Най-добрите VPN за Южна Африка през 2020 г. и някои, които трябва да се избягват

Най-добрите VPN мрежи за Южна АфрикаЮжна Африка се гордее с един от най-високите проценти на навлизане на интернет в региона с над 52 процента от 55-милионното си силно население, което се радва на плодовете на световната мрежа. Онлайн средата се счита за „свободна и отворена“ от интернет застъпническия орган Freedom House, като правителството прави всичко възможно, за да получи повече южноафриканци онлайн.

Независимо дали става въпрос за достъп до международно поточно съдържание от Netflix, Amazon Prime, Sky Go или други услуги или за защита на вашите онлайн VPN мрежи за поверителност, са все по-популярни в Южна Африка.

Ако не искате да прочетете останалата част от тази статия, ето нашия списък с най-добрите VPN за Южна Африка:

 1. ExpressVPN Нашият най-добър избор за потребителите в Южна Африка! Деблокира както южноафриканските, така и международните стрийминг сайтове. Силна сигурност, без регистрационни файлове и дори можете да го закупите анонимно. Бързи сървъри и работи на широк набор от устройства.
 2. CyberGhost По-евтина алтернатива с голяма сигурност, бързи скорости и без регистрация. Улеснява разблокирането на сайтове.
 3. NordVPN Ветеран доставчик с огромна сървърна мрежа. Нулеви дневници и безупречна сигурност. Прилична скорост и страхотно при деблокиране на сайтове за поточно видео.
 4. IPVanish Услуга без регистрация с много сървъри и възможност за промяна на вашия IP адрес през определени интервали от време.
 5. VyprVPN Гордее се със силна сигурност и бързи скорости, но не позволява порой.

Понастоящем в Южна Африка няма строга цензура на съдържанието в мрежата и страната се радва на свободата си да участва в жизнена цифрова активизация. Но миналата година правителството гласува срещу законопроект на ООН, предназначен да подкрепи по-големите свободи в интернет в световен мащаб, като донякъде омаловажава имиджа му. Възможно е вътрешните свободи да бъдат застрашени.

Поради тези причини препоръчваме да използвате VPN, докато сърфирате в интернет. Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN криптира целия интернет трафик, преминаващ към и от вашето устройство, и го маршрутизира чрез посреднически сървър. Той помага да се запази поверителността и анонимността в интернет и затруднява хакерите и правителствените агенции да шпионират вашата дейност.

VPN е също отличен избор за чуждестранни емигранти, живеещи в Южна Африка, както и за местни жители, пътуващи в чужбина. Южноафриканският VPN ви позволява да отключвате съдържание като DST, BBC iPlayer, Netflix, Hulu, ESPN, BeIN Sports, MTN, Sky Go и Super Sports.

Най-добрите VPN за Южна Африка

Нашата класация на най-добрите VPN за Южна Африка се основава на следните фактори:

 • Бърза скорост и надеждно обслужване
 • Силна сигурност и без регистрации
 • Разблокира гео ограничено съдържание лесно
 • Сървъри в Южна Африка за местни жители, пътуващи в чужбина
 • Голям брой сървъри в целия свят за чуждестранни емигранти, живеещи в Южна Африка

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е в горната част на този списък, просто защото е един от най-добрите VPN мрежи там. Той не само предлага бързи скорости, но и комбинира това с протоколите за криптиране от военна степен и селски дизайн. Инсталира се лесно и работи точно както трябва.

Компанията оперира над 1500 VPN сървъра, разпространени в 94 страни, включително няколко в Южна Африка. Следователно местните жители, пътуващи в чужбина, могат да използват тези сървъри за достъп до местно съдържание като MTN и Super Sports.

Ако се притеснявате за поверителност и анонимност, тогава политиката на ExpressVPN да не съхранявате потребителски регистрационни файлове трябва да облекчи вашите притеснения. Единствената минимална информация, която компанията съхранява, са метаданните, отнасящи се до „дата (не час) на връзка, избор на местоположение на сървъра и използвана обща честотна лента“. Вашият индивидуален IP адрес никога няма да бъде регистриран.

