Можете ли да вземете Kodi за Roku? Ето решение на Kodi on Roku за 2018 г.

Roku е достъпно за видео стрийминг устройство, което можете да свържете към вашия телевизор. Лесно е да станете и да работите и да дадете достъп до качествено съдържание като филми, телевизионни предавания и спорт. Телевизорите Roku имат функционалността на устройството Roku, директно вградено в тях.

инсталирайте Kodi на Roku

В допълнение към платеното съдържание, Roku предлага достъп до извадка от безплатно съдържание. Канали като Crackle, Reuters TV и Tubi TV ще гарантират, че ще се забавлявате дори без платени абонаменти. Ако обаче искате да получите достъп до още повече съдържание, тогава може да помислите дали да не използвате Kodi 17 на Roku.

За съжаление няма официално приложение Kodi за Roku, но можете да използвате огледално огледало, за да предавате Kodi на вашия телевизор с определени Roku устройства. Следете как да разберете как!

Какво е Коди?

Kodi е безплатно, отворено приложение за медийни плейъри, което е разработено от фондация XBMC. Предлага се за широка гама от устройства като Windows и Mac компютри, устройства с Android, iOS устройства, Raspberry Pis и много други. Можете удобно да управлявате Kodi с дистанционно управление или геймпад, за да предавате аудио и видео от различни източници.

Преди да започнете: Използвайте VPN с Kodi

Предаването на съдържание чрез някои добавки на Kodi може да не е разрешено от някои доставчици на интернет услуги (ISP). В такъв случай вашият интернет доставчик може да се стреми да ограничи достъпа ви до интернет. Това може да се случи или под формата на намалена скорост на интернет или, по-крайната страна на нещата, пълно прекратяване на връзката ви.

За да предотвратите това, препоръчваме ви да се свържете с VPN. VPN мрежите маскират вашата онлайн идентичност, което прави впечатление, че получавате достъп до интернет от място, различно от мястото, където сте всъщност.

Освен това VPN мрежите позволяват достъп до гео-ограничено съдържание и също така защитават вашата поверителност онлайн.

Потокът изисква много честотна лента, което означава, че е необходим устойчив VPN доставчик. IPVanish е нашата препоръчителна опция. Това е популярен избор в общността на Kodi, който ще отговори на високите изисквания за онлайн стрийминг, освен че ще ви осигури сигурна, частна връзка.

От нашите тестове IPVanish работи с всички добавки на Kodi. Ако желаете друга опция обаче, не се колебайте да разгледате пълния ни списък с препоръчани Kodi VPN услуги.

Моля, обърнете внимание, че ще трябва да имате инсталиран VPN на устройството, от което огледално.

Сигнал за сделка: Нашите читатели могат да спестят 60% при годишен план за IPVanish тук.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Kodi v17.3 „Krypton“ е най-новата стабилна версия на Kodi, достъпна за изтегляне.

Как да инсталирате Kodi на Roku: Съвместими устройства за огледално огледало

Понастоящем огледалното огледало е единственият начин да вкарате Kodi в Roku. Това е така, защото правилата за операционната система и приложенията на Roku не позволяват Kodi да бъде инсталиран на устройството. Roku също наскоро се разпадна силно по частните канали, така че инсталирането на всякакви канали извън официално предлаганите чрез магазина за приложения на Roku стана почти невъзможно.

Като такъв, ще трябва да използвате опцията за екранизиране, предоставена от вашия Roku, която ви позволява да споделяте екрана си от много различни устройства на вашия Roku. Освен това ще трябва да се уверите, че устройството, което използвате, има съвместима функция за огледално отразяване на екрана.

Roku устройства

Следните устройства Roku поддържат огледално отваряне на екрана:

 • Roku 4 Модел 4400: Софтуер v5.6 и по-нови
 • Roku 3 Модел 4200, 4230: Софтуер v5.6 и по-нови
 • Roku 2 Модел 4210: Софтуер v5.6 и по-нови
 • Roku Streaming Stick Model 3500, 3600: софтуер v5.6 и по-нови
 • Roku TV: Софтуер v6.2 и по-нова (В момента на повечето Roku телевизори. Други Roku телевизори ще получат функцията Screen Mirroring в бъдеща актуализация на софтуера)

Устройства, от които можете да стриймвате

Android устройства

Трябва да обърнете внимание, че персонализираните ROMS не се поддържат. Следните точки също са от значение:

 • Хардуерът трябва да поддържа огледално огледало
 • Поддържа се само Android 4.4.2 и по-нови версии

Windows мобилни устройства

Моля, обърнете внимание на следните изисквания към устройството:

 • Хардуерът трябва да поддържа огледално огледало
 • Поддържа се Windows Phone 8 и по-нови версии

Windows 8 или Windows 10

Моля, обърнете внимание на следните изисквания към устройството:

 • Хардуерът трябва да поддържа огледално огледало
 • Поддържа се операционна система Windows 8.x или Windows 10

Как да огледате Kodi към вашето Roku устройство

Активирайте огледалното огледало на вашия Roku

На вашето устройство Roku от лявото меню за навигация направете следното:

 • Отидете на Настройки > Система.
 • Отидете на Огледално огледало.

Гарантира, че Активиране на огледалното огледало се проверява.

Roku препоръчва вашият Roku плейър и телефонът или мобилното ви устройство да са свързани към една и съща безжична мрежа.

За да проверите безжичната мрежа, към която е свързан Roku,

 • Отидете на Настройки.
 • Отидете на мрежа.
 • Проверка Безжичен (Wi-Fi).

Посетете уебсайта на Roku, за да научите повече за поточното предаване от вашето устройство.

Екранно огледално от вашето устройство

Процесът на огледално отваряне на екрана на вашето устройство (наричан също кастинг) се различава между устройствата, но ще дадем общ преглед на това как работи на всяка платформа. Във всички случаи е най-добре да сте свързани към една и съща безжична мрежа за най-добри резултати.

андроид

В Android подменюто, което ви позволява да настроите огледалното огледало към друго устройство, се извиква с различни имена в зависимост от производителя на устройството. Екранното огледало на вашето устройство може да се намери в области като:

 • мрежи
 • показ
 • Връзка
 • Свързаност

След като намерите съответното подменю, след това можете да потърсите действителната опция за огледално отразяване на екрана. Това ще ви позволи да намерите устройства, с които можете да се свържете. На огледалното огледало също се дават различни имена въз основа на производителя на устройството с Android. Някои от тях са:

 • Miracast
 • HTC Connect
 • В ролите
 • Безжичен дисплей

Например, разгледайте как изглежда опцията за огледално огледало на LG G4, работещ с Android 6.0.

LG_G4_Example

Ето и пример от LG Nexus 5, работещ с Android 6.0.

nexus5_example

Windows Mobile

На устройства с Windows Mobile ще трябва да изведете прожекционното си меню от Настройки меню. Изберете прожектира екрана ми опция и би трябвало да можете бързо да станете и да бягате от там.

Windows

В Windows 10 най-бързият начин да получите настройка е да изведете Център за действие и изберете Connect. Оттам трябва да можете да изберете вашето устройство Roku.

windows10_action_center

Всички устройства

След като намерите опциите, съответстващи на вашето устройство, потърсете устройството си Roku, свържете се с него и от там ще можете да се насладите на Kodi! Можете да разберете повече за това как да получите настройка на уебсайта Roku.

Моля, обърнете внимание, че ще имате възможност да прекратите входящите връзки на вашия Roku, ако желаете.

Roku от Майк Моцарт, лицензиран под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 90 =

Adblock
detector