NordVPN в Китай: Ето какво трябва да знаете

Работи ли NordVPN в Китай_


Работи ли NordVPN в Китай?

Докато повечето VPN не работят в Китай, има няколко, включително NordVPN. Ще покрием по-подробно ограниченията на Китай и обяснете как да използвате NordVPN в Китай включително важен съвет за потребителите на iPhone.

Съвет на експертите: Докато NordVPN работи добре в Китай, уебсайтът NordVPN е блокиран. Ако пътувате до Китай, това означава, че трябва да се регистрирате и да изтеглите VPN преди пътуването.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете над 70% от NordVPN

Повечето страни използват някаква форма на блокиране, за да ограничат достъпа до сайтове, хостващи незаконни материали. Проблемът е, че Китай има далеч по-строги ограничения от повечето места. Той блокира изключително популярни сайтове като Facebook, Wikipedia, Twitter, Google (включително Google Docs и Drive) и YouTube. Това затруднява пътниците да поддържат връзка с приятелите си вкъщи, но също така прекъсва доставката на неутрална информация за страната и затруднява работата като част от международен екип.

Можете обаче да заобиколите тези ограничения и да получите достъп до интернет както обикновено, като се свържете към VPN. Те криптират вашия трафик и го насочват през сървъри на други места по света. Това не само ви позволява изцяло да заобиколите китайската интернет цензура, също така не позволява на вашия доставчик на интернет услуги (ISP) и правителството да наблюдава вашите дейности.

Как NordVPN заобикаля голямата китайска защитна стена?

NordVPN е една от малкото VPN услуги, която работи надеждно в Китай. Има няколко трика, които използва, за да избегне откриването: първо, той не предлага сървъри в самия Китай. Това означава, че NordVPN не трябва да се съобразява със сложното китайско законодателство за задържане на данни и премахва риска от намеса на правителството в хардуера на услугата.

Второ, NordVPN предлага „объркани сървъри“. Те са специално проектирани за използване в страни с силно ограничен достъп до интернет. По разбираем начин NordVPN обяснява как тези сървъри заобикалят налаганите от държавата ограничения. Това обаче вероятно включва прикриване на трафика на потребителя, за да наподобява по-добре обикновената HTTPS активност.

Как да използвате NordVPN в Китай

Понастоящем основният уебсайт на NordVPN не е наличен в Китай. Поддръжката на клиенти може да ви насочи към работещ огледален сайт (който е само копие на основния уебсайт, достъпен от различен URL адрес). Заслужава да се отбележи обаче, че те могат да бъдат предприети офлайн в момента, когато забележите, така че най-добрият начин на действие е да регистрирайте и инсталирайте NordVPN, преди да пристигнете в Китай.

NordVPN Китай

Свързани: NordVPN преглед

Потребителите на iOS все още могат да използват услугата в Китай, като ръчно настроят IKEv2 връзка, но най-лесният начин да се свържете в Windows, Linux, MacOS и Android е да използвате затънал сървър. За да ги активирате, отворете приложението NordVPN и щракнете върху Настройки опция в горния ляв ъгъл.

След това превъртете до края на списъка и щракнете Показване на разширени настройки. Ще видите предупреждение, но просто кликнете върху Знам какво правя бутон. Сега, намерете Замразени сървъри в списъка и щракнете върху бутона за превключване, за да ги активирате.

Ако се върнете на началния екран на приложението, трябва да видите Замразени сървъри опция в горната част на списъка отляво. Щракването върху него автоматично ще ви свърже с най-добрия сървър, но можете също да изберете такъв от конкретна държава, като щракнете върху иконата с три точки вдясно.

След като сте свързани, вие сте безплатно да сърфирате в интернет, както обикновено. Ако избраният от вас сървър не работи, препоръчваме да опитате такъв на друго място. Ако все още имате проблеми, поддръжката на клиенти трябва да бъде в състояние да помогне, като посочите сървър, който все още работи, или предоставяне на инструкции за конфигуриране на вашето устройство за използване на объркани сървъри.

Поддръжката е достъпна 24 часа в денонощието и ако те не могат да решат проблема ви, можете да се възползвате 30-дневна гаранция за връщане на парите на NordVPN да поискате пълно възстановяване.

Защо Китай блокира определени уебсайтове?

Очевидно в Китай са въведени ограничения за интернет, за да защитят своите граждани от вредни материали или идеологии. Тези ограничения обаче често нарастват в обхвата си, с особен акцент върху цензурирането на новини или мнения, които поставят Комунистическата партия на Китай в неблагоприятна светлина.