Що се отнася до параметрите на криптиране, ExpressVPN използва 256-битови AES-CBC протоколи, както и HMAC автентификация и перфектна предна секретност. Включен е превключвател за интернет убийство, който компанията нарича „мрежово заключване“. Тази функция означава, че целият уеб трафик ще бъде временно спрян, ако връзката изчезне неочаквано. Това е допълнителен слой сигурност - гарантира, че няма моментни отворени врати за любопитни очи за влизане.

ExpressVPN е в състояние да отключи гео-ограничено съдържание в Netflix. Освен това е съвместим както с Hulu, така и с BBC iPlayer на BBC и поддържа торентинг. Има приложения за Android и iOS, както и настолни клиенти за Windows, MacOS и Linux.

Професионалисти:

 • Бързи скорости за стрийминг и торент
 • Вградени са най-добрите в класа функции за сигурност и поверителност
 • Деблокира голям набор от геозаключени сайтове, напр. Нетфликс
 • Лесните за използване приложения за повечето платформи са лесни за начинаещи
 • Денонощният персонал за поддръжка на чат на живо е добре обучен и знаещ

Недостатъци:

 • Не е най-евтиният доставчик в този списък - използвайте предоставен талон

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА ЮЖНА АФРИКА: ExpressVPN е нашият избор №1. Топ изпълнител в Южна Африка, който деблокира всички основни поточни сайтове и комуникационни приложения и услуги. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Предлага изключително бързи връзки и сървъри в огромен набор от държави. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Ето нашия задълбочен преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost ще се хареса на начинаещи потребители, тъй като е сравнително евтин, предлага прилична скорост и силно криптиране и е лесен за настройване.

Компанията е със седалище в Румъния и защитниците на поверителността ще бъдат доволни от факта, че има заявена политика да не съхранява никакви потребителски данни. След като каза това, наскоро имаше малко промени в мениджмънта - CyberGhost беше придобит от израелска фирма със седалище във Великобритания. Има малък шанс това да промени политиката за регистриране, така че ние ще поддържаме нашите читатели актуализирани на този фронт.

Да се ​​върнем към стандартите за обслужване. Компанията добавя нови сървърни местоположения със силна скорост - в момента има 5 700+ сървъра онлайн. Те са разпространени в 89 страни - с 10 в Южна Африка.

Стандартите за шифроване са стабилни - компанията използва 256-битово AES криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране заедно с 2,048-битови RSA ключове и MD5 HMAC удостоверяване. Те се считат за стандарти от най-високо ниво. Включен е и превключвател за интернет убийство.

Приложенията са налични както за Android и iOS, така и за поддръжка на работния плот за Windows, MacOS и Linux. Един платен акаунт позволява седем устройства да се свързват едновременно.

Професионалисти:

 • Доставчик на бюджетни цени с впечатляващи скорости на поточно предаване
 • Приложенията са лесни за използване и чудесни за нови потребители
 • Добрият набор от сървъри в Южна Африка е чудесен за деблокиране на съдържание, докато сте в чужбина
 • Няма проблеми с деблокирането на BBC iPlayer и други

Недостатъци:

 • Не работи в Китай

Нашият резултат:

4 извън 5

НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ ИЗБОР: CyberGhost е лесен за използване. Страхотна поверителност и сигурност. Добър вариант за цените. Надежден в Южна Африка. Деблокира BBC iPlayer и повечето други популярни сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN има звездна репутация в бизнеса с VPN, тъй като съществува вече повече от десетилетие и предлага продукт, който събира удар. Той е бърз, не съхранява никакви данни, позволява множество връзки и има стабилна селекция от сървъри.

NordVPN е подобен на IPVanish по смисъла, че просто отказва да държи всякакви данни за своите потребители. Това означава, че няма метаданни за навиците на сърфиране, времевите марки или избора на сървъри. Политиката осуетява опитите на властите да принудят Nord да предаде клиентски данни. Компанията е базирана и в Панама - което означава, че не попада в обхвата на западните агенции и няма задължителни закони за запазване на данни, които да спазват.

