressVPN и ви позволява лесно да избирате кои устройства минават през VPN и кои минават през обичайната ви незашифрована връзка.

7. ExpressVPN

Както беше обсъдено по-горе, ExpressVPN се различава от другите доставчици на VPN по това, че има собствен персонализиран фърмуер. Това е супер лесно за настройка и използване и включва функция за разделно тунелиране. Не е нужно да купувате предварително конфигуриран рутер, за да използвате фърмуера на ExpressVPN. Той е безплатен за изтегляне и може да бъде прехвърлен към съвместими рутери.

Процесът на мигане на фърмуера към вашия рутер

След като сте решили за фърмуер за вашия рутер, кои са следващите стъпки? Не съществува набор от инструкции за един размер, но основните стъпки за мигане на рутер са по-долу:

Забележка: Това са много основни насоки и трябва да потърсите подробни инструкции за вашата конкретна настройка, преди да мига. Този процес, ако се проведе неправилно, може да „тухли” вашия рутер и да го направи безполезен.

 1. Уверете се, че вашият рутер е съвместим с избрания от вас фърмуер.
 2. Изтеглете най-новата стабилна версия на фърмуера за вашия рутер. Обърнете внимание, че някои комбинации на рутер и фърмуер изискват първо да се инсталира временен фърмуер.
 3. Влезте в администраторската страница на вашия рутер и отидете на секцията с администратор.
 4. Избирам Надстройка на фърмуера>Избери файл и изберете вашия фърмуер.
 5. Качете файла и след това трябва да можете просто да изчакате, докато актуализацията приключи.

Отново това са много основни инструкции и ще варират в зависимост от вашия рутер и фърмуер.

Настройване на OpenVPN на вашия рутер

След като рутерът ви мига със съответния фърмуер, ще трябва да инсталирате OpenVPN на него, преди да се свържете с вашата VPN. Отново няма одеялни инструкции за това. Ето обаче някои полезни ресурси, където ще намерите инструкции:

 • Най-добрите VPN мрежи за рутери за домати през 2018 г. (Включва инструкции за настройка на OpenVPN на рутер Shibby)
 • Най-добрите VPN за DD-WRT рутери и как да настроите OpenVPN на DD-WRT
 • Настройка на OpenVPN на вашия Sabai VPN рутер

Можете също да намерите подробни уроци на уебсайта на избрания от вас доставчик на VPN и винаги можете да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти за помощ.

Какво става с PPTP VPN?

Досега говорихме само за настройка на VPN рутер през OpenVPN протокола. Може би сте попаднали на литература, която говори за това, че PP2P е опция. PP2P обаче не се счита за сигурен и носи дълъг списък от уязвимости които се считат за непоправими. Като такъв, той трябва да се използва само в краен случай.

Независимо от това, ако откриете, че искате да използвате PPTP по някаква причина, трябва да има налични ръководства, като тези, предоставени от Sabai Technology.

Най-добър VPN за рутери

Едно от големите решения, които трябва да вземете, когато настройвате VPN рутер, е кой VPN доставчик да вървите. Не всички са съвместими с конфигурации на рутери, а някои, които нямат поддръжка под формата на ръководства за настройка и обслужване на клиенти.

Съставихме списък на най-добрите VPN за VPN рутери въз основа на следните критерии:

 • Предлага солидна поддръжка на клиенти за настройка на VPN рутер
 • Осигурява бързи и надеждни връзки
 • Използва силно криптиране и други функции за защита
 • Управлява голяма сървърна мрежа с богат избор от места

Най-добрите VPN за VPN рутери са:

1. ExpressVPN

Страницата на маршрутизатора ExpressVPN.

ExpressVPN определено е най-добрият доставчик за VPN рутери. Той достига големи усилия, за да гарантира, че са достъпни опции за всеки тип потребители, от начинаещи до напреднали. Той дори прави собствен фърмуер за рутер, който може да бъде прехвърлен към съвместим рутер и е лесен за използване. Освен това, както беше споменато, можете да си купите рутер, който вече мига на фърмуера и предварително конфигуриран с ExpressVPN сървъри. Тази услуга не е ограничена да работи със собствен фърмуер и е съвместима с други, включително DD-WRT, Tomato и OpenWrt.

