Opera VPN прекратена, ето най-добрите алтернативи за VPN на Opera (безплатни и платени)

опера vpn преустановени алтернативи

Opera закрива самостоятелната си VPN услуга, Opera VPN, компанията обяви миналия месец. Затварянето на Opera VPN ще засегне само потребителите на приложенията за iOS и Android. Той няма да засегне вградения VPN, включен в браузъра Opera.

Opera VPN се придобива от SurfEasy, VPN компания, която Opera придоби през 2017 г. и по-късно продаде на фирмата за киберсигурност Symantec. SurfEasy все още управлява вградената VPN на Opera Browers като услуга с бели етикети.

Opera VPN за постоянно прекратена услуга на 30 април 2018 г. Препоръчва на потребителите да преминат към SurfEasy, който също оперира собствена самостоятелна VPN услуга. SurfEasy предлага както безплатни, така и платени нива, но ако сте на пазара за нов VPN, се предлагат по-добри опции.

Други доставчици на VPN предлагат по-бързи скорости, по-добра сигурност и по-голям достъп до цензурирано и гео-заключено съдържание от SurfEasy. В тази статия ще изброим най-добрите алтернативи за VPN на Opera въз основа на следните критерии:

 • Приложения за множество устройства и платформи
 • Бързи скорости
 • Силна сигурност
 • Няма дневници за трафик
 • Бърза и компетентна поддръжка на клиенти

Безплатни алтернативи за VPN на Opera

1. Windscribe

WindscribeЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.windscribe.com

Гарантирано връщане на парите: 3 ДНИ

Windscribe предлага безплатен, без изтичане срок на своята VPN услуга, ограничен до 10 GB трансфер на данни на месец. Това е най-много изтегляния, които ще получите от всеки реномиран безплатен VPN доставчик. Можете да избирате от осем сървърни местоположения, а на някои от тях е разрешено споделянето на P2P файлове. Можете да изберете от по-защитеното родно VPN приложение или по-малко защитеното, но по-удобно разширение за браузър или да комбинирате и двете, за да постигнете максимална поверителност.

Въпреки че е безплатен, Windscribe не поддържа никакви дневници. Във всички връзки са активирани военно криптиране и перфектна секретност за напред. Платената версия дава достъп до повече сървъри, повече едновременни връзки и възможност за отблокиране на геозаключено съдържание като US Netflix.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

Прочетете пълния ни преглед на Windscribe.

2. Тунел

TunnelBear VPN

Налични приложения:

 • Mac
 • IOS
 • андроид

Уеб сайт: www.Tunnelbear.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

Tunnelbear е VPN доставчик, който е съобразен с поверителността, с налични платени и безплатни нива. Безплатната версия никога не изтича, а ви дава само 500MB месечно за работа, което наистина е достатъчно само за случайно сърфиране в интернет. От плюс, безплатните потребители имат достъп до 19 места.

Всички връзки са защитени със силно криптиране и перфектна секретност напред. Tunnelbear не съхранява регистрационни файлове и не използва следи или инжектиране на реклама. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

3. Ускорете

Speedify

Налични приложения:

  Speedify не използва традиционен VPN протокол и вместо това използва домашна версия на TLS криптиране, наречена ChaCha. Speedify казва, че това е по-бързо и по-подходящо за мобилни устройства. Данните са ограничени до 1 GB на месец в безплатната версия и са налични 35 места на сървъра. Това е повече от много оферта за платени услуги.

  Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android, но компанията се фокусира върху мобилните платформи.

  4. Скриване.me

  Скриване.me VPN

  Налични приложения:

   Hide.me предлага както безплатни, така и платени нива. Безплатният слой без изтичане на срока е солидна опция, но налага ограничение от 2 GB на месец. Платените потребители получават приоритет на скоростта, но Hide.me гарантира на безплатни потребители поне 3 Mbps скорост на изтегляне, достатъчни за поточно видео със стандартна разделителна способност в повечето случаи. Hide.me не съхранява идентификационни регистрационни файлове и използва 256-битово AES криптиране.

   Безплатните потребители са ограничени до три местоположения на сървъра и торентите са разрешени. Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

   Прочетете пълния ни преглед на Hide.me.

   Платени алтернативи за VPN на Opera

   1. ExpressVPN

   ExpressVPN

   Налични приложения:

   • настолен компютър
   • Mac
   • IOS
   • андроид
   • Linux

   Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   ExpressVPN е първокласна VPN услуга, която струва малко повече от повечето, но доставя на всички фронтове. Скоростите са постоянно над средното ниво. Най-модерните стандарти за сигурност се състоят от военно криптиране, перфектна секретност напред и въздухонепроницаема защита срещу течове. Компанията не регистрира вашата онлайн активност или вашия IP адрес.

   Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime Video са достъпни с ExpressVPN. Просто се свържете с денонощната поддръжка за чат на живо, за да попитате кои сървъри работят с кой канал за стрийминг.

   Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire TV и някои wifi рутери.

   НАЙ-ДОБРИЯ ОПЕРА АЛТЕРНАТИВЕН VPN: ExpressVPN е нашият топ избор. Води пътя с лесните си за използване приложения безпроблемно използване. Той има обширна сървърна мрежа, която е оптимизирана за високоскоростни връзки. Трудно да се победи поверителността и сигурността. Работи с всички основни стрийминг услуги, включително Netflix. Има 30-дневна гаранция за връщане на парите без кадри, така че можете да опитате безрисково.

   Прочетете пълния ни преглед на ExpressVPN.

   ExpressVPN КупонСпециална оферта - вземете 3 месеца допълнителен БЕЗПЛАТЕН ДАЛИКупон се прилага автоматично

   2. NordVPN

   NordVPN

   Налични приложения:

   • настолен компютър
   • Mac
   • IOS
   • андроид
   • Linux

   Уеб сайт: www.NordVPN.com

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   NordVPN позволява до шест едновременни връзки в един абонамент. Получавате достъп до огромна мрежа от сървъри по целия свят. Компанията не поддържа абсолютно никакви дневници на активността на потребителите или метаданните за връзка. Вашите данни са защитени с висок клас криптиране, защита от течове и специфичен за приложение превключвател.

   NordVPN отблокира Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и друго гео-заключено съдържание. Можете да поискате поддръжка на клиенти или просто да потърсите онлайн базата от знания на компанията, за да разберете към кои сървъри да се свържете.

   Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

   НАЙ-ДОБРИЯ БЮДЖЕТ VPN: NordVPN е страхотна стойност. Истинският претендент във всички категории, има силни защитни функции и позволява да се използват до 6 устройства едновременно от един акаунт. Включва 30-дневна гаранция за връщане на парите.

   Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

   NordVPN Купон Спестете 70% върху 3-годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтирането се прилага автоматично

   3. IPVanish

   IPVanish

   Налични приложения:

   • настолен компютър
   • Mac
   • IOS
   • андроид
   • Linux

   Уеб сайт: www.IPVanish.com

   Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

   IPVanish предлага забележителни скорости на световната си мрежа от сървъри. Компанията се придържа към стриктна политика без регистрация и използва само най-новите и най-добрите стандарти за сигурност. Това включва перфектна предна секретност и 256-битово AES криптиране. Превключвател за убийство и затъмняване на трафика може да се активира в приложенията.

   IPVanish не е толкова добър за деблокиране на стрийминг сайтове като Netflix, но е любим сред потребителите на Kodi. Ако по-специално сте потребител на Firestick, IPVanish предоставя приложението му в магазина за приложения Fire Fire. Приложенията са удобни за дистанционно управление и работят с всички добавки на Kodi.

   Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS, Android и Fire TV.

   ГОЛЯМА МРЕЖА: IPVanish е чудесен за семейства. Добър за деблокиране на повечето гео-ограничено съдържание. Препоръчайте за техния висок стандарт на поверителност. Може да се направи с опция за поддръжка на живо. 7-дневна гаранция за връщане на парите.

   Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

   IPVanish Купон СПЕСТЕТЕ 60% от годишния планПОЧЕТЕТЕ Дисконтът се прилага автоматично

   4. CyberGhost

   Cyberghost

   Налични приложения:

   • настолен компютър
   • Mac
   • IOS
   • андроид
   • Linux

   Уеб сайт: www.Cyberghost.com

   Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

   CyberGhost е базиран в Румъния доставчик, който бързо разшири услугите си през последната година. Можете да изберете от глобална мрежа от сървъри въз основа на това как планирате да използвате VPN, а не само да изберете местоположение. Тези случаи включват разблокиране на сайтове като Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video.

   CyberGhost е въоръжен с криптиращо критерий и най-добрите стандарти за сигурност, включително превключвател за убийство и защита от течове на DNS. Услугата рутинно отбелязва близо до върха на нашите тестове за скорост, така че ще бъдете сигурни, че ще намерите бърза връзка.

   Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

   ИЗБОР НА НАЧАЛНИЦИТЕ: CyberGhost е лесен за използване. Избор на бюджет. Добър за поверителност. Предава HD видео надеждно. Ударете и пропуснете връзки с някои популярни сайтове за стрийминг. 45-дневна гаранция за връщане на парите.

   Прочетете пълния ни отзив за CyberGhost.

   CyberGhost Купон НОВОГОДИШНА СПЕЦИАЛНА: Спестете 80% при 3-годишни планове + 2 месеца безплатна ДОСТАВКА Отстъпка се прилага автоматично

   5. ЧастенVPN

   PrivateVPN

   Налични приложения:

   • настолен компютър
   • Mac
   • IOS
   • андроид
   • Linux

   Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

   Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

   PrivateVPN е относително новодошъл в VPN пространството, но това не го е попречило да се състезава със своите ветерани съперници. Получавате както сигурност, така и бързина наравно с по-големите и по-стари доставчици на VPN, включително перфектна секретност за напред, превключвател за убийство и защита от теч на DNS. Скоростите са последователно сред най-бързите, които сме записали. Компанията не съхранява регистрации на вашата дейност или връзки.

   PrivateVPN е чудесен за деблокиране на гео-заключено съдържание. Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime Video са достъпни, наред с други. Можете да свържете до шест устройства едновременно в един акаунт.

   Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

   ДОБРИ СКОРОСТИ: PrivateVPN е добър семеен избор. Добър за HD Streaming. Разрешава до 6 устройства на същия акаунт. Може да има повече сървъри и да няма 24/7 поддръжка. 30-дневна гаранция за връщане на парите.

   Прочетете пълния ни ревю за PrivateVPN.

   PrivateVPN КупонСпециална сделка - спестете 83% върху 2-годишния планПОЧЕТЕТЕ ДАЛАТА Сметката се прилага автоматично

   Защо не просто да използвате SurfEasy и Opera Browser?

   Ако сте абонат на Opera Gold, SurfEasy предлага безплатен ъпгрейд до SurfEasy Ultra, подобно първокласно предложение. За всички останали преминаването към SurfEasy вероятно не си струва времето.

   Безплатната версия на данните за капачки на SurfEasy при 500 MB на месец, което няма да ви стигне далеч. Премиум опцията не е всичко лошо, но ще получите повече сигурност, скорост и функции с препоръчаните алтернативи по-горе и често на по-ниска цена. Освен за IPVanish, всички VPN мрежи в нашия списък са по-добри за деблокиране на геозаключено съдържание като Netflix, отколкото SurfEasy.

   Потребителите на десктоп, които използват VPN, вграден в браузъра Opera, всъщност не са засегнати от последните промени, но въпреки това трябва да обмислят други опции. Opera притежава и управлява рекламна мрежа и тази рекламна мрежа зависи от събирането на данни за употребата, за да има печалба. Когато използвате вградения VPN на браузъра на Opera, компанията все още проследява какво правите онлайн и използва тези данни за продажба на реклами, по-специално чрез уникалния идентификационен номер на устройството на браузъра.

   Освен това VPN на браузъра на Opera дори не е истински VPN. Това е криптиран прокси, който само тунели трафик към и от вашия уеб браузър. Това означава, че други приложения и процес не са защитени и вашите DNS заявки могат да се изпращат и извън криптирания тунел, така че вашият интернет доставчик и хакери могат да проследяват какви уебсайтове посещавате.

   Opera, SurfEasy и Symantec обясниха

   Ако не следвате доставчици на VPN и други доставчици на софтуер толкова внимателно, колкото ние, последствията от изключването на Opera VPN на Opera могат да бъдат малко объркващи. За да изясним нещата, се свързахме с Opera, за да попитаме за връзката между тези три компании.

   • Opera Software ASA придоби SurfEasy през 2015 г. Той предостави на Opera решения за VPN, използвани както в мобилното приложение Opera VPN, така и като решение за VPN на браузъра в настолния браузър.
   • През ноември 2016 г. Opera Software продаде своя дял в SurfEasy на Symantec, водеща фирма за киберсигурност.
   • SurfEasy продължи да предоставя VPN услугата на браузъра на Opera до декември 2017 г..
   • SurfEasy ще продължи да предоставя на крайните потребители приложението Opera VPN до 1 май 2018 г., след което ще се опита да мигрира потребителите към своята самостоятелна марка услуга.

   SurfEasy днес е собственост на Symantec и не е свързан с Opera.

   Говорител на Opera каза на Comparitech в имейл:

   Изключването на приложението Opera VPN за Android и iOS няма последици за вградената VPN услуга на браузъра вътре в браузърите Opera. Тази безплатна вградена VPN услуга без регистрация ще продължи да бъде част от браузъра Opera.

   Brayan Jackson
   Brayan Jackson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me

   About the author

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   − 1 = 1

   Adblock
   detector