NordVPN оперира 1086 сървъра в 61 държави - с опции за свързване в зависимост от конкретното ви изискване - като изтегляне, споделяне на P2P файлове, стрийминг на видео или анонимност. В Южна Африка има пет сървъра.

Услугата работи с Netflix, Hulu и BBC iPlayer без проблеми. Достатъчно щедро е, когато позволявате множество връзки - общо шест устройства могат да се свързват по едно и също време. Това означава, че е идеален избор да споделите с приятели и семейството си и да спестите от разходите чрез разделяне на сметката.

Целият интернет трафик е защитен от 256-битово AES криптиране, което е стандартно. Той е съчетан с 2,048-битови SSL ключове и DNS защита от теч.

Има поддръжка за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Страхотна евтина VPN за изтегляне и стрийминг от чужбина
 • Деблокира най-популярните географски услуги за стрийминг
 • Превъзходна защита и поверителност
 • Не поддържа никакви дневници

Недостатъци:

 • Настолното приложение може да бъде неудобно за използване

Нашият резултат:

4.5 извън 5

СТОЙНОСТ И ИЗПЪЛНЕНИЕ: NordVPN е чудесен избор на стойност. Солиден всеобщ изпълнител в Южна Африка. Деблокира Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Чудесен избор за сигурност и уединение. Използвайте до 6 устройства наведнъж с големи скорости на свързване. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия пълен преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е друга изключително надеждна VPN услуга, която дава приоритет на силно криптиране, строга поверителност и пламващи скорости. Това е напълно изключена VPN, което означава, че няма абсолютно никакво запазване на данни.

За да осигури уеб трафик, IPVanish използва 256-битово криптиране в OpenVPN протокола по подразбиране, SHA512 удостоверяване и DHE-RSA 2,048-битов обмен на ключове с перфектна предна секретност. Последната най-последна функция означава, че миналите ви данни ще останат криптирани дори и при малко вероятния сценарий на хакер, който събира достъп до вашия акаунт.

Има превключвател за интернет убийство, вграден в системната архитектура - подобно на ExpressVPN. Компанията позволява пет устройства да се свързват едновременно с един акаунт.

Сървърите са разпространени по целия свят и не правят компромиси с никакви аспекти на уеб практиката. Понастоящем има опция да се свържете с над 850 възможни варианта, включително шест сървъра, присъстващи в Южна Африка.

IPVanish не е добър избор за хора, които искат да имат достъп до Netflix или Hulu. Въпреки това, той работи много добре с BBC iPlayer.

Има приложения както за iOS и Android, така и за настолна поддръжка за Windows и MacOS.

IPVanish е популярен сред потребителите на Kodi, защото им позволява да изтеглят Android APK директно на своето устройство. Интерфейсът е удобен и за дистанционно управление за Kodi устройства, на които липсва клавиатура и мишка.

Професионалисти:

 • Осигурява сигурна, криптирана връзка за всички приложения
 • Впечатляващи скорости на потока
 • Предлага 24/7 чат на живо
 • Използвайте до десет устройства едновременно

Недостатъци:

 • Поддръжката на клиентите е малко бавна
 • Приложенията не работят в Китай

Нашият резултат:

4 извън 5

ДО 10 УСТРОЙСТВА: IPVanish има голяма мрежа от сървъри. Страхотен за семейства и множество връзки. Разумни скорости за стрийминг. Солидна сигурност и поверителност. Работи добре с Kodi, но потърсете другаде, ако искате да деблокирате Netflix. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

5. VyprVPN

VyperVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN закръгля нашия списък, тъй като е любим с хора, които предпочитат да се движат в интернет с някои от най-трудните протоколи за криптиране там. Има голяма мрежа от сървъри, първоначална безплатна пробна версия и отлични скорости.

Собствената технология на VyprVPN използва протокола OpenVPN по подразбиране, 256-битово AES криптиране, 2,048-битови RSA ключове без перфектна секретна връзка и SHA256 удостоверяване. Има и опция за надграждане до премиум версия - това позволява достъп до протокола Chameleon ™, който кодира метаданните на OpenVPN, така че дълбоката проверка на пакета не може да го разпознае. Във всички пакети е включен превключвател за интернет убийство.

Целият този фокус върху изграждането на най-висок стек софтуер се изплати. VyprVPN е една от малкото компании, които успяват да заобиколят голямата китайска защитна стена. Това означава, че е в състояние да изпревари хиляди инженери, назначени от държавата, които работят денонощно, за да гарантират, че съдържанието остава блокирано в страната. Това е впечатляващо.

Компанията притежава и управлява цели центрове за данни - за разлика от други услуги, които разгръщат хибридна комбинация от сървъри за отдаване под наем и аутсорсинг. Политиката означава, че е в пълен контрол над целия уеб трафик - помага му да се предпазва от атаки и да гарантира минимален престой.

Но има лек недостатък. VyprVPN избира да запазва данни - по-специално „IP адрес на потребителя, IP адресът на VyprVPN, използван от потребителя, време за стартиране и спиране на връзката и общ брой използвани байтове.“ Някои хора може да не харесват това.

Компанията твърди, че всички тези данни се съхраняват само на сървъри за 30 дни и се използват за подобряване на качеството на услугите. Няма начин да се определят точните данни за уеб трафика.

Има над 700 сървъра, разпространени по целия свят, но все още няма опции за Южна Африка.

Приложенията са налични както за Android и iOS, така и за настолна поддръжка за Windows и MacOS. Премиум абонатите могат да свързват до пет устройства наведнъж.

VyprVPN може да отключи съдържание в САЩ Netflix, Hulu и BBC iPlayer.

Професионалисти:

 • Скоростите са главно бързи и стабилни
 • Не поддържа идентификационни регистрационни файлове
 • Сървърите могат да деблокират Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer

Недостатъци:

 • Други доставчици имат повече опции за разширена конфигурация
 • Не е най-евтиният вариант тук
 • Няма метод за плащане с криптовалута.

Нашият резултат:

4 извън 5

НЕЗАВИСИМА МРЕЖА: VyprVPN е добър всеобхватен, който притежава всичките си сървъри, което води до бърза и сигурна услуга. Добри оценки за поверителност и се справя добре с поточните услуги, но в този списък има по-евтини опции. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 81% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

Мога ли да използвам безплатен VPN за Южна Африка?

Хората, които не смятат, че VPN мрежите струват парите, може да изберат безплатна VPN услуга. Но е по-добре да знаете пълната истина, преди да се впуснете в опция, за която може да съжалявате по-късно.

Факт е, че няколко безплатни VPN и прокси доставчици бяха хванати за изкопаване и продажба на потребителски данни (повече за това в следващия раздел). Допълнителен момент, който трябва да се вземе предвид, е, че определено ще има капачки за изтегляне, ограничаване на честотната лента и изключително лош избор на сървъри. Такива услуги не са там, за да ревностно да пазят поверителността ви, така че не очаквайте стандарти от световна класа.

Безплатните VPN компании също трябва да осигуряват приходи. Определено ще бъдете бомбардирани с инвазивни реклами и прозорци, предизвикващи мигрена. Това означава, че вече сте продуктът Нашата препоръка е да сте в безопасност в интернет и да кашляте по няколко долара всеки месец - в противен случай може просто да понесете хиляди долари загуби, ако устройството ви зарази от злонамерен софтуер или вашите данни са изложени.

Някои VPN, които трябва да се избягват в Южна Африка

Едно от основните предупреждения за избора на използване на VPN за сърфиране в мрежата е неявното разбиране, че услугата ще направи всичко необходимо, за да защити вашата поверителност и анонимност. В крайна сметка, затова са проектирани на първо място. Препоръчителните VPN в този списък нямат документирани случаи на предаване на клиентски данни, но има няколко, които не оценяват този ангажимент толкова много. Препоръчваме ви да ги избягвате. Ето три такива случая:

1. HolaVPN

Базираната в Израел Хола навремето имаше гигантска потребителска база от близо 50 милиона - с хора, привлечени от безплатното си прокси разширение за браузъра Chrome. За съжаление, тя реши да използва това за незаконни дейности и го превърна в огромна армия на ботнет.

Потребителите на Hola видяха част от своята честотна лента раздвоена за атаки към други уебсайтове, разпространение на порнография и други прословути дейности. И всичко стана без тяхното съгласие. Ние твърдо вярваме, че е най-добре, ако избягвате Hola или го деинсталирате, ако вече е изтеглен.

2. Щит за гореща точка

Hotspot Shield е добре познато име в безплатната VPN индустрия и хората му се довериха с данните си. Но някои неща са твърде добри, за да бъдат истина.

Група за защита на личните данни подаде искане срещу компанията, като твърди, че тя насилствено вмъква проследяващи бисквитки в акаунти на потребители и продава данните за рекламни цели. В жалбата се добавя, че Hotspot Shield е пренасочил трафика на електронната търговия към партньорски домейни. Това означава, че законните HTTP заявки като macys.com са били навигирани към партньорски сайтове вместо това, така че компанията да получи печалба от такива продажби. Това е критично.

Журито все още е на Hotspot Shield, но въпросът все пак следва позната тенденция. Смятаме, че трябва да избягвате да използвате услугата, докато и освен ако тя не е в състояние да докаже невинността си. В Comparitech не забраняваме използването на VPN за извършване на незаконна дейност с надеждата, че поверителността ще бъде запазена. Но доставчиците трябва да бъдат напълно отворени и прозрачни относно политиките за регистрация - когато това твърди едно, а друго - това е масивен червен флаг.

Как да използвам VPN в Южна Африка?

Достъп до американските Netflix, DST и други сайтове извън Южна Африка

В този раздел ще ви преведем през два случая на използване. Следвайте тези стъпки, ако сте чуждестранен емигрант и искате да получите IP-адрес, който не е в Южна Африка, докато сте физически разположени в страната:

 1. Прегледайте нашия препоръчан списък на VPN услуги и решете план, който работи за вас
 2. Регистрирайте се и заплатете услугата
 3. След като направите това, изтеглете придружаващите приложения (за вашия телефон) или софтуер (за компютър или MacOS)
 4. Изчистете бисквитките и кеша си във всички уеб браузъри (Firefox, Chrome, Internet Explorer), за да премахнете старите идентификатори на местоположението
 5. Рестартирайте устройството си
 6. Отворете придружаващия софтуер VPN и влезте
 7. Изберете сървър от държавата, в която се опитвате да получите IP адрес - например САЩ или Великобритания
 8. Оставете няколко секунди, за да се установи връзката. След като това е направено, в лентата на задачите трябва да има зелена икона за известия
 9. Сърфирайте в мрежата, както обикновено.

Ще забележите, че уебсайтовете на хоста предполагат, че местоположението ви е в държавата, в която сте свързан в момента. Това ще отвори неща като поточно медийно съдържание и локални услуги за онлайн банкиране, включително DST и Netflix US.

Достъп до южноафрикански сайтове и приложения от чужбина

Другият случай на използване е за жители на Южна Африка, които пътуват в чужбина и се нуждаят от местен южноафрикански IP адрес. VPN може да бъде за поточно съдържание, достъп до онлайн банкиране или намиране на по-евтини авиокомпании. Следвай тези стъпки:

 1. Прегледайте нашите препоръки и разрешете опция, която има сървъри в Южна Африка
 2. Регистрирайте се и платете за VPN - изберете месечен или годишен план, в зависимост от това колко често искате да използвате VPN
 3. След като направите това, вземете приложенията за вашия телефон или компютър от страницата за изтегляне на VPN
 4. Изчистете бисквитките си във всички уеб браузъри (Firefox, Chrome, Internet Explorer), за да премахнете старите идентификатори на местоположението
 5. Рестартирайте устройството си
 6. Отворете придружаващия софтуер VPN и влезте
 7. Изберете сървър в Южна Африка и щракнете върху свързване
 8. Оставете няколко секунди, за да се установи връзката. След като това е направено, в лентата на задачите трябва да има зелена икона за известия
 9. Сърфирайте в мрежата, както обикновено
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 64

Adblock
detector