Най-добър VPN за бизнеса през 2020 г. и някои, които трябва да се избягват

най-добрият vpn за бизнеса


Фирмите все повече разчитат на интернет, за да генерират потенциални клиенти, да поддържат профили в социалните медии и да помагат на служителите с неща като конкурентна интелигентност и бърз трансфер на данни. Но не всички корпорации могат да си позволят усъвършенствана мрежова сигурност и специализирани екипи, които да потискат опитите за хакване. Бизнес VPN може да потуши до голяма степен подобни проблеми.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN криптира и защитава целия уеб трафик, преминаващ през вашето устройство, като го маршрутизира чрез посреднически сървър. Това означава, че носещите хакери са много трудни да надникнат в поверителни данни. Като се има предвид, че Microsoft установи, че средната цена на нарушение на бизнес данните е 3,8 милиона долара, сигурността е голяма работа.

Независимо дали става въпрос за предприятие или малък бизнес, VPN помагат на компаниите да се предпазят от киберпрестъпления, като същевременно отчитат и някои други случаи на използване, като например достъп до обществен wifi. Повече за това по-късно в тази статия.

Попадаме в подробности за всеки от доставчиците по-долу, но в случай, че имате време само за бърз поглед, ето го нашия списък с най-добрите VPN за бизнеса:

 1. Периметър 81 Нашият избор №1 за бизнеса. Сървърите са способни на бързи и стабилни връзки, които могат да се справят с всички видове мрежов трафик. Силни стандарти за криптиране в целия и позволява 5 едновременно свързани устройства. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. Windscribe Бюджетна бизнес опция с най-добрите функции за сигурност, лесни за използване приложения и централизирана опция за таксуване. Добра документация, но липсва 24/7 поддръжка.
 3. NordVPN Популярният доставчик на ниски цени също идва с бизнес планове. Хиляди надеждни сървъри, работещи по целия свят.
 4. CyberGhost Превъзходна услуга със сигурни приложения, които са лесни за инсталиране и стартирайте. Някои от най-бързите сървъри, които сме тествали.
 5. IPVanish Бързи сървъри със сигурни и надеждни връзки. Удобни за потребителя приложения. Бих предпочел 24-часова поддръжка.
 6. ExpressVPN Разширена мрежа от бързи сървъри. Висококачествено криптиране и дори работи чудесно в Китай и ОАЕ. Не е най-евтиният вариант в този списък.

Най-добрият VPN за бизнеса

Въпреки че има много доставчици за избор, не всяка VPN услуга е сравнима. Нашите най-добри избор за най-добър VPN за бизнес се класират по следните фактори:

 1. Скорост и стабилност
 2. Силни протоколи за криптиране
 3. Брой едновременни връзки
 4. Приложения за Android, iOS, Windows и MacOS

Ето нашите най-добри избори за най-добрия VPN за бизнеса:

1. Периметър 81

SaferVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.safervpn.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Периметър 81 е SaferVPN на бизнес предлагане. Те работят над 400 сървъра в 30 страни. Това не е лошо, но важното е да се има предвид, че в Латинска Америка няма места, а в Африка и Близкия изток има само шепа. Европа и Северна Америка представляват по-голямата част от опциите за сървъри - включително специализирани „поточни“ сървъри в САЩ и Великобритания, които ще дадат по-бързи скорости.

Ако се чудите защо SaferVPN оглавява списъка ни като най-добрият VPN за бизнеса, това е, защото има специализиран бизнес VPN продукт, наречен „Advanced Cloud VPN.“ Това предлага функции като статични IP адреси, частни сървъри и управление на членове на екипа. Когато се регистрирате, ще забележите, че има 30-дневна гаранция за връщане на парите - която позволява на мениджърите да тестват услугата и да проверят дали тя отговаря на бизнес изискванията. Цените са 10 долара на член на екипа на месец с отстъпки, предлагани за бизнес клиенти.

Малко недостатък е фактът, че тази VPN услуга ще записва подробни дневници на метаданни като IP адреса на потребителите на VPN сървъра, времето за свързване и прекъсване и общото количество прехвърлени данни.

