Най-добрите алтернативи на Grooveshark и Limewire през 2020 г.

слушалки

Limewire беше затворена през 2010 г. и оттогава присъствието му е силно пропуснато от изтеглящите музика. След дълга съдебна битка услугата за децентрализирано споделяне на музика няма да се върне скоро. Сега тя върви по пътя на своите предшественици Казаа, Морфей и оригиналния Непстър.

По същия начин Grooveshark също попадна под законов контрол, след като позволи на потребителите да качват музика, защитена с авторски права. Въпреки шепа клонинги и опити за възраждане под различни имена, службата не успя да се възкреси. Beats Music също вече не съществува, но по бизнес причини, а не по юридически.

За щастие има много легални алтернативи Grooveshark и Limewire, където можете да предавате музика безплатно или на евтиното. Подбрахме списък на 13-те най-добри алтернативи за безплатен поток на музика през 2017 г..

Много от тези сайтове и приложения са геозаключени, което означава, че услугата като цяло или определени песни и изпълнители в техните каталози могат да бъдат достъпни само в рамките на определена държава или държави, като в този случай ще ви трябва VPN. В описанията по-долу сме споменали, ако съществува такова ограничение.

Spotify

Spotify
Spotify може би е най-популярната онлайн услуга за стрийминг на музика в света. Той е безплатен с реклами и потребителите на настолни компютри могат да слушат всяка песен или изпълнител, който изберат. Мобилните потребители могат да се възползват от приложението Spotify, но могат да слушат плейлисти само при разбъркване. Платената версия премахва рекламите, позволява локално изтегляне, подобрява качеството на звука и позволява на мобилните потребители да избират конкретни песни и изпълнители.

Въпреки че Spotify е достъпен в повечето страни, не цялата му музика следва това. Определени песни и изпълнители са ограничени до определени региони според лицензионните споразумения за съдържание. Ако пътувате извън страната, в която сте регистрирали акаунта си, Spotify ви позволява само да продължите да използвате акаунта си 14 дни, преди да бъдете принудени да промените държавата си и по този начин каква музика имате достъп.

Потребителите на VPN могат лесно да преодолеят това ограничение, като се свържат със сървър в своята страна, преди да стартират програмата. Не е необходимо да поддържате VPN след фазата на влизане.

Вижте също: Най-добрите VPN за Spotify

бандура

бандура
Интернет радиото на Pandora съществува от доста време. За разлика от препоръчителните двигатели на конкурентите, които просто сравняват плейлисти на слушатели с еднообразие, за да намерят предложения за музика, Pandora е изграден върху проекта за музикален геном. Екипът на Pandora всъщност категоризира музиката въз основа на редица променливи, за да научи и да намери каква музика се радва неговият слушател. Безплатните потребители ще получават реклами и имат няколко ограничения: шест прескачания на час и 72 прескачания за 24 часа. Мобилните потребители могат да слушат максимум 40 часа на месец.

Pandora е официално достъпен само в САЩ. Преди се изискваше потребителите да въведат американски пощенски код, за да се регистрират, но сега той определя местоположението според IP адреса на устройството. Потребителите на VPN могат лесно да получат американски IP адрес, като се свържат със сървър в Съединените щати, преди да заредят уебсайта или да стартират приложението.

Вижте също: Най-добрите VPN за Pandora

Soundcloud

SoundCloud
Soundcloud е популярна платформа както за качващи, така и за стриймъри на всякакъв вид аудио. Всъщност няма ограничения за слушане освен рекламата от време на време. Въпреки че можете да намерите популярна музика в Soundcloud, тя обикновено не трае дълго, преди да бъде свалена поради причини за авторски права. Все пак, това е популярна платформа за масови потребители, които да общуват с феновете, като публикуват ремикси, демонстрации и ексклузивни песни. Увеличаването на загубите за компанията доведе до големи съкращения на служители, поставяйки под въпрос бъдещето на Soundcloud, но компанията гледа нов кръг на финансиране и гарантира на феновете, че е тук да остане.

Качващите се са ограничени от няколко фактора, включително брой песни, дължина на песни и размер на файла. Премиум абонамент премахва или разширява тези ограничения за качване и позволява локално изтегляне.

Hype Machine

hypem
Избор на редактора! Hype Machine е платформа за откриване на музика, която обединява нови песни от музикални блогове в интернет. Услугата е донякъде курирана и позволява на потребителите да създават три плейлисти от любимите си песни. Въпреки че някои от най-популярната музика в крайна сметка се премахват поради ограничения за авторски права, по-голямата част от тях остава достъпна за неопределено време. Потребителите могат да следят блогове, изпълнители и други потребители, за да бъдат в течение на току-що пуснатите песни, много от които не могат да бъдат намерени в по-големите търговски стрийминг услуги като Spotify.

Hype Machine няма реклами или ограничения за никого по света. Той оцелява при дарения от слушатели и донорите получават достъп до ексклузивен плейлист, куриран от персонала.

Deezer

Deezer
Deezer е френска услуга за стрийминг на музика, която нарасна, за да обхване по-голямата част от земното кълбо. Само шепа държави са изключени, но те са големи: Китай и Индия сред тях. Deezer предлага 30-дневна неограничена безплатна пробна версия, но след това потребителите трябва да платят абонамент. Той позволява изтегляне на неговите 40 милиона песни от големи лейбъли, включително EMI, Sony, Universal Music Group и Warner Music Group.

Ако сте в една от страните, където Deezer не е наличен, можете да покриете географските ограничения с VPN. Просто се свържете с VPN сървър в страна, където Deezer и изпълнителят, който искате да слушате, са на разположение и след това можете да слушате съдържанието на сърцето си.

