Подходящ ли е NordVPN за торент?

Подходящ ли е NordVPN за торент (1)

NordVPN е една от най-популярните VPN услуги на пазара, благодарение отчасти на големия брой и разнообразие от специализирани сървъри, функции за защита и политики за поверителност. Отвъд това, много потребители избират NordVPN, тъй като неговата открито поддържа и предоставя инфраструктура, посветена на споделяне на файлове (P2P). В съчетание със силна защита от течове на DNS и доказана политика без изход.

Направо към: Как да се торент безопасно с NordVPN

Въпреки това, с VPN мрежи дяволът често е в детайлите.

Ние поставяме Nord VPN внимателно в крачките си, за да видим дали е безопасна за използване на торентери. По-специално искахме да знаем:

  • Ще защити ли NordVPN вашата поверителност при порой?
  • NordVPN е достатъчно бърз за торент?
  • Има ли алтернативни VPN, които трябва да помислите?

Работи ли NordVPN за торент?

Повечето VPN позволяват P2P трафик, което го прави достатъчно лесно за използване на VPN за торент. Мнозина дори имат изявления в подкрепа на споделянето на файлове. Малко са обаче сървърите, посветени и проектирани да подпомагат P2P трафика. NordVPN запълва малко пазарен пазар в този смисъл, дори ако това не е единствената услуга, която позволява торент.

По-долу ще разгледаме по-подробно защо NordVPN е подходящ за торент и други форми на споделяне на P2P файлове въз основа на скоростта на сървъра, опциите на сървъра и регистрацията и политиките за поверителност.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете над 70% от NordVPN

Защо да използвате VPN за торент?

Torrenting стана популярна през 90-те и началото на 2000-те, защото позволява на потребителите значително да намалят времето, прекарано в изтегляне на файлове. Изтеглянията на файлове се разпределят между голям брой връстници, вместо директно от един сървър. Всеки файлов споделяч (семена) предлага част от файла за изтегляне, което в крайна сметка увеличава колко бързо файлът се изтегля (изтегля).

Въпреки че торентингът е легална форма на интернет трафик, много доставчици на интернет доставчици дросели всички форми на P2P връзки поради популярността му сред интернет пирати. Торентните мрежи могат да бъдат бързи, когато не са захвърлени, но идват с опасения за поверителност; всеки отделен човек, свързан с торент, споделя своя IP адрес с всички останали, които изтеглят или качват един и същ файл.

Можете да маскирате вашия IP адрес, да избягвате подслушването на ISP и да намалявате скоростта и все още да се наслаждавате на бързи скорости на торент, като използвате VPN. VPN също така позволяват на потребителите да победят интернет цензурата на места като Китай и да заобиколят блоковете с географско съдържание навсякъде по света.

Как да се торент безопасно с NordVPN

За да започнете торенето на NordVPN, направете следното:

  1. Регистрирайте се за NordVPN и създайте своя акаунт (NordVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, която улеснява тестването на услугата, преди да се ангажирате).

nordvpn торент

  1. Отворете имейла си, за да активирате акаунта си и да изтеглите софтуера NordVPN.

Северен порой

  1. Отворете софтуера на NordVPN, влезте и след това изберете P2P сървър.

Северна регистрация на торент

Оттам можете да извършвате торент, без да достигате скорост, заглушена от вашия интернет доставчик, и през който и да е торент сайт или P2P мрежа.

Препоръчваме ви да включите превключвателя за убиване на NordVPN преди торент. Превключвателят за убиване ще изключи връзката ви в случай, че софтуерът на NordVPN се повреди по някаква причина. Автоматичното изключване трябва да попречи на истинския ви IP адрес да изтече в торентната мрежа и да ви даде време да затворите своя софтуер за торент, преди да стартирате отново интернет връзката си.

За да включите ключа за убийство, отидете на секцията с настройки на приложението и включете „Internet Kill Switch“.

nord torrenting ключ за убийство

Ако просто искате да приложите ключа за убийство към конкретно приложение, като например торент клиента, NordVPN също има превключвател за убиване на приложения. Просто изберете „App Kill Switch“ в менюто с настройки, след което изберете приложението за споделяне на файлове (Qbittorrent, uTorrent, Azureus Vuze и т.н.).

Поставяне на NordVPN торент за тест

Ще искате да потвърдите няколко предмета, преди да вземете NordVPN за пробен опит за изтегляне. Проверете защитата на данните и поверителността на сървъра, както и скоростта на сървъра.

Как да тестваме поверителността на торентите на NordVPN

Първо, важно е да се провери дали VPN наистина маскира истинския ви IP адрес и не изтича данни.

Можете да направите това, като извършите тест за теч на DNS както преди, така и след като се свържете с желания VPN сървър.

nordvpn torrenting dns теч

В идеалния случай искате да видите различни сървъри с различни IP адреси да се показват в двата различни теста. Този вид резултат показва, че вашата VPN не изтича вашия IP адрес чрез DNS.

Ако по някаква причина планирате да изтеглите торент чрез разширение за Chrome като лесен клиент uTorrent, уверете се, че сте тествали и течовете на WebRTC. Това са вид теч, специфичен за уеб браузърите (най-вече Chrome и FireFox), който ще изтече вашия IP адрес към STUN сървъри.

Същият тест, използван за течове на DNS, също ще ви каже дали имате изтичане на WebRTC през вашата VPN, когато стартирате теста със свързан VPN.

Функциите за криптиране и поверителност на NordVPN защитават от течове на DNS и WebRTC, докато превключвателят за защита гарантира, че вашият IP адрес е защитен, дори ако връзката към сървъра падне.

Как да тестваме скоростта на торента на NordVPN

Можете да тествате скоростта на торент на NordVPN по два начина. Първо можете да се свържете с един от специализираните P2P сървъри и след това да стартирате прост тест за скорост през един от многото налични сайтове за тестване на скоростта (Speedtest, Google, Fast и др.). Някои интернет доставчици дават приоритет на трафика чрез по-популярните тестери за скорост, като Speedtest и Google, така че може да искате да изпробвате по-малко известни опции за по-точни резултати.

Обърнете внимание, че всички VPN мрежи ще намалят скоростта ви в Интернет поради криптиране и допълнително разстояние до VPN сървъра. Важно е да тествате връзката си преди и след, за да проверите колко загуба на скорост преживявате. Например, тук са странични тестове за скоростта, които извършихме в WiFi мрежа и когато сме свързани към NordVPN P2P сървър:

Подходящ ли е NordVPN за торент?

Както можете да видите, през VPN сървъра имаше известно отпадане на скоростта (очаквано при използване на VPN), но не достатъчно, за да окаже значително влияние върху скоростта на изтегляне през P2P сървъра.

След това ще искате да тествате скоростта на изтегляне на торент. Всеки торент клиент и файл трябва да работят. Изтеглихме 1,5 Gb файл чрез BitTorrent, за да тестваме скоростта на изтегляне.

nordtorrenting

Можете също така да провеждате торент чрез някой от другите типове сървъри на NordVPN. Въпреки това, P2P сървърите са оптимизирани за бързи торент, така че може да имате по-добри резултати, когато торент чрез тях.

Има ли алтернативни VPN за торент?

Специализираните P2P сървъри на NordVPN го правят предпочитан вариант за торент. Това обаче не е единствената опция на пазара, която комбинира бързи скорости на сървъра с функциите за защита от течове и защитни функции, необходими, за да сте сигурни, докато сте в торенти.

Понастоящем ExpressVPN е добра алтернатива за тези, които искат по-бързи сървърни скорости, докато CyberGhost и SurfShark са по-евтини на месечна база. И трите се отличават със силна сигурност, защита от течове на DNS и WebRTC и най-важното - убийте превключватели, които действат като повреда, ако вашата VPN връзка изпадне.

Мога ли да използвам безплатен VPN за торент?

Въпреки че можете да използвате безплатен VPN за торент, най-вероятно ще се окажете бързо разочарован. Безплатните VPN почти винаги разполагат с капачки за изтегляне и ограничения за скорост, което означава бавни изтегляния, които могат да бъдат отрязани, преди да завършат.

Много безплатни VPN също заключват ключови функции зад платена стена, включително опцията за превключване между сървъри. И повечето безплатни VPN няма да дойдат с превключвател за убийство, което е функция, която силно препоръчваме за потребителите на P2P, които планират да прекарват всякакво време в мрежи за споделяне на файлове.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 16

Adblock
detector