Няма нищо лошо в избора на стандарти за шифроване на Safer VPN. Доставчикът използва OpenVPN с 256-битово AES криптиране, 2,048-битови RSA ключове без перфектна секретност напред и SHA256 удостоверяване. Те се считат за най-високо ниво, така че вашите данни трябва да останат защитени.

Премиум плановете позволяват пет едновременни връзки. Почти сме сигурни, че специализираният продукт за бизнеса има по-голям асортимент, но компанията не уточнява колко точно.

Приложенията са налични както за iOS и Android, така и за настолен софтуер за Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Оперира над 700 сървъра в 34 страни
 • Изпълнител, базиран в Израел, работи извън американските закони за запазване на данни
 • Можете да получите поддръжка на живо денонощно
 • Над средната скорост на поточно предаване и изтегляне
 • Не съхранява журнали или идентифицираща информация
 • Приложения за всички основни платформи

Недостатъци:

 • Не е най-евтиният вариант в този списък

Най-добрият VPN за бизнес: Периметър 81 е нашият избор №1. „Разширеният облачен VPN“ е специална функция, създадена по поръчка за бизнес употреба. Голяма мрежа от бързи сървъри, които са изключително адаптивни. Подходящ за повечето бизнес цели и позволява 5 едновременни връзки. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да го изпробвате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на SaferVPN. Вижте всички бизнес планове на SaferVPN.

SaferVPN Купон Спестете 80% на 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

2. Ветропис

Windscribe

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.windscribe.com

Гарантирано връщане на парите: 3 ДНИ

Windscribe има предложение, специално пригодено за екипи и фирми, наречени ScribeForce. Това е евтина услуга, идеална за собственици на бизнес с бюджет. Планът ви предоставя всички функции на план Windscribe Pro, който включва достъп до над 600 сървъра в повече от 50 страни. Освен това получавате централизирано таксуване и панел, от който можете да конфигурирате и управлявате целия си екип.

Windscribe предлага бързи скорости и най-добрата сигурност. Той използва 256-битово криптиране с перфектна секретност напред, превключвател за убийство и защита от течове от DNS, IPv6 и WebRTC. Нова функция блокира рекламите и зловредния софтуер на всички устройства. Услугата не регистрира информация, която може да ви идентифицира.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. В момента под всеки план могат да бъдат свързани неограничен брой устройства.

Професионалисти:

 • Приложението има вградена защитна стена, която блокира целия не-VPN трафик, за да избегне изтичане на данни
 • Бюджетна опция за ниски разходи за бизнеса
 • Блокира реклами и зловреден софтуер на всички устройства
 • Работи в Китай
 • Бързи сървърни скорости и надеждни връзки

Недостатъци:

 • Никой истински чат на живо няма да осуети някои потребители

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТЕН БИЗНЕС VPN: Уиндсърбът постига добри скорости. Солидна за бизнес употреба. Не съхранява журнали и използва техники за тунелиране за добра сигурност и поверителност. Липсва истинска 24/7 поддръжка. 3-дневна гаранция за връщане на парите.

Вижте пълния ни преглед на Windscribe.

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN се радва на звездна репутация в бизнеса с VPN поради факта, че съществува вече повече от десетилетие и предлага добре разработен продукт.

Има над 5100 сървъри за избор между 60 страни. Европа и Северна Америка заемат най-голямата част, но има няколко варианта в Африка, Азия и няколко в Латинска Америка.

Компанията предлага сървъри, оптимизирани за неща като анти-DDoS, двоен VPN и специализиран IP - гарантиране на силно криптиране, строга поверителност и бърз трансфер на данни.

NordVPN също има специализиран бизнес продукт. Това включва неща като специализирани VPN сървъри за корпорации, мениджър на лични акаунти и 24/7 поддръжка на клиенти. Премиум абонаментите позволяват шест едновременни връзки, но тази цифра вероятно е по-висока за корпоративния план.

