Най-добрите безплатни VPN за торент (и рисковете от използването им)

Най-добрите безплатни VPN за торент

Ако искате безплатен VPN за торент, се сблъсквате с няколко препятствия. Получаването на висока скорост и силно криптиране в VPN услуга струва на предоставящата компания много пари. Така че е почти невъзможно да се намери безплатен VPN за торент с всички качества, необходими за защита.

Когато търсите безплатен VPN за торент, можете да приемете една от следните стратегии:

 • Използвайте безплатните пробни или възстановителни периоди на платени VPN услуги
 • Намерете безплатен VPN за изтегляне на P2P с висока скорост и силно криптиране
 • Потърсете безплатните версии на реномирани VPN мрежи, които нямат ограничения за обслужване

Как да получите платен VPN безплатно

Ще разберете по-късно в това ръководство това безплатни VPN са обсебени от недостатъци, които по една или друга причина ги правят неподходящи за споделяне на файлове в BitTorrent. Така че, ние ще разгледаме най-лесната стратегия за получаване на защита от торент безплатно: да се използват периодите за възстановяване на най-добрите VPN мрежи на пазара.

ExpressVPN

ExpressVPN торент

Въпреки че оглавява списъка ни като най-добрият VPN за торент на пазара, ExpressVPN позволява на клиентите да ползват услугите му безплатно. Един проблем обаче е, че трябва да се абонирате за платената услуга и след това да я анулирате по-късно. Получавате обратно всичките си пари, така че ефективно сте използвали услугата без заплащане. Мислете за това като да си върнете депозита.

VPN работи гаранция за безвъзвратно връщане на парите. Това срокът за възстановяване продължава 30 дни. Това означава, че можете да се регистрирате за услугата, да я използвате за 30 дни, да я отмените и след това да получите обратно всичките си пари. Те не се борят, когато анулирате абонамента си. Просто трябва да уведомите бюрото за помощ, за да получите възстановяване.

ExpressVPN маркира всички кутии за порой. Той има много добри скорости, напълно защитава целия трафик от откриване и е достъпен като приложение за цялата система която покрива торент клиента ви.

Можете да получите разширение за браузър за Chrome, Firefox, и сафари. Тези разширения обаче са контролери за приложението Desktop, така че ще покрият и торент клиента ви. Функция, наречена „разделен тунел“Ви позволява да укажете какви приложения насочват интернет трафика си през тунела VPN. Ако зададете опцията за работа разделение включва политика, можете да номинирате своите торент клиенти за покритие и да оставите целия си друг интернет трафик извън тунела.

Опцията за разделно тунелиране е достъпна само за Mac OS X / Mac OS версия на приложението. Има приложения за Windows, андроид, IOS, и Linux също. Можете да инсталирате персонализиран фърмуер на ExpressVPN на съвместим wifi рутер, който обхваща всички устройства в дома ви.

Компанията позволява на всеки клиент да свържете се към услугата три пъти наведнъж. Това означава, че три устройства могат да изпълняват активни VPN връзки едновременно. Ако инсталирате VPN на вашия рутер, който се отчита, като една връзка, въпреки че покрива всички устройства в къщата ви.

ExpressVPN места няма ограничение за данни на неговата услуга, така че можете да изтеглите колкото искате, без да натискате капачка.

Не е нужно да свързвате всичките си устройства към един и същ сървър. ExpressVPN работи сървъри в 94 страни по целия свят. Самата компания е базирана на Британските Вирджински острови, която няма закони за запазване на данни.

Компанията не поддържа дневници за дейност и затова не може да бъде принуждавано да предава записи на съдилищата. Системата за криптиране на ExpressVPN е много силна. Когато сте свързани по подразбиране OpenVPN протокол, той използва a 4096-битов ключ RSA шифър за покриване на сесията. Това е най-високото ниво на разположение в индустрията. Силата на първата фаза на криптиране е важна, тъй като защитава разпределението на шифровия ключ за основната сесия. Данните са защитени от a 256-битов ключ AES шифър.

Службата за обслужване на ExpressVPN е много добра и се обслужва денонощно всеки ден от годината. Можете да получите достъп до техник за поддръжка чрез прозорец за чат на живо на уебсайта ExpressVPN. Ако имате проблеми с координирането на VPN с вашия торент клиент, не е нужно да се поддавате на разговор с поддръжка; компанията е добре с клиенти, които използват своя VPN за торент.

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ТОРЕНТИРАНЕ: ExpressVPN е нашият Топ избор и удоволствие да се използва за торент. Той има широка сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки. Удобни за потребителя приложения за всички операционни системи. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без каузи, така че можете да опитате безрисково.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

Безплатни версии на добри VPN мрежи

Има много платени VPN услуги, които предлагат безплатни версии. Тези са страхотни, но не са точно както оригиналната версия. Доставчикът трябва да направи безплатната версия по-ниска, така че хората да плащат за премиалната версия.

