NordVPN срещу CyberGhost

С толкова много VPN на пазара, всеки различен по отношение на функционалност, бързина и сигурност, често е трудно точно да се сравнят различните услуги. За да улесним нещата, взехме две водещи VPN и създадохме лесно смилаемо сравнение. В тази публикация сравняваме NordVPN с CyberGhost: ще открием кое е по-добро за обикновения потребител, когато всички маркетингови и лични предпочитания бъдат отнети.

NordVPN срещу cyberghost

Акценти

NordVPN

  • Може да деблокира множество популярни поточни услуги в чужбина
  • Предлага специализирани сървъри за поточна и DDoS защита
  • Включва широк спектър от функции за сигурност

Cyberghost

  • Деблокиране с едно щракване на популярни сайтове за стрийминг
  • Удобно за начинаещи обслужване с вградена цялостна сигурност
  • Преглед на цялата подходяща информация за сървъра „от един поглед“

Цени и отстъпки

NordVPN Cyberghost
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Една година Една година
Две години Две години
Три години Три години
Специална оферта 75% отстъпка от тригодишния план 79% отстъпка при тригодишни планове
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 12.99
Най-ниска цена на месец $ 2.99 $ 2.75
Едногодишна цена $ 83.88 $ 71.88
Гарантирано връщане на парите 30 дни 14 дни за месечни абонаменти, 45 дни за други

Докато NordVPN предлага по-ниски месечни цени, CyberGhost всъщност е по-евтиният вариант, ако се нуждаете само от покритие за една година.

CyberGhost предлага 14-дневна гаранция за връщане на парите за месечни абонати. Тези, които имат по-дълги планове, получават 45 дни, което е по-дълго от повечето му конкуренти. За сравнение NordVPN има плоска 30-дневна гаранция за връщане на парите за всички свои планове. Това означава, че можете ефективно използвайте NordVPN за месец, безплатно. Освен това, тъй като обикновено 30 дни са достатъчно дълги, за да решите дали харесвате услугата или не, всъщност може да се спечели много малко от разширената гаранция на CyberGhost.

Най-добра оферта за NordVPN: Изберете тригодишния абонамент и спестете 75%.

Най-добра сделка за CyberGhost: Спестете 79% със сделката за три години.

Характеристика

NordVPN Cyberghost
Едновременни връзки 6 7
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Устройства за ръчно инсталиране Приставки, рутери Linux, рутери, приемници
Разделяне на тунели Не Не
Безплатни екстри Автоматична защита от реклама и злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Firefox и Chrome. Автоматична защита от реклама и злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Firefox и Chrome.

Всеки от тези VPN предлага отлична поддръжка на много платформи. Има малки разлики обаче: NordVPN включва автоматичен инсталатор на команден ред за Linux системи, докато CyberGhost е включен в магазина за приложения на Amazon Fire. Освен това NordVPN позволява до шест едновременни връзки, но CyberGhost отива още повече и ви позволява до седем. Ако това все още не ви позволява да защитите всичките си устройства, можете ръчно да инсталирате VPN на вашия домашен рутер, за да защитите всяко свързано с интернет устройство в дома ви.

Докато подобни, тези услуги са насочени към малко по-различни целеви пазари. NordVPN, например, включва няколко усъвършенствани функции, насочени към повишаване на сигурността на потребителите. От друга страна, CyberGhost постави основен акцент върху лекотата на използване. И двете предоставят блокиране на реклами и зловреден софтуер, но CyberGhost ви позволява да изберете задача и автоматично да имате подходящ сървър, така че това е по-добрият избор за потребители с по-малко технологични възможности.

Както NordVPN, така и CyberGhost предлагат разширения за Mozilla Firefox и Google Chrome. Въпреки това е важно да разберете разликата между VPN приложение и разширението на VPN браузър. Тези разширения защитават само трафика на вашия браузър. Като такива, те няма да криптират данни от други приложения, ще ви позволят да споделяте файлове безопасно или да се предпазите от DDoS атаки.

Разблокиране на възможности

NordVPN Cyberghost
Услуга за стрийминг
Нетфликс САЩ, Великобритания, Канада, Япония, Австралия, Холандия Великобритания, САЩ, Австралия, Германия, Франция, Испания, Холандия и др
Hulu САЩ, Япония САЩ, Япония
Sky Go да да
Amazon Prime Video да да
BBC iPlayer да да
ABC Не да
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

NordVPN е известен като един от най-добрите VPN за деблокиране на геоблокирано съдържание, когато е в чужбина. Тя ви позволява да достъп до огромен набор от услуги, и като цяло намира начин около актуализираните мерки за геоблокиране сравнително бързо. CyberGhost също деблокира множество стрийминг платформи, включително множество библиотеки на Netflix. Той дори ви позволява да изберете подходящ сървър за дадена услуга с едно щракване. Приспособяването обаче може да бъде малко по-бавно, което от време на време означава, че ще видите услуга в списъка за отблокиране, до която (обикновено временно) всъщност нямате достъп.