За разлика от SaferVPN, Nord не запазва никакви метаданни. Следователно няма данни за потребителски сесии, трафик или времеви марки. В миналото имаше няколко официални искания за предаване на данни, но на сървърите на компанията нямаше нищо, което да отговаря на заявката.

NordVPN криптира интернет трафик по 256-битов AES протокол по подразбиране и използва 2,048-битови SSL ключове. DNS защитата от теч е активирана. Има поддръжка за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Бързи и надеждни връзки
 • 256-битово криптиране с военен клас за голяма поверителност
 • Строга политика за без регистрация, идеална за потребители, които не са свързани с поверителността
 • Неограничена честотна лента и без ограничения на данните
 • Приложения за Windows, MacOS, iOS, Linux и Android

Недостатъци:

 • Настолното приложение може да отнеме известно време

ВЕЛИКИ НИСКИ РАЗХОДИ VPN: NordVPN предлага голяма стойност. Истинският претендент във всички категории, има силни защитни функции и позволява да се използват до 6 устройства едновременно от един акаунт. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия пълен преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

В седалището на Румъния няма налична специална VPN опция за бизнес CyberGhost. Но това прави най-добрият VPN за бизнес списък поради своята достъпност и брой едновременни връзки в платените акаунти.

Този доставчик добавя нови сървъри с честота. Понастоящем има около 3800 сървъри, разпространени в 60 страни, но очакваме това да продължи в средносрочен план. Допълнителното предимство за бизнеса е, че той има вътрешна политика да не съхранява никакви регистрационни данни, така че съдържанието на комуникациите трябва да остане скрито, дори от системните администратори на компанията. Има приложения както за Android, така и за iOS, както и за настолна поддръжка за Windows и MacOS. Един единствен акаунт позволява пет едновременни връзки.

Тази VPN услуга използва 256-битово AES криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране заедно с 2,048-битови RSA ключове и MD5 HMAC удостоверяване. Има и превключвател за интернет убийство, което означава, че уеб трафикът ще бъде спрян, ако връзката изчезне неочаквано.

Седем устройства могат да се свързват едновременно с един акаунт.

Професионалисти:

 • Някои от най-бързите сървъри, които сме тествали
 • Преустановете превключването на всички приложения и не съхранява регистрации
 • Доставчик на бюджет, който не прави компромиси със сигурността и поверителността
 • Приложенията са лесни за инсталиране и използване

Недостатъци:

 • Не е подходящ за тези, които се нуждаят от контрол на разширени функции
 • Не деблокира всички основни сайтове за стрийминг

ИЗБОР НА НАЧАЛНИЦИТЕ: CyberGhost е лесен за използване. Страхотна поверителност с нулева регистрация и DNS защита от теч. Деблокира популярни стрийминг платформи и ограничени услуги. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия пълен преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

5. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish продължава във вената на провеждането на политика с нулева регистрация. Той комбинира това с твърди протоколи за криптиране и съсредоточаване върху бързите скорости, за да се осигури надежден продукт като цяло.

В момента има повече от 1300 сървъра, разпространени по целия свят, с приличен избор на всеки континент. Подобно впечатляващи са и стандартите за криптиране. IPVanish използва 256-битово криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране, SHA512 удостоверяване и DHE-RSA 2,048-битова обмяна на ключове с перфектна предна секретност. Във всички клиенти се предлага превключвател за интернет убийство.

Има приложения както за iOS и Android, така и за настолни програми за Windows и MacOS. Един акаунт позволява пет едновременни връзки.

Професионалисти:

 • Впечатляващи скорости и надеждни връзки
 • На уебсайта на компанията може да се търси доста задълбочена база знания
 • Вградени са DNS и IPv6 защита от теч, затъмняване на трафика и превключвател за убиване

Недостатъци:

 • Потърсете другаде, ако трябва да използвате приложения в Китай
 • Не предлага разширения за браузър

БЪРЗО И НАДЕЖНО: IPVanish има голяма мрежа от сървъри. Ненатоварена мрежа постига добри скорости. Силни функции за сигурност и поверителност. Може да се направи с поддръжка на клиенти на живо. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

6. ExpressVPN

ExpressVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN има над 1500 локации на сървъри, разпространени в 94 държави, което означава, че това е доста добър избор за служителите, които може да трябва да пътуват често или да работят отдалечено. Най-големият избор е в Европа, Северна Америка и Азиатско-Тихоокеанският регион с по-малък брой в Африка и Близкия изток.