Bandcamp

bandcamp
Bandcamp основно се грижи за независими изпълнители, които могат да създават „микросайтове“, за да качват и споделят своята музика директно с феновете. Всички песни могат да бъдат предавани безплатно в уебсайта с възможност за закупуване и изтегляне за персонализирана цена. Някои изпълнители позволяват изтеглянето на музиката им безплатно. Предлагат се и приложения за iOS и Android.

Песните в Bandcamp не са геозаключени към конкретни държави, но за плащането ще е необходима или PayPal сметка или кредитна карта, която използва щатски, канадски или австралийски долари, британски лири, японска йена или евро.

Google Play Music

google play музика
Google Play Music комбинира няколко различни онлайн музикални модела в едно приложение. Потребителите могат да качват съществуващите си музикални библиотеки в облака, до 50 000 песни, които след това могат да бъдат предавани на всяко устройство. Ако имате съществуваща местна библиотека, която искате да слушате, това може да е добра възможност. Песните могат да бъдат закупени на парче a la iTunes, а те не се считат за ограничението от 50 000. Потребителите в Съединените щати, Канада и Индия имат достъп до радиофункция в стил Pandora, която позволява до шест прескачания на час и включва реклами. Ако не сте в една от тези страни, ще трябва да използвате VPN и да превключите на страната на акаунта си в Google Play, за да получите достъп до радио функцията.

Платената версия позволява поточно предаване от библиотека от 40 милиона песни без реклами или прескачане на ограничения. Потребителите могат да изтеглят музиката си за локално възпроизвеждане. Предлага се 30-дневен пробен период.

iHeartRadio

iheartradio
iHeartRadio комбинира курирано радио в стил Pandora с традиционните радиостанции в ефир. Над 800 живи местни радиостанции от големи излъчващи групи могат да бъдат слушани чрез уебсайта или приложенията. Огромен набор от устройства поддържат iHeartRadio приложения, включително смартфони, поточни медийни кутии, игрови конзоли, гласови асистенти, интелигентни телевизори, носими и автомобили. Предлага се абонаментна премиум музикална услуга по заявка под формата на iHeartRadio Plus.

iHeartRadio се предлага в САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Слушателите извън тези страни могат да използват VPN, за да излъжат местоположението си и да получат достъп до услугата.

Last.fm

последно fm
Last.fm за съжаление вече не разпространява музика при поискване, а курираната интернет радио услуга е достъпна само в САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Бразилия. Last.fm използва съществуващите ви музикални библиотеки, за да изгради профил по ваш музикален вкус и да „превърта“ в дневник от песни, които след това се използват за препоръчване на музика. Препоръчителните плейлисти могат да бъдат достъпни чрез други услуги за стрийминг на музика като Deezer и Spotify. По същество това е социална медия за музика.

Потребителите извън посочените по-горе държави могат да използват VPN, за да получат локален IP адрес и да деблокират услугата.

Mixcloud

mixcloud
Mixcloud се фокусира върху генерирано от потребители аудио съдържание, а не лицензирани музикални песни. Това включва DJ миксове, радио предавания и подкасти. Няма ограничение на размера на файла или ограниченията за слушане, въпреки че е необходима регистрация за качване. Няма първокласен ред по време на писане.

Потребителите могат да преглеждат песни през уебсайта, приложенията за iOS и Android или приложенията за социални медии във Facebook и Google+. Няма географски ограничения.

Slacker Radio

слаба радио
Slacker Radio разполага с професионално курирани радиостанции в същата вена като Pandora. Безплатните акаунти се поддържат с реклами и пропусканията са ограничени. Плюс потребителите получават неограничени пропуски и без реклами. Потребителите на Premium могат да слушат определени песни при поискване и да създават свои собствени плейлисти.

Услугата е достъпна в мрежата, iOS и Android в САЩ и Канада. Ако сте в чужбина, можете да използвате VPN, за да получите американски или канадски IP адрес и да получите достъп до услугата.

Приливна

приливна
Обичайте го или го мразете, Tidal е тук, за да остане. HD музикалната услуга получава първи кадри в много нови албуми, преди да направят своя основен дебют на Spotify и други платформи. Това е напълно премиум услуга, която се отличава както със загуба, така и със загуба на качество. Предлага се 30-дневна безплатна пробна версия, след която абонаментът струва или 9,99 долара, или 19,99 долара на месец, в зависимост от това дали искате потоците без загуби или не. Абонатите на спринт могат да получат шест месеца приливи и отливи безплатно.

Приливът е наличен в 52 страни. Ако не сте в някой от тях, можете да използвате VPN, за да излъжете местоположението си.

Apple Music

ябълкова музика
Докато iTunes позволява на потребителите да купуват музика и да притежават лиценза за песните, които плащат за неопределено време, Apple Music е услуга за поточно предаване на базата на абонамент, по-близка до Spotify Premium. Няма безплатно ниво, но абонатите могат да получат 3-месечна безплатна пробна версия. След това стандартната цена е 9,99 долара на месец. Услугата е достъпна в над 100 страни на iOS, MacOS, Windows, Android и някои поточни медийни кутии и смарт телевизори.

Ако вашата страна не е достатъчно късметлия, за да бъдете пропуснати, знайте, че просто използването на VPN няма да е достатъчно за деблокиране на услугата, както при другите в този списък. Ще ви трябва адрес и начин на плащане, които съответстват на вашия IP адрес.

„Слушалки“ от flattop341, лицензирани по CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 24

Adblock
detector