Разблокиране на YouTube: Как да получите достъп от работа, училище или която и да е държава

Разблокиране на YouTube_ Как да получите достъп отвсякъде

За щастие, независимо къде се намирате, трябва да можете да деблокирате YouTube с помощта на VPN (виртуална частна мрежа). Това ще тунелира целия ви интернет трафик чрез посреднически сървър на избрано от вас местоположение, маскира IP адреса ви и ще ви се стори, че сте на друго място. Ще можете да гледате YouTube (и други блокирани услуги) от вашия офис, училище или чужбина, където и да е по света.

Нещо повече, когато използвате VPN, целият ви трафик е кодиран, така че никой не може да види какво правите онлайн или да следи вашата активност. Това включва доставчици на интернет услуги (ISP), мрежови администратори и киберпрестъпници.

В тази публикация ще обясним къде и защо YouTube е блокиран и ще разкрием най-добрите VPN-та за деблокиране на YouTube. Ще обясним и защо трябва да избягвате безплатни VPN и прокси сървъри и какво да правите, ако VPN се блокират също.

Къде и защо е блокиран YouTube?

Ако четете това, най-вероятно ще се сблъскате с блокиране в YouTube в някакъв или друг момент. Може да сте се сблъскали с мрежов блок, поставен от мрежови администратори, на места като офиси и училища. Тогава има блокове, налагани от правителствата, които обхващат цели региони. Понякога целият сайт на YouTube е извън границите, докато в други случаи това са само определени части от съдържанието.

YouTube е блокиран по време на работа

Работодателите често ще блокират достъпа до сайтове, които могат да бъдат източник на разсейване, като поточни източници, сайтове за електронна търговия и платформи за социални медии. Както всички знаем, YouTube може да бъде убиец на производителността и не е изненада, че работодателите предпочитат работниците си да не прекарват часове в края на гледане на видео. Обърнете внимание, че използването на VPN за заобикаляне на блокове по време на работа може да бъде нарушение на договора, така че проверете това преди да започнете.

YouTube е блокиран в училище

По подобен начин училищата искат да помогнат на учениците да се съсредоточат върху обучението си, а не да губят време за гледане на видео. Те също така искат да попречат на учениците достъп до неподходящо съдържание, докато сте в училище. Обърнете внимание, че обикновено е възможно мрежовите администратори да блокират избирателно достъпа, така че определени хора, например преподаватели, да могат да преглеждат YouTube съдържание, докато други (студенти) не могат.

Конкретни държави

Различни държави са блокирали YouTube в миналото и шепа разполагат с текущи блокове. Страните, които понастоящем блокират YouTube, включват Китай, Иран и Северна Корея. Причините за тези блокове включват контрол на гражданите с съдържание, които имат достъп и позволяване на местните конкуренти на YouTube да процъфтяват. Ако YouTube е блокиран във вашата страна, може изобщо да нямате достъп до сайта. Ако определено парче съдържание е блокирано, вероятно ще видите съобщение за грешка, което гласи нещо като: „Качителят не е предоставил този видеоклип във вашата страна.“

youtube държава е блокирана

Как да деблокирате YouTube с помощта на VPN

За щастие, заобикалянето на тези ограничения е просто. Използвайки VPN, можете да маскирате истинския си IP адрес и да го замените с такъв от посреднически сървър в избраното от вас местоположение. Така ще изглежда, че сте извън ограничената мрежа или регион. Ето как да деблокирате YouTube чрез VPN:

 1. Регистрирайте се с избрания от вас доставчик на VPN (препоръчваме ExpressVPN), изпратете плащане и направете бележка за новото си потребителско име и парола.
 2. Изтеглете подходящото приложение за вашето устройство. Повечето най-високо оценени VPN доставчици предлагат приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.
 3. Инсталирайте и стартирайте приложението и използвайте новите си идентификационни данни (потребителско име и парола), за да влезете.
 4. Свържете се със сървър на подходящо място. Например, за училище или офис може просто да искате да се свържете с най-близкия сървър до текущото ви местоположение, за да получите най-бързата скорост. За да заобиколите ограничение за държава, ще искате да изберете сървър в страна, в която достъпът до YouTube не е ограничен.
 5. След като връзката бъде потвърдена, можете да започнете да се наслаждавате на YouTube нормално.

Имайте предвид, че може да се наложи да опресните страницата или да отворите нов прозорец на браузъра, за да работи.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ БЕЗПЛАТНО VPN, ЗА ДА РАЗБЛЕЖЕТЕ МАЛКО: Ако трябва да деблокирате YouTube само за кратко, можете да използвате 30-дневния пробен период на ExpressVPN, за да получите напълно безплатен достъп. Ще трябва да се регистрирате с данните си за плащане, но можете лесно да анулирате всеки път в рамките на първите 30 дни и да получите пълно възстановяване. Това е идеално, ако просто посещавате държава, в която YouTube е блокиран, или работите временно в офис, където достъпът е ограничен.

Най-добрите VPN мрежи за деблокиране на YouTube

На теория повечето VPN трябва да могат да ви помогнат да деблокирате YouTube. Не всички VPN обаче са еднакви и се различават по отношение на бързината, надеждността, сигурността, обслужването на клиентите и други. Тестваме много VPN мрежи, за да разберем къде са техните силни страни. Съставихме списък на най-добрите VPN за деблокиране на YouTube въз основа на следните критерии:

 • Има възможност да заобикаля мрежовите и национални ограничения на YouTube
 • Предлага бърза и надеждна услуга, подходяща за HD стрийминг
 • Управлява мрежа от глобални сървъри
 • Предоставя лесни за използване приложения за настолни и мобилни устройства
 • Използва силно криптиране и осигурява допълнителни функции за защита
 • Поддържа политика без регистрации
 • Осигурява отлична поддръжка на клиенти

Ето нашия списък с най-добрите VPN за YouTube:

1. ExpressVPN

ExpressVPNЯнуари 2020 г.

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.ExpressVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

ExpressVPN е най-добрият VPN за YouTube по редица причини. Той оперира с обширна мрежа от над 2000 сървъра, обхващащи 94 държави, и всички са оптимизирани за скорост. Този доставчик е известен със своите надеждни връзки и деблокиращи способности, така че ще можете да се наслаждавате на YouTube, както и достъп до сайтове като Netflix, Amazon Prime Video и други. Той дори работи в Китай, така че можете да получите достъп до YouTube, ако живеете или пътувате там. Превъзходната поддръжка на клиенти под формата на 24/7 чат на живо означава, че помощта е винаги под ръка, ако се сблъскате с проблеми.

ExpressVPN разполага с най-добър в класа пакет за сигурност, включващ 256-битово криптиране, перфектна секретност напред, защита от течове на DNS и превключвател за убийство. Това означава, че информацията ви винаги ще остане вътре в криптирания тунел, така че никой да не може да хвърля и да открие, че вие ще заобикаля блоковете на място. Този доставчик няма да съхранява журнали на лична информация, така че никога не трябва да се притеснявате дали информацията ще бъде предадена на трета страна.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, Linux, iOS и Android. Налични са и различни конфигурации на рутери, ако искате да покриете цялата си домашна мрежа.

Сделка без риск: Читателите могат да получат 49% отстъпка от годишен план на ExpressVPN плюс 3 месеца безплатно. Както споменахме, има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че изобщо няма риск.

Вижте нашия пълен преглед ExpressVPN.

2. CyberGhost

Cyberghost

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.Cyberghost.com

Гарантирано връщане на парите: 45 ДНИ

CyberGhost е един VPN доставчик, който си създава име в сферата на стрийминга. Той има нарастваща мрежа от сървъри и осигурява някои бързи скорости. Нещо повече, той има специален режим „Unblock Streaming“, в който можете да изберете канала искате да гледате и да бъдете насочени автоматично към съответния сървър. YouTube и YouTube Red (Premium) са опции, както и Netflix, Amazon Prime Video и BBC iPlayer.

Няма да имате проблеми със сигурността с този доставчик: той използва 256-битово криптиране и осигурява защита от течове на DNS. Има вграден превключвател за убийство, който ще убие интернет връзката в случай, че вашата VPN връзка се откаже.

Приложенията CyberGhost са достъпни за Windows, Linux, MacOS, iOS и Android.

Спестете 77%: Регистрирайте се само за една година и вземете 77% отстъпка плюс шест месеца безплатно. 30-дневна гаранция за връщане на парите прави това покупка без риск.

Задълбочете се в нашето задълбочено ревю за CyberGhost.

3. NordVPN

NordVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.NordVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

NordVPN е друг страхотен доставчик. Този управлява огромна мрежа от повече от 4500 сървъри, много от които са оптимизирани за поточно HD видео. Може да ви помогне да отблокирате YouTube, заедно с популярни стрийминг услуги, като Netflix, Hulu, BBC iPlayer и Amazon Prime Video. NordVPN е друга VPN услуга, която работи в Китай.

Този доставчик има силен фокус върху сигурността и поверителността с нулева регистрационна политика, криптиране на „военна степен“, перфектна тайна на преден план, защита от течове в DNS, превключвател за убийство и автоматична защита на wifi.

Приложенията са налични за Windows, MacOS, iOS и Android.

ЕКСКЛУЗИВНА ОФЕРТА: Можете да спестите големи, когато продължите дълго. Ако се регистрирате за двугодишен план NordVPN, ще получите 66% отстъпка, така че ще плащате само $ 3,99 на месец.

Прочетете пълния ни преглед на NordVPN.

4. IPVanish

IPVanish

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.IPVanish.com

Гарантирано връщане на парите: 7 ДНИ

IPVanish е популярна VPN услуга с отлични възможности за стрийминг. Той е бърз и надежден и може да деблокира различни услуги, включително YouTube. Този е много популярен сред торентерите и потребителите на Kodi поради своя Android APK и факта, че дистанционното му управление е приятелски.

IPVanish е посветен на предоставянето на потребителите на сигурна и частна услуга и не пази никакви регистрационни файлове на потребителска активност или история на сесиите. Той използва 256-битно криптиране и перфектна секретност напред и се предлага с ключ за защита и защита от течове на DNS.

IPVanish има настолни клиенти за Windows и MacOS и мобилни приложения за iOS и Android.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Нашите читатели могат да получат до 60% отстъпка от IPVanish план.

Прочетете пълния ни преглед на IPVanish.

5. ЧастенVPN

PrivateVPN

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид
 • Linux

Уеб сайт: www.PrivateVPN.com

Гарантирано връщане на парите: 30 ДНИ

PrivateVPN е по-малък и по-нов доставчик от основните си конкуренти, но това изглежда не го забавя. Всъщност, той приковава някои от най-бързите скорости, които видяхме, и продължава да впечатлява, когато става дума за деблокиране на различни услуги, включително YouTube.

PrivateVPN е толкова личен, колкото идват и не съхранява никакви дневници. Използва силно криптиране: 128-битово или 256-битово, в зависимост от избрания от вас протокол. Ще се почувствате още по-сигурни с DNS защита от теч и вграден превключвател за убийство.

Този доставчик има приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА: Ако се регистрирате за годишен план на PrivateVPN, ще получите 70% отстъпка и 5 месеца безплатно.

Вижте пълния ни преглед PrivateVPN.

Мога ли да използвам безплатен VPN за деблокиране на YouTube?

Ако все още не сте попаднали на безплатни VPN предложения, няма съмнение, че скоро ще получите достатъчно. Тези услуги имат за цел да предоставят подобни услуги на своите платени колеги, но реалността обикновено е много различна.

Безплатните VPN мрежи обикновено предлагат шепа сървъри на няколко места. Те трябва да бъдат споделени между много потребители (защото всеки обича нещо безплатно). Това обаче означава ограничен капацитет и потенциално дълго време за изчакване, за да се свържете с неизбежно бавен сървър. Дори и да успеете да се свържете със сървър на местоположение, което искате, вероятно е така или иначе да не работи за отблокиране на YouTube.

Нещо повече, докато използвате тези безплатни услуги, сигурността и поверителността ви са застрашени. Някои безплатни VPN мрежи, за които се твърди, че криптират трафика ви, всъщност не са, а някои дори ще продължат да продължат да заразяват вашето устройство със злонамерен софтуер.

Дори тези, които криптират трафика, обикновено имат някакъв последен мотив и съмнителна политика за поверителност. В крайна сметка те трябва да изкарат пари по някакъв начин, а това обикновено включва експлоатация на потребителите. Може да ви се предлагат досадни реклами чрез VPN приложението или на сайтовете, които посещавате. Или вашата дейност може да бъде проследена и продадена като потребителски профил на трети страни.

Ясно е, че си струва да се насочите към тези услуги и да плащате няколко долара на месец за най-високо платения доставчик.

Мога ли да използвам прокси за деблокиране на YouTube?

Заедно с безплатни VPN мрежи ще намерите множество реклами за безплатни прокси сървъри, някои дори създадени специално за деблокиране на YouTube. Въпреки че те изглеждат много привлекателни, особено специално пригодените опции като YouTubeProxy.win, често ще се сблъскате с някои от същите проблеми, които бихте имали и при безплатни VPN. Тези услуги ще имат ограничен брой места и може да не могат да заобиколят ограниченията, пред които сте изправени.

Плюс това, прокси сървърът няма да кодира трафика ви като VPN, така че оставяте вашата информация напълно изложен на всеки, който иска да хвърчи за това, което правите онлайн. Основното предимство, което може да има прокси над VPN, е, че не трябва да има забележими забавяния, тъй като няма стъпка на криптиране. Въпреки това, при много топ VPN, предлагащи отлична скорост, тази допълнителна сигурност си заслужава.

Ограничения за страни в YouTube

Има дълга история на различни държави, блокиращи достъпа до YouTube в рамките на техните граници. Възможните причини могат да бъдат да се даде възможност на местните конкуренти да процъфтяват или да имат по-голям контрол върху съдържанието, до което гражданите имат достъп.

Понастоящем, Известно е, че YouTube е блокиран в Китай, Иран и Северна Корея. Но в миналото той е бил блокиран от правителства в други страни, включително Русия, Судан и Тайланд.

Понякога правителствата ще блокират избраното съдържание, докато в други случаи ще блокират целия сайт. Например YouTube е блокиран напълно в Судан на два пъти. Първият блок през 2010 г. беше в отговор на публикуването на YouTube от видеоклип с измами. Вторият блок се случи през 2012 г. и отмъсти за отказа на YouTube да премахне антиислямския филм, Невинност на мюсюлманите.

Освен YouTube, правителствата блокират други сайтове като Facebook и Twitter. Най-известни са ограниченията в Китай; голямата защитна стена на страната е проектирана да блокира множество сайтове и дори блокира повечето VPN мрежи. За щастие, няколко VPN мрежи все още работят в Китай и могат да ви помогнат да деблокирате YouTube и други сайтове, докато посещавате.

Какво става, ако VPNs също са блокирани?

Както споменахме по-горе, не само уебсайтове като YouTube, Facebook и Amazon, които може да намерите, са блокирани. Много мрежови администратори са се хванали на факта, че прокси сървърите, включително VPN, се използват за заобикаляне на техните ограничения. Така че е разбираемо, че те поставят мерки, за да ги спрат. Може да намерите достъп до уебсайтове за VPN е блокиран, а VPN връзките също могат да бъдат открити и блокирани.

По подобен начин някои държави блокират VPN уебсайтове и връзки. Китай е може би най-известният блокер на VPN. Въпреки че те не са напълно незаконни там, някои доставчици на VPN са затворени, арестувани и осъдени. Въпреки това използването на VPN остава много популярно в Китай.

Това не е единствената страна, която се опитва да ограничи използването на VPN. Всички Беларус, Иран, Ирак, Турция и Русия имат VPN блокове, а някои дори правят използването на VPN незаконно.

въпреки това, около тези ограничения има начини. За да бъде блокиран VPN трафикът, той трябва да бъде разпознат като VPN трафик. Някои доставчици на VPN с най-висок рейтинг използват технология затъмняване, която прави VPN трафик неразпознаваем. Ако вашият VPN не използва тази технология, все още може да имате късмет. Понякога преминаването към порт 443 ще бъде достатъчно, за да заобиколи защитната стена. Порт 443 се използва за HTTPS трафик, така че вашата VPN връзка ще изглежда просто достъп до защитен уебсайт. Ако превключването на порта не е опция за вашия VPN клиент, можете да помолите вашия доставчик за помощ. Те дори могат да имат специализирани сървъри, които имат достъп до този порт.

Цензура в YouTube

Не само YouTube е цензуриран от другите; много съдържание е цензурирано от самия YouTube. Това може да е така, защото нарушава условията за ползване на платформата, което може да се прилага към съдържание, което нарушава поверителността на даден човек или нарушава авторските права.

YouTube също получава натиск от правителства, организации и лица за да премахнете определени части от съдържанието. Отново това може да е материал или съдържание, защитено с авторски права, което нарушава поверителността, но може да бъде и съдържание, което включва неща като реч на омраза или силни политически възгледи.

YouTube заявява в своите условия, че съдържанието му е насочено към деца на 13 и повече години, но се е съгласил да затвори неподходящи видеоклипове, насочени към малки деца.

YouTube и поверителност

Една област, която все още не сме засегнали, когато става дума за използване на YouTube, е поверителността на потребителите. YouTube е собственост на Google, компания, която процъфтява върху потребителските данни. Както при всеки друг продукт на Google, когато използвате YouTube, Google събира данни за всичко, което правите, включително какво гледате и какво „харесвате“ и коментира. Той ви показва реклами въз основа на потребителския ви профил от този сайт и други сайтове, които сте посетили в мрежата.

Начинът, по който ви проследява, е според вашия IP адрес и бисквитки. Ако обаче използвате VPN, вашият IP адрес ще бъде маскиран и няма да бъде обвързан с вас, индивидуалния потребител. Това също ще запази данните ви за сърфиране далеч от мрежовите администратори, както и от вашия интернет доставчик и всички други снупери. Комбинирайте своя VPN с режима „инкогнито“ или „частно сърфиране“ на вашия уеб браузър, за да скриете IP адреса си и да избегнете „бисквитките“.

Разбира се, не е просто Вашият поверителност, която трябва да вземете предвид. YouTube е изключително популярен сред децата от всички възрасти, така че трябва да вземете предвид и тяхната поверителност. Има неотдавнашни жалби до Федералната комисия по търговия на САЩ от групи за застъпничество на деца по този въпрос. Но засега YouTube се крие зад условията си, в които се посочва, че е насочен към деца над 13 години (които не са толкова силно защитени от законите за поверителност). Междувременно той продължава да събира данни за деца. За щастие, използването на VPN и сърфирането в режим инкогнито може да попречи на YouTube да записва данни за вашето дете.

Вижте също: Алтернативи, насочени към поверителност на Google

Други продукти на YouTube

Какво ще кажете за достъп до други продукти на YouTube като YouTube Music, YouTube Premium (преди YouTube Red) и YouTube TV? Е, това зависи от мрежата, към която сте свързани и дали са решили да блокират URL адресите, свързани с тези услуги.

YouTube Музика е сайт само за музика, където можете да слушате песни (но не и да гледате придружаващите ги видеоклипове). Тъй като това е само услуга за стрийминг на музика, малко вероятно е да я намерите блокирана в мрежата на вашия офис или училище, въпреки че може да бъде блокирана от правителствата. Ако все пак се окажете заключени, VPN ще бъде в състояние да помогне.

YouTube Premium е услуга за платен абонамент, която ви позволява да гледате видеоклипове в YouTube и съдържание на YouTube Music, без да се налага да търпите реклами. Тази услуга е достъпна само в 17 страни, като САЩ, Великобритания, Австралия, Канада, Франция и Германия. Ако сте извън страните, отговарящи на условията, няма да имате достъп до услугата. Можете обаче да използвате VPN, за да подправите местоположението си и да възстановите достъпа.

YouTube TV е доставчик на най-високо ниво, достъпен за потребителите в САЩ. Той предоставя съдържание от канали като ABC, CBS и FOX и адаптира вашето налично съдържание въз основа на вашия дом и текущите местоположения. Ако обаче сте се регистрирали и пътувате извън САЩ, вероятно ще получите съобщение за грешка, което ви казва, че съдържанието не е достъпно. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с американски VPN сървър и трябва да можете да се върнете.

Кредит за изображения: „YouTube“ лицензиран под CC BY 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 59

Adblock
detector