Услугата VPN е твърд фаворит за потребителите, тъй като предлага бързи скорости, съчетани с военно криптиране. Потребителите, които спазват поверителност, ще се радват, че ExpressVPN не съхранява никакви дневници за трафик. Единственият мъничък бит за задържане на метаданни се отнася до датата (а не часа) на връзка, избора на местоположение на сървъра и общата използвана честотна лента.

Той помага, че централата на ExpressVPN е на Британските Вирджински острови и следователно не е необходимо да спазва всички задължителни закони за запазване на данни. Това означава, че той също е извън юрисдикцията на западните правителствени агенции.

Стандартите за шифроване са строги. Доставчикът използва 256-битов AES-CBC като протокол за криптиране по подразбиране, както и HMAC автентификация и перфектна секретност напред. Включен е превключвател за интернет убийство, който компанията нарича „заключване на мрежата“.

Но не е много щедър, когато става въпрос за едновременни връзки, с максимум три устройства, разрешени в един план.

Приложенията са налични както за iOS и Android, така и за настолен софтуер за Windows, MacOS и Linux.

Професионалисти:

 • Висока скорост за изтегляне и стрийминг на видео
 • Солидна поверителност и сигурност
 • Страхотни възможности за деблокиране на геозаключено съдържание

Недостатъци:

 • Разрешава само 3 едновременни връзки
 • Малко по-скъпи от някои други опции
 • Потребителите на енергия могат да намерят разширените опции за ограничени

ВЕЛИКИ ВСИЧКИ КРЪГЛИ: ExpressVPN има своето. Бърз и надежден избор, който уверено деблокира най-ограничените сайтове. Страхотни функции за поверителност и не съхранява регистрации. Един от малкото VPN, работещи в Китай и ОАЕ. Ако имате нужда от повече от 3 едновременни връзки, погледнете по-високо този списък. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия задълбочен преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

Трябва ли да използвам безплатен бизнес VPN?

Безплатна VPN услуга звучи като привлекателна опция за фирми, които искат да намалят разходите и да избегнат ненужни режийни разходи. Но трябва да ви предупредим, че този процес представлява значителна степен на риск.

Безплатните VPN мрежи няма да имат големи сървърни мрежи, разпространени в целия свят, строги стандарти за криптиране или бързи връзки, които са основен с платени опции. Слабото криптиране означава, че вашият бизнес може да е податлив на опит за хакване и реална заплаха от загуба на данни. Бавните скорости ще доведат до по-дълги времена на чакане за прехвърляне на файлове или връзки към отдалечени сървъри на компанията.

В някои случаи безплатните VPN услуги също така насила вмъкват проследяващи бисквитки, извличат потребителски данни и ги продават на рекламодатели с цел печалба. Ние сме почти сигурни, че не бихте искали това да се случи с вашите служители, затова смятаме, че е в най-добрия ви интерес да ги прескочите..

Някои VPN, които трябва да се избягват

Когато изберете бизнес VPN, бихте искали да мислите, че доставчикът ще направи всичко възможно, за да защити данните и да защити вашата компания от външни заплахи. Доставчиците на VPN имат морална отговорност да изпълнят своята страна на сделката. Но не всички компании имат този принцип скъп - смятаме, че трябва да се въздържате от използването им.

1. HolaVPN

Базираната в Израел Hola, която управлява безплатен VPN разширение за Chrome, някога имаше потребителска база от почти 50 милиона. За съжаление, тя разгърна машините, на които беше инсталирана като пешки в масивна ботнет армия.

