Най-добрите VPN за ОАЕ и Дубай и правното положение за използване на VPN

Най-добрите VPN за ОАЕ и Дубай
Ако вече живеете в ОАЕ, вероятно знаете колко популярни VPN са средство за достъп до блокирани уебсайтове и приложения, включително Skype и WhatsApp, или да се свържете с US Netflix и други стрийминг услуги.

Тук разглеждаме най-добрите VPN за Дубай или другаде в ОАЕ. Ще разгледаме някои често срещани притеснения относно използването на VPN в Обединените арабски емирства и ще се опитаме да изясним някои погрешни схващания относно правните проблеми с използването на VPN.

PRO БАКШИШ: Планирате пътуване до ОАЕ? Някои уебсайтове за VPN са блокирани в ОАЕ, затова препоръчваме да се регистрирате и да изтеглите предпочитания VPN преди да посетите.

Ако нямате време да прочетете цялата статия, ето обобщение на върха пет най-добри VPN за Дубай и ОАЕ:

 1. ExpressVPN Нашият препоръчан VPN за ОАЕ. Големи скорости, чудесни за достъп до блокирано съдържание, най-висока степен на сигурност. Работи по-последователно от други VPN в ОАЕ.
 2. NordVPN Най-добрият бюджетен VPN за ОАЕ. Бързи скорости, нулева регистрация и огромна мрежа от сървъри. Подходящ за стрийминг на геоблокирано съдържание.
 3. Surfshark Нов VPN на пазара с нарастваща популярност в ОАЕ и Близкия изток. Неограничени връзки и деблокира Netflix, както и други стрийминг сайтове от чужбина.
 4. PrivateVPN Бързи, сигурни сървъри, които са чудесни за деблокиране на поточни сайтове от чужбина. Без трупи. Подходящ за достъп до САЩ Netflix в ОАЕ.
 5. VyprVPN Сигурно решение, без регистрационни файлове и по желание добавена объркване. През последните месеци се бори с VPN блокове в ОАЕ и Дубай.

Забележка: През последните 12 месеца в ОАЕ бяха блокирани много VPN мрежи, тази статия редовно се актуализира, за да показва работещи VPN мрежи. От време на време VPN в този списък временно се блокират.

Пътуванията до Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Дубай са все по-чести. Ако все пак се окажете там за бизнес или за удоволствие, може да изпитате малко разочарование от достъпа до доста голям брой уебсайтове. VoIP услуги като Skype и WhatsApp са блокирани, както и сайтове за хазарт като Betfair и няколко Wikipedia страници. Регулаторният орган за далекосъобщенията в страната налага строга интернет цензура в целия съвет. Донякъде изненадващо, TRA е много прозрачен по отношение на това кои сайтове са блокирани и защо.

Как избрахме най-добрите VPN за ОАЕ

Определихме специфичен набор от критерии, за да формираме нашите препоръки за най-добрите VPN за Дубай и останалата част от ОАЕ. По-специално, тези, които в момента са в ОАЕ, трябва да използват VPN, които им позволяват сигурен достъп до голям брой блокирани уебсайтове и VoIP услуги, без да се притесняват от течове на данни, които разкриват какви уебсайтове или услуги имат достъп..

VPN услугите, които сме определили, са най-добрите за потребители на ОАЕ и Дубай, всички VPN отговарят на следните критерии:

 • Добро криптиране
 • Няма дневници за трафик
 • Много сървъри
 • DNS защита от теч

Като допълнителен бонус ние наблегнахме и на всички услуги, които използваха объркване, за да скрият факта, че изобщо използвате VPN.

Съвет на експертите: Някои сайтове за VPN са блокирани в ОАЕ, така че ако все още не сте там, не забравяйте регистрирайте се преди да пътувате.

Най-добрите VPN за ОАЕ и Дубай

Ето нашия списък с най-добрите VPN за ОАЕ и Дубай, които все още работят:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020Работи в UAET testi януари 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN лесно отговаря на всички наши критерии за съставяне на списъка с най-добрите VPN за ОАЕ и Дубай. Компанията не съхранява идентификационни регистрационни файлове за това, което потребителите правят онлайн, докато са свързани.

