Най-добрите VPN мрежи за Netgear рутери (и как да ги инсталирате)

Най-добрите VPN за Netgear рутери и как да инсталирате

Netgear маршрутизаторите, в зависимост от модела, могат да работят с VPN мрежи по един или два начина:

 • Можете да настроите VPN сървър на самия рутер, което позволява отдалечен достъп до вашата домашна мрежа
 • Можете да настроите защитена връзка с VPN сървър на друго място

Netgear рутери включва само първата опция по подразбиране, което ви осигурява сигурен, отдалечен достъп до компютър, IoT устройства или медиен сървър във вашия дом. По принцип рутерът е VPN сървър.

Втората опция защитава интернет връзките на всички устройства във вашия дом и ви позволява да деблокирате съдържание, заключено в региона. Ако искате частни торенти, геоблокиране и добавена сигурност, това е за вас.

за жалост, функцията VPN, вградена във фърмуера на рутера на Netgear, не работи с втората опция. Така че, ако искате да свържете вашия Netgear рутер към VPN сървър на друго място, ще трябва да замените фърмуера с нещо като DD-WRT или Tomato.

Поставянето на нов фърмуер на вашия рутер е безплатно и не е особено трудно, но носи определени рискове, като потенциално повреждане на рутера или анулиране на гаранцията.

Най-добрият VPN за рутери Netgear: ExpressVPN

ExpressVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Ако искате да свържете вашия Netgear рутер към VPN сървър на отдалечено място, силно препоръчваме ExpressVPN.

ExpressVPN прави собствен собствен фърмуер, който работи с два популярни модела на рутери Netgear:

 • Nighthawk R6300v2
 • Nighthawk R7000

Предимството на този персонализиран фърмуер е, че веднъж инсталиран, всичко е настроено и готово за работа. Няма нищо с настройките за връзка и конфигурационните файлове. Лесно е да превключвате сървъри и избирателно да свързвате и изключвате отделни устройства от VPN.

Приложение за рутер ExpressVPN

Ако имате Netgear рутер, различен от тези два, ExpressVPN все още е опция, но ще трябва да замените фърмуера с алтернатива с отворен код и да настроите ръчно връзки към всеки сървър.

ExpressVPN е най-бързият VPN, който сме тествали и е чудесен за деблокиране на заключено в региона съдържание като Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Освен това е много сигурен и не съхранява идентификационни регистрационни файлове. Поддръжката на клиентите е достъпна 24 часа в денонощието чрез функция за чат на живо на уебсайта.

НАЙ-ДОБРОТО VPN ЗА НЕТЕГАРОВИ ПЪТИ: ExpressVPN е нашият избор за избор на номер 1 Персонализираният фърмуер на ExpressVPN и добре закръгленият набор от други функции го прави най-добрият избор за собствениците на рутери Netgear. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

ExpressVPN е единственият доставчик на VPN, за който знаем, че прави фърмуер, съвместим с Netgear, рутер NordVPN и PrivateVPN също са добър избор, ако желаете да опитате алтернатива на фърмуера с отворен код.

Разяснени VPN мрежи за маршрутизатор на Netgear

Много модели маршрутизатори Netgear поддържат виртуални частни мрежи, но това може да не означава какво мислите, че означава. VPN, създаден на рутер Netgear, е много по-различен от типичното VPN приложение на вашия телефон или лаптоп.

Netgear позволява на потребителите да настроят свой собствен VPN сървър на самия рутер. Това ви позволява да получите достъп до домашната си мрежа от някакво друго място чрез интернет. Например, ако сте извън дома и искате да получите достъп до домашния си компютър, устройства с интернет неща или медиен сървър, можете да го направите.

Тази настройка обаче не защитава вашата интернет връзка, докато сте вкъщи, или ви позволява да получите достъп до съдържание, заключено в региона.

Точно тук идва VPN доставчик, като ExpressVPN. VPN доставчиците работят със сървъри по целия свят и ви позволяват да се свързвате с тях чрез криптирани тунели. Това ви позволява да получите достъп до съдържание, което е достъпно само в други страни, например. Той също така защитава поверителността ви, като не позволява на вашите интернет доставчици, правителствени агенции и хакери да проникнат върху вашата активност при сърфиране и изтегляния.

За съжаление, маршрутизаторите на Netgear не поддържат възможността да се свържете с отдалечен VPN сървър. Ако искате да направите това, подмяната на фърмуера е необходима.

Как да настроите VPN към вашата домашна мрежа на рутер Netgear

Тази настройка, която се предлага като опция за наличие на много модели маршрутизатори на Netgear, позволява отдалечен достъп до вашата домашна мрежа, а не до интернет. Това е полезно за умни устройства за дома и IoT, сървъри за домашни медии и отдалечен достъп до компютри. Не е предназначено да ви предостави шифрован тунел до интернет или друг публичен IP адрес.

netgear genie vpnИзображение от Netgear.com

Не всеки Netgear рутер се предлага с тази функция, но много от тях, включително всички модели ProSafe и Nighthawk.

Тъй като настройвате и клиент, и сървър, ще трябва да настроите VPN както на рутера, така и на устройството, с което искате да се свържете.

Ето как да настроите VPN на маршрутизатор на Netgear:

 1. Отворете уеб браузър и отидете на http://www.routerlogin.net.
 2. Въведете потребителско име и парола за администраторския панел на вашия рутер (Netgear Genie). По подразбиране потребителското име е администратор и паролата е парола, но трябва да ги промените, ако още не сте го направили.
 3. Отидете на напреднал > Разширена настройка > VPN услуга.
 4. Проверка Активиране на VPN услуга и щракнете Приложи
 5. Укажете настройките на VPN услугата, които искате. Това зависи от това, за което искате да използвате VPN.
 6. Изтеглете конфигурационните файлове на OpenVPN за типа устройство, с което искате да се свържете, например За Windows или За смарт телефон.
 7. Преместете файловете на устройството, което искате да свържете към VPN, и ги импортирайте в своето приложение OpenVPN по избор.
 8. Изберете профила на OpenVPN, който сте създали в приложението, и се свържете!

Можете да използвате безплатните официални приложения на OpenVPN, достъпни за повечето основни операционни системи. Обикновено те са достъпни от магазина за приложения на вашето устройство или от хранилището по подразбиране.

Как да замените фърмуера на рутер Netgear

Ако искате да свържете вашия рутер към отдалечен VPN сървър, ще трябва да замените фърмуера с нещо, което предлага тази възможност. Този процес, наречен „мигащ“, може трайно да повреди вашия рутер и да анулира гаранцията, ако не се извърши правилно, така че продължете с повишено внимание.

 1. Изтеглете VPN-съвместим фърмуер, който работи с вашия конкретен модел на рутер Netgear. Препоръчваме нещо от сортовете DD-WRT или Tomato.
 2. Отворете уеб браузър и отидете на http://www.routerlogin.net.
 3. Въведете потребителско име и парола за администраторския панел на вашия рутер (Netgear Genie). По подразбиране потребителското име е администратор и паролата е парола, но трябва да ги промените, ако още не сте го направили.
 4. Изберете напреднал > администрация > Актуализация на рутера.
 5. Кликнете Преглед и отидете до фърмуера, който сте изтеглили в стъпка 1.
 6. Кликнете Качи да мига рутера.
 7. Рестартирайте рутера.

С новия си фърмуер можете да настроите VPN връзка. Вижте нашите статии за най-добрите VPN за DD-WRT и най-добрите VPN за Tomato рутери за повече информация.

Има ли безплатни VPN мрежови маршрутизатори на Netgear?

Както беше обсъдено по-горе, можете да превърнете някои маршрутизатори на Netgear в VPN сървъри, които ви позволяват да се свържете с вашата домашна мрежа. Това е вградена функция и можете да се свържете с нея, като използвате безплатни и отворени VPN приложения на вашия телефон или лаптоп.

Ако искате да свържете вашия рутер към VPN сървър на друго място, няма безплатни опции, за които знаем. Повечето безплатни VPN работят само с телефони и лаптопи на основни операционни системи.

Във всеки случай най-добре се избягват безплатни VPN мрежи. Те ограничават вашите данни, изтегляне на газта и принуждават потребителите да чакат в опашки за свързване. Мнозина проследяват вашата онлайн активност и продават данните на трети страни като рекламодатели. Някои дори могат да заразят вашето устройство със злонамерен софтуер или да продадат вашата лента за използване при атаки на ботнет.

Изберете за платена VPN, ако искате качествена услуга.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

Adblock
detector