Работи ли NordVPN с Amazon Prime Video? Тестваме го.

Работи ли NordVPN с Amazon Prime Video

Подобно на повечето основни стрийминг платформи, Amazon Prime Video има различни заглавия от една държава в друга. Тази услуга е налична в 242 държави (по същество навсякъде с изключение на Китай, Куба, Иран, Северна Корея и Сирия), така че има потенциално хиляди предавания, които може да пропуснете. За щастие, VPN мрежите ви позволяват да излъжете местоположението си, така че да изглежда, че сте някъде другаде по света. След това можете да разглеждате и предавате поточно съдържание от библиотеката на съдържанието на тази страна.

Работи ли NordVPN с Amazon Prime Video

Разбира се, Amazon се опитва да предотврати това, като спира потребителите, свързани с VPN, да гледат каквото и да било. Налице са доста напреднали мерки за откриване на VPN и по тази причина няма много услуги, които все още могат надеждно да деблокират Amazon Prime Video. Започнахме да тестваме възможностите на NordVPN и по-долу ще обясним дали работи, кои библиотеки на държавите могат да деблокират и как можете да използвате NordVPN за поточно предаване на Amazon Prime Video отвсякъде.

Защо да изберете NordVPN?

Начална страница на NordVPN

NordVPN в момента има една от най-големите мрежи на всеки основен доставчик на VPN, с над 5000 разпространени в 62 страни. Той дори предлага специфични сървъри, оптимизирани за споделяне на файлове, защита на DDoS и анонимност. NordVPN има отлични възможности за деблокиране, и надеждно ви дава достъп до платформи като Netflix, BBC iPlayer и Hulu от чужбина. Освен това можете да изберете да се свържете със сървър в конкретен град, което прави възможно заобикалянето на регионалните затъмнения и гледането на спортни спортове онлайн.

Този VPN предлага огромен набор от функции за защита, предназначени да поддържат вашите дейности поверителни по всяко време. Например, тя включва 256-битово AES криптиране, персонализиран превключвател за убийство (само приложения за настолни компютри), перфектна секретност напред, автоматична защита на wifi и защита срещу течове на DNS, IPv6 и WebRTC. NordVPN не регистрира никаква лична информация и ви позволява да плащате с Bitcoin за повишена анонимност.

ИДЕАЛ ЗА ИЗПИТВАНЕ: NordVPN предлага висока скорост, достъп до най-популярните геофиксирани стрийминг платформи и високо адаптивни опции за сигурност. Тези функции го правят отличен VPN с общо предназначение.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

Деблокира ли NordVPN Amazon Prime Video в чужбина?

Amazon Prime Video е малко по-различен от платформите като Netflix. Можете всъщност да преглеждате библиотеката със съдържание в която и да е държава от всяка точка на света, като просто посетите сайта на Amazon в определена държава. Например, за да видите библиотеката в САЩ, трябва да отидете на www.amazon.com/av, но за да видите японско съдържание, ще ви трябва www.amazon.co.jp/av.

въпреки това, без VPN няма да можете да гледате нищо която не е включена в библиотеката на вашата страна. Вместо това ще видите съобщение, което гласи:

"Това заглавие не е налично във вашето местоположение"

Понастоящем NordVPN може да деблокира библиотеките във Великобритания и САЩ. Другите библиотеки са недостъпни поради изключително строгите геозаключващи мерки на Amazon, а не поради неуспех от страна на NordVPN. Всъщност има много малко VPN, които дори могат да деблокират Amazon Prime Video в тези места.

Има лека уловка обаче: можете да получите достъп до Amazon Prime Video само на настолен компютър (Windows, MacOS или Linux). Този проблем обаче засяга всеки VPN, не само NordVPN; на мобилни платформи, вие сте принудени да използвате приложението Amazon, което показва само вашата домашна библиотека, независимо от това дали използвате VPN или не. От светлата страна можете да използвате който и сървър да ви хареса, тъй като всички те (освен тези във Великобритания и Германия) автоматично деблокират американската версия на Amazon Prime Video, подобно на това, което NordVPN прави с Netflix.

Как да деблокирате Amazon Prime Video с NordVPN

Деблокирането на Amazon Prime Video в чужбина е по-лесно, отколкото може да си мислите. Просто следвайте стъпките по-долу, за да получите достъп до него от всяка точка на света:

 1. Първо, регистрирайте се за NordVPN, ако още не сте го направили.
 2. Изтеглете и инсталирайте подходящото настолно приложение за вашата операционна система (NordVPN има настолни клиенти за Windows, MacOS и Linux).
 3. Решете коя библиотека на държавата искате да разглеждате.
 4. Свържете се с един от сървърите на NordVPN в желаното от вас местоположение.
 5. Посетете съответния регионален уебсайт на Amazon (вижте по-долу) и опитайте да заредите видео. Ако не се зареди веднага, опитайте да изчистите кеша и „бисквитките“, след което опреснете страницата.

