Предупреждение: хиляди сайтове могат несъзнателно да излагат потребителите на рекламен софтуер след популярната актуализация на плъгините WordPress

прости-Споделяне на бутони-страница
Актуализация на популярния плъгин Simple Share Buttons за WordPress им позволява да използват бутони на социалните медии, за да анонимно проследяват потребители и да показват насочени реклами на сайтове на трети страни. Актуализацията идва, след като производителят на инструменти за социални медии ShareThis придоби компанията, която прави приставката през юни. В резултат на това бутоните Simple Share вече попадат в политиката за поверителност на ShareThis.

ShareThis е ясен в своята политика за поверителност как събира и използва информация. Въпреки че фирмените практики за събиране на данни оставят много да се желае, това не подвежда никого.

По-голямо притеснение са средствата, чрез които Simple Share Buttons изисква от потребителите да приемат новите условия. Съобщение се появява на видно място в горната част на редактора на WordPress, обещавайки „страхотни нови функции“. Съобщението включва връзки към политиката за поверителност на ShareThis и условията за ползване, но няма опция да ги откажете. Без дори възможността да затворите съобщението, той продължава да заяжда потребителите, докато те или не се съгласят или премахнат изцяло приставката.

просто споделяне-бутони-нов-неприкосновеността на личния живот политика

Независимо дали това е било намерението на ShareThis или не, естеството на актуализацията принуждава потребителите да вземат решение, което жертва личния живот на читателите. С над 100 000 активни инсталации според WordPress.org, популярният плъгин се използва от всички, от случайни блогъри и малки фирми до големи издатели. Дори само малка част от тези потребители сляпо да натиснат бутона за приемане, за да изчезне съобщението, това ще доведе до хиляди уебсайтове, излагащи посетителите на рекламен софтуер и други заплахи.

Във форумната тема на WordPress.org компанията отговори, като заяви, че съобщението за услугата ще може да бъде затворено в следващата актуализация.

„Версия 6.2 носи нови функции, включително анализи от Facebook и ShareThis. За да се даде възможност за анализ, данните за сърфиране, които не могат да се идентифицират лично, се съхраняват и обобщават, а също така се използват и за насочване по реклами на друго място. Това е подобно на други популярни аналитични услуги и не е шпионски софтуер, и моля, прочетете декларацията за поверителност за повече подробности на simplesharebuttons.com/privacy. Тъй като актуализирате от предишна версия, тези функции се активират само ако щракнете, за да приемете условията. "

Обещанието беше направено преди повече от два месеца, когато новата политика влезе в сила, но съобщението за услугата все още не може да бъде затворено, без нито да се съгласи, нито да премахне приставката. ShareThis Този старши директор Найджъл Тунаклиф даде следното изявление пред Comparitech:

Винаги оценяваме отзивите от нашите потребители и разбираме неудобството, което тази актуализация причини. За нас е важно да гарантираме, че новата политика за поверителност се отнася само за тези, които са я приели. Следващата актуализация, която ще бъде налична скоро, ще позволи на потребителите на плъгини да затворят известието, без да приемат условията. Ще ви уведомя директно, когато тази актуализация е налична.

Изглежда, че старият уебсайт Simple Share Buttons не включва политика за поверителност, а само условия за ползване.

Назад и премахване на заявката съобщение

прости-Споделяне на бутони-настройки

Друга нишка във форума на WordPress.org инструктира потребителите за това как да извършат обратно приставката. Освен това потребителите могат да инсталират отделна приставка, за да блокират конкретни актуализации на плъгини, които могат да бъдат използвани за предотвратяване на заяждащото съобщение за услуга.

По-старата версия 6.15 също може да намерите тук. Просто премахнете стария плъгин и инсталирайте този. Когато това е готово, инсталирайте тази приставка и проверете Simple Share Buttons и всички други приставки, за които искате да блокирате актуализациите.

Добавени са разрешения

И така, каква информация събира актуализираната приставка, ако щракнете върху бутона за актуализация? Декларацията за поверителност на ShareThis посочва следното:

Можем да споделяме необорудвана, не идентифицираща се лично информация информация за използването, включително сегментите на аудиторията, с рекламодатели и издатели на трети страни, които да ни помагат и ние да им предоставим подходяща, насочена реклама, която е съобразена с интересите на потребителите. Например, тези компании могат да използват такава информация (напр. Информация за потока на кликвания, вид на браузъра, час и дата, предмет на реклами, кликнали или превъртени), за да предоставят реклами за стоки и услуги, които вероятно ще представляват по-голям интерес за вас. Вашите предпочитания, събрани чрез този процес, могат да бъдат използвани, за да повлияете на типовете маркетингови съобщения, които получавате в сайтове, с които работим. Докато използваме ShareThis Services, ние можем да поставяме от тяхно име бисквитки и пиксели на трети рекламодатели и пиксели по отношение на информацията за използването.

Освен това, Общите условия на ShareT отбелязват, че компанията може да променя условията по всяко време, без да уведомява потребителите. Отговорност на потребителите е да ги преглеждат редовно.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 17 =

Adblock
detector