По-конкретно, пети раздел от наредбата за компютърната информационна мрежа и наредбите за безопасност, защита и управление на интернет (1997 г.) прави престъпление използването на интернет за разказване на лъжи, изкривяване на истината, разпространяване на слухове или „нараняване на репутацията на държавните органи. „Проблемът тук е в това тази формулировка изглежда умишлено неясна: не уточнява, че всякакъв вид слухове са освободени, например, което означава, че всички, от журналисти до издатели на клюки за знаменитости, рискуват да преследват.

Какви сайтове и услуги са блокирани?

Comparitech Китай Голяма защитна стена

Въпреки че е невъзможно да се знае точно колко страници са цензурирани в Китай, последните оценки поставят броя на блокираните домейни на около 10 000. По-долу сме изброили някои от видовете съдържание, които не могат да бъдат достъпни от континентален Китай:

 1. Сайтове за социални медии (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Сайтове за съобщения (WhatsApp, Snapchat, Gmail, Slack, Telegram)
 3. Сайтове за стрийминг (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Сайтове за новини (BBC, NYTimes, The Guardian, Reuters)
 5. Неутрални източници на информация (Wikipedia, Quora, Scribd)
 6. Облачни платформи за съхранение (Google Drive, Google Документи, Dropbox, Мега)
 7. Търсачки (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 8. Материали, свързани с VPN (VPN уебсайтове, обща информация и ръководства за инсталиране)

Работят ли други VPN мрежи в Китай?

Тъй като някои VPN ви позволяват да заобиколите Великата защитна стена на Китай, китайското правителство постави основен акцент върху ограничаването на достъпа. Освен това те дори блокират основна информация за това как работи VPN. На много доставчици на VPN липсват времето и ресурсите, необходими за намиране на решение. Това означава, че списъкът на VPN мрежи, които работят в Китай, се съкращава през цялото време.

Понастоящем има само няколко услуги (различни от NordVPN), които могат надеждно да се свържат: ExpressVPN, Ivacy, StrongVPN и VyprVPN са някои примери.

Важно е да се отбележи, че всички уебсайтове на тези услуги са блокирани в Китай. Някои услуги имат създадени официални огледални сайтове, за да ви позволят достъп, когато сте в Китай, това не е гарантирано. Поради това горещо препоръчваме да се регистрирате при доставчик на VPN и инсталиране на софтуера преди да посетите страната.

Вижте също: Работи ли ExpressVPN в Китай?

Често задавани въпроси за VPN на Китай

Безопасни ли са VPN мрежите в Китай?

Въпреки че използването на VPN е силно ограничено в Китай, не е забранено направо. В крайна сметка предприятията използват VPN през цялото време, така че международните служители да имат сигурен достъп до споделена интранет. Китай обаче позволява само на предприятията да използват одобрени VPN. В резултат на това VPN приложенията не могат просто да се изтеглят от магазини, както на други места по света.

Китайските закони за VPN са изключително сложни и потребителските преживявания варират от един човек на друг. Силно препоръчваме да се запознаете със съответното законодателство, преди да се опитате да използвате VPN, когато сте в Китай.

Уебсайтът на моя VPN е недостъпен - какво да правя?

Ако вече сте в Китай, няма какво да направите, ако сайтът на вашия VPN внезапно бъде блокиран. По този начин е по-добре да бъдете активни: преди да пристигнете в Китай, препоръчваме да направите бележка за алтернативни URL адреси, поддръжка на имейл адреси и ръчни процеси за свързване на вашето устройство.

Помислете как ще съхранявате тази информация. Ако вашият VPN се понижи неочаквано, няма да имате достъп до облачни услуги за съхранение или сайтове за съобщения. В идеалния случай съответната информация ще се съхранява в локално съхранен, криптиран файл на устройство, защитено с парола.

Как да проверя дали сайтът е блокиран или не?

Ако скоро се отправяте към Китай и не сте сигурни дали конкретен уебсайт ще бъде достъпен, можете да използвате нашия инструмент Great Firewall, за да проверите предварително. Списъкът с блокирани уебсайтове обаче се актуализира често. Поради това няма гаранция, че даден сайт все още ще бъде наличен, когато пристигнете.

Свързани:

 • Преглед NordVPN
 • NordVPN талон
 • NordVPN срещу ExpressVPN
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 74 =