ExpressVPN може да предложи много повече от настройка на рутера. Тя може да се похвали с огромна сървърна мрежа, която обхваща почти 100 страни. Всички сървъри са оптимизирани за скорост и тази услуга може да отблокира куп популярни сайтове за стрийминг, включително Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Sky Go и други. Той осигурява най-добрата поддръжка на клиенти, така че независимо дали настройвате VPN рутер или просто се опитвате да получите достъп до Netflix, ще получите бърз и информиран отговор от 24/7 услугата за обслужване на клиенти в чат.

Сигурността и поверителността са от първостепенно значение за този доставчик и ще се възползвате от 256-битово криптиране, защита от теч и превключвател за убийство (наричан „мрежово заключване“). Той поддържа минимални регистрационни файлове и никога не записва вашия IP адрес. Освен че е съвместим с рутери, ExpressVPN има приложения за Linux, Windows, MacOS, iOS. и Android. Тя позволява три едновременни връзки на акаунт, така че можете да покриете вашия домашен рутер плюс две мобилни устройства.

СПЕЦИАЛНА СДЕЛКА: Нашите читатели получават три месеца безплатно при едногодишен план ExpressVPN. Всеки абонамент е подкрепен от 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

Вижте ръководствата за настройка на маршрутизатора на ExpressVPN.

2. NordVPN 

Страницата на маршрутизатора NordVPN.

NordVPN е друг доставчик, който предлага предварително конфигурирани маршрутизатори, така че не е необходимо да преминавате през някоя от проблемите на настройката. Алтернативно, NordVPN може да бъде конфигуриран към маршрутизатори, мигащи със съвместим фърмуер. Той предлага тона документация и е един от малкото доставчици, които предоставят урок за настройка с OpenWrt. На разположение е екип за чат на живо, който да ви помогне в случай, че се сблъскате с проблеми.

NordVPN управлява масивна мрежа от повече от 4500 сървъра оптимизиран за различни цели, включително P2P, двоен VPN и Tor над VPN. Той има бързи скорости и може да деблокира популярни сайтове за стрийминг, като Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

Няма да имате никакви проблеми на фронта на сигурността с "битово" 256-битово криптиране, превключвател за убийство и защита срещу теч. Не се съхраняват дневници, така че цялата ви дейност остава напълно частна. Автоматичната защита на wifi е допълнителен бонус, ако решите да използвате VPN на мобилно устройство. Разрешени са шест едновременни връзки на абонамент и се предоставят приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете 77% и плащайте само $ 2,75 на месец, когато купувате тригодишен план.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

Вижте ръководствата за настройка на рутера на NordVPN.

3. IPVanish

Страницата на маршрутизатора IPVanish.

IPVanish е друг доставчик, предлагащ предварително конфигурирани маршрутизатори, ако искате да си спестите малко караница, но вместо това можете да го конфигурирате към други съвместими рутери. IPVanish няма клиентска поддръжка на чат на живо, но предлага много помощ под формата на уроци за настройка на рутери. Плюс това можете да изпратите имейл формуляр по всяко време на деня и обикновено ще получите бърз отговор.

Сигурността е под формата на 256-битово криптиране с перфектна тайна напред и това идва със защита от теч и превключвател за убийство. Не се съхраняват никакви дневници, така че цялата ви информация остава поверителна.

IPVanish е особено популярен сред потребителите на Kodi и ще работи с всички официални добавки на Kodi. Освен конфигурацията на рутера, можете да изтеглите приложения за Windows, MacOS, iOS и Android. IPvanish ви позволява да свързвате до 10 устройства наведнъж.

ЕКСКЛУЗИВНА ОФЕРТА: Получавайте големи отстъпки до 60% при планове IPVanish.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

Вижте ръководствата за настройка на маршрутизатора на IPVanish.

4. ЧастенVPN

privatevpn сделка

PrivateVPN не предлага предварително конфигурирани рутери, но може да бъде конфигуриран към определени рутери ръчно. 24/7 поддръжка за чат на живо може да помогне за настройка и отстраняване на проблеми. Това е малък доставчик, но услугата е бърза, надеждна и отличен за деблокиране на стрийминг услуги като Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Hulu, BBC iPlayer и много други.

Тя е сигурна и частна, може да се похвали с 256-битово криптиране през OpenVPN протокола, защита срещу теч и превключвател за убийство. Той не поддържа дневници за трафик или връзка, така че няма информация за предаване на трета страна.

Ако е необходимо, можете да изтеглите приложения за WIndows, MacOS, iOS и Android. На един план са разрешени шест връзки.

Спестете над 70%: Читателите на Comparitech могат да спестят повече от 70% плюс да получат пет месеца допълнително безплатно.

Прочетете пълния ни преглед на PrivateVPN.

Вижте ръководствата за настройка на рутера на PrivateVPN.

5. CyberGhost

Страница на CyberGhost Comparitech.

CyberGhost е все по-впечатляващ доставчик и неговият VPN може да бъде конфигуриран към рутери с редица фърмуер, включително DD-WRT и Tomato. Това е друг доставчик с поддръжка на клиенти отгоре и ще имате достъп до активен агент по всяко време на деня.

CyberGhost оперира с нарастваща мрежа от повече от 2500 сървъра и осигурява лесен достъп до много популярни сайтове за стрийминг, включително Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

CyberGhost изобщо не съхранява регистрационни файлове, които могат да бъдат обвързани с отделен потребител. Той използва стандарти за сигурност, които отговарят на най-добрите в бранша, включително 256-битово криптиране, вграден превключвател за убийство и защита срещу теч. Ако решите да го използвате и на мобилното си устройство, можете да настроите автоматична защита на wifi за познати мрежи.

Този доставчик позволява до седем едновременни връзки и всеки план включва достъп до родните приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

ЧЕТКА ОФЕРТА: Изберете едногодишен план за CyberGhost и се насладете на над 70% отстъпка плюс допълнителни шест месеца безплатно.

Прочетете пълния ни преглед на CyberGhost.

Мога ли да използвам безплатен VPN с рутер?

Когато решавате VPN услуга да използвате с вашия рутер, трябва да обърнете внимание на няколко фактора, включително бързина, надеждност, сигурност и поддръжка на клиенти.. За съжаление, безплатен VPN обикновено ще изпадне на всички тези фронтове. Тъй като са безплатни, те често имат голям брой потребители, които се стремят да използват ограничен брой сървъри. Това може да доведе до бавни, ненадеждни връзки и дори може да се наложи да се присъедините към опашка, за да се свържете със сървър. Нещо повече, по-малко вероятно е безплатните VPN мрежи да имат достъп до блокирано съдържание като Netflix и BBC iPlayer.

Безплатните VPN често липсват и по отношение на сигурността и поверителността на нещата. Въпреки че те могат да рекламират прилично криптиране, показано е, че някои изобщо не криптират данните ви и дори могат да носят злонамерен софтуер. Други сенчести бизнес тактики включват проследяване на вашата дейност и продажба на данните на трети страни, инжектиране на реклами и дори кражба на празен потребителски капацитет.

Ясно е, че това не е вида услуга, който искате, след като сте започнали да създавате VPN рутер. Плащането на няколко долара на месец за доставчик с най-висок рейтинг си заслужава спокойствието.

Мога ли да използвам DNS прокси с рутер вместо VPN?

Ако основната ви причина за използването на VPN рутер е да заобикаляте гео ограниченията, тогава можете да погледнете на DNS прокси услуга като алтернатива. Това може да маскира вашия IP адрес и да го замени с друг, което ви позволява да деблокирате поточни сайтове и друго гео-заключено съдържание.

DNS прокси сървърите пренасочват маршрута ви само когато имате достъп до сайт, който изисква геоблокиране. Например, когато отидете в Comparitech, сайтът е един и същ, независимо откъде имате достъп до него, така че проксито не се стартира и получавате директна връзка. Когато отидете на Netflix, записът DNS е променен, така че връзката ви да бъде пренасочена през прокси сървър.

Въпреки че някои DNS прокси услуги попадат под същия чадър като безплатните VPN, тъй като те често няма да работят с някои от стрийминг сайтовете, които агресивно блокират използването на прокси сървъри. Един DNS прокси, който няма този проблем, е MediaStreamer на ExpressVPN, който се предлага в комплект с всеки абонамент.

Освен горното, една от основните разлики между DNS прокси услуга и VPN е криптирането. VPN кодира вашия трафик, докато DNS прокси не. Така че, ако въобще сте загрижени за сигурността, то VPN е пътят.

Можете да научите повече в скорошната ни публикация за интелигентните DNS прокси сървъри и как да конфигурирате такава към рутер.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 74 =

Adblock
detector