И двете от тези VPN ви позволяват да изберете не само вашата страна, но и вашия град. Това означава, че можете дори да получите достъп до платформи с по-строги мерки за ограничаване на географските ограничения. Този вид блокиране не е нещо, което ще виждате всеки ден, но често се използва в локални телевизионни потоци или спортни мрежи като MLB или NHL.

Китай

CyberGhost свободно признава, че обслужването му рядко, ако изобщо съществува, работи в Китай. Уебсайтът му е блокиран от голямата защитна стена на Китай. Дори и да намерите решение, все пак може да откриете, че вашият местен доставчик на интернет услуги (ISP) го блокира. Понастоящем няма работещи огледални сайтове и няма надежден начин да използвате услугата от тази страна, така че не препоръчваме CyberGhost, когато сте в Китай.

За разлика от тях, NordVPN работи перфектно, стига да използвате един от обсебените му сървъри. Въпреки че основният уебсайт в момента е блокиран в Китай, поддръжката на клиенти може да ви насочи към работещ огледален сайт в случай, че трябва да изтеглите актуализации или да инсталирате приложението. Много малко VPN мрежи все още работят в Китай, а по-малко все още го правят, без да изискват промени в разширените настройки. Като такъв, NordVPN наистина предлага нещо специално тук.

Настройка и интерфейс

NordVPN Cyberghost
Съветник за автоматична настройка Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Fire stick
Избор на основно местоположение Карта базираната / Списък на базата на Списък базираната / базиран на задачи
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Настолното приложение на NordVPN е много ясно. Основният екран ви позволява да изберете сървър или от списък, или на карта, а менюто за настройки предлага прости бутони за най-често променяните опции. Плюс това, разширените настройки се съхраняват в тяхната собствена секция, зад предупредително съобщение, така че има по-малък шанс случайно да промените нещо, което не трябва да.

Снимка на работния плот на NordVPN

Наскоро CyberGhost премахна своя потребителски интерфейс, базиран на плочки, вместо това избра по-рационален дизайн. Основният екран съдържа бутон за бързо свързване и падащо меню за предпочитаното от вас местоположение. Освен това, целият процес на изборът на сървър е допълнително опростен. Има още един екран с лента за търсене: можете да въведете държава или услуга за стрийминг и да намерите веднага подходящи сървъри.

Снимка на работния плот на CyberGhost 7

Мобилното приложение на NordVPN е много подобно на настолната му версия. Все още можете да изберете местоположение на картата и да се свържете с едно щракване, но има и пряк път до специализирания P2P, специален IP, двоен VPN или Tor през VPN сървъри. Менюто за настройки е подобно подобрено, като се премахват по-малко опции и някои функционалности (като превключвателя за убийство).

Екрани за мобилни приложения NordVPN

Мобилното приложение на CyberGhost също имаше актуализация, което прави интерфейса по-последователен между мобилните и настолните приложения. Плъзгащият се панел със задачи няма и е заменен с нов, по-чист начален екран. Можете да се свържете с най-доброто място от главния екран или да изберете конкретно местоположение от падащо меню. Има дори отделна категория за сървъри, удобни за поточно предаване, всеки от които изброява услугата, която е най-подходяща.

Скрийншот за мобилни телефони CyberGhost 7

Сървъри и производителност

NordVPN Cyberghost
Страни на сървъра 62 61
Общ брой сървъри 5100+ 3000+

NordVPN има над 2000 повече сървъри от CyberGhost, но покрива само още една държава. Причината за това е проста: повечето VPN силно дават приоритет на няколко места с голям трафик, но NordVPN се опитва да предложи по-голям брой сървъри в области, които често не получават голяма подкрепа, като Япония (77 сървъра), Швеция (155 сървъра) и Сингапур (62 сървъра).

CyberGhost предлага най-малко осем сървъра във всяка от обслужваните страни, като най-големият им брой (539 сървъра) е в САЩ. За сравнение, NordVPN има само един сървър в някои страни, но предлага и по-голям избор от CyberGhost другаде. Превъзходен пример са САЩ, където услугата има почти една трета (1892) от своите сървъри.

По-долу можете да видите пълен списък на държавите, в които тези VPN сървъри работят:

NordVPNCyberghost
Албания
Аржентина
Австралия
Австрия
Азербайджан
Беларус
Белгия
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Канада
Чили
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Естония
Египет
Финландия
Франция
Грузия
Германия
Гърция
Хонг Конг
Унгария
Исландия
Индия
Индонезия
Италия
Ирландия
Израел
Япония
Кения
Латвия
Литва
Люксембург
македония
Малайзия
Мексико
Молдова
Холандия
Нова Зеландия
Норвегия
Пакистан
Полша
Португалия
Румъния
Русия
Сърбия
Сингапур
Словакия
Словения
Южна Африка
Южна Кореа
Испания
Швеция
Швейцария
Тайван
Тайланд
Турция
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Украйна
Виетнам

Сигурност

NordVPN Cyberghost
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, IKEv2
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Прикриване технология Obfsproxy Нито един
Сигурност на приложението Автоматична защита на wifi, адаптивен превключвател за убийство Автоматична защита на wifi, превключвател за убийство
DNS статус Частен DNS Частен DNS

И двете услуги ви позволяват да използвате OpenVPN, L2TP и IKEv2 протоколи. Въпреки това, NordVPN поддържа и PPTP, по-стар протокол, който ви позволява да търгувате със сигурност за по-бързи скорости на сърфиране. CyberGhost и NordVPN използват 256-битово AES криптиране и 4096-битови RSA ключове, които по време на писането са ефективно невъзможни за разбиване.

NordVPN има адаптивен превключвател за убиване, който позволява на конкретни приложения да продължат да прехвърлят данни, след като връзката с VPN се загуби. Това осигурява рядка степен на гъвкавост на услугата, но за съжаление е достъпна само в настолните версии на приложението. CyberGhost, от друга страна, разполага с винаги включен превключвател, който е вграден както в настолни, така и в мобилни версии.

Меню за настройки на NordVPN

Въпреки че и CyberGhost, и NordVPN предлагат автоматична защита на мрежата, NordVPN е малко по-добра. NordVPN ви позволява да стартирате услугата автоматично, когато се свържете с безжична мрежа. За сравнение CyberGhost предлага тази защита само в мрежи, към които сте се присъединили преди. Това очевидно не е идеално, когато използвате потенциално опасен обществен wifi. CyberGhost обаче позволява на потребителите да компресират данни, което е чудесен начин за намаляване на разходите за мобилен интернет.

Настройки на CyberGhost 7

поверителност

NordVPN Cyberghost
HQ база Панама Румъния
Дневници за връзка Нито един някои
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Monero Bitcoin

NordVPN е базирана в Панама, държава, която няма задължителни закони за запазване на данни. Това означава, че този VPN не е необходим за водене на никакви регистрационни файлове и съответно не. Всъщност единствената информация, която NordVPN записва, е имейл адресът, който използвате за регистрация. Той също така приема няколко популярни криптовалути, така че да се регистрирате анонимно е тривиално.

CyberGhost е базиран в Румъния, част от Европейския съюз. Тъй като груповото запазване на данни е незаконно в ЕС (освен при екстремни обстоятелства), няма нужда да се притеснявате, че дейностите ви ще бъдат проследени към вас. Тази услуга не е напълно без регистрация, но съхранява само статистическа информация относно това дали сте влезли в даден ден. Това се изчиства в края на всеки месец и не може да се използва за идентификация. Потребителите, които спазват поверителност, могат да се регистрират с имейл адрес за изхвърляне и да плащат в Bitcoin за максимална анонимност.

Конфигурация

NordVPN Cyberghost
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Да, на следните места: Не
САЩ (Бъфало, Лос Анджелис, Далас, Матаван), Германия, Великобритания, Холандия
DDoS защита да Не
NAT защитна стена да да

NordVPN определено е по-универсалната от тези две услуги. Той предлага DDoS защитени сървъри и дори ви позволява да имате статичен IP адрес (срещу допълнително заплащане). Освен всичко друго, статичният IP адрес ви позволява да влезете в услугите за онлайн банкиране или да получите достъп до имейл акаунта си от чужбина с по-малък риск от случайно задействане на автоматични системи за предотвратяване на измами.

Ако приемем, че нямате статичен IP адрес с NordVPN, и двете услуги разпределят адресите по един и същи начин; всеки, който се свърже към определен сървър в определен момент, споделя един и същ IP адрес. Това означава, че е почти невъзможно да се каже кой потребител е посетил конкретен уебсайт. Нито една услуга не поддържа дневници за трафик на потребители, така че тази споделена система за разпределение просто служи като допълнителен слой защита.

Всяка от тези VPN включва NAT защитна стена. Обикновено вашият рутер е отговорен за управлението на уеб трафика и насочването на всеки пакет информация към устройството, което го е поискало. Въпреки това, VPN криптира вашия трафик, така че вашият маршрутизатор не може да каже за кой конкретен пакет е предназначен. Оттук идва защитната стена на VPN. Тя дешифрира заглавката на пакета, вижда кой го е поискал и го изпраща на съответното устройство. NAT защитните стени също блокират по-голямата част от непоисканите пакети, но трябва да бъдат сдвоени с защитна стена на OS за максимална защита.

Обслужване на клиенти

NordVPN Cyberghost
Чат на живо Да (вътрешно) Да (възложено на Zendesk)
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 7 часа, 14 минути 11 часа, 45 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

NordVPN и CyberGhost предлагат чат на живо, както и поддръжка въз основа на имейл и билети. Тествахме чата на живо на всяка услуга в няколко различни часове на деня и установихме, че всеки обикновено отговаря за по-малко от минута. Освен това, копие от преписа на чата автоматично се изпраща на вашия имейл адрес, в случай че искате да се обърнете към него по-късно.

Въпреки че чатът на живо вероятно е най-добрият начин да се свържете с която и да е услуга, ние също изпратихме на всеки доставчик три въпроса по имейл. Това ни позволи да преценим времето им за реакция при обстоятелства, когато чатът на живо не беше наличен или когато искате да говорите с вътрешната поддръжка. Първите два от нашите въпроси бяха сравнително ясни и екипите за поддръжка почти със сигурност имаха предварително подготвени отговори за тях. Третото е умишлено малко по-сложно. Той е създаден, за да види колко подготвена е поддръжката на клиентите за взаимодействие с потребители, които изпитват по-трудни проблеми.

NordVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Ще може ли интернет доставчикът ми да каже, че използвам NordVPN? 9 часа, 42 минути 1 да
NordVPN ще намали ли скоростта на сърфиране? 4 часа, 23 минути 1 да
Вашите искания без регистрация все още се прилагат, ако използвам сървър в държава със задължителни закони за регистрация? 7 часа, 38 минути 1 да
Cyberghost
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Ще може ли интернет доставчикът ми да каже, че използвам CyberGhost? 10 часа, 6 минути 1 да
Ще намали ли CyberGhost скоростта на сърфиране? 11 часа, 9 минути 1 да
Вашите искания без регистрация все още се прилагат, ако използвам сървър в държава със задължителни закони за регистрация? 14 часа 1 да

Въпреки че нито една от услугите не е реагирала особено бързо, струва си да се има предвид, че те основно се занимават с проблеми през чата на живо. NordVPN обикновено отговаряше малко по-бързо, но отговорите им често бяха кратки. CyberGhost, от друга страна, имаше по-малка вероятност да използва предварително подготвени параграфи, поне когато адресира основната част на вашия въпрос.

Победителят: NordVPN

NordVPN

Въпреки че и двете са висококачествени VPN, всяка със собствените си сили, трябваше да изберем победител. Това беше много близък разговор, но вярваме, че NordVPN е малко по-добър избор за повечето хора.

Въпреки че CyberGhost е отличен за потребители с по-малко технология или за тези, които искат бързо да отблокират стрийминг сайтове, когато са в чужбина, липсва по-разширената функционалност, която NordVPN предлага. Със своя адаптивен превключвател за убийство, Tor над VPN и двойни опции за VPN, NordVPN дава възможност на потребителите да създават високо напреднала, фино настроена настройка за сигурност. Той също така приема широка гама от криптовалути, което прави анонимната регистрация по-лесна.

NordVPN също има повече сървъри, отколкото CyberGhost. За свой кредит, CyberGhost предлага подобни скорости и покрива почти толкова страни, колкото и съперникът им. Въпреки това по-голямата мрежа на NordVPN увеличава шансовете за получаване на връзка с ниска латентност. Освен това NordVPN може да се похвали със защитени от DDoS сървъри за игри, статични IP адреси и сървъри, проектирани да се използват в страни със строга интернет цензура, което го прави по-универсален от двата.

Най-добра оферта за NordVPN: Спестете 75% върху тригодишния план.

Най-добра сделка за CyberGhost: Шест месеца безплатно и спестете 74% със сделката за една година.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 75

Adblock
detector