Препоръчителни безплатни версии на добри VPN мрежи

За щастие успяхме да намерим няколко добри VPN, които предлагат наистина добри безплатни версии. Във всеки случай безплатната версия не е толкова добра, колкото платената версия. Тези компании поставят ограничения за услуги или неудобства в безплатните си VPN за насърчаване на потребителите да преминат към платената версия. В случаите по-долу обаче тези ограничения не са неудобни.

Инсталирането на някоя от тези VPN мрежи ще осигури пълна VPN защита за всичките ви изтегляния на торенти.

Най-добрите безплатни VPN за торент

1. Безплатна услуга CyberGhost

Безплатни оптони CyberGhost

Актуализация: От 2018 г., CyberGhost вече не предлага безплатна версия на настолното си приложение, така че торентърите ще трябва да изберат платен абонамент. CyberGhost все още прави безплатно разширение за браузър за Chrome и Firefox, но няма да защити изтеглянията или качването на торент.

CyberGhost е една от препоръчаните платени услуги, изброени по-горе в това ръководство. Въпреки това, безплатната му версия също е наистина добра и вероятно най-добрият ви вариант, когато търсите напълно безплатен VPN.

Както бихте очаквали, тази безплатна услуга не е толкова добра, колкото платената VPN. За начало, когато се свържете със сървър, приложението показва реклама за платения VPN, докато чакате на опашка. Най- опашката често започва от хилядите, така че трябва да изчакате доста време, преди да се свържете. Това може да бъде особено досадно, ако случайно изберете грешен сървър.

Скоростите намаляват при безплатната версия, но този VPN е толкова бърз, че дори и нарушената скорост на безплатния VPN е по-бърза от голяма част от платените VPN на пазара. Няма ограничения за данни, но опциите за оптимизация на поточните и видео потокови потоци са изключени в безплатната версия.

Платената версия на CyberGhost ви дава достъп до сървъри в 60 страни, но с безплатния CyberGhost получавате избор на сървъри в 11 държави.

Не е нужно изобщо да се идентифицирате, за да изтеглите и използвате това приложение. Както при платената версия, вие получавате защитата на политиката на CyberGhost за без регистрация. Можете да стартирате безплатния VPN само на едно устройство. Въпреки това, тъй като не е необходимо да се идентифицирате, за да получите приложението, това ограничение не може да бъде приложено. Функциите за блокиране на реклами и проследяване на CyberGhost не са включени в безплатната версия, нито функцията за компресиране на данни.

2. Ветропис

Windcribe начална страница

Windscribe е базиран в Канада, в който делът на торентите спрямо общото население е по-висок от където и да е по света. Windscribe е наред с вас, използвайки VPN за защита от торент. Компанията изтрива всички записи за връзка три минути след прекратяване на сесията. Той обаче записва количеството данни, консумирани от всеки безплатен акаунт.

Това е отлично платен VPN, а безплатната му версия е почти толкова добра. С платения абонамент можете да получите достъп до сървъри в 52 държави. Безплатната версия просто ви дава достъп до сървъри в 11 държави:

 •         Съединени щати
 •         Канада
 •         Великобритания
 •         Хонг Конг
 •         Франция
 •         Германия
 •         Люксембург
 •         Холандия
 •         Швейцария
 •         Румъния
 •         Норвегия

Windscribe не поставя ограничения за скоростта на безплатната услуга, но има ограничение за данни от 10 GB, което е много за безплатен VPN. Надбавката се нулира в същия ден от месеца, в който сте се регистрирали.

Windscribe се предлага както като приложение, така и като разширение за браузър. Разширението на браузъра е достъпно за Chrome, Firefox и Opera - няма да покрие торент клиента ви. Приложението е достъпно за Windows, Mac OS X, MacOS, и андроид. Свързвате се към VPN чрез приложение на трета страна на iOS и можете да инсталирате VPN ръчно Linux и рутери.

Шифроването, предлагано от приложението Windscribe, е много силно. Използва RSA с 4096-битов ключ за създаване на сесия и основният шифър за криптиране на данни е AES с 256-битов ключ.

3. Скриване.me

скрий ме уебсайт ss

Скрий ме е базирана в Малайзия, което е добро местоположение за VPN и законният пейзаж там позволява на тази VPN компания да работи под политика без регистрация. Получавате скорост от поне 3 Mbps с този безплатен VPN, а компанията предоставя на потребителите безплатни данни за надбавка от 2 GB на месец.

Приложението VPN може да бъде инсталирано на Windows, Mac OS X, MacOS, IOS, и андроид. Можете да инсталирате VPN ръчно на Linux компютри и рутери. Компанията избягва регистрирането на потребителска активност срещу всяка лична информация - включително IP адреса.

Платената версия може да използва OpenVPN, SoftEther, IKEv2, SSTP, и PPTP протоколи. С безплатната версия нямате достъп до OpenVPN или SoftEther, затова препоръчваме IKEv2, който включва AES криптиране с 256-битов ключ.

Най- безплатна версия позволява P2P дейност и ви дава достъп до сървъри в три държави:

 •         Холандия
 •         Канада
 •         Сингапур

Ако се регистрирате за платената версия, можете отменете и върнете парите си в рамките на 14 дни.

4. SurfEasy

Скрийншот на SurfEasy

SurfEasy е собственост на Symantec, което му придава отлична репутация. Тази VPN е със седалище в Канада, което означава, че той е обект на същата либерална юрисдикция като Windscribe. Има два платени плана за този VPN: пакетите Total и Ultra. Ultra пакетът включва допълнителна защита за торент. въпреки това, P2P дейностите не са специално забранени с Total или безплатните базови планове.

Плановете Basic и Total получават достъп до сървъри в 16 държави. Това са:

 •         Австралия
 •         Бразилия
 •         Канада
 •         Франция
 •         Германия
 •         Италия
 •         Япония
 •         Холандия
 •         Норвегия
 •         Полша
 •         Румъния
 •         Сингапур
 •         Испания
 •         Украйна
 •         Великобритания
 •         Съединени щати

Пакетът Ultra предоставя достъп до сървъри в още 15 държави.

Компанията предлага 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че този VPN вероятно не би бил добър избор за стратегията „регистриране и отмяна“.

Приложенията SurfEasy са достъпни за Windows, Mac OS X, MacOS, андроид, и IOS, плюс разширение за браузър за Chrome и Opera. Всеки акаунт получава надбавка от пет едновременни връзки - дори безплатния план.

Surfeasy граници месечна пропускане на данни. Първоначално това е зададено на 600 MB, което не е много. Въпреки това, изпълнявайки определени задачи, като например да инсталирате и приложението, и разширението на браузъра, да регистрирате имейла си или да следвате услугата в Twitter, можете лесно да получите надбавката над 1 GB на месец.

Безплатни версии на VPN, които не са достатъчно добри

Въпреки че има няколко страхотни безплатни версии на отлични VPN, които да изпробвате, в повечето случаи наложените им увреждания ги правят безполезни за изтегляне. Ето няколко примера:

TunnelBear

Снимка на TunnelBear

TunnelBear е страхотен VPN със сладък, прост дизайн. Удивително е, че тази фантастична VPN има безплатна версия. Бихте си помислили, че това ще бъде идеално за използване при порой. Въпреки това:

 •         Безплатната версия позволява само пропускане на данни от 500 MB на месец
 •         Компанията не разрешава VPN да се използва за торент

Така че TunnelBear би бил чудесен за сърфиране с нисък обем на данни, но не е осъществим избор за торентери.

ProtonVPN

Снимка на ProtonVPN

Proton е швейцарска компания, която произвежда фантастична сигурна система за електронна поща. Компанията е използвала своя опит за производство наистина добра VPN услуга. Сметна структура на ProtonVPN е малко странна. Компанията произвежда както платен, така и безплатен VPN. Proton твърди, че и двете версии са абсолютно еднакви.  Абонатите на платената версия финансират безплатната версия. Може да мислите, че това е идеалният безплатен VPN, но:

 •         Torrenting не е позволено

SaferVPN

Най-добрите безплатни VPN за торент (и рисковете от използването им)

SaferVPN е отлична услуга, която често препоръчваме в Comparitech. Можете да изпробвате услугата на 24-часов безплатен пробен период и вие също получавате 14-дневна гаранция за връщане на парите. Така че можете да използвате този VPN безплатно за един ден, да се регистрирате и след това да се откажете след две седмици и да си върнете парите.

Безплатната версия на SaferVPN е достъпна, след като завършите безплатната пробна версия, ако решите да не се абонирате. Въпреки това:

 •         Получавате само месечна надбавка за данни от 500 MB
 •         Предлага се само като разширение за браузър и няма да покрие торент клиента ви

SecurityKISS

Снимка на SecurityKISS

SecurityKISS е евтина VPN услуга, която също е предлага се безплатно. Компанията е със седалище в Република Ирландия. Тази VPN услуга декларира, че поддържа „минимални регистрационни файлове“. Не е необходимо изобщо да давате информация за себе си, за да използвате безплатната VPN. Не е нужно дори да задавате потребителско име и парола.

Приложението използва OpenVPN в своите Windows и Mac OS X / macOS версии. Това е най-добрият наличен VPN протокол. L2TP е достъпно за Windows, Mac OS X, MacOS, андроид, IOS, и Linux. Безплатната версия на VPN е най-ниската от пет нива. Най-скъпият план дава достъп до сървъри в 16 страни и безплатният VPN има достъп до сървъри в четири страни.

Въпреки това не бихте искали да използвате платената версия на тази VPN за торент, тъй като тези са минимални регистрационните файлове включват вашия IP адрес и времеви отметки на вашите сесии. Други причини, поради които SecurityKiss не е подходящ за торентрединг, включват:

 •         Crackable 1024-битово RSA криптиране за установяване на сесия
 •         Ограничение на пропускане на данни от 300 MB на ден
 •         Условия за ползване на забрана на торент

ProXPN

Снимка на ProXPN

ProXPN позволява торент и включва защита от OpenVPN. VPN е със седалище в САЩ, което не е идеално място за услуга за поверителност, защото го прави уязвим пред държавния натиск и правни предизвикателства. Платената версия на VPN предлага сървъри в САЩ, Великобритания, Холандия и Сингапур. въпреки това, безплатната версия дава достъп само до сървъри в САЩ.

Можете да се регистрирате за услугата Premium (платена) и да получите 30-дневен срок за възстановяване. Това би било по-добре от използването на безплатната версия, защото:

 •         Torrenting не е позволено
 •         Скоростите на предаване на данни са ограничени до 300 Kbps

Безплатни VPN за избягване

Има няколко много лоши безплатни VPN това трябва да се избягва на всяка цена, а не само за порой. Тези VPN превръщат в черния списък или от предоставяне на ужасно обслужване, компрометиране на сигурността на потребителите, или просто като сте обикновени, изправени и безсрамно непочтено. Така че, колкото и рекламата им да ви изкушава, при никакви обстоятелства не инсталирайте следните VPN.

Здравей!

Здравей! е безплатна услуга, която предполага, че е VPN, но не е. Системата емулира мрежата Tor тъй като използва връзките на членовете, за да премине през връзките на други потребители. Това се представя много като взаимноизгодна настройка, обслужваща общност. въпреки това, организацията, която управлява Hola! притежава и бизнес, който продава достъп до мрежата. Така безплатните потребители позволяват на други потребители да преминават своите връзки през тяхната система в замяна на същата услуга в замяна. Платените потребители обаче не трябва да приемат трафика на никой друг.

по същество, Здравей! продава честотната лента на лековерните членове. Влошава се. Здравей! се рекламира като услуга за поверителност и все пак безплатната му версия изобщо не включва криптиране. Методиката на работа на Hola! изпраща вашия трафик чрез интернет връзки на други хора. Ако случайно сте изходна точка - обозначение, което се появява на случаен принцип - много от интернет трафика на други хора имат вашия IP адрес на него.

Сестринската компания, която продава достъп до мрежата, се нарича Luminati. Компанията не прави никакви усилия да екранизира клиентите. Така, тя е много привлекателна за криминални елементи и хакери, които се нуждаят от прикритие за незаконни действия в интернет. Като безплатен потребител, нямате контрол върху това кой предава трафика им през вашата интернет връзка. Ако някой извърши престъпно деяние, проследимо до вашия IP адрес, вие може да изпадне в много проблеми.

Подобно на Тор маршрутизиране на Hola! въвежда недостатък на производителността. The Hola! мрежата не пренася трафика ви чак до местоназначението му. Вместо това, вашият трафик скача по целия свят през няколко различни възли, а изходната точка може да бъде навсякъде. След това трафикът ви трябва да продължи по интернет незащитени. Това последно пътуване може да бъде от едната страна на земното кълбо до другата. Така, Здравей! води до много бавна скорост на прехвърляне и е безполезна за изтегляне.

Щит за гореща точка

Hotspot Shield беше звезда на CSIRO проучване за лоши VPN (PDF) и се отличава ясно в предупрежденията на изследователската група. Изследователите откриха, че VPN пренасочва достъпа на членове до определени сайтове чрез партньорска програма, така че компанията-майка на VPN, AnchorFree, печели комисионна за всичко, което купуват тези потребители на тези сайтове. Така че VPN може да ви пренасочи към Overstock.com, където AnchorFree печели процент от всичко, което плащате в този сайт. Това също се случва, ако използвате VPN и направите покупка в Али Баба, иБей, Newegg, Мейси, Най-добра покупка, или Цел.

Съобщава се, че маркетинговата група AnchorFree продава рекламно пространство на уебсайтовете, които посещавате. Може да мислите, че рекламите, които виждате, са част от оригиналните уебсайтове. въпреки това, Hotspot инжектира рекламите в уеб страници. Така че, докато други VPN предлагат допълнителна услуга за блокиране на реклами, Hotspot Shield може да добави допълнителни реклами във или заменя съществуващите.

Ако имате абонамент за Netflix, Hotspot Shield ще блокира достъпа ви до сайта на Netflix и вместо това поставете предупредителна страница, която ви казва да закупите платената версия на VPN, Hotspot Shield Elite.

Скоростта на изтегляне през сървърите Hotspot Shield в САЩ е ограничена до 1.4 Mbps и така ще стане забавете връзката си.

Вижте също: Преглед на щит за гореща точка

Betternet

Betternet е друга VPN собственост на AnchorFree. Изследователите на CSIRO откриха това безплатният VPN съдържа зловреден софтуер, рекламен софтуер и проследяващи кодове. Всъщност тя включва 14 различни проследяващи кода, което е много повече от повечето неясни VPN мрежи. CSIRO също откри 13 случая на злонамерен софтуер в приложението Betternet.

Общите условия на Betternet дайте на VPN правото да предостави на компаниите на трети страни достъп до вашия компютър. В същия документ, услугата се освобождава от всякаква отговорност за действията на тези трети страни.

Безплатната версия на VPN ви дава достъп само до сървър в Съединените щати, така че потребителите са уязвими към троловете за авторски права и неустойки от интернет доставчика.

Betternet VPN намалява скоростите на вашия трансфер. В опита на автора, трансатлантическа връзка със сървъра в Ню Йорк намали скоростта на изтегляне до около 20 процента от неговата незащитена скорост.

Евтини VPN устройства, подходящи за торент

Пазарът на VPN е пълен със страхотни оферти за добри VPN мрежи. За по-малко от 3 долара на месец можете да се абонирате за VPN услуга, далеч по-добра от безплатна VPN, която ще ви позволи да извършвате торенти частно и без проблеми със скоростта. Ето три страхотни VPN за под 3 долара на месец.

CyberGhost

Киберхост торент

CyberGhost предлага много добри скорости. Това е отлична услуга, за която ще прочетете повече в следващ раздел от това ръководство. Компанията е базирана в Румъния, където Висшият съд последователно изхвърля закони, които налагат изисквания за запазване на данни на доставчиците на услуги. Така че, вашата идентичност е много добре защитена от CyberGhost.

Компанията не съхранява никаква идентифицираща информация за своите клиенти. Всичко, което имат на вас, е номер на сметка. Отделна компания, базирана в друга държава, събира плащания и след това уведомява CyberGhost, че акаунтът XYZ има кредит до определена дата. CyberGhost не поддържа журнали за активност, така че ще бъде невъзможно да се проследи.

Компанията оперира сървъри в 60 страни, давайки ви много възможности да намерите местоположение близо до вас. Началният екран дава възможност да посочите за какво планирате да използвате VPN. Торент е една от тези възможности. Когато изберете тази опция, приложението коригира всички свои настройки, за да оптимизира изтеглянето и избира сървър специално конфигуриран за улесняване на споделянето на P2P файлове.

CyberGhost може блокирайте рекламите и проследяващите бисквитки и добавена компресия на данни е чудесен за ускоряване на изтеглянията.

Има няма ограничения за данни на платената версия на CyberGhost. Можете да свържете до седем устройства наведнъж. Гладкото приложение CyberGhost е достъпно на Windows, Mac OS X, MacOS, андроид, и IOS устройства. Услугата може да бъде инсталирана ръчно Linux и wifi рутери. Инсталацията на рутер обхваща всички устройства в дома ви, но се счита за само едно от седемте ви едновременни връзки.

Приложението CyberGhost съдържа две опции за разделно тунелиране. Първият от тях ви позволява да номинирате интернет адрес, на който ще е VPN тунелът не да се прилага. Тази опция няма да ви представлява голям интерес като торент. втори, можете да настроите VPN да защитава само определени приложения, така че той може просто да защити торент клиента ви, без да засяга други приложения.

CyberGhost съответства на високата сигурност на ExpressVPN. Той използва a 4096-битов ключ RSA шифър за създаване на сесия и защита на обмена на ключове. Каналът за данни е защитен от 256-битов ключ AES криптиране.

CyberGhost предлага подкрепа на живо по време на европейското работно време. Можете също да се свържете с тях чрез уеб форма, или чрез страница в приложението. Можете също така да ги получите по имейл. Отбележи, че обаждането на помощната служба изисква да посочите имейл адрес където можете да се свържете с вас и това разбива всички отлични характеристики на анонимността който CyberGhost е поставил. Вместо това можете да намерите решение на проблема си, като претърсите базата от знания на уебсайта, което е много изчерпателно.

CyberGhost ви дава 45-дневна гаранция за връщане на парите и те не се борят, когато поискате да прекратите услугата.

ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: CyberGhost е чудесен избор на стойност. Силен за поверителност, бързи скорости и надежден за порой. Намерихме го лесно за настройка и използване. Работи добре с повечето стрийминг сайтове, но не и с Amazon Prime. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на Cyberghost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

PrivateVPN

privatevpn сделка

PrivateVPN е създаден от торентери и учредителите все още кампании за правото на свобода в интернет. Така че, екипът за поддръжка няма да ви съди за торенето. Техниците за поддръжка са достъпни чрез изскачане на чат на живо на уебсайта и те могат да използват софтуер за дистанционно управление, за да поемат вашия компютър с ваше разрешение. Това им дава възможност да изследват проблемите и да ги коригират вместо вас. Няма да ви пазаруват при ченгетата, ако проблемът е свързан с вашия торент клиент.

Тъй като тази VPN беше настроена за изтегляне, тя има няма ограничения за данни и оферти отлични скорости. Броят на сървърите на тази VPN е много малък в сравнение с други водещи VPN. Компанията обаче разпространи сървърите си по целия свят, което означава, че предлага места в 56 държави.

Компанията е със седалище в Швеция и е непреклонно това тя изобщо не поддържа дневници. Ситуацията със задържане на данни в Швеция е било бойно поле през последните няколко години. Това се дължи на членството на страната в ЕС, който продължава да се опитва да налага водене на записи на доставчиците на цифрови услуги в своите държави-членки. Няколко други шведски VPN компании са се преместили в Мавриций, само за да бъдат на сигурна страна. Лидерите на PrivateVPN обаче предпочитат да стоят и да се бият. Тази политика се изплати в края на 2016 г., когато Шведските активисти за поверителност успяха да убедят европейските съдилища да обезсилят всички закони за запазване на данни в Европа.

Шифроването на установяването на сесията на тази услуга не е толкова силно, колкото това на CyberGhost и ExpressVPN, защото нейната RSA реализация използва 2048-битов ключ, но това все още се смята за непосилно. Най- 256-битов ключ AES шифърът е същият висок стандарт като горните две VPN. Алтернативно е 128-битов Blowfish алтернативна система за криптиране, налична в приложението.

PrivateVPN използва същите политики за поверителност на акаунта като CyberGhost. Всъщност тя използва същата компания за събиране на плащания - Cleverbridge - за защита на самоличността на своите клиенти. Вие се идентифицирате само по номер на акаунт в системата PrivateVPN.

PrivateVPN позволява шест едновременни връзки и можете инсталирайте го на вашия рутер за да покриете всички устройства в дома си под една връзка. Приложението PrivateVPN може да бъде инсталирано на Windows, Mac OS X, MacOS, андроид, и IOS. Можете също да инсталирате услугата ръчно на компютри с Linux.

PrivateVPN оферти пет месеца ползват безплатно, но трябва да платите за едногодишен абонамент, за да получите това и губите тези безплатни месеци, ако прекратите услугата. Гаранцията за връщане на парите на PrivateVPN продължава 30 дни. Така че можете да го използвате за месец, да го анулирате и върнете всичките си пари обратно. Процесът на анулиране е лесен и бърз.

ВЕЛИКО ЗА СКОРОСТ: PrivateVPN е постоянно надежден. Подходящ за общо ползване и торент. Скоростите бяха изненадващо добри в този край на пазара. Може да има повече сървъри и да няма 24/7 поддръжка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

NordVPN

Северен торен от NordVPN

NordVPN е друг топ VPN, който предлага 30-дневна гаранция за възстановяване. Можете да се регистрирате, да използвате услугата за един месец, да я отмените и след това да получите обратно всичките си пари. Компанията не създава проблеми, когато се сблъска с искане за възстановяване на средства - тествахме процеса анонимно.

Компанията е базирана в Панама. NordVPN няма сървъри в Панама и то не съхранява журнали относно дейностите на своите клиенти, така че торентърите са достатъчно защитени от тази услуга.

Криптирането на данните, предлагано от NordVPN използва 256-битов ключ AES шифър. Разпределението на ключа AES е защитено от a 2048-битов ключ RSA криптиране. Други интересни мерки за сигурност, предлагани от NordVPN са двоен хоп VPN, кои места два слоя на криптиране на вашите връзки и маршрути през два сървъра в различни страни. Също така имате опцията за свързване чрез VPN към мрежата Tor. Въпреки че тези две услуги наистина ще защитят самоличността ви по време на торент, допълнителното маршрутизиране ще забави връзката ви. Може да предпочетете да преминете на тези системи с висока сила, за да ускорите изтеглянията.

Екипът за поддръжка на клиенти е достъпен чрез формуляр за подаване на билет на уебсайта на NordVPN или чрез електронна поща. Въпреки че тези канали не са толкова непосредствени като чат на живо, екипът за помощно бюро реагира на запитвания много бързо. Компанията е добре относно клиентите, които използват системата за торент, така че можете да говорите свободно, когато трябва да се свържете с поддръжката на клиенти с проблем, свързан с торент.

Можете да инсталирате приложението NordVPN на Windows, Mac OS X, MacOS, андроид, и IOS. Можете също да настроите VPN ръчно Linux компютри и wifi рутери. Ти получаваш надбавка от шест едновременни връзки а инсталацията на рутер се счита за само една от тези, въпреки че покрива всички устройства в дома ви.

Сървърният пул на NordVPN е много голям. Тече 3 657 сървъра се разпространяват в 62 държави от времето на писане. Това ви дава по-голям шанс да намерите сървър близо до вас. Списъкът за избор на сървър включва времето за връщане на ping от вашето местоположение и зареждането на всеки сървър за да ви помогне да изберете бърз маршрут за изтеглянето на торенти.

СПЕЦИАЛЕН ИЗБОР: NordVPN е добър всеобхватен. Страхотна опция, която работи надеждно с торент. Свързва до 6 устройства едновременно. Приложението не предлага избор на смяна на сървър 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

Защо се нуждаете от VPN за торент

Peer-to-Peer протоколите, по-специално BitTorrent, са иновативни методологии за съхранение и пренос на файлове, но повечето реализации на тази невероятна технология се фокусират върху незаконно изтегляне на защитени с авторски права файлове.

Въпреки че платените системи могат да използват торенти за разпространение на файлове, те не са толкова популярни, колкото сайтовете и групите, които ви предоставят безплатни неща. Comparitech не одобрява нарушаване на авторски права и затова тази статия се фокусира върху абонаментни системи за разпространение на медии, които използват BitTorrent протокол, за да ви позволят да получите законно забавление.

Като се има предвид, че BitTorrent често се използва за незаконно изтегляне, доставчиците на интернет услуги внимават за торрент трафик. Дори и да използвате системата за торент за правни цели, вашият доставчик на интернет услуги все още може да ви сигнализира. В този случай бихте могли да бъдете наказани за изтегляне и да ви хванат в законна плетеница, дори ако не сте направили нищо лошо. ISP често използват Sandvine или подобна система, която идентифицира торентен трафик и изпраща RESET команди към партньорската мрежа. Това води до това, че връзките ви постоянно отпадат, което прави невъзможно да изтеглите нищо.

За да избегнете проблемите, които могат да възникнат от вашия доставчик на интернет услуги при откриване на торент вашите дейности, е по-добре да маскирате вашия интернет трафик. Това е услуга, която VPN-ите се представят добре. Има обаче няколко проблема, които трябва да се вземат предвид при избора на VPN за торент. Трябва да намерите услуга, която има всички изброени по-долу атрибути:

 •         Бързи скорости за бързо изтегляне
 •         Неограничена честотна лента
 •         Голяма сървърна мрежа
 •         Без трупи
 •         Силно криптиране, за да блокира проверката на дълбоки пакети
 •         Цялостно маскиране на адреси
 •         Пренасочване на пристанище за подпомагане на торент
 •         Неограничени данни
 •         Обхват на цялата система (не само за браузъра)

Списъкът с изисквания за торент VPN прави правилната услуга за намиране много трудна.

Подмяна на VPN адрес и поверителност

Няколко въпроса, повдигнати в описанията на VPN-горе по-горе, трябва да бъдат обяснени допълнително. Когато търсите безплатен VPN за торент, трябва да сте сигурни, че той замества вашия IP адрес. Това е така, защото всеки в торент рояк може да види IP адресите на връстници. Тази информация е била използвана от адвокатските кантори за авторски права, за да проследят изтеглящите и да ги удрят с писма за сетълмент, изискващи компенсация. В други случаи торент услугите са принудени да предадат архивите на всички адреси, посетили сайта.

Така, трябва да сте сигурни, че вашият истински IP адрес не се вижда в интернет. Поради тази причина, трябва да разгледате безплатен VPN и да го тествате, преди да се свържете с торент рояк. Не всички VPN скриват достатъчно адреса ви и така биха могли да ви изложат на лоши участници.

Въпросът със запазването на данни е жизненоважен при избора на VPN. Ако VPN замени вашия IP адрес, тази защита не е от полза, ако след това кажат на адвокати за авторски права или правоприлагащи органи кой потребител е бил представен от IP адрес в определен момент. Въпросът дали VPN услугата целенасочено предоставя тази информация е несъществен. Когато са представени със съдебна заповед, служителите и собствениците на VPN компания имат три възможности за избор: предадат всичките си записи; отидете в затвора и вкарайте вратата на тяхната компания и всичките им записи са иззети, докато не са на път; или да отидете в затвора, да ви бъде забранено да управлява бизнес и всичките им записи да бъдат конфискувани. Така, единствената защита, която могат да предложат, е да не водят записи. Ако няма регистри на потребителска активност или идентифицируема информация, трети страни не могат да изискват, крадат или принуждават такава информация от доставчика на VPN.

VPN индустрията е много пренаселена, а конкуренцията е жестока. Всички VPN компании знаят за важността на поверителността за потребителите. Много от тях водят регистрационни файлове, които идентифицират потребителите, въпреки твърденията за противното. Някои компании танцуват около определението какво е лог И ще разширете определението за лична информация. Някои откровено лъжат и казват, че не водят дневници, когато всъщност го правят.

Местоположението на седалището на доставчика на VPN също е важно. Някои страни са много силни по отношение на прилагането на авторските права. Ако VPN компания е базирана в държава, която има строги закони за авторското право, собствениците на тази компания могат да бъдат заплашени от лишаване от свобода или глоби, ако не успеят да си сътрудничат с правоприлагащите органи. Тази заплаха може да бъде достатъчна за жертва ви анонимността си.

Избор на VPN сървър за торент

Като общо правило, по-добре е да се свържете към VPN сървър възможно най-близо до източника на данните, до които имате достъп. Това е така, защото VPN отклонете вашия интернет трафик чрез VPN сървъра. Ако сте в Турция и се свържете с уеб сървър в Германия, например, пренасочването на целия ви трафик през VPN, разположен в Хонконг, би създало допълнително разстояние за всяко пътуване на данни и забави изтеглянето.

При торентинг е вероятно да се свържете едновременно с връстници по целия свят, така че не е възможно да се свързвате с VPN сървър близо до източника. Алтернативна стратегия за избор на VPN сървър е да се свържете със сървър, който е близо до вас. За да усложни правния процес, който може да възникне, ако някой се опита да проследи вашите дейности, вие също ще бъдете по-добре да се свържете със местоположение на сървъра точно извън вашата страна. Така че, ако сте във Великобритания, свържете се през Холандия или Франция.

Най-добрите VPN мрежи имат сървъри в много страни. Ако сте в Европа, вероятно ще получите много избор от която и да е VPN услуга. въпреки това, много безплатни VPN услуги предлагат само едно VPN местоположение, което често е в САЩ.

Трябва ли да избягвате „безплатни“ VPN мрежи?

Няма да намерите наистина добри безплатни VPN-та, които позволяват торент, имат висока скорост и осигуряват силно криптиране. Разходите, свързани с извършването на качествена услуга, просто правят невъзможно безплатните услуги да бъдат предоставяни изгодно.

Въпреки че има стотици VPN мрежи на пазара, изненадващо малко от тях предлагат адекватна защита на поверителността. Най- Организация за научни и промишлени изследвания на Commonwealth откриха, че 18 на сто от VPN на пазара изобщо не включват криптиране (PDF). Това проучване се проведе в края на 2016 г. и беше разгледано общо 283 VPN услуги. Без криптиране, данните за протокола на вашите връзки са видими за вашия интернет доставчик. Тогава се сблъсквате с опасностите от регистриране на дейности и Сандвинова интервенция.

Документът CSIRO подчертава това просто избирането на услуга от страницата с резултати от търсачката е рискова стратегия. Може да загубите времето си за инсталиране на VPN, което не включва криптиране, защото без криптиране, VPN не предлага защита от вашия интернет доставчик

Безплатните услуги често работят като лидер на загуби. Компаниите произвеждат безплатни VPN, за да насочат клиентите към други центрове за печалба. Например CSIRO установи това 75 процента от VPN-ите в проучването съдържаха проследяващи библиотеки. Програмирането на тези функции в софтуера за VPN струва пари и не подобрява услугата за клиента. И така, защо го правят? тези безплатни VPN услуги печелят пари, като проследяват дейностите на клиентите и продават тази информация на рекламодатели. Така че, докато хората инсталират VPN, за да прикрият своите навици онлайн, безплатният VPN, който са избрали, вероятно ще записва и споделя информация, а не да я пази в тайна.

Други безплатни VPN печелете пари, като показвате реклами на потребителите, или в приложението, или се инжектира в уеб страници, докато се зареждат в браузъри.

Най- Tor мрежа е интересна опция за тези, които търсят защита на поверителността. Това е безплатна услуга, управлявана от доброволци който работи нещо като VPN, като маршрутизира трафика на случаен принцип през няколко релета или възли. за жалост, Тор не е подходящ за порой. Трансферите отскачат по целия свят и след това трябва да пресичат интернет отново, след като излязат от мрежата. Това прави изтеглянето на големи файлове много бавно и поставя напрежение в мрежата на Tor като цяло.

заключение

Както можете да видите от нашите изследвания, избирането на безплатен VPN на случаен принцип не е препоръчителна стратегия когато търсите защита от порой. Вече поемате много рискове, като използвате P2P мрежи, така че трябва да сте много, много сигурни, че вашият VPN осигурява защита от чугун.

За съжаление, качеството на безплатните VPN мрежи варира от „лошо" да се "престъпник.„Така че наистина трябва да се откажете от мечтата да получите адекватна защита безплатно. Няколко безплатни услуги в нашия списък са стабилни партньори на реномирани и отлични VPN мрежи и трябва да се съсредоточите върху този списък, ако наистина сте решени да не плащате нищо.

Вижте също:
VPN рецензии
6 най-добри VPN за торент & P2P за 2018 година

Изображение: Обичам P2P от Manuel Gonzalez Noriega чрез Flickr. Лицензиран под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2

Adblock
detector