VPN използва криптиране AES-256, отбелязано като един от най-добрите методи за криптиране и по-специално използвано от много правителства, включително правителството на САЩ и военните. ExpressVPN поддържа OpenVPN с TCP / UDP, SSTP, L2TP / IPSec и PPTP протоколи. ExpressVPN използва DNS защита и превключвател за убийство в случай, че услугата не успее.

И накрая, ExpressVPN има сред най-големия брой сървъри, с локации в 94 държави. Като бонус тази услуга използва свой собствен, защитен метод на затъмняване, за да скрие факта, че сте свързани с VPN. Като такава услугата работи дори в най-неприветливите за VPN страни. Известно е, че дори минава покрай Голямата защитна стена на Китай. ExpressVPN надеждно работи с повечето големи гео-ограничени стрийминг услуги като Netflix, BBC iPlayer и HBO GO, както и VoIP услуги като Skype.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android, Linux (команден ред) и някои wifi рутери.

Професионалисти:

 • Най-надежден VPN за ОАЕ и Близкия изток
 • Функции за поверителност и сигурност, водещи в класа
 • Бързи скорости за стрийминг и торент
 • Използва obfsproxy, за да избегне VPN откриване и блокиране
 • Работи с всички основни стрийминг услуги, включително Netflix

Недостатъци:

 • Има по-евтини VPN

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРОТО ЗА ОАЕ & DUBAI: ExpressVPN е най-добрият ни избор. Надеждно работи в Дубай & ОАЕ и деблокира всички основни сайтове и приложения, включително Skype. Предлага изключително бързи връзки и сървъри в огромен набор от държави. Опитайте безрисково с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN тук.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPNРаботи в UAETested Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN е чудесна опция за тези, които търсят допълнително количество сигурност. Посягайки на всяка точка от нашите критерии (без политика на регистрация, високо ниво на SSL-2048-битово криптиране, голямо разнообразие от сървъри), тази услуга предлага и опция за Tor над VPN. Tor е може би най-сигурният метод за сърфиране в интернет. NordVPN комбинира услугата си с Tor, за да предложи изключително безопасно и силно криптирано изживяване при уеб сърфиране, особено за тези, които се свързват в ОАЕ и Дубай.

Освен това NordVPN разполага с DNS разделител за теч, създаден да предотвратява течове на DNS, както и специфичен за процеса ключ за убиване, ако услугата се провали, или ако някоя отделна програма стартира изтичане на данни. Тук са достъпни OpenVPN протоколи, както и PPTP и L2TP / IPsec. Докато NordVPN не включва свой собствен метод на обфускация, той поддържа Obfsproxy. Техният уебсайт предоставя полезна информация как да настроите това чрез тяхната услуга. Услугата също използва двойна VPN функция, която удвоява криптирането, въпреки че, разбираемо, това забавя малко услугата.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Добра бюджетна опция, която работи в ОАЕ
 • Скоростите са достатъчно бързи за HD стрийминг
 • Силни данни за сигурност и поверителност
 • Работи със Skype
 • Личните данни са защитени, тъй като не пазят журнали

Недостатъци:

 • Приложенията за настолни компютри могат да бъдат бавни

Нашият резултат:

4.5 извън 5

НАЙ-ДОБРАТА БЮДЖЕТНА ОПЦИЯ: NordVPN е чудесен избор за сигурност и поверителност, който работи надеждно в Дубай & ОАЕ. Използвайте до 6 устройства наведнъж с големи скорости на свързване. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Научете повече в пълния ни преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. Surfshark

SurfShark VPNРаботи в UAETested Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Surfshark е VPN услуга на високо ниво, която предлага всичко, което търсихме по нашите критерии. Това включва AES-256 криптиране, строга политика без регистрация и голям брой сървъри.

Освен това ще откриете, че Surfshark използва OpenVPN TCP / UDP протоколи, като същевременно поддържа PPTP и L2TP / IPsec VPN протоколи. Забележителна в тази услуга е DNS с нулево познание на всеки сървър (което означава, че информацията ви не се записва на който и да е сървър, към който се свързвате), превключвател за убийства, двойно верига VPN и лекота на използване, както и разумно голям брой сървъри и локации на сървъри (над 500 сървъра в 50 страни).

За разлика от повечето VPN услуги, Surfshark също предлага възможност за използване на един акаунт за покриване на неограничен брой устройства.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, Linux, iOS, Android и Amazon Fire TV. Можете също да инсталирате услугата като приставка за Chrome или Firefox, за да покриете само дейностите на вашия уеб браузър.

Професионалисти:

 • Работи в ОАЕ и Китай
 • Позволява неограничени устройства
 • Стабилни, надеждни скорости

Недостатъци:

 • Сървърната мрежа е по-малка от повечето други VPN мрежи

Нашият резултат:

4 извън 5

ВЕЛИКА СИГУРНОСТ: Surfshark предлага висока сигурност, анонимност, над средните скорости, добър брой други функции, необходими за всеки в ОАЕ и Дубай. Surfshark предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Можете да прочетете пълния ни преглед на Surfshark тук.

Surfshark КупонСпециална сделка - спестете 83% + 3 месеца БЕЗПЛАТНА ДАЛОСказка се прилага автоматично

4. ЧастенVPN

PrivateVPNРаботи в UAETested Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е млад, актуален VPN доставчик, който предлага услуга наравно със своите ветерани съперници. Компанията не поддържа журнали и приема плащане чрез кредитна карта, Stripe, PayPal или Bitcoin. Можете да избирате между 128-битово или 256-битово AES криптиране, като и двете използват перфектна предна секретност. Вградени са защитите за течове на IPv6 и DNS, както и ключът за убийство. Компанията е базирана в Швеция.

PrivateVPN умее да деблокира гео-заключено съдържание, включително каталозите на Netflix от няколко страни, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer, между другото. Той се нарежда близо до върха в нашите тестове за скорост, въпреки че работи с по-малка сървърна мрежа от други VPN в този списък. Чатът на живо е достъпен през работно време.

Можете да свържете до шест устройства едновременно в един акаунт. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • Опция с ниска цена, която работи в ОАЕ
 • Не поддържа никакви дневници
 • Работи с широк спектър от поточни услуги

Недостатъци:

 • Малък брой сървъри за избор

Нашият резултат:

4.5 извън 5

ВЕЛИКИ СКОРОСТИ: PrivateVPN работи добре в ОАЕ и позволява до 6 устройства на същия акаунт. Малка мрежа от сървъри, но бързи връзки. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

5. VyprVPN

VyprVPNРаботи в UAETested Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.VyprVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VyprVPN е доставчик, базиран в Швейцария, който притежава и управлява своята глобална мрежа от сървъри. Това е в различен контраст с повечето други доставчици, които просто наемат сървъри в центрове за данни на трети страни. Това дава на VyprVPN по-голям контрол върху поверителността на потребителите, който е защитен със силно криптиране и политика без регистрация.

VyprVPN е ветеран в избягването на цензурата в страни като ОАЕ и Китай. Работи с VoIP услуги като Skype и Facetime, както и с някои стрийминг услуги, включително US Netflix. Поддръжката на чат на живо е на повикване 24/7, ако срещнете проблеми.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Можете да свържете пет устройства наведнъж.

Професионалисти:

 • Военна степен на сигурност
 • Не поддържа идентификационни регистрационни файлове
 • Деблокира Netflix US и други
 • Работи в Китай и ОАЕ

Недостатъци:

 • По-евтини доставчици по-високо в списъка
 • Малко по-бавно от съперниците

Нашият резултат:

4 извън 5

РАБОТИ В ОАЕ И КИТАЙ: VyprVPN има силна репутация за поверителност и работи добре в страни, където някои други VPN мрежи са блокирани.

Прочетете пълния ни ревю на VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 81% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

VPN, които трябва да избягвате в ОАЕ и Дубай

Ако сте били в Googling за това какво VPN да използвате, докато сте в ОАЕ, няколко вероятно изскачащи, които всъщност са най-добре избягвани, било защото те не работят в ОАЕ, или поради прецедент на смени практики. Има много лоши VPN услуги там, но ето три, по-специално, за да стоите далеч от:

Щит за гореща точка

Много потребители се оплакват, че Hotspot Shield не работи в ОАЕ. Дори и да го направи, скорошна жалба за FTC твърди, че компанията е отвличала HTTP заявки и пренасочва потребителите към партньорски сайтове против тяхната воля. Те също така вмъкват бисквитки за проследяване във вашия уеб браузър, които наблюдават вашата активност, която се използва от трети рекламодатели. Дръжте далеч.

Здравей

Hola е партньорска мрежа, която използва празен трафик на компютрите на други хора, за да създаде VPN тунел. По същия начин, други хора използват вашата честотна лента, когато не я използвате. Това може да ви носи отговорност за дейността на други хора, огромен риск, когато сте в ОАЕ и Дубай. Компанията също има история на злоупотреба с доверието на потребителите. Веднъж той превърна всички устройства в мрежата си в огромен ботнет и го използва за извършване на разпространени атаки за отказ на услуга на уебсайтове.

HideMyAss

Въпреки че HMA не записва нито една ваша активност или съдържанието на вашия интернет трафик, тя съхранява подробни регистрационни файлове с метаданни, включително вашия реален IP адрес. Най-известният пример е арестът на Коди Крецингер, хакер на LulzSec, участващ в кибератака на Sony Pictures. HideMyAss предаде доказателства на властите по съдебен ред, довел до неговия арест. Въпреки че не оправдаваме това, което Коди направи, потребителите на VPN трябва да бъдат скептични към твърденията на HideMyAss за „няма регистрационни файлове“.

Легални ли са VPN в ОАЕ?

Много потребители се обръщат към VPN, за да заобиколят тези блокове от съдържание, действие, което понастоящем се намира в значителна правна сива зона в страната. Всъщност слуховете за правни последици за използване на VPN в страната изобилстват.

Съвсем наскоро много жители на ОАЕ получиха текстово съобщение, в което им казват да подадат сигнал в полицейски участък в Дубай, за да платят глоба в размер на 5000 Dh. Това се оказа лъжа. Въпреки такива лъжливи слухове, VPN мрежите остават изключително популярни.

Законът за киберпрестъпността от 2012 г., приет в страната, изглежда само забранява използването на VPN за дейности, които се считат за незаконни в окръга. Порнографията, антирелигиозната реч на омразата и хазартните игри обикновено са начело в списъка. Въпреки това, този закон е изменен и разширен, като хвърля много потребители на VPN или потенциални потребители в объркване относно новия закон и дали съществува или не съществува забрана за VPN за ОАЕ. Мнозина сега са по-объркани от всякога относно това, което е и не е допустимо.

Между 2012 и 2016 г., малко, ако има такива, VPN уебсайтове, които позволяват на потребителите да имат достъп до блокирано съдържание, са били блокирани от TRA, което показва, че страната не блокира активно тези сайтове, или най-малкото, не докладва активно за нея. Въпреки това много местни магазини продават VoIP карти, които позволяват използването на VoIP услуги, въпреки забраната за услуги като Skype. Изглежда, че сляпо око е обърнато към онова, което може да се счита за леки престъпления и огромен брой хора използват Skype и други „забранени“ VoIP услуги с помощта на VPN.

Това каза, че сегашното изменение в закона е ново и трябва да се следи отблизо. Има много приложения за VPN в ОАЕ и Дубай, повечето от които са в рамките на законната сива зона на страната, като например достъп до географски блокирано съдържание от поточни уебсайтове като BBC iPlayer, Netflix и Amazon Prime Video.

Закона за съдържанието и VPN на ОАЕ

Законите за блокиране на съдържанието на ОАЕ са твърде сложни, но се основават на две категории: религиозни принципи и защита на бизнеса.

Аспектът на религиозните принципи е доста ясен. Обединените арабски емирства имат сложна структура на правителството с абсолютна монархия на върха. Законите се основават на смесица от шериатски и светски граждански идеали. *

Тъй като законите на страната имат значителна основа в шериата, блокирането на съдържанието на Телекомуникационния орган има смисъл според заложената мюсюлманска система от вярвания на ОАЕ, въпреки че е по-малко драконична от тази, която може да се намери в други предимно мюсюлмански страни като Иран или Саудитска Арабия.

Според TRA, съдържанието, което „противоречи на етиката и морала на ОАЕ“ е блокирано направо. Това включва:

 • порнография
 • VoIP сайтове и услуги (Skype)
 • хазарт
 • уебсайтове, съдържащи антирелигиозна реч на омразата
 • уебсайтове, свързани с производството, продажбата и разпространението на незаконни наркотици
 • съдържание, което често противоречи на вярванията на мнозинството сунитско население
 • Много страници в Уикипедия
 • Израелски уебсайтове

TRA ежегодно предоставя статистика за инициативата си за блокиране на съдържание:

2016 г. изменен закон за VPN

В началото на 2016 г. ОАЕ измени закона си за киберпрестъпления, за да определи повече употреби на VPN. Законът гласи:

„Който използва измамен адрес на компютърна мрежа (IP адрес) чрез използване на фалшив адрес или адрес на трета страна по какъвто и да е друг начин за извършване на престъпление или предотвратяване на неговото разкриване, се наказва с временно лишаване от свобода и глоба от не по-малко от 500 000 Dhs (136,128.51 USD) и не повече от 2,000,000 Dhs (544,514.04 USD), или едно от тези две наказания. "

Много истории излязоха веднага след това изменение, което на пръв поглед разшири обхвата на този закон всичко Използване на VPN Това обаче не е било така. Всъщност използването на VPN в ОАЕ и Дубай е изключително високо и много често. Както е видно от собствените статистически данни за филтриране на съдържание на TRA, повечето уебсайтове извън тези, които противоречат на етичните закони, обикновено не са забранени. Това включва VPN услуги. Независимо от това, докато VPN, който използвате, върши своята работа и затъмнява връзката ви с VPN сървъра, няма вероятност да привлечете внимание от властите.

Някои блокиране на съдържание има за цел да облагодетелства бизнеса

ОАЕ вижда значително количество международен бизнес трафик и разчита в голяма степен на този трафик като част от своята икономика. По-специално в Дубай има голям брой немюсюлмани и временни жители, които живеят и работят в града целогодишно и дългосрочно. За да остане по-дружелюбната страна на своите международни бизнес партньори, страната е склонна да отделя по-малко време за налагане на някои от законите, които има за книгите в Дубай, въпреки че последните промени в закона могат да показват последващо завръщане на цензурата и прилагането.

Самите предприятия се радват на някои закони за блокиране на съдържание, които са предназначени да защитят техните интереси. Блокирането на съдържанието на глас през интернет протокол (VoIP) и много други приложения за съобщения, като Skype, WhatsApp и Google Hangouts, се дължи на факта, че страната иска да защити своята телекомуникационна индустрия от загуба на бизнес на тези, които използват безплатни комуникационни платформи. По този начин разговорите на далечни разстояния в ОАЕ могат да се осъществяват само по старомоден начин, поне законно.

VoIP картите, които обикновено се продават в страната, са метод, който се продава без рецепта, за да се избегне тази забрана. VoIP картите са решение за системата, позволяваща на потребителите да извикат отдалечен PSTN, който след това се свързва към VoIP система. По този начин потребителите могат да извършват VoIP разговори, използвайки обикновената клетъчна мрежа или дори стационарен телефон.

Свободата на ОАЕ в класацията Net 2015

Към 2015 г. ОАЕ има оценка 68 от 100 от организацията за класиране на демокрация и свобода Freedom House. Колкото по-висок е резултатът, толкова по-лошо е класирането на свободата на страната.

Докладът потвърждава факта, че блокирането на съдържанието на ОАЕ е сред най-лошите в света, въпреки че не е така на най-лошото в света или дори в Близкия изток. Докладът също така показва, че доставчиците на интернет услуги на страната използват инструменти за блокиране на съдържание NetSweeper, SmartBlocker и Blue Coat ProxySG. Докладът допълнително показва, че Facebook и Youtube са налични, въпреки че някои думи за търсене и съдържание са блокирани на тези сайтове.

Онлайн поточно предаване в Дубай и ОАЕ

Netflix не е блокиран в ОАЕ. Услугата стартира в ОАЕ по-рано през 2016 г. В момента има над 300 телевизионни предавания и малко под 1000 филма. Това представлява около 30% от наличното чрез САЩ Netflix. Много потребители на Netflix в Дубай използват VPN за достъп до други региони на Netflix. Имайте предвид, че не всички VPN са ефективни при достъпа до Netflix, за повече подробности вижте нашия Netflix VPN списък.

По подобен начин много потребители използват VPN услуги за достъп до Amazon Instant Video услуги в страната. Самата Amazon не е блокирана, но уебсайтът не оперира с видео услугите си в страната. Те обаче са достъпни чрез VPN и не се считат за част от „незаконното съдържание“ съгласно наскоро изменените закони за VPN в страната..

Използването на VPN за достъп до международни библиотеки на онлайн стрийминг услуги като Netflix, Hulu, BBC iPlayer или Amazon Prime Instant Video се считат за начинания с нисък риск. Властите са по-загрижени за потребителите, които използват VPN за тежки престъпления и по-специално за въпроси, по-пряко свързани с етичните закони, споменати по-рано.

Съвет: Вземете своя VPN, преди да пристигнете в ОАЕ

Въпреки че уебсайтовете за VPN се намират в законната сива зона в ОАЕ, достъпът до тях с цел изтегляне на VPN услуга може да предизвика предупреждения и да ви направи цел за наблюдение, дори ако не използвате услугата за незаконни цели. Тогава е най-добре да изтеглите VPN програма преди да влезете в страната.

Изтеглянето преди да тръгнете ще ви помогне да осигурите VPN услугата на вашия компютър, преди да отидете в страната. Няма да повдигнете червени знамена, като отидете на уебсайта на VPN, след като пристигнете. И ако се уверите, че използвате обфукацията, ако приемете, че използвате услуга, която има тази опция, можете изобщо да избегнете идентифицирането като VPN потребител..

Преодоляване на блокирането на VPN

Както бе посочено по-горе, блокирането на VPN се случва в ОАЕ, тъй като VPN услугите са сред изброените от TRA елементи, които те наблюдават. Новите изменения в закона за киберсигурността на страната за разширяване на обхвата на незаконността на VPN също правят по-вероятно да намерите VPN услугата си блокирана.

Можете обаче да заобиколите VPN блокове, като използвате няколко известни метода.

1. Не използвайте безплатен VPN

Безплатните VPN мрежи са хазарт, който просто не си заслужава времето, особено ако пътувате до ОАЕ. Безплатни VPN често:

 • използвайте по-малко сигурни методи за криптиране
 • поставете реклами на трети страни на вашите уеб страници
 • пазете дневници
 • имат по-малко възможности за сървър
 • имат по-бавни сървъри с по-малка честотна лента
 • продажба на потребителска информация

Предвид значителната сива зона, която съществува за VPN потребителите в ОАЕ и Дубай, няма причина да рискувате да спестите няколко долара.

2. Променете вашия TCP порт на 443

OpenVPN TCP протоколът може да пътува през 443 порта. Това е същият порт като HTTPS протокола. Това по същество е лек метод на обфуксация, тъй като прави VPN трафикът ви да изглежда точно като обикновен SSL трафик от уебсайт на HTTPS. Много платени VPN услуги ви позволяват да променяте тази настройка доста лесно, особено ако вече използват OpenVPN.

3. Промяна на различен протокол

Ако протоколът OpenVPN TCP се блокира, можете да опитате да преминете към протокол L2TP / IPsec. Този протокол е много сигурен и все още често срещан. Уверете се обаче, че вашият L2TP протокол е снабден със защитата на IPsec, тъй като „суровият“ L2TP протокол не е защитен.

Можете също да опитате протокола SSTP, ако има такъв. Този протокол обаче не се поддържа често на повечето устройства, въпреки че някои Windows машини могат да го имат като опция.

Ние правим не препоръчайте да преминете към протокола PPTP. Тя не е сигурна, преди всичко защото се разглежда като остаряла. Като се има предвид, че ще се свързвате с VPN в по-малко или по-недружелюбна среда, ще искате да избегнете несигурен VPN протокол.

* Отказ от отговорност: Докато проучихме подробно тази тема, нищо в нашата статия не трябва да се приема като правен съвет. Нашата цел е да ви предоставим най-добрата информация и решения. Това каза, че ние не сме юридически експерти по нюансите на законите на ОАЕ.


„Близкия изток и Азия“ „С любезното съдействие на Библиотеките на Тексаския университет, Тексаския университет в Остин.“ Изображение - публично достояние 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector