Работи ли PIA в Китай през 2020 г.? Разбрахме

Работи ли PIA в Китай_ Разбрахме

Китайските интернет ограничения са широкообхватни, постоянно се развиват и е трудно да се заобикалят. Посетителите може би ще бъдат изненадани, когато установят, че не само антиправителствените настроения са цензурирани. Всъщност дори изключително популярните услуги като Facebook, Twitter и Skype също са блокирани, което затруднява комуникацията с хората от вашата страна.

Като се има предвид, че Китай има лош опит в областта на правата на човека и история на тормоз на журналисти и протестиращи, поддържането на контакт с хората вкъщи и запазването на вашите онлайн дейности е изключително важно.

Правилният VPN прави това сравнително просто. VPN кодират вашия интернет трафик, което означава, че никакви снайперисти няма да могат да видят какво получавате онлайн. Освен това, докато VPN маршрутизират вашия трафик през сървъри в други държави, можете да заобиколите правителственото уеб филтриране и да получите достъп до сайтове и услуги, които обикновено не са налични в Китай.

Трябва да отбележите обаче, че голямата защитна стена на страната е изключително сложна и винаги се актуализира, което означава, че повечето VPN просто няма да работят в Китай.

Работи ли частният достъп до интернет (PIA) в Китай?

Частният достъп до Интернет не работи надеждно в Китай. Има разпръснати доклади на потребители, които са успели да се свържат, но техните методи изискват ръчна конфигурация и разчитат на скриптове на трети страни, за да заобиколят отравянето с DNS на страната. Освен това ще трябва да изпробвате многобройни сървъри, докато не намерите такъв, който да работи, като се предполага, че имате някаква работа.

По-добър вариант е да се използва ExpressVPN. Тази услуга е бърза, работи в Китай и предлага най-добрите в класа защита за защита и поверителност. Докато миналите актуализации на Great Firewall направиха тази VPN услуга временно неизползваема, ExpressVPN винаги успяваше да намери решение и да се върне онлайн скоро след това. Ако търсите алтернатива на ниска цена, NordVPN и Surfshark са сравними, висококачествени услуги.

Въпреки че ExpressVPN, NordVPN и Surfshark работят в Китай, техните уебсайтове в момента са недостъпни за страната. За да ги използвате, ще трябва инсталирайте и конфигурирайте приложенията си, преди да пристигнат в Китай. Също така препоръчваме да направите бележка за всички огледални сайтове, които вашият доставчик оперира, както и ръчни инструкции за конфигуриране, в случай че нещо не работи както се очаква.

Вижте също: VPN, които работят в Китай

Как да заобиколите китайските интернет ограничения с VPN

Преди да използвате VPN в Китай, трябва да предприемете няколко стъпки, за да гарантирате, че винаги ще бъдете защитени, когато използвате интернет.

Първо, активирайте защитата от течове на IPv6 и DNS, които не позволяват личната информация да бъде разкрита по невнимание. Освен това включете превключвателя на VPN за убийство, така че всички мрежови трафики да спират, ако изгубите връзката си неочаквано.

По-долу ще намерите стъпка по стъпка ръководство за активиране на тези функции във всички препоръчани VPN мрежи:

ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Забележка: ExpressVPN нарича своя ключ за убийство „заключване на мрежата“, но тези условия са взаимозаменяеми.

Започнете с щракване върху иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана. Сега изберете опции и щракнете върху Общ на следния екран. Оттук се уверете, че има отметка до Спрете целия интернет трафик, ако VPN се прекъсне неочаквано опция. Ако е така, превключвателят за убиване вече е активиран.

Преминете към напреднал раздел. Щракнете върху Използвайте само DNS сървъри ExpressVPN, докато са свързани опция, за да се гарантира, че вашият трафик никога не се вижда от трета страна по време на предаването, и Предотвратявайте откриването на IPv6 адрес, докато сте свързани опция за включване на IPv6 защита от теч. Защитата от течове на DNS е активирана по подразбиране и не може да бъде изключена, така че не е нужно да правите нищо.

NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

IPv6, DNS и WebRTC от течове на NordVPN са винаги включени, което означава, че не е необходимо да ги активирате ръчно. Въпреки това ще трябва да включите ключа за убийство. За да направите това, кликнете върху Настройки в горната част на главния екран на приложението. Сега просто превъртете надолу Общ раздела, докато не видите Превключвател за Интернет след това го активирайте.