Част от индивидуалната честотна лента на потребителите на Hola беше използвана за участие в неща като атаки за разпространено отказване на услуга (DDoS), популяризиране на пиратско съдържание и разпространение на порнография. И това е без каквото и да е съгласие на потребителя.

2. Щит за гореща точка

През юли безплатният доставчик на VPN Hotspot Shield беше обвинен в неетично поведение като изкопаване на потребителски данни и продажбата му на трети рекламодатели.

Същата жалба добавя, че Hotspot Shield също отвлича законни HTTP заявки, като пренасочва трафика на електронната търговия към домейни на партньори, където компанията застава да печели, ако продажбата премина през.

Важно е да се отбележи, че това са само твърдения в момента и все още не са доказани в съда. Но ние смятаме, че трябва да се въздържате от използването на Hotspot Shield, докато компанията не успее да докаже своята невинност.

3. PureVPN

Съобщения в медиите посочват, че добре известният доставчик на платена VPN PureVPN си сътрудничи с ФБР за идентифициране на жителя на Масачузетс Райън Лин, за който се смята, че дебне неназована 24-годишна жена.

Твърди се, че Райън е използвал PureVPN, за да прикрие следите си, докато се опитвал да изнудва жената. ФБР въже в PureVPN след подаване на жалба.

От своя страна PureVPN настоява, че не е записал съдържанието на комуникациите на Ryan, докато е свързан със сървърите си, но компанията се е похвалила с политика на „без регистрации“ преди този епизод..

Какви фактори трябва да обмисля, преди да избера бизнес VPN?

Интернет е помогнал за премахването на бариерите в комуникацията, сближаването на хората и демократизирането на достъпа до информация. Бизнесът вече не се ограничава до таланта, който се предлага в техния град / град - те могат да търсят глобуса на служителите и да използват отдалечени работници, за да мащабират.

Подобни тенденции сега наваксват. В момента се изчислява, че около 2,8 процента от глобалната работна сила сега работи от дома. Цифрата представлява увеличение от 105% спрямо 2005 г..

За предприятията, които наемат отдалечени работници, е изключително важно техните данни да бъдат защитени и криптирани. Това го държи далеч от всяко злонамерено образувание, което може да се опитва да проникне. VPN ще помогне в значителна степен да се смекчат тези рискове.

В същото време служителите пътуват за срещи извън офиса, посещения за продажби и други бизнес нужди. Може да се свързват с обществен wifi в кафенета, молове, хотели или кафенета. Такива мрежи не се считат за изключително сигурни. Стотици хора са свързани във всеки един момент, което представлява опасност за сигурността.

Прочетете нашето ръководство за това как да навигирате в обществените wifi мрежи безопасно и сигурно.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е нарастващата заплаха от киберпрестъпност - конкретно корпоративния шпионаж. Най-често срещаните начини за постигане на това са кражба по имейл и кредитна карта с хакери, желаещи да насочат към най-слабите връзки във веригата. Това са главно служители, които използват личните си телефони за бизнес задачи, както и други необезпечени устройства, свързани към мрежата.

През 2014 г. повече от 16 милиона мобилни устройства по целия свят бяха заразени от злонамерен софтуер според лабораториите на Alcatel-Lucent Motive Security Labs. Компаниите загубиха над 400 милиарда долара за киберпрестъпления същата година. Рутинен метод е хакерите да изпробват и да насочат смартфоните като начин за влизане в системата. Оттам те могат да нарушават защитните стени и да извършват атаки за отказ на услуга, за да откраднат данни.

Не само големите компании са подложени на атака и малките предприятия също усещат въздействието. Доклад за извличане на софтуер за Malwarebytes разкри констатациите, че 22% от малките предприятия, засегнати от атаки с отпечатъци, всъщност трябва незабавно да прекратят дейността си.

При такъв сценарий има идеален смисъл да кашляте по няколко долара всеки месец, за да осигурите бизнеса си. Докато вашите служители имат инсталирани VPN приложения на техните лаптопи и телефони, можете да спите по-лесно през нощта.

„Бизнес” от Дмитрий Илинов, лицензиран по CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 72 =