NordVPN срещу IPVanish

NordVPN срещу IPVanish

Акценти

NordVPN

  • Високоскоростни връзки
  • Голям брой сървъри
  • Няколко разширени опции за сигурност
  • Изключителна деблокираща способност

IPVanish

  • Позволява множество връзки
  • Бързо и надеждно
  • Силен фокус върху сигурността и поверителността
  • Отлична мултиплатформена поддръжка

Цени и отстъпки

NordVPN IPVanish
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Една година Три месеца
Две години Една година
Три години
Специална оферта 75% отстъпка при тригодишен план 46% отстъпка от годишни абонаменти
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 10
Най-ниска цена на месец $ 2.99 $ 6.49
Едногодишна цена $ 83.88 $ 77.99
Гарантирано връщане на парите 30 дни 7 дни

Таблицата по-горе подчертава разликите между подхода на всяка компания: NordVPN дава приоритет на стръмните отстъпки за потребителите, желаещи да се регистрират за по-дълги периоди от време, докато IPVanish е предимно за тези, които търсят краткосрочно покритие.

Тези услуги са сравнително равномерни, въпреки че месечният план на IPVanish струва $ 1,95 по-малко от този на NordVPN. Избирайки обаче по-дълъг период на абонамент, ще видите цената на всеки VPN спад значително, като само 5,89 щ.д. между двете през годината. Потребителите, които желаят да поемат ангажимент за още по-дълго, могат да намалят това допълнително с NordVPN, тъй като той предлага три години покритие за 107,55 долара (спестяване от 75%). За разлика от това три последователни годишни планове с IPVanish ще струват $ 233,97.

NordVPN има едно ясно предимство пред IPVanish тук: включва 30-дневна гаранция за връщане на парите, докато IPVanish продължава само седем дни. Като такъв, NordVPN ви дава повече време да тествате услугата на всичките си устройства и да решите дали искате да продължите да я използвате или не.

Най-добра оферта за NordVPN: Спестете 75% с тригодишен абонамент.

Най-добра сделка за IPVanish: Вземете 60% отстъпка с годишен план.

Характеристика

NordVPN IPVanish
Едновременни връзки 6 10
Приложения за операционна система Windows, Linux, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Устройства за ръчно инсталиране Рутери, приставки,
Amazon Fire TV / Firestick
Linux, рутери, приемници
Разделяне на тунели Не Само версия за Android
Безплатни екстри Блокиране на реклами, сканиране на зловреден софтуер,
автоматична защита на wifi, разширения на браузъра за Chrome и Firefox
Нито един

И IPVanish и NordVPN имат силна мултиплатформена поддръжка, но има няколко разлики между тях. NordVPN, например, предлага инсталатор за Linux, базиран на команден ред. IPVanish, от друга страна, изисква ръчна конфигурация в Linux, но има приложение в магазина на Amazon Fire.

Освен това IPVanish може да се похвали с леки приложения и позволява да се свържат 10 устройства наведнъж (в сравнение с ограничението за шест връзки на NordVPN). Това означава, че може да е по-добрият избор за хората, които искат да сърфират безопасно на мобилни устройства или устройства с нисък ресурс като Raspberry Pi. Можете дори да изберете да разрешите определени приложения чрез VPN, което ви позволява да запазите честотната лента, като криптирате само потенциално чувствителен трафик.

NordVPN включва няколко допълнителни функции, които му дават предимство тук, въпреки това. Например, той може да блокира реклами и да сканира злонамерен софтуер автоматично и можете да го настроите да се свързва автоматично всеки път, когато се свързвате с конкретни wifi мрежи. Има и разширения за браузър за Chrome и Firefox, въпреки че си струва да се отбележи, че те само криптират трафика на браузъра ви и не позволяват защита на P2P мрежи или други приложения, насочени към интернет на вашето устройство.

Разблокиране на възможности

NordVPN IPVanish
Услуга за стрийминг
Нетфликс САЩ, Великобритания, Австралия, Канада,
Япония, Холандия
САЩ, Австралия
Hulu САЩ, Япония Не
Sky Go да да
Amazon Prime Video САЩ, Великобритания Не
BBC iPlayer да Не
ABC Не Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

NordVPN е известен със способността си да заобикаля упоритото геоблокиране. Въпреки че IPVanish може да деблокира приличен избор от регионални поточни платформи, той се бори да заобиколи по-строгите мерки за гео ограничение, използвани от по-големи и по-популярни услуги. Както е показано в таблицата по-горе, NordVPN не само деблокира по-широк спектър от услуги, но също така дава възможност на потребителите да имат достъп до по-широк набор от специфични за страната библиотеки на Netflix, функция, която е силно търсена.

Нито една от тези услуги не може да деблокира ABC в чужбина. Вместо всеки неуспех от страна на VPN, това е така, защото ABC има далеч по-силни мерки за блокиране на географска мрежа от повечето регионални мрежи.

Китай

Китай създава особен проблем на доставчиците на VPN. Неотдавнашните актуализации на голямата защитна стена на страната направиха особено трудно да се преглежда частно и IPVanish признава, че услугата му е малко вероятно да работи в Китай. Той обаче предлага ръководства за инсталиране за потребители, които желаят да опитат независимо.

За разлика от тях, NordVPN работи перфектно в Китай. Обсебените сървъри на услугата изискват малко конфигуриране, необходимо преди употреба, но целият процес отнема само минута. След това можете да използвате интернет както обикновено. Важно е да се отбележи, че повечето VPN уебсайтове (включително NordVPN) са блокирани от защитната стена на Китай, така че трябва да планирате да инсталирате и настроите услугата преди реално да пристигнете в Китай.

Настройка и интерфейс

NordVPN IPVanish
Съветник за автоматична настройка Linux, Windows, MacOS, iOS, Android MacOS, Windows, Android, iOS
Избор на основно местоположение Карта базираната / Списък на базата на Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Подходящо за мобилни устройства да да

И двата VPN имат чисти, лесни за използване приложения за настолни компютри. NordVPN позволява на потребителите да избират сървъра си от списък или на карта и включва бутон за бързо свързване на главната страница. Има отделен раздел за настройка: и особено ни хареса, че разширените опции са скрити зад предупреждение. Това намалява риска от случайно промяна на нещо важно.

Настолното приложение на IPVanish ви дава малко повече контрол, но все още не претоварва потребителя. Основната му страница ви позволява да изберете предпочитаната държава, град (където е наличен) и дори конкретен сървър. Няма толкова модерни опции, но това означава, че IPVanish е по-лесен за използване от новаците.

И двете услуги предлагат изключителни мобилни приложения. NordVPN ви позволява да получите достъп до любимите си сървъри, както и до тези, предназначени за Tor над VPN, P2P и използване на мулти VPN, точно на началния екран. Има по-малко опции за избор, отколкото в приложението за десктоп, но възможността да замъглявате трафика си, да защитавате wifi и да се свързвате автоматично остава.

Мобилното приложение на IPVanish е също толкова лесно за използване. Началният му екран е опростен, с голям бутон за бързо свързване и менюта за избор на сървър, докато страницата му с настройки поддържа по-голямата част от функционалността, присъстваща в настолното приложение. Въпреки че можете да промените протокол в настолното приложение на IPVanish, само мобилен протокол OpenVPN е достъпен за мобилни устройства.

Сървъри и производителност

NordVPN IPVanish
Страни на сървъра 61 60+
Общ брой сървъри 5100+ 1100+

NordVPN има значително предимство тук. Той се гордее с най-голямата мрежа от всички големи VPN и има над 5100 сървъри в световен мащаб. Това гарантира, че потребителите могат да получат бърза връзка с ниска латентност, независимо къде се намират в света. Докато IPVanish обхваща подобен брой страни, той има далеч по-малка мрежа. Поради това е по-малко вероятно IPVanish да успее да улесни достъпа до множество градове в дадена страна.

Погледнете таблицата по-долу, за да видите къде всеки от тези VPN сървъри има:

NordVPNIPVanish
Албания
Аржентина
Австралия
Австрия
Азербайджан
Белгия
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Канада
Чили
Коста Рика
Хърватия
Кипър
Чехия
Дания
Естония
Финландия
Франция
Грузия
Германия
Гърция
Хонг Конг
Унгария
Исландия
Индия
Индонезия
Ирландия
Израел
Италия
Япония
Латвия
Люксембург
македония
Малайзия
Мексико
Молдова
Холандия
Нова Зеландия
Норвегия
Филипини
Полша
Португалия
Румъния
Русия
Сърбия
Сингапур
Словакия
Словения
Южна Африка
Южна Кореа
Испания
Швеция
Швейцария
Тайван
Тайланд
Турция
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Украйна
Виетнам

Сигурност

NordVPN IPVanish
VPN протоколи OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Obfsproxy OpenVPN обфуксация
Сигурност на приложението Kill превключвател (само за настолен компютър) Kill превключвател (само за настолен компютър)
DNS статус Частен DNS Частен DNS

IPVanish дава възможност на потребителите да се свързват чрез OpenVPN, IKEv2, L2TP и PPTP протоколи. NordVPN, от друга страна, разрешава само OpenVPN и IKEv2, като през декември 2018 г. са прекратили използването на последните две опции от съображения за сигурност.. И двете услуги използват 256-битово AES криптиране което е ефективно неразбираемо, но тъй като RSA ключовете на NordVPN са два пъти по-дълги от IPVanish, това е малко по-сигурно.

И двете предлагат превключвател за убийство (в съответните им приложения за настолни компютри), който спира всички прехвърляне на данни, ако неочаквано прекъснете връзката с VPN. Всеки от тях също използва свои собствени DNS сървъри: това гарантира, че никоя трета страна няма достъп до вашия трафик по всяко време.

NordVPN има подбор от затъмнени сървъри, проектирани за използване в страни със строга онлайн цензура. Тези сървъри използват obfsproxy, за да прекроят вашия трафик, предотвратявайки организациите, които използват проверка на дълбоки пакети, да не осъзнават, че използвате VPN изобщо. IPVanish има подобна функция, която ви позволява да ограничавате трафика на OpenVPN, но това не е толкова ефективно в страни като Китай или Обединените арабски емирства.

поверителност

NordVPN IPVanish
HQ база Панама Съединени щати
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Bitcoin, Ethereum, Ripple Нито един

NordVPN е базирана в Панама, държава, която няма задължителни закони за запазване на данни, докато IPVanish работи извън Съединените щати. Тъй като САЩ са една от страните с петте очи, теоретично, подробности за вашите дейности могат да бъдат споделени между САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. въпреки това, ако вашият доставчик на VPN не поддържа никакви регистрационни файлове, това не трябва да има значение тъй като дейностите ви не могат да бъдат проследени на първо място.

NordVPN не поддържа никакви журнали. Някои VPN регистрират неща като вашия източник на IP адрес, времеви марки, обем на данни, посетени сайтове или използвания сървър, но NordVPN няма да има. Той дори ви позволява да се регистрирате анонимно, при условие че използвате имейл адрес за изхвърляне и плащате чрез криптовалута.

IPVanish отдавна твърди, че е доставчик на нулеви журнали, но през 2018 г. компанията предостави информация като част от разследване за вътрешна сигурност. Оттогава IPVanish променя собствеността и твърди, че не поддържа никакви регистрационни файлове. В момента тази VPN не приема никаква форма на криптовалута.

Конфигурация

NordVPN IPVanish
Разпределение на адреси Споделено Споделено
Възможен е статичен IP адрес Да (в Германия, САЩ),
Обединеното кралство, Холандия)
Не
DDoS защита Не Не
NAT защитна стена да да

И двете от тези VPN използват споделена система за разпределение на адреси. Това означава, че всеки потребител, който се свърже към един и същ сървър, получава един и същ IP адрес. С толкова много припокриващи се трафика, това е

на практика е невъзможно да се каже кой потребител е получил достъп до даден сайт. NordVPN ви позволява да плащате допълнително в замяна на специален IP адрес, ако предпочитате, но IPVanish няма такава опция.

Нито една от услугите не предлага специфични анти-DDoS сървъри, въпреки че NordVPN използва. Наистина ли, всеки VPN осигурява някаква защита срещу DDoS атаки тъй като въздействието се абсорбира и разпространява в международна сървърна мрежа, вместо да се фокусира единствено върху вашето устройство. Дори и да сте насочени от мащабна атака, повечето VPN автоматично откриват това и компенсират всички проблеми, просто като превключат IP адреса на сървъра.

Обслужване на клиенти

NordVPN IPVanish
Чат на живо Да (вътрешно) Да (възложени на външен изпълнител)
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 2 часа, 50 минути 4 часа, 33 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

NordVPN и IPVanish предоставят поддръжка на клиенти за денонощна чат на живо, въпреки че услугата на NordVPN се управлява от вътрешен персонал, докато IPVanish е аутсорсиран. Разпращахме съобщения на двата екипа в различно време на деня и установихме, че и двамата отговориха бързо и знаеха услугата и бяха способни да отговарят на сравнително технически въпроси.

Всяка услуга има система за поддръжка на билети и база от знания за търсене. Докато уроците обикновено се илюстрират със скрийншоти, кратките инструкции за видео за решаване на някои от по-често срещаните проблеми са достъпни в каналите на NordVPN и IPVanish YouTube.

Обикновено най-лесният начин да получите помощ е чрез чат на живо. Въпреки това изпратихме три въпроса по имейл (по различно време всеки ден) до всяка услуга, за да видим колко бързо биха могли да разрешат по-сложни проблеми. По-долу ще намерите въпросите, които зададохме, колко време NordVPN и IPVanish отнеха да отговорят и дали те предоставят подходящ отговор или не.

NordVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Мога ли да инсталирам NordVPN на Raspberry Pi? 4 часа, 11 минути 1 да
Шифрова ли NordVPN трафика от други приложения или само от браузъра ми? 2 часа, 42 минути 1 да
Записва ли NordVPN моя източник IP адрес? 1 час, 37 минути 1 да
IPVanish
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Мога ли да инсталирам IPVanish на Raspberry Pi? 1 час, 19 минути 1 да
Криптира ли IPVanish трафик от други приложения или само от браузъра ми? 11 часа, 6 минути 1 да
Записва ли IPVanish моят източник IP адрес? 1 час, 16 минути 1 да

И двете услуги отговориха незабавно на запитвания по имейл, въпреки че и двете използваха предварително писмени отговори, за да формират поне част от отговорите си. След като каза това, екипите за поддръжка на клиенти ясно познават своите продукти. Персоналът на IPVanish дори обясни стъпка по стъпка как да инсталирате услугата на устройства OpenELEC - платформа, която не поддържа официално.

Победителят: NordVPN

nordvpn начална страница

За да бъдем ясни, NordVPN и IPVanish са отлични услуги. IPVanish, например, е съобразен с поверителността, е много сигурен и много бърз, което означава, че е отличен за торент. Освен това приложенията му са леки и лесни за инсталиране в огромен набор от платформи, включително Amazon Fire TV; това е част от причината този VPN да е толкова популярен сред потребителите на Kodi. IPVanish обаче се бори да отблокира някои от по-големите и по-популярни стрийминг сайтове, поради което в конкурса „един на един“ вярваме NordVPN излиза отгоре.

Мащабната мрежа, високите скорости и отличните възможности за деблокиране на NordVPN го правят силен избор за тези, които искат да използват геоблокирани услуги в чужбина. Тази услуга поставя основен акцент върху поверителността ви: позволява ви да се регистрирате анонимно, но дори и да не сте, вашите дейности не могат да бъдат проследени, тъй като NordVPN регистрира никаква лична информация.

И накрая, NordVPN е много универсален. Той има богат избор от функции за защита, позволява ви да получите специален IP адрес и дори работи безупречно в страни като Китай, където огромен брой уебсайтове са напълно недостъпни. С приложения за всички основни операционни системи и вътрешна поддръжка, налични по всяко време, ден и нощ, NordVPN доказва, че е надеждна, лесна за използване услуга с много какво да предложи.

Най-добра оферта за NordVPN: Спестете 75% с тригодишен абонамент.

Най-добра сделка за IPVanish: Вземете 60% отстъпка с годишен план.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 91

Adblock
detector