Най-добрите VPN за Kodi през 2020 г.

Най-добрите VPN за Kodi

Разглеждаме най-добрите VPN за Kodi през 2020 г., които ще защитят вашата поверителност и сигурност, без да забавят скоростите и да развалят вашето поточно преживяване. Ще преминем през кои VPN-и има приложения за кои устройства, така че можете да сте сигурни, че ще намерите подходящо за предпочитаното от вас устройство.

VPN-ите в този списък трябва да ви помогнат да се наслаждавате на Kodi безопасно в знанието, което вашият интернет доставчик или хакери не шпионират за вашата дейност. Важното е, че изключихме VPN, които водят дневници на потребителска активност или не предлагат подходяща защита на поверителността и сигурността, за да се спре изтичането на истинския ви IP адрес.

Влизаме в повече подробности относно VPN-ите, които са направили този списък по-долу, но ако искате да прескочите напред до най-добрите VPN за Kodi, ето резюме на нашите най-добри снимки.

Най-добрите VPN за Kodi през 2020 г .:

 1. IPVanish Нашият топ избор. Перфектен за потребителите на Kodi, които се нуждаят от бързо и леко решение, удобно за дистанционно управление. Най-лесният Kodi, създаден в този списък. Силна сигурност. 7-дневна гаранция за връщане на парите.
 2. ExpressVPN Несъвместим за деблокиране на най-популярното поточно съдържание. Страхотна поверителност и сигурност. Обширна поддръжка, за да накара Kodi да работи на всички платформи.
 3. CyberGhost Избор на бюджет. Деблокира най-популярното поточно съдържание. Може да се нуждае от ръчна конфигурация за някои потребители.
 4. NordVPN Страхотна стойност за бърз стрийминг. Частно и защитено с Kodi. Потребителите на Linux трябва да конфигурират ръчно.
 5. PrivateVPN Бързо, частно и сигурно. Буквар доставчик с нарастващ списък със сървъри.
 6. Частен достъп до Интернет Солидна сигурност и поверителност. Android и Linux приятелски.

Налични са много VPN мрежи, но ние стеснихме списък от шест, за които смятаме, че са най-добрите VPN за потребители на Kodi. Ще направим бележка за това с какви устройства са съвместими всяка VPN, включително Android и OpenELEC. Ако не сте сигурни кое да изберете, проверете нашето ръководство за настройка на Kodi VPN.

Най-добрите VPN за Kodi през 2020 г.

Има много VPN мрежи, но има някои, които са много по-подходящи за използване с Kodi. Избрахме най-добрите VPN за Kodi въз основа на следните критерии:

 • Съвместимост с редица устройства Kodi
 • Скорост и надеждност
 • Политика за сигурност и регистрация
 • Лесна настройка и употреба

Ето нашия списък с най-добрите VPN за Kodi през 2020 г .:

1. IPVanish

IPVanish kodi 69 процента

IPVanish е нашата топ препоръка за базираните на Android устройства Kodi, включително Amazon Fire TV и Fire TV Stick. За потребители без достъп до Google Play, IPVanish ви позволява просто да изтеглите APK файла от неговия уебсайт и да го инсталирате директно на устройството си, без да е необходимо да минавате през магазин за приложения. IPVanish вече изброява приложението си в магазина за приложения Fire TV чрез Amazon и в момента на писането е единственият в този списък. Потребителите на Linux обаче ще трябва ръчно да конфигурират VPN.

Версията Fire TV е оптимизирана за използване с дистанционното Fire Stick, което улеснява настройката и свързването към вашия сървър по избор. Над 1000 сървъра са достъпни за избор, с бързо и надеждно обслужване на по-голямата част от местата по света. Освен това ще получите стабилна сигурност благодарение на 256-битовото криптиране и политиката без регистрация.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android и Fire TV.

Професионалисти:

 • Най-добрият изпълнител за Android базирани устройства Kodi в нашето тестване
 • Предоставя APK файл за директна инсталация, тези без достъп до Google Play
 • Приложение за персонализирана версия на Fire TV
 • 1200+ сървъра могат да деблокират най-популярното поточно съдържание
 • Скоростите са страхотни от HD сървър на повечето сървъри
 • Най-добрите съображения за сигурност и поверителност

Недостатъци:

 • Не предлага метод за плащане с криптовалута

Най-добрият VPN за Kodi XBMC: IPVanish е нашият избор №1. Ненадминат за потребителите на Kodi, включително тези, които използват Amazon Fire TV и Fire TV Stick. Бърз, надежден и предлага силна поверителност и сигурност. Огромен набор от IP адреси и сървъри плюс допълнителна защита срещу течове на DNS. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

2. ExpressVPN

ExpressVPN Kodi

ExpressVPN е чудесен всеобщ избор за потребителите на Kodi, обещавайки бързи скорости и надеждно обслужване. Налична е версия на приложението с интерфейс на командния ред, въпреки че все още не сме тествали това с OpenELEC. В магазина за приложения на Amazon е налична оптимизирана за пожароизвестител версия. Един недостатък за потребителите с Android-базирани устройства Kodi е, че те не могат лесно да изтеглят APK файла от уебсайта, без първо да разрешат акаунта си. Това означава, че устройства, които нямат Google Play, и традиционният уеб браузър ще трябва да зареждат приложението от второ устройство с Android. ExpressVPN също има ръководство за настройка с Nvidia Shield на своя уебсайт.

ExpressVPN е надежден разблокиращ гео-заключени услуги, включително BBC iPlayer, Netflix, Hulu, HBO Now и HBO Go. Той може да се похвали с най-добрите в класа стандарти за сигурност, 256-битово AES криптиране и перфектна тайна за напред сред тях.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android, Linux (команден ред) и някои wifi рутери. Ако вашето Kodi устройство изобщо не поддържа VPN мрежи, предварително премигващите wifi рутери на ExpressVPN с фирмения фърмуер може да бъде точно това, което търсите.

Професионалисти:

 • Добър всеобхватен за потребителите на Kodi със специализирани приложения
 • Фантастични скорости за изтегляне и стрийминг
 • Функции за защита и поверителност от най-висок клас
 • Деблокира всички основни услуги за стрийминг
 • 24-часова поддръжка за чат на живо, 7 дни в седмицата

Недостатъци:

 • Малко по-висока цена от другите

БЪРЗО И НАДЕЖНО: ExpressVPN е бърз, сигурен и в състояние да деблокира огромен набор от поточни услуги. Работи добре с Kodi. Функциите за поверителност са трудни за преодоляване. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

3. CyberGhost

Cyberghost kodi LP

CyberGhost категоризира своите сървъри не само по местоположение, но и чрез това, което видео поточната услуга потребителят иска да получи достъп. Това е полезно за потребители, които използват Kodi за поточно предаване от официални източници като BBC iPlayer. За съжаление няма приложение за Linux, а версията за Android е достъпна само от Google Play. Това означава, че устройства, които работят на OpenELEC или версия на Android, която няма Google Play, ще трябва да конфигурират ръчно CyberGhost сървъри.

От плюс, CyberGhost стана доста добър в деблокирането на поточни канали от късно и добави цял набор от сървъри към непрекъснато разширяващата се мрежа. Скоростите са солидни и сигурността е строга.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Работи добре с Kodi, може да изберете сървъри въз основа на сайта, който искате да деблокирате
 • Голяма стойност на ниска цена доставчик
 • Бързо, надеждно обслужване
 • Няма проблеми с деблокирането на най-популярните сайтове за стрийминг

Недостатъци:

 • Необходима е ръчна конфигурация за потребители на Linux
 • Torrenting и P2P няма да работят на всички сървъри

БЮДЖЕТ ИЗБОР: CyberGhost е идеален за тези, които са нови за VPN. Цялостната защита и деблокирането с едно кликване е активирано по подразбиране. Добри скорости за евтин вариант. Работи добре с Kodi, но не е най-добрият изпълнител с някои популярни сайтове за стрийминг. Предлага се с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни отзив за CyberGhost.

CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

4. NordVPN

NordVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN предлага мрежа от повече от 4500 сървъра в над 60 страни. Много от тях могат да деблокират гео-заключени поточни услуги като BBC iPlayer, Hulu и Netflix. Потребителите на Android без Google Play могат да получат файла APK директно от уебсайта NordVPN. NordVPN може да бъде конфигуриран ръчно, като се използва набор от различни протоколи.

Компанията използва 256-битово криптиране и се придържа към строга политика за нулева регистрация. Скоростите са достойни, а връзките са надеждни. Интерфейсът на карта по подразбиране може да не е подходящ за потребители, които работят с Kodi с дистанционно управление, но можете да превключите, за да видите наличните сървъри и в списъка..

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Работи добре с Kodi и може да отблокира най-популярните стрийминг сайтове
 • Страхотна стойност с добра скорост на потока
 • Предлага сигурни, криптирани връзки по всяко време
 • Строга политика за без регистрация, идеална за потребители, които не са свързани с поверителността

Недостатъци:

 • Приложението за настолни компютри е малко тромаво и отнема известно свикване
 • Не могат да избират отделни сървъри, могат да избират само техните местоположения

ВЕЛИКА СТОЙНОСТ: NordVPN е добър бюджетен всеобхват, който работи добре с Kodi. Силни функции за сигурност и побира до 6 устройства. Приложението не позволява на потребителя да избере сървър. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е малък доставчик, който прави голям плясък благодарение на способността си да отблокира почти всичко, което можете да хвърлите в него, включително BBC iPlayer и Netflix. Сравнителен новодошъл, той няма огромно количество сървъри, но тези, които има, са разпространени в добър диапазон от страни и предлагат пламващи големи скорости. Политиките за сигурност и регистрация са това, което бихте очаквали от много по-голям доставчик, така че можете да сте спокойни, като знаете, че вашият интернет доставчик и хакери няма да могат да прослушват вашата дейност.

Потребителите на Android могат да получат APK файла директно от уебсайта на PrivateVPN. Все още няма приложение за Linux, но ръчната конфигурация е опция.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Няма проблеми с работата му с Kodi устройства
 • Силни защитни функции и солидна защита на поверителността
 • Деблокира Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer
 • Не поддържа никакви дневници

Недостатъци:

 • Няма 24/7 чат на живо
 • По-малко сървъри за избор от други доставчици по-високо в този списък
 • Нуждае се от ръчно настройване за работа в Китай

Страхотни скорости: PrivateVPN е добър семеен избор. Работи добре с Kodi. Поддържа до 6 устройства на същия акаунт. Постига бързи връзки. Може да се направи с по-голям избор на сървъри. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

6. Частен достъп до Интернет

Частен достъп до Интернет

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.PrivateInternetAccess.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

Частен достъп до Интернет е солидна опция както за Android, така и за Linux базирани устройства Kodi. Версията на Linux е тествана и доказано работи на OpenELEC, популярен Linux дистрибутор за Kodi устройства с ниска мощност като Raspberry Pi. Приложенията са леки, а цената е евтина, така че това е добър общ избор за потребителите на Kodi на бюджет. APK файлът е достъпен за директно изтегляне от уебсайта на PIA, ако устройството ви с Android няма Google Play.

Въпреки малкия си отпечатък, PIA не прави компромиси по отношение на сигурността или производителността. Скоростите са прилични и получавате приличен набор от сървърни местоположения. Стандартите за криптиране са регулируеми с налично 256-битово и 128-битово криптиране; последните може да са за предпочитане по-ниски клас Kodi устройства. PIA се придържа към стриктна политика без регистрация.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android и Linux.

Професионалисти:

 • Предпочитан от потребителите на Kodi с Linux за специализирано приложение и поддръжка
 • Бюджетен доставчик, който може да деблокира добър набор от поточно съдържание

Недостатъци:

 • Скоростта на потока може да е непоследователна
 • Бъдете готови за отстраняване на проблеми във форумите на общността
 • Други доставчици в този списък са по-способни да деблокират по-големи сайтове за стрийминг

НИСКА ЦЕНА: Частният достъп до Интернет има най-висока сигурност и поверителност. Като цяло работи добре с Kodi и е в състояние да отблокира добър набор от поточно съдържание. Голяма потребителска общност предлага много поддръжка. Скоростта на потока може да е непоследователна.

Прочетете пълния ни преглед на частния достъп до Интернет.

Купон за частен достъп до Интернет Спестете 70% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

Как да изберем най-добрия VPN за Kodi

Потребителите на Kodi трябва да вземат предвид редица фактори при избора на VPN. Те включват:

 • Съвместимост на устройството Уверете се, че избраният от вас VPN поддържа всяко устройство, на което сте инсталирали Kodi. Ако устройството ви е базирано на Android, като например Amazon Fire TV Stick, тогава ще имате много възможности за избор. Потребителите на OpenELEC, от друга страна, имат много по-малко възможности.
 • Скорост: Бързите връзки към VPN сървърите правят гладкото и непрекъснато поточно предаване. Бавният VPN ще предизвика често буфериране и дълги времена на зареждане. По-високите скорости позволяват по-добро качество на видео.
 • Поверителност: Силното криптиране и политиката без регистрация пречат на вашия интернет доставчик, правителствени агенции и хакери да проникнат във вашата връзка. VPN не позволява на никой да види какво и къде гледате.
 • Възможност за деблокиране на видео с заключен регион: Много официални източници на видео са заключени за региони, така че само потребители от определени страни могат да ги гледат. VPN маршрутизира вашата интернет връзка през друго място, като по този начин заобикаля тези ограничения. Някои доставчици на стрийминг се захванаха с тази тактика и разполагат с мерки, за да не позволят на VPN потребителите да гледат, но най-добрите VPN мрежи могат да ги деблокират, така или иначе.
 • Поддръжка на клиенти: 24/7 поддръжка за чат на живо е идеална, но не се предлага от всички доставчици. Това може да бъде наистина полезно за настройка и отстраняване на проблеми.
 • Лесно използване: Няма смисъл да купувате VPN абонамент, ако не можете да разберете как да го използвате. Всички VPN мрежи препоръчваме да предлагате гаранции за връщане на пари, за да можете да ги изпробвате, преди да поемете ангажимент.

Имам ли нужда от VPN за Kodi?

Kodi, мултиплатформеният софтуер за домашно кино, наричан по-рано XBMC, може да бъде персонализиран с набор от хранилища, инструменти и програми за персонализирани забавления. Той наслагва всеки компютър, Android устройство и дори Raspberry Pis с лесен за използване интерфейс, съвместим с дистанционно управление и геймпадове.

Истинската примамка на Kodi се крие в добавки, които разширяват възможностите на Kodi. А именно, добавките за видео позволяват на потребителите на Kodi да излъчват видео от широк спектър източници. Те включват популярни стрийминг услуги като BBC iPlayer и добавки на трети страни, които предлагат основно пиратско съдържание. Много потребители на Kodi използват VPN, за да скрият дейността си от своя интернет доставчик, когато гледат неофициални потоци; обаче има много основателни причини всеки да използва такава.

Съкратено за виртуална частна мрежа, VPN криптира целия интернет трафик на вашето Kodi устройство и го маршрутизира през посреднически сървър в избрано от вас място. Това ви позволява да деблокирате географски ограничено съдържание, като например BBC iPlayer извън Великобритания. Той също така защитава потребителите от определени видове атаки и уязвимости, често срещани в добавки на трети страни, като същевременно запазва дейността ви частна.

Как да използвате VPN с Kodi

На смартфони и персонални компютри най-лесният начин да използвате VPN с Kodi е да инсталирате приложението на VPN доставчика. За целта ще трябва да сведете до минимум Kodi и да го инсталирате в основната операционна система.

Ето как да настроите VPN за Kodi:

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN от уебсайта на вашия доставчик или от официален магазин за приложения (Apple или Google Play)
 2. Отворете приложението и влезте с идентификационните данни на профила си
 3. Изберете местоположение и натиснете Connect бутон.
 4. След като връзката е установена, отворете архива на Kodi и го използвайте както обикновено. Целият трафик на вашето устройство ще бъде тунелиран през VPN.

Прочетете още: Настройка на прокси за Kodi

Не използвайте APK файлове от трети страни

Ако устройството ви Kodi работи на Android, но няма Google Play, превръщането на VPN приложението, което искате, може да бъде предизвикателство. Следващият най-добър вариант често е изтеглянето на APK файла и позволяване на устройството ви да инсталира приложения от неизвестни източници. Въпреки това, ние внимаваме да не изтегляте APK файлове от всеки друг, освен от самия VPN доставчик.

Малко от Googling без съмнение ще се появят няколко уебсайтове за хостинг на APK на трети страни. Те се избягват най-добре. Тези APK файлове не са поставени от хората, които са ги направили, така че съществува значителен риск приложението да бъде променено така, че да съдържа злонамерен софтуер. Дори и да е безопасно, тези APK файлове често са остарели, което означава, че може да липсват ключови функции или да съдържат неподправени уязвимости за защита.

Когато е възможно, изтеглете APK файлове директно от уебсайта на доставчика на VPN. Друга опция е „странично зареждане“ на приложението от второ Android устройство, което има Google Play.

Настройка на VPN рутер за Kodi на Roku, Chromecast, FireTV и т.н.

Ако използвате Kodi XBMC на устройство, което не поддържа VPN, все пак можете да се възползвате от VPN абонамент, като го настроите ръчно на вашия wifi рутер. Този процес се различава в зависимост от фърмуера на конкретния рутер, така че ви препоръчваме Google ръководство за настройка, за да научите как. Веднъж настроен, целият интернет трафик, идващ и излизащ от рутера, ще пътува през VPN сървъра.

Може да се наложи да замените фърмуера на маршрутизатора, ако стоковата версия не поддържа VPN връзки. Този процес се нарича „мигащ“ и трябва да се извършва с много внимание. Ако не преминете правилно новия фърмуер или не преминете неправилната версия на фърмуера за вашия модел рутер, той може трайно да повреди или „тухли” маршрутизатора. Някои от най-популярните фърмуер за рутер, който поддържа VPN, включват:

 • DD-WRT
 • домат
 • AsusWRT

Ако имате на разположение компютър или Mac лаптоп, по-безопасно и по-лесно решение е да инсталирате VPN за това и да създадете WiFi гореща точка. Това се нарича виртуален рутер и повечето съвременни лаптопи са способни да създадат такъв. Свързвайки се към VPN на вашия лаптоп и излъчвайки wifi мрежа от него, можете да свържете вашето Kodi устройство, така че всички потоци да минават през VPN. Можете да намерите инструкции за компютър как да създадете виртуален рутер с активиран VPN и инструкции за Mac тук. Имаме и нашите инструкции за настройка на VPN Fire TV Stick за второ поколение Amazon Fire TV Sticks и по-нови версии.

Вижте също: Най-добрите VPN за Fire Stick

Мога ли да използвам безплатен VPN с Kodi?

Безплатните VPN мрежи са често срещани, но обикновено не са подходящи за Kodi. Ако приемем, че използвате Kodi за поточно видео, безплатните VPN мрежи не предлагат необходимата честотна лента или данни за надеждно предаване на видео. Вероятно ще получите ниско качество на изображението и много буфериране. Безплатните VPN често ограничават количеството данни, което можете да използвате, или да ограничите честотната лента.

Повечето безплатни VPN не правят приложения за Amazon Fire TV или други Kodi устройства. Техната поддръжка на клиенти практически не съществува, така че не очаквайте помощ при намирането на решение.

Поверителността също е проблем за безплатните VPN. Те трябва да изкарат пари по някакъв начин и мнозина прибягват до събиране на лични данни, инжектиране на реклами в уебсайтове на вашия браузър и други промени в тактиката. Някои дори са хванати да разпространяват злонамерен софтуер на потребителите.

Сигурността също може да бъде по-слаба. Много VPN използват остаряло криптиране или дори изобщо не криптират. Те могат да изтичат данни извън VPN тунела, излагайки вашата дейност на трети страни.

Накратко, придържайте се към платен VPN доставчик, за да получите ефективността, сигурността и поддръжката, необходими за Kodi.

Коди законно ли е??

Kodi е напълно легален софтуер с отворен код, създаден от нестопанска организация. Вие сте напълно в правата си да изтеглите и инсталирате Kodi от официалния уебсайт и да използвате някоя от официално санкционираните добавки.

Не е незаконно да купувате или продавате устройства с предварително инсталирани Kodi, стига те да не съдържат добавки на трети страни, които текат от незаконни източници. Препоръчваме кутиите, продавани от WeTek, които се предлагат с чиста инсталация на Kodi без допълнителни добавки и работят в дистрибутора на OpenELEC Linux.

Потребителите на Kodi се сблъскват с правни проблеми, когато разширяват гамата от поточни източници на Kodi, използвайки несанкционирани, добавки на трети страни или когато купуват „Kodi кутии“ от търговци на дребно, които се предлагат с тези добавки, предварително инсталирани. Тези източници могат да включват пиратски IPTV потоци, торенти и уебсайтове, хостващи съдържание без разрешение на собственика на авторските права.

Възможно е потребителите да не са напълно ясни кои добавки текат от законни източници и кои не. Това важи особено за предварително конфигурираните кутии Kodi. В един случай човек от Обединеното кралство беше глобен с 250 000 британски лири за продажба на устройства Kodi, заредени с няколко добавки, които предаваха съдържание от незаконни източници, въпреки твърдението му, че кутиите са „100 процента законни“.

И така, как да останете от дясната страна на закона?

Първо, знайте, че XBMC Foundation, която създаде и поддържа софтуера Kodi, не участва по никакъв начин с продажбата на кутии Kodi. Всъщност Team Kodi каза, че кутиите, които обикновено се продават на eBay и от Youtubers, които се зареждат с добавки на трети страни, „убиват Kodi“. Но тъй като Kodi е с отворен код, XBMC не може да контролира кой го инсталира на какво.

Ние обезкуражаваме закупуването на всяко устройство с предварително инсталирани добавки Kodi и трети страни. Това не само може да ви създаде проблеми при нарушаване на авторски права, но също така може да зарази вашето устройство със зловреден софтуер, инсталиран в системата преди покупка. Ако сте закупили Amazon Fire Stick или други устройства с “напълно заредена” инсталация на Kodi, препоръчваме чиста кърпа на цялата система и да започнете от нулата..

Второ, законността на потока от източници на трети страни варира в зависимост от страната. Някои може да са законни, но изискват да гледате от конкретна държава или регион. Други може да съществуват в законна сива зона. Поради тези причини винаги препоръчваме да проверите местните закони и разпоредби и да използвате VPN, за да скриете дейността си от вашия интернет доставчик и други субекти.

Прочетете още: Колко безопасен е Kodi?

Избор на кутия Kodi

Въпреки че можете да инсталирате и стартирате Kodi на настолна операционна система като Windows или MacOS, повечето потребители на Kodi предпочитат да използват отделно устройство, което да се използва като домашен медиен център. Те често се наричат ​​"кутии" на Kodi и се предлагат в два основни вкуса: Android и Linux.

Повечето от изброените тук VPN правят приложения за Android с APK файлове за изтегляне, които можете да инсталирате директно на устройството си, без да е необходимо Google Play. Въпреки че не всички версии на Android са еднакви, повечето трябва да стартират тези VPN приложения просто добре.

Популярните Android-базирани кутии Kodi включват:

 • Amazon Fire TV и Fire TV Stick
 • Nvidia Shield
 • Gem Box
 • Razer Forge TV
 • Matricom G-Box

Много Linux дистрибуции могат да работят с Kodi, но най-популярното за малки устройства с ниска мощност като тези е OpenELEC. OpenELEC е Linux дистрибутор, пригоден за кутии Kodi. Някои VPN правят Linux приложения, които могат да работят на OpenELEC, но по-универсална опция е да конфигурирате VPN ръчно. Потребителите на OpenELEC Kodi могат дори да се свържат с VPN от добавка на Kodi, като VPN Manager за OpenVPN или OpenVPN за Kodi. Попитайте вашия доставчик на VPN за необходимите конфигурационни файлове, за да се стартирате и стартирате.

Популярните устройства, които управляват Kodi с OpenELEC включват:

 • Wetek Play, Play 2 и Core
 • Raspberry Pi 3
 • CuBox-и

Има много повече, но се пазете от устройства, които се продават с издания на Kodi, които не са налични. Много от продавачите ще продават предварително конфигурирани „пиратски кутии“ със специални конструкции, които се предлагат с вече инсталирани тонове добавки. Това е особено разпространено сред доставчиците на трети страни, които продават пръчки Amazon Fire TV с Kodi. Въпреки че в началото те могат да изглеждат като добра сделка, тъй като не изискват да инсталирате Kodi самостоятелно, те често идват със злонамерен софтуер, ботнети и други гадни неща, които рискуват вашата сигурност и интернет честотна лента.

Ако дадено устройство не е с наличната версия на Kodi, просто го инсталирайте сами. Можете да намерите урок за това как да инсталирате Kodi на Fire TV тук и как да инсталирате VPN на Fire TV тук. Тези инструкции трябва да работят по подобен начин и при други Android-базирани устройства.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 40

Adblock
detector