Безплатни VPN разблокирайте Amazon Prime Video?

Може да изглежда, че безплатните VPN мрежи предлагат лесен начин за достъп до геоблокирано съдържание в чужбина, но в действителност това рядко е така. С повече потребители, отколкото техните мрежи могат да поддържат адекватно, безплатните VPN често осигуряват много бавни скорости. Това причинява дълги времена на буфериране, често заекване и може да ви ограничи до видео с ниска разделителна способност, ако въобще можете да гледате. Освен това Amazon Prime Video е много добър в откриването на VPN, така че е много малко вероятно безплатна услуга да може да деблокира тази платформа.

Въпреки че тези услуги не ви таксуват да ги използвате, те всъщност не са безплатни: често вместо това плащате с лична информация. Например, те могат да следят кои реклами щракнете и да познавате вашите харесвания и харесвания. Освен това някои безплатни VPN съхраняват проследяващи бисквитки във вашия браузър, които им позволяват да събират данни, включително сайтовете, които посещавате най-често, и времената, в които го правите. След това тази информация може да бъде продадена на рекламодатели без ваше знание.

Може да е трудно дори да намерите безопасен безплатен VPN, който да използвате. Последните изследвания показват, че от 283 анкетирани приложения, 18% изобщо не са криптирали потребителския трафик. 84% и 66% изтекли информация съответно през IPv6 и DNS. Притеснително е, че имаше и десетки приложения за пренасяне на зловреден софтуер, представящи се за безплатни VPN-та, хоствани в Google Play Store. Добре познатите услуги също не са гаранция за безопасност; видяхме как един продава честотната лента на своите потребители с цел печалба (и улеснява ботнет в процеса). За да защитите себе си и вашите данни, препоръчваме да използвате доверен доставчик на VPN с първоначална политика за поверителност на клиента.

Използване на VPN с Amazon Prime Video: често задавани въпроси

Трябва ли да създам нов акаунт в Amazon?

Не. Въпреки че Amazon US ви позволява да влизате с акаунт в Обединеното кралство и обратно, други страни изглежда имат собствени потребителски бази данни и ще кажат, че вашият акаунт не е намерен. Това все още не е проблем, тъй като NordVPN не може да деблокира услугата на тези места, но ако намери решение, това ще бъде още едно препятствие за преодоляване.

Дали промяната на домашното ми местоположение в Amazon деблокира чуждо съдържание?

Как да промените родината на Amazon

Може. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че Amazon все пак ще се опита да провери действителното ви местоположение, преди да ви позволи да гледате каквото и да било. Ако вашата VPN не може да деблокира библиотеките на определени държави, промяната на домашното ви местоположение няма да има ефект. Освен това, след като за първи път смените домашното си местоположение, може да се наложи да се свържете с поддръжката на клиенти, за да го промените отново.

Това означава, че ако сте планирали да променяте местоположението на дома си винаги, когато искате да поточно, ще стане изключително очевидно за Amazon какво правите. В този момент зависи от Amazon: дори може да реши да ви попречи да използвате изцяло Prime Video.

Имам ли нужда от VPN, ако пътувам само в рамките на ЕС?

Ако имате европейски акаунт в Amazon, ще можете да гледате избрани заглавия, както обикновено, когато пътувате през други европейски страни. Освен това, съдържанието на Original Original е достъпно дори и извън Европа. Въпреки това, наличното съдържание при тези обстоятелства е доста ограничено. За сравнение, NordVPN ви позволява да получите достъп до две пълни библиотеки от всяка точка на света.

Какви заглавия, изключителни за региона, мога да гледам в Amazon Prime Video?

С NordVPN ще можете да получите достъп до десетки филми и телевизионни предавания, ексклузивни за страната, в Amazon Prime Video. По-долу сме включили кратък списък на някои от тях:

 • Трансформатори: снощи (само за САЩ)
 • Създаване (само за Обединеното кралство)
 • Вашето име (само за Великобритания)
 • Службата (само за САЩ)
 • The Walking Dead (само Великобритания)
 • Аз, Тоня (само за Великобритания)
 • Psych (само за САЩ)
 • Hell's Kitchen (само за САЩ)
 • Lady Bird (само за САЩ)
 • Големият болен (само във Великобритания)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7

Adblock
detector