Най-добрият VPN за торентинг според потребители на Reddit (безплатен и платен)

Най-добрият VPN за торентинг според потребители на reddit


Ако има едно нещо, което Redditors обичат преди всичко, това е поверителност. Дизайнът на Reddit подчертава анонимността на своите потребители, като изисква много малко информация за регистрация. Тогава не трябва да е изненада, че много Redditors, и особено тези, които торент, също използват и препоръчват VPN (Virtual Private Networks). Въпреки че на пазара има над 100 VPN, потребителите на Reddit препоръчват само малка шепа от тях.

Reddit торент vpnsИзточник: Reddit

Прелихме няколко форума, популярни сред Redditors, които торент, търсейки да отговорим на прост въпрос: Коя е най-добрата VPN за торент, според потребителите на Reddit? Redditors имат някои VPN-ове, които обичат (и някои които мразят), но за торент, има един ясен победител.

TL; DR: NordVPN е най-предпочитаният в Reddit

Ако търсите в Reddit, вероятно ще намерите различни VPN, споменати тук или там. Услугата, за която се говори за най-много за торент е NordVPN.

reddit torrent vpns nordvpnИзточник: Reddit

Това не означава, че това е единствената VPN услуга, препоръчана от потребителите на Reddit в момента. Частният достъп до Интернет (PIA) и Mullvad също се споменават доста често сред Redditors, които торент. Нашият анализ на популярните сред торент потребителите форуми на Reddit намира, че NordVPN се споменава най-често и с голям брой положителни препоръки от настоящите потребители.

Защо да изберете NordVPN за торент?

Услугата предлага над 5500 сървъра в 60 държави. Всеки сървър може технически да се използва за торент, но NordVPN е уникален в предлагането на специализирани P2P сървъри. Тези сървъри спомагат за максимална скорост на изтегляне, като същевременно поддържат очаквано ниво на мрежова сигурност. 

reddit torrent vpns nordИзточник: Reddit

NordVPN предлага също така да предпази потребителите срещу откриване със строга политика за без регистрация. Нито една ваша онлайн активност чрез услугата не се поддържа.

Най-важното е, че NordVPN се интегрира добре с торент клиенти, за да осигури и поддържа вашата анонимност в торент мрежи. Услугата маскира вашия IP адрес, свързвайки ви със своите сигурни сървъри чрез частен VPN тунел. Освен това поддържа функции, като превключвател за убийство и защита от течове на DNS, за да се гарантира, че истинското ви местоположение не изтича, докато сте свързани с VPN.

NordVPN дори включва функция, която ви позволява да изберете конкретни приложения, които да покриете с вашия ключ за убийство. Това ще блокира достъпа до интернет до посочените от вас приложения (например торент клиент), ако нещо се обърка с вашата VPN.

reddit torrent vpns nordИзточник: Reddit

NordVPN обединява няколко ключови технологии, които помагат за осигуряване на голяма скорост на изтегляне за торент. В резултат на това той е изключително предпочитан сред потребителите на Reddit, които торент (и които също не са срамежливи да изразят своята полза за него).

reddit torrent vpns nordvpnИзточник: Reddit

Въпреки това, NordVPN има своите недостатъци за торент. Нашите редовно актуализирани тестове за скорост установяват, че NordVPN не е най-бързият VPN в блока. Скоростите обаче варират и можете да увеличите средната си скорост, като използвате сървър по-близо до реалното ви местоположение и изберете сървър с по-малко пренаселение

Освен това понякога ще видите, че някои Redditors критикуват по-големи VPN мрежи като NordVPN за това, че не предлагат пренасочване към порт. По-долу ще обсъдим пренасочването на пристанищата. Имайте предвид обаче, че докато пренасочването към порт може да увеличи скоростта на изтегляне, това също прави връзката ви по-малко защитена. 

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

Чух, че NordVPN се занимава с извличане на данни. Вярно ли е?

За да разсее тези слухове: NordVPN не мое данни, въпреки лъжливи слухове, които циркулират в Reddit. Компанията се защити в своя блог, докато независимите изследвания потвърдиха, че компанията не е участвала в коварни дейности с потребителски данни. Все пак слуховете са трудни за убийство на Reddit, въпреки че много потребители на Reddit се опитват максимално да гарантират, че този слух ще умре.

reddit torrent vpns nordvpnИзточник: Reddit

Други VPNs Redditors обичат да се занимават с порой

NordVPN може да е най-разговореният и горещо дискутиран VPN за торент, но това не е единствената възможност. Частният достъп до интернет (PIA), Mullvad, Windscribe и TorGuard са почетни споменавания. Открихме, че когато торент VPN теми се появяват на Reddit, всяка от тях често се препоръчва като NordVPN алтернативи и са склонни да получават положителни отзиви и актуализации.

Червените редактори обичат ниските цени на PIA и проверените функции за поверителност

Частният достъп до Интернет е един от най-големите и най-стари доставчици на VPN. Наред с NordVPN и ExpressVPN (който е изключително предпочитан за деблокиране на стрийминг услуги), тази услуга има хиляди сървъри, налични в десетки страни.

По-конкретно, PIA има високоскоростни сървъри в 30+ страни с над 3 300 сървъра. Той също така включва стриктна политика без регистрация, AES-256 криптиране, DNS защита от теч, бързи скорости и неограничена честотна лента. 

Услугата е прегледана два пъти в съда, като се потвърждава, че не съхранява регистрации и напълно анонимни потребителски данни.

reddit torrent vpns частен интернет достъпИзточник: Reddit

За щастие, PIA се интегрира с популярни торент клиенти, за да гарантира сигурността на вашата анонимност в мрежата, дори ако приложението или вашата интернет връзка не са успешни.

reddit torrent vpns pia частен достъп до интернетИзточник: Reddit

Ако абсолютно се нуждаете от пренасочване към порт с вашата VPN опция, PIA е добра и популярна алтернатива на NordVPN. Услугата също така предоставя инструкции как да настроите пренасочване към порт, докато сте свързани с неговите VPN сървъри.

Червените редактори обичат скоростта на Мулвад

В сравнение с частния достъп до интернет и NordVPN, Mullvad може да изглежда като малък претендент. С 400+ сървъра в малко по-малко от 40 държави няма толкова ресурси, от които да избирате. Въпреки това, компанията поддържа високи стандарти за поверителност и сигурност и дори използва номерирани акаунти, на които липсва лична информация. Mullvad е и единственият доставчик на VPN, който ви позволява да плащате дискретно с физически пари, като намалявате наличния си отпечатък за самоличност. 

Както и при другите услуги, Mullvad има строга политика без регистрация и военни стандарти за криптиране. За съжаление на Mullvad липсва превключвател за убийство (който ще намерите при NordVPN или PIA). Компанията предлага някои инструкции на своя уебсайт как да си вземете такъв, но ако искате пълен пакет, Mullvad може да не предостави точно това, от което се нуждаете.

Reddit торент vpns mullvadИзточник: Reddit

Както при PIA, Mullvad също така позволява пренасочване на пристанища, използвайки своята услуга. Услугата предлага и инструкции за пренасочване на пристанища чрез своите сървъри.

Redditors обичат цената и скоростта на Windscribe

Едно нещо, което сме склонни да препоръчваме (и обясняваме по-подробно по-долу), са безплатните VPN. Винаги има няколко изключения от правилото, което включва и Windscribe. Тази услуга има безплатна и платена опция. Както може би очаквате, безплатната опция има ограничения за данни: 2 GB на месец или 10 GB на месец, ако им дадете своя имейл адрес и друга информация. 

Reddit торент vpns windcribeИзточник: Reddit

Windscribe също не е най-сигурната опция, но все пак предлага някои от необходимите функции, за да ви предпази по време на порой. Той редовно се споменава в Reddit от онези, които торент, с малко отрицателни забележки за него, които бихме могли да намерим.

Reddit торент vpns windcribeИзточник: Reddit

Услугата предлага превключвател за убийство и пренасочване на пристанища за тези, които трябва да сеят, докато се търкалят. Ако искате неограничена опция, Windscribe предлага годишен план с ниска цена, опция „Изграждане на план“, започваща от $ 1 на месец, и опция за закупуване на статичен IP, който предоставя пренасочване към порт. Ще имате достъп и до всички сървъри на Windscribe и до сървъра.

Червените редактори обичат функциите на TorGuard

Torguard не се споменава толкова често, колкото NordVPN или PIA, но когато това се случи, обикновено се публикува като алтернатива на тях. Redditors обикновено препоръчват TorGuard за своя набор от функции: превключвател за убийства, силни стандарти за криптиране, пренасочване на портове, строга политика за без регистрация и 3000+ сървъра в 50 държави.

Reddit torrent vpns torguardИзточник: Reddit

Когато тази VPN се препоръчва, тя често се препоръчва заедно с Mullvad.

Reddit torrent vpns torguardИзточник: Reddit

TorGuard не е най-евтината опция, но услугата често се предлага с кодове за отстъпки. 

Redditors универсално не харесват и не се доверяват на безплатни VPN

Наред с анонимността, потребителите на Reddit са склонни да обичат да пестят пари. Поради това темата за безплатните VPN се появява всеки толкова често. Тези, които са нови за VPN, са склонни да задават този въпрос и то с добра причина. В крайна сметка, ако има добре платени опции за даден продукт, със сигурност има и добри безплатни опции?

С VPN мрежи това просто не е така.

Reddit торент vpns безплатно vpnsИзточник: Reddit

Въпреки че могат да ви спестят пари, безплатните VPN мрежи идват с забележими ограничения, които ги правят лош заместител на платена опция. Те също са кошмар за поверителност за торент, както отбеляза един потребител на Reddit:

Reddit торент vpns безплатноИзточник: Reddit

Опитът на този потребител помага изключително важна причина за избягване на безплатни VPN мрежи: те са склонни да нямат подходяща защита на поверителността.

Заедно с това безплатните VPN мрежи обикновено имат ниски ограничения на данни и лоша честотна лента, което ги прави неизползваеми за торентиране на повечето неща. Освен това много безплатни VPN мрежи осигуряват чрез събиране и продажба на потребителски данни.

Какво е пренасочване към порт? Имам ли нужда от пренасочване на порт към торент?

Докато търсите Reddit за съвет за торентинг частно и сигурно, можете да се натъкнете на термина „пренасочване към пристанище“. Повечето опитни торент потребители в Reddit ще предположат, че знаете какво означава това, така че може да ви е трудно да получите ясно обяснение на форумите на Reddit.

Казано по-просто, пренасочването към порт създава сигурна връзка между едно и друго отдалечено устройство. Например, можете да използвате пренасочване към порт за отдалечена връзка с домашна камера за сигурност, докато сте далеч от дома. Процесът понякога се нарича повикване на телефонен номер с помощта на разширение - когато се свързвате с мрежа от разстояние, стигате до точно местоположение в тази мрежа, вместо да получавате неизпълнение на определено място (или порт). 

Свързани: Пренасочване на порт и задействане на пристанища - какви са разликите?

Пренасочването на портове е проблематично за торент, тъй като заобикаля защитната стена, която вашата VPN услуга може да използва. Това улеснява откриването на истинската ви идентичност в мрежата. Така че макар да получавате по-бързи скорости, пренасочването към порт също намалява вашата сигурност. Освен това VPN защитните стени пречат най-вече на засяване (споделяне) в мрежата, вместо да пилят (изтеглят) от мрежата.

Независимо от това, някои торент мрежи ще ви накажат с намаляване на скоростта, ако не посетите и докато изтегляте торенти. В зависимост от торент мрежата, която планирате да използвате, може да се окаже необходимо да използвате VPN услуга с пренасочване на порт, за да избегнете намаляване на скоростта на изтегляне. 

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =