Най-добрите VPN за Саудитска Арабия през 2020 г.

Най-добрите VPN за Саудитска Арабия


Саудитска Арабия се класира изключително слабо на свободите в интернет с литания от сайтове и приложения за социални медии, блокирани за жителите на цялата страна. Блогерите също са арестувани и лишени от свобода за изказване срещу правителството и неговата авторитарна политика.

Органът по застъпничество Freedom House казва, че интернет пейзажът в страната не е "безплатен", като властите непрекъснато се стремят да задушат онлайн коментарите, както и достъпа до съдържание. Това вероятно е една от причините повече от 30 процента от саудитските нетизени да използват виртуална частна мрежа (VPN) за достъп до мрежата в близкоизточната държава.

Популярни VoIP приложения, включително Skype, WhatsApp обажданията и FaceTime са блокирани.

Можете да защитите поверителността си и да получите достъп до блокирано съдържание и приложения с подходящ VPN (обърнете внимание, че не всички VPN работят в Саудитска Арабия).

Ако нямате време да прочетете цялата статия, ето нашия списък с препоръчани VPN мрежи.

Ние открихме, че те са най-добрите VPN за Саудитска Арабия:

 1. ExpressVPN Предпочитаният ни VPN за Саудитска Арабия. Доказана политика без регистрация и сигурност в най-добрия клас. Бързи скорости за стрийминг на Netflix и друго геоблокирано съдържание от чужбина. Предлага се с 30-дневна гаранция за връщане на парите
 2. NordVPN Най-добър бюджетен VPN за Саудитска Арабия. Политика за нулиране и силна сигурност. Деблокира поточните сайтове и има тонове сървъри.
 3. Surfshark Неограничени връзки, бързи скорости и впечатляващи възможности за деблокиране.
 4. PrivateVPN Решително криптиране и най-добрата способност да осуетят гео ограниченията за сайтове за поточно съдържание.
 5. VyprVPN Добра скорост и солидна сигурност.

Използването на VPN ви защитава и защитава в мрежата. Софтуерът маскира истинското ви местоположение, като криптира целия трафик към и от вашето устройство и го маршрутизира чрез посреднически сървър извън текущото ви местоположение. Това означава, че е много трудно хакерите или агенциите за наблюдение да подслушват.

VPN е също отличен избор за чуждестранни емигранти, живеещи в Кралство Саудитска Арабия, които желаят да получат достъп до местно съдържание от дома си като BBC iPlayer, Netflix, Hulu, Sky Sports или BeIN sports.

Най-добрите VPN за Саудитска Арабия

Нашият списък с най-добрите VPN за Саудитска Арабия се основава на следните фактори:

 • Скорост и стабилност на обслужването
 • Голяма мрежа от сървъри по целия свят за експатрианти за деблокиране на съдържание
 • Силни параметри за криптиране за поддържане на поверителност и анонимност
 • Лесна употреба
 • Приложения за Android и iOS

Въз основа на горните критерии препоръчваме следните VPN за Саудитска Арабия.

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020Работи в Саудитска АрабияТестиран Jan 2020

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Най-добрият кръг VPN за Саудитска Арабия

ExpressVPN е бърз и лесен за използване VPN, който постоянно се класира като една от нашите най-добри услуги в това пространство. Дизайнът е чист и интуитивен. Това не прави компромиси и с протоколите за криптиране, които са сред най-трудните в бранша. Потребителите могат да избират сървъри ръчно, от списък с препоръчани според местоположението им или с опция „интелигентно местоположение“, която ви казва кой сървър смята, че е най-подходящ за вас. Има тонове опции, без усещането да бъдете претоварени.

Самата сървърна мрежа е здрава с над 3000 разпространени в 94 държави, включително места в Близкия Изток, Азия и Тихия океан и Европа. Чуждестранните емигранти, живеещи в Саудитска Арабия, ще забележат, че ExpressVPN им дава много възможности да поддържат връзка с местното съдържание от дома си.

Поверителността и анонимността са важни фактори при избора да използвате VPN в Саудитска Арабия. Потребителите трябва да са сигурни, че ExpressVPN има гръб, тъй като има прозрачна политика да не съхранява никакви потребителски данни. Има само плъзгане на задържането на метаданни, което анализира времето, което потребителите се свързват с услугата, сървърите, които предпочитат, и общата използвана честотна лента. Вашият индивидуален IP адрес няма да бъде регистриран. Компанията твърди, че запазва тези минимални данни за подобряване на нивата на обслужване - и досега не сме срещали оплаквания от нарушения на поверителността.

Ако все още се чувствате неприятно, е възможно да се регистрирате за услугата чрез имейл акаунт на горелка и да плащате с Bitcoin. Вече ниската заплаха от нахлуване в личния живот ще бъде допълнително намалена.

Както бе споменато по-рано в тази статия, протоколите за криптиране на ExpressVPN са трудни. Той използва 256-битов AES-CBC с използването както на HMAC удостоверяване, така и на перфектна секретност напред. Превключвател за интернет убийство временно спира целия уеб трафик, ако връзката изпадне неочаквано, запазвайки връзката ви защитена.

Услугата отключва гео ограничено съдържание в Netflix, без да нарушава потта и е подобно съвместима както с Hulu, така и с BBC iPlayer на BBC. Той поддържа торенти.

Има приложения за Android и iOS, както и поддръжка за десктоп за Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Водещите в индустрията функции за поверителност и сигурност правят това естествен избор за Саудитска Арабия
 • Приема биткойн и възможна анонимна регистрация
 • Разширено подправяне на местоположението
 • Не поддържа дневници на трафика на никакви лични данни
 • Надеждно деблокира гео ограничено съдържание и сайтове с ограничен достъп
 • Изключително бързи скорости за изтегляне / стрийминг

Недостатъци:

 • Могат да свързват едновременно 3 устройства

НАЙ-ДОБРИЯ VPN ЗА САУДИ АРАБИЯ: ExpressVPN е нашият TopChoice. Надеждно деблокира съдържание в Саудитска Арабия и деблокира всички основни сайтове и приложения. Отлична сигурност и поверителност, той предлага изключително бързи връзки и сървъри в огромен набор от държави. Опитайте безрисково с 30-дневната гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за ExpressVPN.

ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. NordVPN

NordVPNРаботи в Саудитска Арабия Тестван януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Най-добър бюджетен VPN за Саудитска Арабия

NordVPN съществува повече от десетилетие и използва опита си, за да изгради лоялен легион от фенове по целия свят. Приложението може да се окаже тромаво и тромаво, но това не се отразява на основния му продукт - който осигурява безупречна скорост и параметри за сигурност. Дългосрочните потребители на NordVPN се кълнат в него.

NordVPN продължава тенденцията на приемане на нулева политика. Това означава, че той просто няма информация за потребителски сесии, трафик или времеви марки.

Компанията е получила официални заявки за потребителски данни от държавните агенции за наблюдение. Но правилото означаваше, че не може да се спазва и информацията за потребителите остава скрита. Сървърите бяха конфискувани в един случай за агенти, които да ги търкат старателно, но те не успяха да извлекат никаква информация. Защитниците на поверителността ще бъдат доволни. NordVPN е включен и в Панама, което означава, че е извън обсега на законите за запазване на данни - така че политиката е малко вероятно да се промени.

Компанията оперира 1081 сървъра в 61 държави, което я прави удобна опция за цялата гама от уеб дейности. Той е един от малкото VPN доставчици, който сортира сървърите за специфични изисквания като анти-DDoS, видео стрийминг, двоен VPN, Tor над VPN или специален IP.

NordVPN работи повечето онлайн услуги за стрийминг, включително Netflix, Hulu и BBC iPlayer. Той поддържа торент.

Компанията криптира интернет трафик по 256-битов AES протокол по подразбиране и използва 2,048-битови SSL ключове. DNS защитата от теч е активирана. Спецификациите го въвеждат в най-високото ниво на VPN услуги, така че трябва да си почивате лесно, ако се притеснявате за поверителност или анонимност.

Налични са приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

Професионалисти:

 • 256-битово криптиране с военен клас за голяма поверителност
 • Нискобюджетен VPN за торент и поточно предаване
 • Несравнима мрежа - 5000 сървъра в 63 държави
 • Строга политика за без регистрация, идеална за потребители, които не са свързани с поверителността
 • Достъп до пълна анонимност с плащания с криптовалута

Недостатъци:

 • За да свържете някои сървъри отнема повече време

Най-добрият бюджетен VPN: NordVPN е чудесен избор на стойност. Чудесен избор за сигурност и неприкосновеност на личния живот и работи надеждно в Саудитска Арабия и в целия Близкия Изток. Използвайте до 6 устройства наведнъж с големи скорости на свързване. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето нашия преглед на NordVPN.

NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

3. Surfshark

SurfShark VPNРаботи в Саудитска Арабия Тестван януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Страхотно за Netflix и други поточни услуги

Surfshark е относително новодошъл в VPN сцената, но създава доста бръмчане. Той има страхотни възможности за деблокиране, както и първокласно обслужване на клиентите.

Към момента на писането този доставчик има около 500 сървъра, покриващи 50 страни. Включени са някои места в близост до Саудитска Арабия, като Турция и Израел.

Surfshark е в състояние да заобиколи гео ограниченията около множество поточни сайтове, включително Netflix.

Функциите за защита, които предоставя Surf Shark, са от най-високо ниво. 256-битовото криптиране е включено по подразбиране, както и защита от течове от DNS, WebRTC и IPv6. Предлага се превключвател за интернет убийство и можете допълнително да настроите двойни VPN, заедно с блокиране на реклами и злонамерен софтуер. Нещо повече, този доставчик има политика да не съхранява лична информация.

Поддръжката на клиентите е достъпна денонощно. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android и Amazon Fire Stick. Клиентите ще се радват на факта, че можете да свържете неограничен брой устройства с един акаунт.

Професионалисти:

 • Поема поверителността и сигурността много сериозно
 • Чудесно за деблокиране на популярни стрийминг сайтове като Netflix, Hulu и BBC iPlayer
 • 24/7 чат на живо
 • Прилични скорости за изтегляне и стрийминг

Недостатъци:

 • Сървърната мрежа е по-малка от повечето други VPN мрежи

СИГУРНО И ЧАСТНО: Surfshark има военни стандарти за криптиране, които ще запазят вашата уеб активност скрита. Той идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия задълбочен преглед на Surfshark

Surfshark КупонСпециална сделка - спестете 83% + 3 месеца БЕЗПЛАТНА ДАЛОСказка се прилага автоматично

4. ЧастенVPN

PrivateVPNРаботи в Саудитска Арабия Тестван януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

VPN с добра стойност с бързи скорости, който работи добре в Саудитска Арабия

PrivateVPN е добре известна със своите пламващи скорости и впечатляваща способност за отблокиране на гео ограничено съдържание. Въпреки че има само 88 сървъра в 59 държави, този доставчик пробива над теглото си, когато става въпрос за доставяне на солиден VPN продукт, който е безопасен, сигурен и бърз.

PrivateVPN може да деблокира Netflix, BBC iPlayer, Hulu и др. Той използва 256-битово криптиране, превключвател за интернет убийство (за приложението Windows), защита от теч на WebRTC, DNS и IPv6.

Той не съхранява потребителски регистрационни файлове, включително IP адреси. Потребителите, които спазват поверителност, могат също да се регистрират с имейл адреси за горелка и да плащат с Bitcoin.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android. Един единствен акаунт позволява да се свържат едновременно 6 устройства.

Професионалисти:

 • Няма проблеми с работата му в Саудитска Арабия
 • Придобиване на солидна репутация за деблокиране на гео ограничено съдържание, включително от Обединеното кралство
 • Тестовете ни разкриха впечатляващи скорости

Недостатъци:

 • Няма 24/7 чат на живо
 • Малък брой сървъри

STREAMING VPN: PrivateVPN е невероятно бърз и отключва няколко географски ограничени стрийминг сайта. Всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете нашия отзив за PrivateVPN

PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

5. VyprVPN

VyperVPNРаботи в Саудитска Арабия Тестван януари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Сигурност от най-високо ниво, не поддържа журнали и работи добре в Саудитска Арабия

VyprVPN е фаворит с хора, които ценят поверителността и сигурността, тъй като нейната собствена технология е от световна класа. Самата компания съществува повече от седем години, което я прави зряла услуга, която прави правилни блокади по желание.

Това обаче има политика на регистриране - конкретно „IP адрес на потребителя, IP адрес на VyprVPN, използван от потребителя, време за начало и спиране на връзката и общ брой използвани байтове.“ Някои потребители може да са загрижени за това. Но компанията настоява, че всички данни се съхраняват на сървъри за период от 30 дни и се използват за отстраняване на проблеми. Съдържанието на комуникациите не се регистрира.

Вашите лични данни е малко вероятно някога да бъдат изложени или експлоатирани от хакери. Както споменахме по-рано, стандартите за криптиране на VyprVPN са невероятни - той е популярен в Китай, където лесно деблокира Great Firewall. Това означава, че компанията има възможност да надхитри хиляди държавни инженерни инженери, които работят денонощно, за да пазят сайтовете извън обсега на хората, които имат достъп до мрежата в Китай. Това е впечатляващо.

Премиум версията на пакета ще позволи достъп до протокола Chameleon ™. Тази функция бърка метаданните на OpenVPN, така че дълбоката проверка на пакетите не може да я разпознае.

Той поддържа своите сървъри и с голяма степен на предпазливост. VyprVPN е една от малкото услуги, която управлява цели центрове за данни. Това е в контраст с други услуги, които главно възлагат или наемат. Той контролира целия трафик, преминаващ през системата, осигурява строга поверителност, минимални времена на престой и големи скорости.

VyprVPN използва OpenVPN протокол, 256-битово AES криптиране, 2,048-битови RSA ключове без перфектна предна секретност и SHA256 удостоверяване. Включен е превключвател за интернет убийство Също така може да отключи съдържание в Netflix, Hulu и BBC iPlayer.

Има над 700 VyprVPN сървъри, разпространени в целия свят.

Приложенията са налични както за Android и iOS, така и за настолна поддръжка за Windows и MacOS.

Професионалисти:

 • Големи възможности за деблокиране, работи добре в Саудитска Арабия
 • Стабилни и бързи връзки със защитени приложения
 • Притежава и управлява цялата си мрежа от сървъри

Недостатъци:

 • Малко по-скъпи от някои VPN
 • Други VPN имат повече опции за разширена конфигурация
 • Не приема биткойн

Удобни за потребителя приложения: VyprVPN постига добри скорости. Чудесен ъптайм, тъй като всички сървъри са собственост на VyprVPN. По-ценен от останалите в списъка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Прочетете пълния ни преглед на VyprVPN.

VyprVPN Купон Спестете 81% на 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ Скитката се прилага автоматично

Какво ще кажете за безплатен VPN?

Изкусително е да изберете безплатен VPN, защото не е нужно да се регистрирате с кредитна карта и обикновено изобщо няма парична транзакция. Но забравете да получавате същите скорости, стандарти за криптиране или обслужване на клиенти.

Безплатните VPN се занимават с печелене на пари. Те са регистрирани компании, които трябва да плащат за заплати на персонала, офис пространство, поддръжка на сървъри и други режийни разходи. Така че, когато самият продукт е безплатен, вие в крайна сметка се превръщате в продукт.

Има множество случаи на безплатни VPN-та, които прехвърлят властта си, като проследяват и крадат вашите данни, продават ги на трети страни-рекламодатели и ви бомбардират с инвазивни реклами. Тъй като сте свързани със слаба мрежа, съществува и заплаха от заразяване с зловреден софтуер. Вашето устройство може също така неволно да се използва като пешка в масивна ботнет армия (повече за това по-късно).

Ако не сте сигурни дали имате нужда от VPN, разгледайте нашия списък с най-добрите VPN мрежи с безплатна пробна версия. Ще ви помогне да изпробвате услугата за няколко дни и да анализирате дали софтуерът работи за вас или не. Но ви препоръчваме да избягвате случайните, които съществуват в преплитанията. Има повече от онова, което среща окото.

Някои VPN, които трябва да се избягват

Една от причините хората да изберат VPN е, че тяхната поверителност и анонимност са гарантирани. Обсъждахме това подробно в цялата статия - доставчиците на VPN имат подобен ангажимент, че спазват желанията на своите потребители и не се опитват да изтеглят бързо. За съжаление, някои компании имат история, че изобщо не се грижат. В този раздел ще ви разкажем за три VPN услуги, които с готовност продават или предават потребителски данни. Вярваме, че това е голямо етично нарушение и червен флаг, за да ги избегнем в бъдеще.

1. PureVPN

Има данни, които предполагат, че доставчикът на VPN PureVPN си сътрудничи с правоприлагащите органи, за да помогне да се идентифицира един от неговите потребители.

PureVPN и ФБР обединиха сили, след като неназована 24-годишна жена подаде жалба за падане на плячка в онлайн заговор за изнудване. Тя подозира, че съквартирантът й Райън Лин е виновен.

ФБР проследява дейността обратно до PureVPN, който след това използва своите регистрационни файлове, за да идентифицира виновника. Райън беше арестуван. PureVPN настоява, че не е записало съдържанието на комуникациите, но е имало политика на „без регистрации“. Има истински въпрос за това колко етично биха могли да се държат.

2. HolaVPN

Базираната в Израел Hola, която разработи и управлява популярно разширение за VPN за браузъра Chrome, изгради своята потребителска база до изумителните 50 милиона. За съжаление, той не се задоволи с по-нататъшното въвеждане на общността. Вместо това тя избра да намали имиджа и добрата си воля, като неетично използва базата на потребителите, като ги прави пешки в масивна ботнет армия.

Това означаваше, че потребителите на Hola, без тяхното знание или съгласие, разполагаха с част от интернет честотната си лента, отсечена за координирани атаки на други сайтове, незаконно популяризиране на съдържание, защитено с авторски права, и възможно разпространение на порнография.

Останалото ще оставим на вас.

3. Щит за гореща точка

Въз основа на анекдотични доказателства Hotspot Shield определено се нарежда като един от най-популярните безплатни VPN доставчици там. Доскоро никой не го подозираше за неправомерни действия.

Миналия месец индустрията на VPN беше шокирана от твърденията на група за защита на личните данни, която заяви, че Hotspot Shield насилствено е вмъкнал проследяващи бисквитки в потребителски устройства, бракувал данните и ги продавал на рекламодатели. Освен това е обвинен в отклоняване на трафика на електронна търговия към домейни на партньори - това означава, че когато HotSpot Shield потребителите въвеждаха заявки за сайтове като macys.com, вместо това те бяха насочени към други сайтове за електронна търговия. Вероятно е VPN компанията да спечели комисионни чрез това споразумение. Това вероятно е незаконно и определено неетично.

Федералната комисия по търговия разследва въпроса и вероятно ще вземе решение през следващите месеци. Не можем да кажем със сигурност дали VPN компанията е извършила тези предполагаеми престъпления, но те следват подобна история в сравнение с други услуги. Препоръчваме ви да избягвате Hotspot Shield, докато бъдещето не стане ясно.

Важно е да се отбележи, че при никакви обстоятелства не допускаме използването на VPN за извършване на действия, изрично забранени от законите на дадена държава. Ние обаче поддържаме, че доставчиците на VPN трябва да бъдат отворени и прозрачни с потребителите. Ако проследява данните на потребителите, дори и при определени обстоятелства, трябва да бъде отворен и предварително да се занимава с тях. Нарушаването на това доверие, предаването на данни или отвличането на HTTP заявки е неприемливо.

Как да правя блог анонимно в Саудитска Арабия?

Либералният саудитски блогър Райф Бадауи бе арестуван преди пет години за популяризиране на свободата на словото и разпит в посоката, която страната му поема. Той остава зад решетките и до днес със съпругата и детето си сега в Канада.

В друг случай, Абу Син, тийнейджър влогър, беше арестуван, след като видеоклипове на него в чат онлайн с приятелка в Калифорния преминаха вирусно. Местната полиция заяви, че поведението „е неетично“ и заяви, че това е причината за ареста му.

Органите на реда в Саудитска Арабия не приемат любезно да бъбрят, което се отклонява от санкционираните от държавата политики. Всички предполагаеми престъпления от благочестивия ислямски начин на живот също се разглеждат. Препоръчваме ви да използвате VPN и да защитите своята самоличност, ако търсите да започнете блог в Саудитска Арабия.

Свързани: Как да блогвам анонимно, наръчник за активисти, подаващи сигнали и журналисти.

Моля, обърнете внимание, че Comparitech не одобрява нарушаването на местните закони, независимо дали използва VPN или не. Моля, проучете възможните последствия от поведението си, преди да решите да продължите по този път. Ако е необходимо, консултирайте се с адвокат, който може да бъде в състояние да даде задълбочен съвет.

Ще бъде ли интернет някога безплатен в Саудитска Арабия?

Повече от 70 процента от жителите на Саудитска Арабия са свързани с мрежата в страната. Това е впечатляващо число, което го катапултира в една от най-цифрово свързаните страни в света.

За съжаление местните жители имат достъп само до малка част от мрежата. The Guardian твърди, че Саудитска Арабия води региона в интернет цензура със сложни филтри, които да блокират съдържанието и да водят раздели за поведението онлайн.

Freedom House добавя, че сайтовете, за които се смята, че съдържат "вредни", "незаконни", "антиислямски" или "обидни" материали, вероятно ще бъдат блокирани. Други параметри включват уеб страници, популяризиращи екстремистки идеологии или критики към саудитското кралско семейство.

Новият закон за борба с тероризма, приет през 2014 г., доведе до по-голяма предпазливост и за онлайн активността. Гражданите могат да бъдат подложени на цензура за това, че просто харесват или коментират публикации, които могат да се тълкуват като вредни за държавата.

Професионалните уебсайтове и публикации рутинно се покровителстват от държавата - с щедро съдействие на такива журналисти. От друга страна, всеки намек за критика се разбира със силен финансов натиск, като правителството прави всичко възможно да ограничи източника на приходи на изданието.

За да сърфирате в мрежата безопасно и сигурно в Саудитска Арабия, препоръчваме ви да използвате VPN.

Легални ли са VPN в Саудитска Арабия?

VPN мрежите не се считат за незаконни в Саудитска Арабия. Използването на VPN за извършване на незаконно действие обаче определено не е законно. Можете да прочетете повече за законността на VPN в Саудитска Арабия тук. Моля, обърнете внимание, че това не трябва да се счита за правен съвет.

„Карта на Саудитска Арабия“ от Абигейл Салем, лицензирана под CC BY 4.0

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =