Най-добри алтернативи за BearShare и iMesh: Ръководство за изтегляне и изтегляне на музика 2018

Music P2P услуги Bearshare и iMesh вече са напълно офлайн. И двете услуги предоставиха на потребителите опции „peer-to-peer“, за да намерят и изтеглят музикални и аудио файлове от всякакъв тип. iMesh, по-специално, позволява на потребителите да намерят и изтеглят платена музика, давайки й известна юридическа функционалност. Това беше подчертано през 2004 г., когато компанията плати на RIAA 4 милиона долара и беше разрешено да работи без смущения.

да се споделя и да има алтернативи

Въпреки това, тъй като Bearshare и iMesh вече не са достъпни, бившите потребители може да търсят алтернативи. И всъщност новите проучвания показват, че повечето хора, посетили BearShare и iMesh, вероятно сега използват легални опции за стрийминг на музика. Това е така, защото има много безплатни и легални алтернативи на Bearshare и iMesh, които потребителите могат да се обръщат към слушане и изтегляне на музика онлайн.

Използвайте VPN, за да предавате музика

Съществува злощастна истина с поточните услуги: никоя не е достъпна навсякъде и дори ако имате законно право за достъп до музика, може да не успеете да стигнете до плейлистите си, ако пътувате в чужбина. Една добра виртуална частна мрежа или VPN решава този проблем.

VPN ще заобиколи вида на блоковете с географско съдържание, които услуги като Pandora, Spotify и YouTube Music въвеждат. Свързвайки ви със сървър в страни, където тези услуги са налични, можете да предавате поточно свободно и лесно без никакви блокове за обслужване.

VPN също така осигуряват защита онлайн от различни заплахи за сигурността, като например крадци на данни, които шпионират платежните системи или груби атаки, които позволяват на хакерите да проникнат в компютъра ви и да откраднат данни.

От многото налични опции препоръчваме ExpressVPN. Не само че има сървъри в над 90 страни по целия свят, ще откриете, че той е създаден специално, за да ви позволи достъп до сайтове и услуги като Pandora.

Екран на началната страница на ExpressVPN

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Вземете 3 месеца безплатно с годишния план на ExpressVPN. Това включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да го изпробвате безрисково.

Най-добрите алтернативи на BearShare и iMesh

Не позволявайте липсата на BearShare или iMesh да застане на пътя на добрата музика! Ето най-добрите алтернативи на двете услуги, които ще ви получат цялата музика, която бихте могли да искате или имате нужда.

бандура

Размер на каталога: 40 милиона песни *

Начини на плащане: Безплатна поддръжка на реклама или минимум $ 4,99 на месец абонамент без реклама

Вероятно водеща по пътя към безплатния, законно наличен музикален поток, Pandora стартира през 2000 г. с идеята, че потребителите могат да искат да имат индивидуално изработени музикални станции, без да слушат музика, която не им харесва. Дори след като компанията изчерпа своите пари от 2 милиона долара година след това, основателят убеди служителите на компанията да работят безплатно в продължение на 2 години. Като се има предвид, че компанията има над 81 милиона активни потребители и е имала 1,6 милиарда долара приходи през 2016 г., придържането към неплатени за 2 години вероятно беше добра идея.

Pandora може да бъде без реклами за $ 4,99 на месец, но ако искате да изтеглите песни, ще ви е необходим абонамент от 9,99 долара на месец.

За съжаление на жителите извън САЩ, Pandora се предлага само в САЩ. Въпреки това, неговите методи за блокиране могат да бъдат заобиколени с VPN, което ще позволи на всеки да предава Pandora безплатно.

*Размерът на библиотеката на Pandora е трудно да се определи. Някои източници отчитат от 1,5 до 2 милиона песни, докато други казват, че услугата има достъп до 40+ милиона. Решихме да отидем с по-голямото число.

Spotify

Размер на каталога: 35 милиона

Начини на плащане: Безплатни реклами, поддържани или 9,99 долара месечно абонамент без реклама

Много близък конкурент на Pandora, много любители на музиката предпочитат Spotify, защото можете да упражнявате много повече контрол над плейлиста си, отколкото с Pandora. Безплатната версия на Spotify обаче е далеч по-ограничена от еквивалентната безплатна опция на Pandora, така че потребителите може да искат да платят за Spotify. Платената опция включва опцията да изтеглите музиката си и да я вземете със себе си в чужбина.

Ще откриете, че Spotify е достъпен по целия свят със 180 милиона потребители. Има някои държави, в които Spotify не е наличен, включително Китай. Ако пътувате до или живеете в Китай и искате да получите достъп до профила си в Spotify, ще трябва да получите VPN достъп.

Приливна

Размер на каталога: 52 милиона песни

Начини на плащане: Минимален абонамент за $ 9,99 / месец

Известно закупено от Jay-Z през 2015 г., Tidal е приложение за стрийминг на музика, което има отличителни характеристики за аудио и музикални видеоклипове без загуби. Услугата може да се похвали с над 52 милиона песни, повече от повечето други опции за стрийминг на музика в нашия списък с алтернативи на Bearshare и iMesh.

Най-големият недостатък на Tidal е цената. Няма безплатна опция за Tidal. Вместо това ще трябва да плащате или 9,99 долара на месец, или 19,99 долара на месец за аудиото с висока вярност без загуби. Можете също да изтеглите музиката си с което и да е от абонаментните нива.

За щастие, Tidal е наличен в над 50 държави, но ако живеете в или пътувате в по-голямата част от Африка, по-голямата част от Азия или Русия, няма да имате достъп до услугата без байпас.

YouTube Музика

Размер на каталога: Неизвестно, но голямо *

Начини на плащане: Безплатна поддръжка на реклама или абонамент за $ 9,99 на месец

YouTube Music съществува само от 2015 г., но услугата е справедлив конкурент на пазара на музика за стрийминг. В по-голямата си част услугата осигурява достъп до цялата музикална библиотека на YouTube, но има и своя собствена музикална библиотека, предоставяна със звукозаписни издания. Това означава, че общият брой заглавия, налични в YouTube Music, е особено труден за измерване, особено като се има предвид, че компанията не предоставя конкретни подробности за тази цел.

Безплатно можете да разбърквате песни от конкретен изпълнител или да възпроизвеждате „радио“ версия с песни от изпълнители с подобно звучене. Това всъщност го прави по-добър от Pandora на лицето му, тъй като Pandora няма да ви позволи да се придържате с помощта на един художник, без да плащате за премията.

Ако платите за премия (YouTube Red), можете да получите песните си само като аудио, както и да изтеглите песни.

Въпреки че YouTube е наличен в почти всички страни на планетата, YouTube Music не е. Без байпас, приложението е достъпно само в Австралия, Австрия, Канада, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Мексико, Нова Зеландия, Норвегия, Русия, Южна Корея, Испания, Швеция, Великобритания и САЩ.

* YouTube Music не рекламира размера на библиотеката си. Въпреки това, тъй като комбинира цялата музикална библиотека на YouTube с лицензи от звукозаписни издания, това е потенциално най-масовият вариант.

Amazon Music

Размер на каталога: 2 милиона до 40 милиона (зависи от нивото на абонамент)

Начини на плащане: Изисква членство в Amazon Prime минимум ($ 99 / година) или $ 7,99 / месец за Amazon Music Unlimited

Amazon продължава своя дълъг поход към това да има пръсти във всички неща, свързани с медиите. Amazon Music също е чудовище. Потребителите могат да възпроизвеждат „радио“ потоци в различни жанрове или различни изпълнители. Разбира се, ако искате по-кураторско изживяване, ще трябва да надстроите до Amazon Music Unlimited.

Ето и уловката: Достъпът на Amazon Prime до Музика е много функционален и ограничен по размер на библиотеката. Ако наистина искате цялата библиотека и най-добрите функции от Amazon Music, ще ви трябва абонамент от 7,99 долара на месец. Amazon Music също е много ограничена там, където е достъпна. Само тези на територията на САЩ и САЩ могат да имат достъп до него лесно.

Google Play Music

Размер на каталога: 40 милиона

Начини на плащане: Безплатна поддръжка на реклама или минимум $ 9,99 / месечен абонамент

Да, YouTube Music е собственост на Google, а Google Play Music е отделно. Или е така? Има някои доказателства, че Google е в процес на сливане на Google Play Music с YouTube Music, така че тук ще предоставим само списък на факта, че Google Play Music съществува и че има музика, която можете да закупите или предавате с месечно предаване абонаментна такса от 9,99 долара на месец или 14,99 долара на месец за „семейна“ сметка за до 6 души.

Apple Music

Размер на каталога: 45 милиона

Начини на плащане: Минимален абонамент за $ 9,99 / месец

Положително, Apple Music е може би една от по-добрите възможности за потребителите на Mac и iOS. Той се интегрира добре с всички други услуги и устройства на Apple, така че е донякъде неразбиращ. Отрицателната част е, че ще ви струва допълнително, както при почти всичко от Apple. Компанията предлага малко щедри 3 месеца безплатни, но след това или плаща, или продължава.

Napster

Размер на каталога: 30 милиона

Начини на плащане: Минимален абонамент за $ 4,99 / месец

Не, не сте пътували назад във времето Напстър наистина прави все още съществуват и за разлика от BearShare или iMesh, той всъщност постави P2P миналото си зад него и разработи напълно легитимна стрийминг услуга. За съжаление, тук няма безплатен стрийминг, така че Napster не е точно услугата за безплатно изтегляне и стрийминг на музика, която беше в онзи ден. Все пак за $ 4,99 / месец Napster лесно бие Пандора безплатно, благодарение на неограничени прескачания.

Napster се предлага в повечето европейски и северноамерикански страни, както и в няколко страни от Южна и Централна Америка. Ако живеете или пътувате до друго място и ще ви трябва VPN за достъп до профила ви.

SoundCloud

Размер на каталога: 120 милиона (30 милиона премиум песни)

Начини на плащане: Минимален абонамент за $ 4,99 / месец

SoundCloud има най-много песни, налични в библиотеката си, отколкото всяка друга правна опция. Основната причина за това е, че услугата стартира като място за индиеви и ъндърграунд музикални изпълнители да получат своя платформа. Сега можете да получите голям брой известни изпълнители и лейбъли чрез SoundCloud.

Услугата е безплатна, но има опции за плащане, ако искате да изтеглите музика или да слушате офлайн, ще трябва да платите абонамент, като се започне от $ 4,99 / месец. Тези 30 милиона "премиум" песни (най-добрите музикални изпълнители) са налични постоянно само ако платите абонамента за $ 9,99 / месец.

Тези в САЩ и нейните територии, няколко европейски страни, Австралия, Нова Зеландия и Канада могат да се насладят на SoundCloud. Всички останали ще трябва или да използват различна услуга или да използват VPN, за да заобиколят блокирането на географско съдържание.

Hype Machine

Не сте в настроение за търсене през много различни музикални сайтове за нещата, които искате? Най-добрата алтернатива на BearShare и iMesh може просто да бъде сайт за индексиране.

Hype Machine е като търсачка на Google за музика. Той индексира песни от стотици музикални сайтове и ви позволява да знаете къде точно да намерите песните, които искате. Ако не друго, Hype Machine може просто да е там, където искате да отидете първи ако търсите конкретни песни.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 30

Adblock
detector