NordVPN срещу PureVPN

nordvpn vs purevpn

Акценти

NordVPN

  • Бързи, стабилни връзки
  • Повече сървъри от повечето други VPN мрежи
  • Сигуруема сигурност
  • Възможност за деблокиране на големи поточни услуги в чужбина

PureVPN

  • Сървъри в над 140 страни
  • Деблокира най-популярните стрийминг услуги
  • Много разширени опции за сигурност
  • Проектиран с новаци в ума

Цени и отстъпки

NordVPN PureVPN
Периоди на абонамент Един месец Един месец
Една година Три месеца
Две години Една година
Три години
Специална оферта 75% отстъпка от тригодишен план 73% отстъпка от годишния план
Най-висока цена на месец $ 11.95 $ 10.95
Най-ниска цена на месец $ 2.99 $ 2.95
Едногодишна цена $ 83.88 $ 35.40
Гарантирано връщане на парите 30 дни 31 дни

Повечето планове на NordVPN продължават повече от година. Има месечен абонамент, но ценовата структура на тази услуга е ясно разработена, за да накара потребителите да се ангажират с дългосрочни абонаменти. За разлика от тях, PureVPN предлага два плана с продължителност по-малко от година, макар и със стръмни отстъпки за тези, които избират годишния план.

Тези услуги са сравнително равномерни, само с един долар разлика между тях в техните съответни месечни планове. Между една и две години обаче PureVPN се движи напред със значителен марж; NordVPN просто не може да се конкурира със средните отстъпки на PureVPN. Въпреки това, тези, които търсят дългосрочно покритие, ще забележат, че за три години разликата в цените отново се затваря, като NordVPN таксува 107,55 долара, а PureVPN - $ 106,20.

И двата VPN предлагат дълга гаранция за връщане на парите. PureVPN е един ден по-дълъг от този на NordVPN, но стойността на това е под въпрос, тъй като след 30 дни трябва да имате добра идея дали искате да продължите да използвате услугата или не.

Най-добра оферта за NordVPN: Регистрирайте се за тригодишна сделка и вземете 75% отстъпка.

Най-добра оферта за PureVPN: Спестете 73% на годишен план.

Характеристика

NordVPN PureVPN
Едновременни връзки 6 5
Приложения за операционна система Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (приложението iOS понастоящем не е достъпно)
Устройства за ръчно инсталиране Рутери, приставки Linux, рутери, приемници
Разделяне на тунели Не да
Безплатни екстри Ad-блокер, защита от злонамерен софтуер, разширения на браузъра за Chrome и Firefox, автоматична защита на wifi Ad-блокер, защита от злонамерен софтуер, Kodi addon, разширения на браузъра за Chrome и Firefox

Когато става въпрос за поддръжка на много платформи, Предимството има NordVPN. Не само че има приложения за най-популярните операционни системи, но включва и прост, двуредов инсталатор за Linux системи. Междувременно PureVPN поддържа устройства с Windows, MacOS и Android, но приложението за iOS понастоящем не е достъпно и няма индикация за това кога или ако ще се върне.

PureVPN има няколко атрактивни функции, които обаче NordVPN няма. Например, той има официален addi Kodi, който ви позволява да предавате безопасно в системи „достатъчно-достатъчно ОС“ като LibreELEC и OpenELEC, без да е необходимо преодоляване на трети страни. Потребителите могат също да се възползват от неговата функционалност за разделно тунелиране, за да диктуват кои приложения (ако има такива) могат да преминат през некриптирани VPN. Междувременно NordVPN предлага автоматична wifi защита, която се свързва към VPN всеки път, когато използвате wifi мрежа.

Иначе в това отношение поне двете услуги са сравнително сходни. И двете предлагат например автоматично блокиране на реклами и сканиране на злонамерен софтуер. Всеки от тях включва и разширения за уеб браузъри Google Chrome и Mozilla Firefox. въпреки това, важно е да разберем разликата между разширение за браузър и приложение за VPN: последното криптира целия ви трафик, докато първият само криптира трафика на браузъра и няма да ви позволи безопасно да използвате P2P мрежи, специални приложения за съобщения или всякакви други програми, насочени към интернет на вашето устройство.

Разблокиране на възможности

NordVPN PureVPN
Услуга за стрийминг
Нетфликс САЩ, Великобритания, Канада,
Австралия, Япония, Холандия
САЩ, Великобритания
Hulu САЩ, Япония САЩ, Япония
Sky Go да да
Amazon Prime Video да да
BBC iPlayer да Не
ABC Не Не
CBS да да
NBC да да
ITV да да
Канал 4 да да

И двете услуги могат да деблокират широк спектър от стрийминг платформи. Въпреки това NordVPN може надеждно да отблокира прословутите упорити услуги, включително BBC iPlayer. Той също така позволява на потребителите да имат достъп до по-голям брой специфични за страната библиотеки на Netflix, което може да се счита само за плюс. Нито един от тях не е в състояние да деблокира ABC, но този канал има много по-силни мерки за ограничаване на географските ограничения в сравнение с повечето други регионални платформи и продължава да бъде проблем за повечето VPN на пазара..

Китай

Уебсайтът на PureVPN твърди, че работи в Китай, но това всъщност вече не е вярно. Вероятната причина е, че китайското правителство полага значителни усилия за блокиране на достъпа до VPN сайтове и софтуер. Това също означава, че потребителите не могат да се свържат с поддръжката или да изтеглят актуализации на софтуера, които потенциално биха могли да разрешат проблема.

NordVPN, от друга страна, работи отлично в Китай. Предварително ще трябва да го конфигурирате да използва затънали сървъри, но след това ще можете да сърфирате свободно в интернет. Основният уебсайт на NordVPN не е наличен в Китай. Въпреки това можете да се свържете с поддръжката на клиенти, за да намерите работещ алтернативен сайт, който да използвате. Предвид трудността при инсталиране на VPN в Китай, силно препоръчваме да създадете NordVPN, преди да пристигнете в страната.

Настройка и интерфейс

NordVPN PureVPN
Съветник за автоматична настройка Windows, Linux, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (iOS в момента не е наличен)
Избор на основно местоположение На базата на карта / Списък Списък на базата на
Страници с допълнителни настройки да да
Приятелски за мобилни устройства да да

Приложението за настолни компютри на NordVPN е толкова ясно и неудобно, колкото идват. Вляво има списък на наличните държави и дисплей, базиран на картата вдясно, както и раздел в горната част, който ви позволява да влезете в менюто за настройки. Ще видите също предупреждение, преди да можете да промените всички разширени настройки. Това намалява риска от случайно промяна на нещо важно.

Снимка на работния плот на NordVPN

Мобилното му приложение е още по-просто. Той избягва списъка, основан на списъка, изцяло в полза на изцяло базиран на картата подход. Има също голям бутон за свързване и бърз достъп до специализирани сървъри (предназначени за P2P мрежи, двойна VPN употреба и специални IP адреси) точно на началния екран. Менюто за настройки е паднало донякъде и функцията за превключване на убийства вече не присъства, но все пак можете да изберете да използвате затънали сървъри, автоматично да се свържете с VPN и да блокирате реклами и зловреден софтуер.

Настолното приложение на PureVPN е малко по-сложно. На началния екран има списък с държави (и лента за търсене, в случай че искате по-малко популярно местоположение), но можете също да промените в различен режим (интернет свобода, специален IP, сигурност / поверителност или споделяне на файлове ), като влезете в менюто за настройки. Чистият брой налични опции може да се окаже непосилен за начинаещите, но е нещо, което опитните потребители вероятно ще оценят.

PureVPN снимки на екрана

Мобилното приложение на PureVPN е по-лесно за използване. От началния екран можете да се свържете с най-добрия сървър, да изберете държава (или град), към която да се свържете, или да изберете сървър, оптимизиран за конкретна задача. В менюто липсват някои от по-модерните опции за конфигуриране, но в противен случай има минимални функционални разлики между настолната и мобилната версия на този софтуер.

Сървъри и производителност

NordVPN PureVPN
Страни на сървъра 62 141
Общ брой сървъри 5179 2100+

NordVPN и PureVPN използват различни подходи, що се отнася до тяхната мрежа. Например, PureVPN се опитва да обхване възможно най-много страни, докато NordVPN се фокусира върху предоставянето на колкото се може повече сървъри на всяко място. С такава голяма мрежа (повече от два пъти по-голяма от размера на PureVPN), NordVPN прави по-голяма вероятността потребителите в райони с висок трафик да получат връзка с ниска латентност, дори в пикови моменти.

Трябва да обърнете внимание, че 82 от PureVPN местоположения стартирайте чрез виртуални сървъри. Това означава, че вместо да имате сървъри в тези страни, вашият трафик се пренасочва през друг сървър другаде по света и се прави така, че да произхожда от желания от вас регион. Виртуалните сървъри не са рядкост; те често се използват при предоставяне на достъп до страни, където разходите или инфраструктурата правят поддържането на физически сървъри невъзможно.

И двата VPN ви позволяват да изберете кой град искате да бъде сървър. Това каза, тъй като NordVPN има толкова много сървъри по целия свят, обикновено има повече градове за избор (поне в по-големите страни). Например, понастоящем NordVPN дава възможност на потребителите да се свързват с 20 града в САЩ, докато PureVPN предлага само 12.

Погледнете по-долу, за да видите всяка страна, където тези VPN имат сървъри:

NordVPNPureVPN
Афганистан
Албания
Ангола
Алжир
Аржентина
Армения
Аруба
Австралия
Австрия
Азербайджан
Бангладеш
Бахамски острови
Бахрейн
Барбадос
Белгия
Белиз
Бермуда
Боливия
Босна и Херцеговина
Бразилия
Бруней Дарусалам
България
Камбоджа
Канада
Кабо Верде
Кайманови острови
Чили
Китай
Колумбия
Коста Рика
Хърватия
Куба
Кипър
Чехия
Дания
Доминика
Доминиканска република
Еквадор
Египет
Ел Салвадор
Естония
Етиопия
Финландия
Франция
Грузия
Германия
Гана
Гърция
Гренада
Гватемала
Гвиана
Хаити
Хондурас
Хонг Конг
Унгария
Исландия
Индия
Индонезия
Италия
Ирландия
Остров Ман
Израел
Ямайка
Япония
Йордания
Казахстан
Кения
Киргизстан
Кувейт
Лаос
Латвия
Ливан
Лихтенщайн
Литва
Люксембург
Макао
македония
Мадагаскар
Малта
Мавритания
Мавриций
Малайзия
Мексико
Молдова
Монако
Монголия
Черна гора
Монсерат
Мароко
Холандия
Нова Зеландия
Никарагуа
Нигер
Нигерия
Норвегия
Оман
Панама
Папуа-Нова Гвинея
Пакистан
Парагвай
Перу
Филипини
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Катар
Румъния
Русия
Саудитска Арабия
Сенегал
Сърбия
Сейшелските острови
Сингапур
Словакия
Словения
Южна Африка
Южна Кореа
Испания
Шри Ланка
Суринам
Света Лусия
Швеция
Швейцария
Сирия
Таджикистан
Тайван
Танзания
Тайланд
Тринидад и Тобаго
Тунис
Турция
Туркменистан
Острови Търкс и Кайкос
Обединени арабски емирства
Великобритания
Съединени щати
Украйна
Венецуела
Виетнам
Вирджински острови
Йемен

Сигурност

NordVPN PureVPN
VPN протоколи OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Шифроване на данни на OpenVPN AES-256 AES-256
Шифроване на канала за контрол на OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Прикриване технология Obfsproxy Нито един
Сигурност на приложението Kill превключвател Kill превключвател
DNS статус Частен DNS Частен DNS

И двата VPN ви позволяват да използвате OpenVPN (TCP или UDP), L2TP, PPTP и IKEv3 протоколи. PureVPN също ви позволява да се свържете чрез SSTP. Това включване обаче не е особено полезно, тъй като OpenVPN е също толкова бърз и сигурен и работи с по-голям набор от операционни системи. NordVPN и PureVPN използват 256-битово AES криптиране, което е ефективно неразбираемо по време на писането, но RSA ключовете на NordVPN са два пъти по-дълги от PureVPN и като такива са по-трудни за пропукване.

И двете услуги включват превключвател за убийство. Това автоматично блокира целия уеб трафик, ако изведнъж сте изключени от VPN. Освен това, всеки от тях използва свои собствени DNS сървъри. Това не позволява на хост на трета страна да има достъп до вашия трафик и позволява на всеки VPN да поддържа контрола върху поверителността си по всяко време.

Страница с настройки на PureVPN

NordVPN дори предлага специализирани сървъри за използване в страни, където интернет е ограничен или цензуриран. Тези объркани сървъри не ви позволяват да заобиколите регионалните ограничения; те също преобразуват трафика ви, за да скрият факта, че въобще използвате VPN.

Меню за настройки на NordVPN

поверителност

NordVPN PureVPN
HQ база Панама Хонг Конг
Дневници за връзка Нито един Нито един
Дневници на дейности Нито един Нито един
Потребителски данни за регистрация Имейл адрес Имейл адрес
Анонимни опции за плащане Bitcoin, Dash, Etherium, Litecoin, Monero, Zcash Различни криптовалути и карти за подаръци

NordVPN работи извън Панама, докато PureVPN е базиран в Хонконг. Панама няма закони за запазване на данни, което е идеално за VPN компания. Технически, нито Хонконг, но технически все още е част от Китай, който има някои от най-широко разпространената интернет цензура в света. И двете VPN ви позволяват да се регистрирате анонимно (използвайки изхвърлящ имейл адрес и плащайки в криптовалута), което означава, че дейностите ви не могат да бъдат свързани с вас.

NordVPN не поддържа журнали. Нищо, включително вашия източник IP адрес, времеви отметки, обем данни или посетени сайтове не се записва. PureVPN твърди, че не регистрира лична информация, но през 2017 г. предоставя IP адрес на потребителите и времеви отметки по време на разследване на ФБР. Новата политика за поверителност на PureVPN казва, че тази информация вече не се записва, но след като вече е нарушено доверието на потребителите, потенциалните абонати имат правото да останат скептични.

Конфигурация

NordVPN PureVPN
Разпределение на адреси Споделено Посветен
Възможен е статичен IP адрес Да, в Германия, Холандия,
Великобритания и САЩ (Бъфало, Далас,
Матаван, Лос Анджелис)
да
DDoS защита Не Да (допълнителна такса)
NAT защитна стена да да

Разпределението на адреси работи различно за всяка от тези VPN. NordVPN използва споделения метод, при който всички свързани към даден сървър споделят един и същ IP адрес. Това е по-добре за поверителността, тъй като няма начин да се каже кой потребител е получил достъп до кой уебсайт в определен момент. NordVPN ви позволява да получите статичен IP адрес, но това струва допълнително.

За разлика, PureVPN дава на всеки потребител собствен специален IP адрес. Това означава, че е по-лесно да проследявате дейностите си в интернет, но също така намалявате риска от случайно задействане на системи за предотвратяване на измами (като тези, използвани от вашата банка), когато влизате чрез VPN. Нито VPN поддържа дневници на трафика, така че това всъщност не е проблем.

NordVPN вече не предлага специфични анти-DDoS сървъри, но само защото всичките им сървъри защитават от този вид атака. С PureVPN можете да плащате допълнително всеки месец на PureVPN позволява на потребителите да плащат допълнително всеки месец за DDoS филтриране. Без това сте защитени, докато не бъдат получени 3TB заявки.

За да бъдем справедливи, всеки VPN ще смекчи DDoS атаките до известна степен, тъй като нападателят ще наводни мрежата на VPN с искания вместо вашия рутер. Дори в случай на масивна DDoS атака, всичко, което трябва да направите, е да смените IP адреса на сървъра.

Обслужване на клиенти

NordVPN PureVPN
Чат на живо Да (вътрешно) Да (вътрешно)
Поддръжка на билети да да
Поддръжка по имейл да да
Средно време за отговор по имейл 14 часа, 6 минути 2 часа, 42 минути
Поддръжка по телефона Не Не
Търсена база от знания да да
Видео ръководства да да

Както NordVPN, така и PureVPN могат да се похвалят с денонощна подкрепа от вътрешен екип по време на чат на живо. Ние изпращахме съобщения всеки по няколко различни часове на деня и установихме, че отговорът винаги е получен бързо, обикновено само за няколко секунди. Въпреки това служителите на PureVPN разчитат най-вече на предварително подготвени отговори и понякога се нуждаят от натиск, за да дадат по-конкретни отговори.

Всяка услуга предлага поддръжка на базата на билети, база от знания за търсене и видео ръководства за решаване на често срещани проблеми. Тези видеоклипове обаче не са достъпни директно в сайта (ръководствата, базирани на сайта, вместо това използват екранни снимки); те са хоствани в съответните канали на NordVPN и PureVPN.

Въпреки че в повечето случаи най-добрият ви вариант е да използвате чат на живо, ние също изпратихме три заявки по имейл до всяка от тези услуги. Това ни позволи да видим колко бързо потребителите могат да получат помощ при повече технически проблеми. По-долу ще намерите въпросите, които зададохме, и резултатите от тези тестове.

NordVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
NordVPN ще ме предпази от DDoS атаки? 11 часа, 44 минути 1 да
Ще намали ли NordVPN скоростта на интернет? 12 часа, 38 минути 1 да
Мога ли да използвам NordVPN в страни със строга интернет цензура? 17 часа, 58 минути 1 да
PureVPN
въпрос Първоначално време за отговор Брой имейли Въпрос отговори
Ще ме предпази ли PureVPN от DDoS атаки? 4 часа, 43 минути 1 да
Ще намали ли PureVPN скоростта на интернет? 3 часа, 10 минути 1 да
Мога ли да използвам PureVPN в страни със строга интернет цензура? 15 минути 2 да

PureVPN отговори на запитванията по имейл значително по-бързо от NordVPN, но отговорите му често бяха едноредови връзки към страници за помощ или упътвания към поддръжката на чата на живо на услугата. За разлика от тях, NordVPN отне повече време, но обикновено включи по-подходяща информация в отговорите си, например, като предостави правило за оценка на въздействието на услугата върху скоростта на вашата мрежа..

Победителят: NordVPN

Начална страница на NordVPN

Нека бъдем наясно: NordVPN и PureVPN са и висококачествени VPN, които могат да се предложат. Това каза, ние вярваме NordVPN е по-добрият избор за обикновения потребител.

NordVPN ви дава свободата да правите каквото искате онлайн. Той е бърз, може да деблокира най-популярните поточни платформи от чужбина и дори работи в страни като Китай, където е изключително трудно да се получи достъп до по-широкия интернет. Има и размер на чистата мрежа Макар че PureVPN обхваща голяма част от света, NordVPN не използва виртуални сървъри и обикновено има повече сървъри в места с голям трафик.

Сигурността е една от най-силните точки на NordVPN. Той има селекция от уникални функции, включително опцията да се свържете с Tor през VPN или да използвате едновременно две VPN. Когато смятате, че предлага също силно криптиране, специфичен за приложение превключвател и защита от течове на DNS, IPv6 и пренасочване на порта, ясно е, че NordVPN цени вашата поверителност. Най-хубавото е, че този VPN ви позволява да се регистрирате анонимно и не регистрира информация, която би могла да ви идентифицира.

Най-добра оферта за NordVPN: Регистрирайте се за тригодишна сделка и вземете 75% отстъпка.

Най-добра оферта за PureVPN: Спестете 73% на годишен план.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 22 =

Adblock
detector