NordVPN срещу Netflix: Работи ли този VPN с Netflix?

NordVPN деблокира ли NetflixМоже да ви изненада да разберете, че съдържанието на Netflix варира от едно място до друго. Това означава, че по всяко време виждате само малка част от наличните предавания на Netflix. Причината за това е проста: услугата има права само да излъчва определени заглавия в определени страни. Съществува обаче решение: като се свържете с VPN, можете да излъжете местоположението си и да измамите Netflix да вярва, че всъщност сте в друга държава.

NordVPN срещу Netflix - може ли тази VPN да деблокира Netflix в чужбина

Проблемът е, че Netflix е изключително добър в откриването дали използвате или не VPN. Всъщност има само няколко основни услуги, които все още могат надеждно да деблокират Netflix и често те ще предоставят достъп само до една или две библиотеки. Ние тествахме NordVPN обстойно с Netflix и по-долу, ще обясним колко добре работи, дали можете да използвате услугата с мобилни приложения на Netflix и кои библиотеки можете да деблокирате.

Защо да изберете NordVPN?

NordVPN

NordVPN е идеален за стрийминг. За начало той разполага с една от най-големите мрежи на всяка популярна услуга, с повече от 5000 сървъра, покриващи 62 държави. Той може да деблокира множество популярни стрийминг платформи, включително BBC iPlayer, Amazon Prime Video и Hulu. Освен това NordVPN ви позволява да изберете конкретен град, към който да се свържете, което ви позволява да заобиколите регионални пропуски, като тези, наложени от мрежите NHL, UFC и MLB.

Този VPN се грижи за вашата сигурност. Той поддържа вашите дейности поверителни по всяко време, използвайки комбинация от 256-битово AES криптиране, строга политика за без регистрация и перфектна секретност напред, както и IPv6, DNS и WebRTC защита от теч. Има дори персонализиран, специфичен за приложение превключвател за версии на работния плот.  

РАБОТА С NETFLIX: NordVPN е чудесен избор за потребителите на Netflix. Той деблокира US Netlfix заедно с много други версии на Netflix за други страни. Това е добра стойност, лесна за използване и работи с всички популярни устройства и операционни системи.

  Най-добрите VPN за Саудитска Арабия през 2023 г.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

Как да деблокирате Netflix с помощта на NordVPN

Никога не сте използвали VPN преди? Всъщност е доста лесно да деблокирате гео ограничени услуги като Netflix с NordVPN:

 1. Започнете с регистрация за NordVPN, ако още не сте го направили.
 2. Изтеглете съответното приложение за операционната система на вашето устройство (понастоящем NordVPN има приложения за Windows, MacOS, Linux, iOS и Android).
 3. Изберете коя библиотека на Netflix искате да получите достъп.
 4. Свържете се към NordVPN сървър в избраната от вас страна.
 5. Опитайте да гледате нещо в Netflix. Той трябва да започне да се възпроизвежда почти моментално, въпреки че може да се наложи първо да изчистите кеша и да презаредите страницата.

Деблокира ли NordVPN Netflix от чужбина?

Наскоро тествахме 59 популярни VPN, за да видим колко добре се представят срещу регионалното блокиране на Netflix. От 30 тествани страни, NordVPN получи достъп до шест: Netflix САЩ, Великобритания, Япония, Австралия, Канада и Холандия. Още по-добре, използвайки NordVPN, успяхме да осъществим достъп до библиотеката на всяка държава както в браузър, така и чрез приложенията за iOS и Android. Разбира се, тъй като Netflix непрекъснато актуализира своите мерки за откриване на VPN, тези резултати могат да се променят в бъдеще.

Интересното е, че NordVPN всъщност може да деблокира Netflix, независимо в коя държава сте свързан. Ако обаче не използвате сървър в една от изброените по-горе държави, NordVPN използва DNS прокси, за да върне версията на Netflix в САЩ. Например, ако се опитате да гледате Netflix, докато сте свързани с италиански сървър NordVPN, вероятно ще бъдете пренасочени към библиотеката на Netflix в САЩ. Останалата част от трафика ви обаче ще изглежда от избраното от вас местоположение.

Така че защо NordVPN даде приоритет на тези места? Според eMarketer пет от шестте поддържани страни на NordVPN са в първите десет държави с най-голямо разпространение на пазара на Netflix. Шестият, Япония, предлага по-голям от средния избор на изключително съдържание. Това означава, че въпреки че NordVPN деблокира само шест различни каталога на Netflix, той осигурява достъп до възможно най-много регионални изключения.

  5 най-добри VPN за OpenWrt, за да можете да защитите всичките си устройства

Мога ли да получа достъп до библиотеките на Netflix на друга държава с безплатен VPN?

Безплатните VPN мрежи имат няколко недостатъка, които техните първокласни конкуренти нямат. Например, поради ограничените сървърни мрежи, те често осигуряват бавни връзки. Това е особен проблем за хората, които се опитват да стриймират, тъй като това води до заекване с видео с ниска разделителна способност, ако въобще можете да гледате. Освен това повечето безплатни VPN не са в състояние да заобиколят модерните мерки за откриване на VPN на Netflix. Ако искате постоянно да получавате достъп до чужди библиотеки на Netflix, безплатните VPN-та, с техните месечни ограничения на данните, ненадеждни скорости и системи за опашки, са лош избор.

Въпреки твърденията си, тези услуги не са напълно безплатни. Някои предлагат по-високи скорости в замяна на такса, но обикновено вместо това (или също така) ще плащате в лични данни. Безплатните VPN мрежи могат да разкажат много за вас само като наблюдавате поведението си: върху коя от техните реклами кликвате, коя затваряте и колко често посещавате конкретен сайт, например. Тази информация е ценна и може да бъде продадена без ваше знание, след като бъде събрана достатъчно – едва ли нивото на поверителност, което очаквате VPN да предостави.

Изборът на VPN вече е достатъчно труден, преди дори да обмислите безброй приложения за пренасяне на зловреден софтуер, които търсят да се възползват от желанието си да се защитите. Дори да приемем, че намерите безплатно VPN приложение, което не заразява вашата система със злонамерен софтуер, то може да не предпазва от течове на DNS или да криптира трафика ви по никакъв начин. Няма гаранция за безопасност и при по-големи безплатни VPN, както установихме по време на инцидента с ботнет Hola през 2016 г. Най-добрият начин да се защитите онлайн е да използвайте реномиран VPN, който не регистрира лична информация.

Използване на VPN с Netflix: Често задавани въпроси

Защо Netflix показва грешка, когато използвам VPN?

Грешка в поточната мрежа на Netflix

По-голямата част от VPN не могат всъщност да деблокират Netflix от чужбина. Опитът да го направите ще доведе до появата на следната грешка: „Изглежда използвате разблокиращо устройство или прокси. Моля, изключете някоя от тези услуги и опитайте отново.

Netflix е най-голямата в света платформа за поточно предаване и като такъв инвестира огромно количество време и пари в предотвратяване на VPN потребителите да гледат каквото искат от услугата. По време на писането обаче NordVPN все още работи. Ако всякакви последващи актуализации ви пречат да получите достъп до Netflix, можете да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти чрез 24/7 чат на живо, за да разберете кои сървъри все още работят.

  Почти половината от хората не знаят, че е незаконно да инсталирате шпионско приложение на телефона на партньора си

Netflix не е наличен в моята страна. Мога ли още да се регистрирам?

Понастоящем Netflix се предлага в над 190 различни страни. Ако обаче живеете на място, където услугата не е достъпна, все пак можете да се регистрирате с помощта на VPN.

На първо място, ще трябва да получите карта за подаръци Netflix. Можете да ги купите на произволен брой онлайн пазари, но не забравяйте първо да проверите целостта на продавача. Всичко е твърде лесно да закупите „карта“ с код, който е невалиден, изтекъл или вече използван.

След това се свържете с един от сървърите на вашата VPN в страна, в която е наличен Netflix. Регистрирайте се като нормално и изберете да платите с карта за подарък. След това просто въведете кода от картата за подарък и ще трябва да можете да стриймвате свободно. Имайте предвид, че ще трябва да се свързвате с VPN всеки път, когато искате да гледате нещо.

Влияят ли VPN негативно върху скоростта на връзката ми?

За съжаление, независимо кой VPN използвате, вероятно ще има някаква степен на забавяне. Някои услуги са по-бързи от други, но е трудно да се определи количествено това, тъй като скоростта на връзката ви се влияе от фактори като текущото зареждане на сървъра, колко далеч сте от VPN сървъра, вашите настройки за криптиране и кой протокол за връзка използвате.

Във всеки случай повечето големи VPN имат само незначително въздействие върху скоростите ви. Като общо правило можете да очаквате връзката ви да бъде с около една трета по-бавна. Това означава, че със скорост на изтегляне от 8Mbps ще можете да предавате безупречно в повечето платформи.

Собствените указания на Netflix препоръчват скорост на изтегляне от поне 3Mbps, за да гледате съдържание със стандартна дефиниция. С увеличаването на разделителната способност на видеото се увеличава и минималната необходима скорост: 5Mbps за HD видео и 25Mbps за 4K. Трябва да обърнете внимание, че ще се нуждаете от поне 0,5Mbps, за да използвате услугата изобщо, но по-голямата част от хората вече трябва да имат това.

Какво показва NordVPN ми позволява да гледам в Netflix?

NordVPN предоставя голям избор от съдържание на Netflix, достъпно където и да сте по света. Ето някои от заглавията, които ще можете да предавате в чужбина с NordVPN:

 • Остудителните приключения на Сабрина
 • Офиса
 • Приятели
 • Призрачната къща на Хил
 • Code Geass
 • Моб Психо 100
 • Живите мъртви
 • По-странни неща
 • Черно огледало
 • Създаване на убиец

About the author

Comments

 1. зани. Това е много полезно за хора, които пътуват често и искат да имат достъп до своята любима програма на Netflix, независимо къде се намират. Въпреки че Netflix е много добър в откриването на VPN, NordVPN е един от най-добрите VPN провайдъри, който може да деблокира Netflix. Той има голям брой сървъри в различни държави, което го прави много ефективен в борбата с гео-ограниченията. Също така, NordVPN е много лесен за използване и има приложения за всички популярни устройства и операционни системи. Ако искате да имате достъп до цялата библиотека на Netflix, независимо къде се намирате, NordVPN е отличен избор.

Comments are closed.