NordVPN всъщност има специализирани сървъри за използване в страни със строга онлайн цензура. Трябва обаче конкретно да кажете на приложението, че искате да ги използвате. Щракнете върху напреднал раздела на Настройки страница и включете Замразени сървъри особеност. Когато се върнете на главния екран, ще видите Замразени сървъри в списъка вляво. Щракването върху това автоматично ще ви свърже към подходящ сървър, което ви позволява да получите достъп до всеки уебсайт, докато сте в Китай.

Surfshark

SurfShark VPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Surfshark.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

Първо щракнете върху Настройки раздела от лявата страна. Сега изберете Свързаност под Общ позиция. От тук просто активирайте Kill Switch и щракнете върху обратно бутон за връщане към предишния екран.

Сега превъртете до дъното и щракнете върху напреднал бутон. Уверете се, че NoBorders функция е активирана, тъй като без нея Surfshark няма да работи в Китай. Тази услуга автоматично защитава от течове на WebRTC, IPv6 и DNS, което означава, че не е необходимо да активирате тези функции ръчно.

Какво е Великата защитна стена и защо съществува?

„Голямата защитна стена“ е събирателен термин, използван за обозначаване на инструментите за китайска уеб-цензура. Понастоящем страната използва черни списъци с IP адреси, ограничени ограничения на съдържанието, отравяне с DNS и проверка на дълбоки пакети (сред другите методи) за наблюдение и регулиране на интернет активността.

Така че защо съществуват такива експанзивни ограничения? Според раздел първи от компютърната информационна мрежа и регламента за сигурност, защита и управление на информацията, китайската интернет цензура има за цел "запазване на социалния ред" и засилване на мрежовата сигурност.

Престъпленията, посочени в раздел пети, обаче са достатъчно широк, за да може правителството да преследва почти всеки за почти всичко. Престъпление например е разпространението на слухове в интернет. Дори и да имате доказателства, които да подкрепят това, което казвате, все пак бихте могли да бъдете в затвора за „разрушаване на реда на обществото“, „изкривяване на истината“ или „увреждане на репутацията на държавните органи“.

Кои уебсайтове и приложения са блокирани в Китай?

Не е наличен публично достъпен списък на всеки забранен сайт в Китай, но според оценките броят на блокираните домейни е около 10 000. По-долу ще намерите кратък преглед на видовете съдържание, които са блокирани в Китай:

 1. Услуги за съобщения (Skype, WhatsApp, Telegram)
 2. Сайтове за социални медии (Twitter, Facebook, Instagram)
 3. Търсачки (Google, Bing, DuckDuckGo)
 4. Услуги за стрийминг (YouTube, Netflix, Spotify)
 5. Уебсайтове за чуждестранни новини (Reuters, The Washington Post, The Guardian)
 6. Облачни платформи за съхранение (Dropbox, OneDrive, Google Drive)
 7. Информационни хранилища (Wikipedia, Quora)
 8. Уебсайтове, обхващащи поверителност или VPN мрежи (ExpressVPN, NordVPN, Comparitech)

Не сте сигурни дали даден уебсайт е достъпен в континенталния Китай? Можете да напишете всеки URL адрес в нашия инструмент Great Firewall, за да разберете, въпреки че си струва да се има предвид, че китайските интернет ограничения се актуализират често, което означава, че дори ако сайтът не е блокиран в момента, няма гаранция, че той ще бъде наличен, когато пристигат в Китай.

Ще изпадна ли в неприятности, ако използвам VPN в Китай?

Въпреки че са блокирани, ако не са предварително одобрени от правителството, VPN всъщност не са незаконни в Китай. Всъщност предприятията ги използват през цялото време, за да позволят на отдалечените работници да имат достъп до мрежите на компаниите. Въпреки това, правителството вероятно се надява хората да решат, че получаването на достъп до работещ VPN е твърде трудно и ще се откажат.

Като се има предвид, като се има предвид скорошната реакция на Китай на протестиращите в Хонконг и нарастващото използване на технологията за разпознаване на лица, по-важно от всякога е да защитите личния си живот, когато посещавате страната.

Китайското законодателство за запазване на данни е изключително сложно. Поради тази причина горещо препоръчваме да се запознаете със съответните закони, преди да се опитате да използвате VPN в Китай.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 71

Adblock
detector